Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιαννάκαρος | Μερικές φορές ένα όνομα ”κρύβει” μία μεγάλη παράδοση…

Κάποιες φορές υπάρχουν μυστικά , τα οποία τελικά όμως τα γνωρίζουν πολλοί… ‘Ενα από τα μυστικά λοιπόν του ”θησαυρού” του Βορείου Αιγαίου του νησιού της Λήμνου δηλαδή είναι το όνομα Γιαννάκαρος.

Ένα μυστικό λοιπόν στον τομέα της εστίασης που μετρά 50 χρόνια και ταξιδεύει από γενιά σε γενιά στο νησί του Ηφαίστου…

 

Η οικογένεια Γιαννάκαρος εδώ και 5 δεκαετίες έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των ντόπιων κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών του.. Η ιστορία ξεκινάει απλά αλλά μαγικά, όταν ένας άνθρωπος απλά ξεκινάει με ένα μικρό καφενείο στην Λήμνο και σιγά – σιγά κατακτά τον ουρανίσκο όλου του νησιού με τις γεύσεις του… Μία παράδοση που δεν σταματά και ευχή όλων να μην σταματήσει ποτέ…

 

 

 

Το ΕΝΑ CHANNEL και το enanews.gr συναντά αυτή την φορά τον άνθρωπο που σηκώνει επάξια στις πλάτες του ένα ”βαρύ” όνομα για το νησί της Λήμνου τον κ. Νίκο Γιαννάκαρο στην παραλία του Κότσινα. Ο κ. Γιαννάκαρος λοιπόν, ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στις κουζίνες των καταστημάτων εστίασης της οικογένειας, που πέρασε από όλα τα πόστα ενός καταστήματος (που σύμφωνα με τον προϊστάμενο του προσωπικού εξυπηρέτησης, ο κ. Νίκος Γιαννάκαρος ήταν ο πιο πεισματάρης σερβιτόρος του καταστήματος)  που ταξίδεψε ως την μακρινή Αυστραλία για να εξελιχθεί πάνω στην τέχνη της μαγειρικής και δούλεψε σε καταστήματα εστίασης και εκεί, τώρα ήρθε η δική του σειρά του για να είναι αυτός που θα συνεχίσει τα όνειρα του πρώτου με σεβασμό, αγάπη και ταπεινότητα…

Στη φωτογραφία ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Νίκος Γιαννάκαρος και η δημοσιογράφος Μαρία Παπάζογλου.

 

Το 2009 στην παραλία του Κότσινα μεταφέρει το δικό του όνειρο , την δική του προσπάθεια…Όταν η δημοσιογραφική μας ομάδα τον ρωτάει γιατί επέλεξε αυτό το σημείο η απάντηση ήταν απλή ”Πέρασα, στάθηκα ,το ερωτεύτηκα, το πίστεψα και απλά βρέθηκα εδώ…”

 

 

 

 

 

Έχοντας την δυνατότητα να φας, κυριολεκτικά με τα πόδια σου στη θάλασσα, απολαμβάνεις μια γευστική εμπειρία που πραγματικά σου μένει αξέχαστη…Ντόπιο μελίχλωρο τυράκι σε σαγανάκι ,χταποδάκι που μπορεί να γραφτεί στα ελληνικά λεξικά ως συνώνυμο της λέξης «τρυφερότης»,λεπτοκομμένα και αέρινα τηγανισμένα cheeps από κολοκυθάκι…, φλωμάρια με θαλασσινά μία από τις καλύτερες εκδοχές της γνωστής συνταγής «μακαρονάδα του ψαρά», είναι από τα πιο γνωστά πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε…

 

 

Για το γευστικό ταξίδι λοιπόν που προσφέρει η συγκεκριμένη ομάδα αλλά και τον γαστρονομικό πλούτο που κρύβει υπήρξε και η τιμητική βράβευση και η κατάκτηση της πρώτης θέσης ως BEST SEA FOOD 2021…

 

Εμείς συναντήσαμε τον κ. Γιαννάκαρο και απλά ταξιδέψαμε μαζί του στην ιστορία της οικογένειας του αλλά και στις γεύσεις μίας οικογένειας που απλά ερωτεύτηκε την Λήμνο τελικά με όλες τις δυνάμεις της…

Το ηθικό δίδαγμα του γευστικού ταξιδιού στο κατάστημα του κ. Γιαννάκαρου είναι τελικά ότι…

‘Η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία…Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα  πετύχεις…”

Herman Cain

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογραφία | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια ENA CHANNEL

 

 

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το ταξίδι στη Θάσο ξεκινάει με την THASSOSLINK

Το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό μάλλον κρύβεται στο νησί της Θάσου. Περιτριγυρισμένο από τα καταγάλανα νερά του Β. Αιγαίου και σε απόσταση μόλις 6 ναυτικά μίλια από την απέναντι ακτή βρίσκεται το νησί της Θάσου. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ξενοιασιάς και χαλάρωσης, σε ένα τόπο ανέγγιχτο ακόμη από το μαζικό τουρισμό, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για πραγματικά μοναδικές και αξέχαστες διακοπές.

Οι διακοπές μας ωστόσο ξεκινούν με την ΤHASSOSLINK, μία από τις εταιρείες που κρατούν ”ζωντανή” την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο ENA CHANNEL και στο enanews.gr ο καπετάνιος  του πλοίου Άγιος Αθανάσιος και πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού κ. Προκόπιος Παρλιάρος η THASSOSLINK επενδύει όχι μόνο στην ποιότητα του στόλου της αλλά και στον τομέα της ασφάλειας πληρώντας τις πλέον σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές.

 

 

 

 

Με το ”Στέλιος Φιλιάγκος” μόλις 4 ετών, αμφίδρομο και πλέον σύγχρονο, το επιβατηγό οχηματαγωγό, φιλοξενεί να αποτελεί την βέλτιστη επιλογή του ταξιδιώτη από και προς τη Θάσο και σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας του νησιού, εξασφαλίζοντας στους κατοίκους της Θάσου την απαραίτητη σύνδεση με την Καβάλα.

 

 

Όπως τονίζει ο κ. Παρλιάρος η THASSOLINK σας προσφέρει καθημερινά, υψηλού επιπέδου μετακινήσεις, με ασφάλεια, ταχύτητα, άνεση και αξιοπιστία ταξιδιού από και προς Θάσου. Η εταιρεία ξεκίνησε τα δρομολόγια, από και προς Θάσου, στις 19 Ιουνίου 2014 και θα συνεχίζονται καθ ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Όπως τονίζει ο κ. Παρλιάρος κύριος σκοπός της εταιρείας είναι αυτό το καλοκαίρι με όλες τις δυνάμεις της να παρέχει με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι των επισκεπτών της Θάσου με την απόλυτη ασφάλεια κατά του covid – 19. Μία σεζόν που θα πρέπει να στηριχθεί από όλους και το νησί να πρωταγωνιστήσει ως κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός.

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Δήμαρχο της πόλης Rakovski της Βουλγαρίας

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Δήμαρχου της πόλης
Rakovski της Βουλγαρίας κ. Pavel Gugzherov. Στη συνάντηση, εκ μέρους του Δήμου Θάσου, συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θκ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ενώ ο κ. Pavel Gugzherov συνοδευόταν από στελέχη του
Δήμου Rakovski. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας των δύο Δήμων.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος | Όταν ”Το Κύμα” ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με το National Geographic

Στον ιστορικό Μούδρο σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της μαγικής Λήμνου εκεί όπου ο χρόνος σταματάει  και ο κάθε επισκέπτης ”ταξιδεύει” σε μία Ελλάδα που θυμίζει άλλες εποχές η ομάδα του ENA CHANNEL και του enanews.gr κάνει το δικό της οδοιπορικό…

Χτισμένος στην ανατολική ακτή του κόλπου, ο Μούδρος θεωρείται από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε ως βάση του ελληνικού στόλου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον ναύαρχο Κουντουριώτη, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε εκεί και ο Συμμαχικός Στρατός και Στόλος κατά την επιχείρηση της Καλλίπολης, το 1915. Λέγεται ότι τότε στο Μούδρο αγκυροβόλησαν 500 πολεμικά πλοία! Η Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου, που υπεγράφη το 1918 μεταξύ των Συμμάχων και της Τουρκίας σήμανε τη λήξη του Πολέμου.

 

Το ιστορικό λιμάνι του Μούδρου

 

Εκεί ωστόσο υπάρχει μία επιχείρηση που μετρά 100 χρόνια και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης και όχι μόνο ιστορίας της Λήμνου.Το κατάστημα εστίασης λοιπόν ”ΤΟ ΚΥΜΑ” είναι το σημείο όπου πολλές στιγμές από την σύγχρονη ιστορία διαδραματίστηκαν εκεί.

 

 

 

Από τις κορυφαίες στιγμές ήταν όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε στην Λήμνο και επέλεξε τον Μούδρο για να δειπνήσει εκεί αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν παραβρέθηκε στην Λήμνο στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν συναντάμε τον κ.Μιχάλη Μπουγιούκα , Διευθυντή της επιχείρησης όπου μας ”ταξιδεύει” στον χρόνο και μας μεταφέρει στο 1929 εκεί όπου ο παππούς Τζιτζιβάκος ιδρύει ένα μικρό καφενείο στο λιμάνι του Μούδρου και από τότε ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι για μία οικογένεια που αυτή την στιγμή είναι η τρίτη γενιά που διασώζει αυτή την ιστορία…

Στην φωτογραφία ο κ. Μιχάλης Μπουγιούκας και η δημοσιογράφος Μαρία Παπάζογλου

 

‘Ολη αυτή η προσπάθεια ξεκινάει από έναν άνθρωπο που ήταν ανάπηρος πολέμου και πολέμησε στην μάχη του Βερντέν της Γαλλίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποφασίζει λοιπόν να επιστρέψει στην Λήμνο και να ξεκινήσει την δική του ιστορία στο νησί του Βόρειου Αιγαίου….

Μία μαγική ιστορία αυταπάρνησης ,αυτοθυσίας ”γεννιέται” από έναν άνθρωπο που ”κατέθεσε” την ψυχή του στον Μούδρο της Λήμνου και οι επόμενες γενιές της οικογένειας μέχρι και σήμερα συνεχίζουν αυτό το ταξίδι.

”Το Κύμα” λοιπόν απέχει μόλις μερικά βήματα από την παραλία του Μούδρου στη Λήμνο και διαθέτει έναν καταπράσινο κήπο, ένα εστιατόριο και ένα τουριστικό κατάλυμα που σας ταξιδεύει στην διάρκεια του χρόνου.

Η έκπληξη ωστόσο ήρθε όταν οι γεύσεις του ταξίδεψαν μέσω του διάσημου περιοδικού National Geographic και του τεύχους Μαϊου του 2018 όπου σε αφιέρωμά του για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου ”ΤΟ ΚΥΜΑ” θεωρήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους γευστικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς του νησιού…

 

 

‘Οπως τονίζει και ο κ. Μπουγιούκας για την οικογένεια Τζιτζιβάκου το κατάστημα αυτό αποτελεί και είναι μέρος της ιστορίας μίας οικογένειας που αγάπησε με όλη της την ψυχή το νησί της Λήμνου αλλά και φυσικά τον ιστορικό Μούδρο.

Δίπλα ακριβώς στο λιμάνι σας περιμένει ένα ταξίδι στην νοσταλγική Ελλάδα αλλά και στις παραδοσιακές γεύσεις της Λήμνου με ελληνικές γεύσεις και φρέσκο ψάρι και όλα αυτά φυσικά με κυρίαρχα συστατικά επιτυχίας τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

 

Ένα σημείο που όταν το επισκεφθείτε σίγουρα θα σας γεμίσει με νοσταλγία …

 

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια – ENA CHANNEL

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: