Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και κουκουνάρι

Δημοσιεύτηκε

στις

Τραγανή και ζουμερή, κλέβει την παράσταση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Υλικά  για 6 άτομα

  • 1 γαλοπούλα 4 έως 5 κιλά
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • τα συκωτάκια της γαλοπούλας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 100 γραμμάρια σταφίδα ξανθή
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
 
 Εκτέλεση
  1. Για να φτιάξουμε γαλοπούλα με γέμιση θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί από μαγαζιά με είδη ραπτικής ένα ειδικό βελόνι και σπάγκο ψιλό ώστε όταν θα βάλουμε μέσα στη γαλοπούλα τη γέμιση να τη δέσουμε και τη ράψουμε.
  2. Αυτό γίνεται αφενός για να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος και βγει η γέμιση της γαλοπούλας.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τον κιμά, τα συκωτάκια της γαλοπούλας, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε.
  2. Όταν σοταριστούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με κονιάκ. Περιμένουμε 2 με 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη σταφίδα μαζί με το κουκουνάρι.
  4. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνουμε μέσα στη γέμιση τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  5. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Καθαρίζουμε καλά την γαλοπούλα και την πλένουμε.
  6. Τρίβουμε την κοιλιά της γαλοπούλας με λίγο αλεύρι και  ξεπλένουμε. Αφήνουμε τη γαλοπούλα να στραγγίσει καλά.
  7. Πασπαλίζουμε την κοιλιά της με αλάτι  και τρίβουμε με την κόκκινη πιπεριά μέσα και έξω της γαλοπούλα. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα με τη γέμιση που φτιάξαμε και ράβουμε το άνοιγμα με το σπάγκο.
  8. Με σπάγκο επίσης δένουμε τις φτερούγες με το σώμα και τα μπούτια με την ουρά της γαλοπούλας.
  9. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε ταψί πάνω στη σχάρα. Σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο.
  10. Προσέχουμε ανάμεσα στην εξωτερική επιφάνεια της και στο αλουμινόχαρτο να υπάρχει ένα μικρό κενό.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάζουμε τη γαλοπούλα να ψηθεί σε μέτρια προς χαμηλή ένταση για 4-5 ώρες.
  12. Μια ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
  13. Για να μην καεί η σάλτσα στο ταψί, εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με τη γαλοπούλα με τη γέμιση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Κέικ με ζαμπόν και τυρί

Δημοσιεύτηκε

στις

          Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη – κίτρινη σε κύβους
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

          Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
2. Στη συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια                     ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
3. Τοποθετούμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο                             φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα.
4. Αφήνουμε στο πάγκο της κουζίνας να κρυώσει λίγο και το κόβουμε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών

Δημοσιεύτηκε

στις

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες

3-4 μέτρια καρότα βρασμένα

2 κολοκυθάκια βρασμένα

1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο

1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα

λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.

Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Χοιρινή τηγανιά με κρέμα γάλακτος

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  3. Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
  5. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
  6. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
  7. Σερβίρετε προαιρετικά την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

LIFESTYLE

Την πρώτη θέση κατέκτησε το ελληνικό μπέργκερ, σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιρλανδία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το καλύτερο μπέργκερ στον κόσμο είναι ελληνικό. Ομάδα νέων κρεοπωλών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας την περασμένη άνοιξη, εντυπωσίασε τους κριτές με την απλότητα αλλά και τη νοστιμιά του ελληνικού μπέργκερ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα που κατέκτησε της κορυφή και μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) υπογράμμισε ότι «το μυστικό της επιτυχίας είναι η απλότητα της συνταγής μας, η οποία εκτιμήθηκε από τους κριτές, αλλά και το γεγονός ότι πήραμε υλικά και μυρωδικά από τη ελληνική γη και συγκεκριμένα από την Κρήτη». Στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών συμμετείχαν χώρες όπως οι ΗΠΑ, που έχουν παράδοση στα μπέργκερ, όμως όπως είπε η νεαρή κρεοπώλισσα, «η χώρα δεν πήρε ούτε ένα βραβείο, ήταν εκτός συναγωνισμού, αν και παραδοσιακά φημίζεται για τo συγκεκριμένο προϊόν». Η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και στη συνέχεια food design, γρήγορα κατάλαβε ότι έχει ταλέντο στο σχεδιασμό νόστιμων, αλλά και αισθητικά μοναδικών εδεσμάτων από κρέας και έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση, με στόχο να την εξελίξει όσο είναι δυνατόν. «Εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών» περιγράφει με λεπτομέρεια η εικοσιεξάχρονη. Υπογράμμισε δε ότι για εκείνη ήταν σημαντικό να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση. «Βέβαια σπούδασα και προσέγγισα με έναν πιο επιστημονικό τρόπο τη συγκεκριμένη δουλειά, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων». Η ελληνική αποστολή που παρασκεύασε το νοστιμότερο μπέργκερ του κόσμου, αποτελείται από έξι άτομα, τρία άτομα από την Κρήτη, δυο από την Αθήνα και την Κυπαρίσσια Αντωνάρα από τη Θεσσαλονίκη. «Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η χώρα μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια» επισήμανε η νεαρή επαγγελματίας. Η εικοσιεξάχρονη, η οποία με μεράκι και ζήλο υπηρετεί το παραδοσιακό επάγγελμα του κρεοπώλη, υποστηρίζει ότι ο επόμενος στόχος της είναι να καταφέρει να μεταφέρει τις ιδιαίτερες γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων της στα σπίτια των πελατών της, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, δίχως να χρειάζεται να επισκεφθούν το κατάστημα που διατηρεί στο Ασβεστοχώρι. 20/09/2018 13:03 ΑΠΕ-ΜΠΕ,Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πηγή:  https://hellasjournal.com/

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBE



ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ