Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Πασχαλίδης | Ο πήχης της ανάπτυξης και των επενδύσεων τίθεται ψηλά

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ
της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας και την αποφυγή της φοροδιαφυγής αναφορικά με φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου και του συνημμένου σε αυτή Πρωτοκόλλου», του οποίου ήταν Εισηγητής, ανέφερε ότι η εν λόγω Σύμβαση θα οδηγήσει σε εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας –Σιγκαπούρης, μιας χώρας που έχει αρκετές ομοιότητες με τη χώρα μας και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, αποτελώντας μια εκ των τεσσάρων ‘’Ασιατικών Τίγρεων’’.

Πέραν των λοιπών διατάξεων, ειδική αναφορά έγινε από τον Εισηγητή στο άρθρο 8 που αναφέρεται στη φορολογία των κερδών από την εκμετάλλευση πλοίων, βάσει του οποίου καθιερώνεται το κριτήριο του κράτους του νηολογίου του πλοίου (δηλαδή η σημαία του πλοίου), γεγονός που εξασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα, όπως επίσης και στο άρθρο 13 που αφορά στη φορολογία της ωφέλειας που προκύπτει από την εκποίηση πλοίων με ελληνική σημαία ή αεροσκαφών που ανήκουν σε ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα φορολογίας.

Αξιοσημείωτο και το άρθρο 22 με το οποίο απονέμεται δικαίωμα φορολόγησης εισοδήματος στο συμβαλλόμενο κράτος στο οποίο διεξάγονται υπεράκτιες
δραστηριότητες σε σχέση με την εξερεύνηση ή την εκμετάλλευση του βυθού, του υπεδάφους και των φυσικών πόρων που βρίσκονται σε αυτό. Τελειώνοντας την εισήγησή του ο Γιάννης Πασχαλίδης τόνισε ότι: «Ήδη η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας , παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, κρατώντας σταθερά το τιμόνι της χώρας μας, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η ελληνική οικονομία να μπει σε έναν ενάρετο κύκλο υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της.

Σήμερα ο φόρος στα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή στα κατώτατα εισοδηματικά στρώματα και στην μεσαία τάξη από το 22% έχει πάει στο 9%, ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 29% έχει πάει στο 22%, ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 22%, η προκαταβολή φόρου έχει μειωθεί από το 100% στο 80%, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 100% στο 55%. Επιπλέον, έχει καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα και έχουμε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Ο πήχης της ανάπτυξης και των επενδύσεων τίθεται ψηλά και είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα υπό την καθοδήγηση της σημερινής Κυβέρνησης μπορεί να καταφέρει να γίνει το νέο success story της Ευρώπης.»

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιφνίδης | Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 38χρονης στην Κεραμωτή

“Φως” στην περίεργη υπόθεση του θανάτου της 38χρονης γυναίκας Ρουμανικής καταγωγής, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στο Λιμάνι της Κεραμωτής την Κυριακή (διαβάστε σχετικά εδώ) προσπαθεί να ρίξει μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης ο ιατροδικαστής Θράκης Νίκος Κιφνίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο enanews.gr ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ενώ δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις και μώλωπες στο σώμα της.

“Είναι σαν να βούτηξε για κολύμπι με τα ρούχα και να πνίγηκε…” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιφνίδης.

Ακούστε την δήλωση :

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έκτακτο | Σταματούν οι εργασίες στου ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου

Ο ξεσηκωμός των Εβριτών τις τελευταίες ημέρες για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου φαίνεται πως έφερε αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα μηχανήματα σταματούν τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα σήμερα δεν υπήρχε καμία κινητικότητα στην δομή του Φυλακίου και οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως παραιτήθηκε ο τοπικός υπεργολάβος μετά και τις χθεσινές σφοδρές αντιδράσεις των Εβριτών.

Αυτό σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πρώτη νίκη των κατοίκων του Έβρου και πλέον περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει τις εργασίες επέκτασης.

e-evros.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σεισμός 3 ρίχτερ κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας

Νέος σεισμός της κλίμακας του 3 ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και είχε ως επίκεντρο την νοτιοδυτική περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: