Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γιάννης Μπέλτσιος – Ένας πρώην νομάρχης Καβάλας, τώρα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Εδώ και αρκετές ημέρες ένα ακόμα σκάνδαλο, αυτό των εξοπλιστικών προγραμμάτων, συγκλονίζει την ελληνική κοινή γνώμη. Η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τις διωκτικές αρχές, με τους συλληφθέντες να αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Οι τελευταίες συλλήψεις έγιναν το πρωί της Δευτέρας. Ανάμεσα στους ανθρώπους που οδηγήθηκαν στην φυλακή είναι και ο Γιάννης Μπέλτσιος, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, και φερόμενος ως ταμίας του (αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί).

Η αλήθεια είναι ότι, αρχικά, το όνομα του Γιάννη Μπέλτσιου κάτι μας θύμισε…Μέχρι που, τελικά, βεβαιωθήκαμε:

Ο Γιάννης Μπέλτσιος ο οποίος συνελήφθη για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο ίδιος Γιάννης Μπέλτσιος ο οποίος διετέλεσε, στα μέσα της δεκαετίας του 80, νομάρχης Καβάλας!

Για όσους δεν θυμούνται τον Γιάννη Μπέλτσιο αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ήταν νομάρχης Καβάλας το 1985, όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά που μετέτρεψε σε στάχτη το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Για την φωτιά αυτή ο Γιάννης Μπέλτσιος είχε δεχτεί δριμύτατη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε, καθώς κατηγορήθηκε (δικαίως, όπως απέδειξε η εξέλιξη των γεγονότων) ότι αδιαφόρησε και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα όταν η φωτιά βρισκόταν ακόμα στα πρώτα της στάδια, στην Λεύκη, και μπορούσε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Αυτό, βέβαια, ουδόλως μέτρησε στην πολιτική του σταδιοδρομία, καθώς -ως γνωστόν- στην Ελλάδα πολλές φορές αρκούν μονάχα τα κατάλληλα “μέσα» για την ανέλιξη σε ανώτερες θέσεις. Από το 1988, οπότε και τελείωσε η θητεία του στην νομαρχία Καβάλας, αναβαθμίστηκε σε ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, και κατόπιν ανέλαβε πλείστες κυβερνητικές θέσεις όπως αυτή του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ-φυσικά πάντα στο πλευρό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα ο Γιάννης Μπέλτσιος -πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα- ήταν ακόμα και…γείτονας του Άκη Τσοχατζόπουλου (καθώς οι δύο τους έχτισαν εξοχικές κατοικίες, η μια δίπλα στην άλλη, στον οικισμό Κόρφος Κορινθίας)

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής | ευαισθητοποίηση αρμόδιων αρχών και φορέων για την λύση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Σε συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας, ο πρόεδρος του συλλόγου Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής, κ. Ανδρόνικος Σινιώρης, ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεραμωτή λόγω της κίνησης επιβατών και εμπορευμάτων με οχήματα στον οικισμό. Η κίνηση αυτή αφορά τη φόρτωση προς το Λιμένα της Θάσου μέσω του πορθμείου. Στόχος του συλλόγου είναι να ευαισθητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές και φορείς για την εξεύρεση λύσης μέχρι την ολοκλήρωση των κατασκευών λιμενικών εγκαταστάσεων εκτός οικισμού, στη Βόρεια πλευρά του κόλπου. Αυτή θεωρείται η μόνη βιώσιμη λύση.Ο κ. Σινιώρης τόνισε ότι ο οικισμός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση των οχημάτων, τόσο από τον θόρυβο όσο και από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τέλος, ζητήθηκε η δρομολόγηση έκτακτων δρομολογίων στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, για την αποσυμφόρηση του οικισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας ανακοίνωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024. Πρώτα στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Καβάλας στη Θάσο, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου & την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 στην Καβάλα στο κτίριο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα και έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο οικείο Επιμελητήριο, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2023. Θα ακολουθήσει δημοσίευση Πρόσκληση για τις εκλογές, το αργότερο πενήντα (50) ημέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών. Τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να ενημερώνονται για το Τμήμα κατάταξής τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel ο πρόεδρος του επιμελητήριου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας ανάφερε τα εξής :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας.

Η αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Οι επενδύσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις και υποδομές υποδοχής τουριστών έχουν βελτιώσει την ικανότητα του λιμανιού να εξυπηρετεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επιβάτες. Η εντατική προώθηση του λιμανιού της Καβάλας ως προορισμού κρουαζιέρας μέσω διεθνών εκθέσεων και συνεργασιών με τουριστικούς πράκτορες έχει προσελκύσει περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας. Η γεωγραφική θέση της Καβάλας κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Φίλιπποι, καθιστά την πόλη ελκυστική για τους τουρίστες. Η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της αυξημένης κατανάλωσης σε τοπικές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία. Η συνεχής ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Καβάλα απαιτεί συνεχή προσπάθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματικούς φορείς για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η ικανοποίηση των επισκεπτών.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel αναφερέ τα εξής :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en