Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Γιάννης Πασχαλίδης | Ζημιές από πλημμύρες στη Νότια Θάσο & ενέργειες για αποκατάσταση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη σήμερα άμεσα στη Θάσο, και συγκεκριμένα τα Λιμενάρια, τον Ποτό και το Πευκάρι, περιοχές οι  οποίες πλημμύρισαν λόγω των ισχυρών χθεσινών βροχοπτώσεων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θάσου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές, οι οποίες έχουν προκληθεί σε οικίες και επιχειρήσεις. Σε συζητήσεις του με τους κατοίκους, έγινε αντιληπτό πως κύρια πηγή των προβλημάτων είναι η συνεχής υπερχείλιση του ρεύματος των Λιμεναρίων, κάτι που διόγκωσε τις ζημιές και στις καταστροφές του Νοεμβρίου 2019. Γι΄αυτό λόγο πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, έτσι ώστε να αποφευχθεί αποτελεσματικά μελλοντική υπερχείλιση με καίρια αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, θα πρέπει να καθαριστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ακρογιαλιές στον Ποτό και στο Πευκάρι.

Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης, έσπευσε στη Μακρύαμμο και τα Κοίνυρα, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές λόγω κεραυνού, οι οποίες όμως τέθηκαν υπό έλεγχο και έσβησαν χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Σε πείσμα των καιρών, βρισκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων και θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται. Επισκέφθηκα σήμερα τη Θάσο για να δω από κοντά τις ζημιές και να ενημερώσω όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και επαρκώς τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις και οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Ευελπιστώ ότι η ανταπόκριση της Κυβέρνησής μας θα είναι άμεση. Ήμουν επίσης δίπλα στους Πυροσβέστες μας κατά τη διάρκεια της δράσης τους για να σβήσουν τις φωτιές στη Μακρύαμμο και τα Κοίνυρα. Ευχαριστώ τον Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών Πυροσβεστικής Καβάλας κ. Νικόλαο Μπαλατσούκα, τους άνδρες της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας στη Θάσο και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης για την άμεση και επιτυχή ανταπόκριση τους στη πρόκληση. Εύχομαι να είναι όλοι καλά!».

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης 

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κεντρο μελισσοκομιας | Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Κέντρο Μελισσοκομίας ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Ν. Καβάλας ότι  μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στη δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2021.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από:

  1. Ταυτότητα
  2. Ευκρινές Φωτοαντίγραφο θεωρημένου Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου, (το φωτοαντίγραφο πρέπει να περιλαμβάνει τη σελίδα 2, τη σελίδα 3 και τη σελίδα με την τελευταία θεώρηση).
  3. Φωτοαντίγραφο της αίτησης-δήλωσης κυψελών διαχείμασης (την παραλαμβάνετε από την ΔΑΟΚ  έως 31/12/2020).
  4. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 (την παραλαμβάνετε από το ΚΜ). 
  6. Πρωτότυπα μηχανογραφημένα παραστατικά αγοράς κυψελών έως 20/05/2020 συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες εξοφλητικές αποδείξεις και τα καταθετήρια τραπεζών.

Σημείωση: Η Υποβολή της αίτησης θα γίνετε δεκτή έως 10/02/2021 αφού υποβληθεί αυτοπροσώπως ή να αποσταλεί σε σκαναρισμένο αντίγραφο ή να αποσταλεί με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.     

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κέντρου Μελισσοκομίας ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ 25930 58290.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Γράμμη Καβάλα – Πρίνος | Αντιδράσεις για την μείωση των δρομολογίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου πραγρατοποίησαν σωματεία Καβάλας- Θάσου για την μείωση των δρομολογίων Πρίνου – Καβάλας. Οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν την δυσαρέσκεια τους για την μείωση των δρομολογίων, ενώ τόνισαν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για όλο το νησί η πρόσβαση στην Καβάλα.

Η γραμμή είναι σημαντικό να έχει τακτικά δρομολόγια και για το κέντρο υγείας Πρίνου, για την γρήγορη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Οι εκπρόσωποι παρέθεσαν μία σειρά αιτήματων μεταξύ των οποίων τη δημιουργεία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η άδεια έγκρισης δρομολογιών των πλοίων να γίνεται με αυστηρά κριτήρια.

Τέλος τα σωματεία πρόκειται να στείλουν επιστολή και στην Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάννα Καλογήρου.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Θάσου παρουσία Νίκου Παναγιωτόπουλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Θάσος γιόρτασε τα 108 χρόνια απελευθέρωσης της στα Λιμενάρια παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου! Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα από το νησί της Θάσου ενώ στο νησί από το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσε και η Πυραυλάκατος Τρουπάκης.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Απέσπασαν από Ελληνίδα στη Θάσο 10.831 ευρώ για να της … καταβληθούν αναδρομικά σύνταξης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 16-10-2020, εξαπάτησε ημεδαπή στη Θάσο Καβάλας.

Συγκεκριμένα ο δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται αναδρομική σύνταξη, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρήματα.

Ειδικότερα, την έπεισε να καταθέσει τμηματικά, συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.831 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για υποτιθέμενη φορολογική επιβάρυνση, προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθεί η αναδρομική σύνταξη. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

evros24

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Επαγγελματικος Οδηγος

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

TAP

Monopolio Delivery

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 16

Mladen Group 27

Mladen Group 26

Mladen Group 25

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

Δημοφιλή

Popular posts:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ