Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γιάννης Μπέλτσιος – Ένας πρώην νομάρχης Καβάλας, τώρα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Εδώ και αρκετές ημέρες ένα ακόμα σκάνδαλο, αυτό των εξοπλιστικών προγραμμάτων, συγκλονίζει την ελληνική κοινή γνώμη. Η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τις διωκτικές αρχές, με τους συλληφθέντες να αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Οι τελευταίες συλλήψεις έγιναν το πρωί της Δευτέρας. Ανάμεσα στους ανθρώπους που οδηγήθηκαν στην φυλακή είναι και ο Γιάννης Μπέλτσιος, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, και φερόμενος ως ταμίας του (αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί).

Η αλήθεια είναι ότι, αρχικά, το όνομα του Γιάννη Μπέλτσιου κάτι μας θύμισε…Μέχρι που, τελικά, βεβαιωθήκαμε:

Ο Γιάννης Μπέλτσιος ο οποίος συνελήφθη για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο ίδιος Γιάννης Μπέλτσιος ο οποίος διετέλεσε, στα μέσα της δεκαετίας του 80, νομάρχης Καβάλας!

Για όσους δεν θυμούνται τον Γιάννη Μπέλτσιο αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ήταν νομάρχης Καβάλας το 1985, όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά που μετέτρεψε σε στάχτη το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Για την φωτιά αυτή ο Γιάννης Μπέλτσιος είχε δεχτεί δριμύτατη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε, καθώς κατηγορήθηκε (δικαίως, όπως απέδειξε η εξέλιξη των γεγονότων) ότι αδιαφόρησε και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα όταν η φωτιά βρισκόταν ακόμα στα πρώτα της στάδια, στην Λεύκη, και μπορούσε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Αυτό, βέβαια, ουδόλως μέτρησε στην πολιτική του σταδιοδρομία, καθώς -ως γνωστόν- στην Ελλάδα πολλές φορές αρκούν μονάχα τα κατάλληλα “μέσα» για την ανέλιξη σε ανώτερες θέσεις. Από το 1988, οπότε και τελείωσε η θητεία του στην νομαρχία Καβάλας, αναβαθμίστηκε σε ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, και κατόπιν ανέλαβε πλείστες κυβερνητικές θέσεις όπως αυτή του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ-φυσικά πάντα στο πλευρό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα ο Γιάννης Μπέλτσιος -πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα- ήταν ακόμα και…γείτονας του Άκη Τσοχατζόπουλου (καθώς οι δύο τους έχτισαν εξοχικές κατοικίες, η μια δίπλα στην άλλη, στον οικισμό Κόρφος Κορινθίας)

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

2η Έκθεση Φωτογραφίας Κλασσικού Αθλητισμού | Αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη που διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας.

Παρουσία αρκετού κόσμου εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/11, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης ,η 2η Έκθεση Κλασσικού Αθλητισμού του Νομού Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κ. Σκυλακάκης και Μέτιος τόνισαν ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σημαντικοί πόροι για έργα υποδομών, τα οποία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επίσης των αυξημένων πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του ρόλου της
Περιφέρειας ΑΜΘ ως γεωπολιτικού κόμβου στις μεταφορές, στην ενέργεια και στο εμπόριο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πατριωτική Ενωση | Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης σε κάθε επίπεδο

Η περίπτωση των Ελλήνων δικηγόρων στην Θράκη, που είχαν αναπτύξει «δεσμούς» οικονομικής φύσης με τα κυκλώματα δουλεμπόρων που συνεχίζουν να δρούν στην περιοχή αναδεικνύει την προβληματική φύση του συστήματος ασύλου. 

Όσο η λαθρομετανάστευση επιβραβεύεται αντί να δίδεται βάρος σε απελάσεις και επιστροφές τα κέρδη των δουλεμπόρων αυξάνονται. Κέρδη αστρονομικά που έχουν ως αποτέλεσμα την διάχυση της διαφθοράς. 

Η Πατριωτική Ένωση τονίζει ότι αντί η χώρα μας να διαφημίζει το «λειτουργικό» δήθεν σύστημα ασύλου της θα έπρεπε να αποτρέπει σε κάθε επίπεδο την παράνομη μετανάστευση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: