Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανία| Παραιτήθηκε από την κούρσα ο Τζόνσον, έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε δηλώσει επισήμως, αλλά είχε πει στους υποστηρικτές του ότι ήθελε να θέσει υποψηφιότητα.

Αφού διέκοψε τις διακοπές του στην Καραϊβική, ο Τζόνσον μίλησε με τους αντιπάλους του, Ρίσι Σούνακ και Πένι Μόρντοντ, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να συμμετάσχουν στην απόπειρα πολιτικής επιστροφής του.

Ωστόσο, ο Τζόνσον απόψε είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αφού μόλις 60 βουλευτές του τον είχαν στηρίξει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής -πολύ λιγότεροι από το όριο των 100 βουλευτών που απαιτείται για να περάσει στη διαδικασία της εκλογής.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι, λόγω της αποτυχίας να υπάρξει συμφωνία με τον Ρίσι Σούνακ και την Πένι Μόρντοντ, «φοβάμαι ότι το καλύτερο είναι να μην επιτρέψω να προχωρήσει η υποψηφιότητά μου και να δεσμευθώ να παράσχω την υποστήριξή μου σε όποιον πετύχει».

«Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι είμαι σε θέση να φέρω μια νίκη των Συντηρητικών το 2024 -και απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχω ξεπεράσει το πολύ υψηλό εμπόδιο των 102 υπογραφών (συμπεριλαμβανομένου ενός εισηγητή και ενός υποστηρικτή) και θα μπορούσα να θέσω την υποψηφιότητά μου αύριο. Υπήρχαν πολύ καλές πιθανότητες να επιτύχω στις εκλογές με την ψήφο των μελών του Συντηρητικού κόμματος. Αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών κατέληξα δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι αυτό απλώς δεν θα ήταν το σωστό», ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον το βράδυ της Κυριακής.

Έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός ο Σούνακ

Πλέον, μετά την απόσυρση του Μπόρις Τζόνσον από τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών, ο Ρίσι Σούνακ, που ήδη είχε τη δηλωμένη υποστήριξη 146 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η Πένι Μόρντοντ έχει μέχρι στιγμής 24 βουλευτές των Συντηρητικών να στηρίζουν την υποψηφιότητά της, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών για να μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία των Συντηρητικών και, κατά συνέπεια, την πρωθυπουργία.

Ολόκληρη η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον

«Τις τελευταίες ημέρες συγκλονίστηκα από τον αριθμό των ανθρώπων που μου πρότειναν να διεκδικήσω και πάλι την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, τόσο μεταξύ του κοινού όσο και μεταξύ φίλων και συναδέλφων στο Κοινοβούλιο.

Δέχθηκα επειδή οδήγησα το κόμμα μας σε μια τεράστια εκλογική νίκη πριν από λιγότερο από τρία χρόνια -και πιστεύω ότι, ως εκ τούτου, είμαι σε μοναδική θέση να αποτρέψω τις γενικές εκλογές τώρα .

Οι γενικές εκλογές τώρα θα αποτελούσαν περαιτέρω καταστροφικό περισπασμό, ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιστεύω ότι είμαι σε καλή θέση για να φέρω μια νίκη των Συντηρητικών το 2024 -και απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ξεπέρασα το πολύ υψηλό εμπόδιο των 102 υπογραφών, συμπεριλαμβανομένου ενός εισηγητή και ενός υποστηρικτή, και θα μπορούσα να υποβάλω την υποψηφιότητά μου αύριο.

Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να έχω επιτυχία στις εκλογές με μέλη του Συντηρητικού Κόμματος – και ότι θα μπορούσα πράγματι να επιστρέψω στην Ντάουνινγκ Στριτ την Παρασκευή.

Υπήρχε μια πολύ καλή πιθανότητα να επιτύχω στις εκλογές με την ψήφο των μελών του Συντηρητικού Κόμματος -και όντως να επιστρέψω στην Ντάουνινγκ Στριτ την Παρασκευή.

Αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό απλώς δεν θα ήταν το σωστό. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά εάν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο κοινοβούλιο.

Και παρόλο που επικοινώνησα τόσο με τον Ρίσι (Σούνακ) όσο και με την Πέντι (Μόρτοντ), επειδή ήλπιζα ότι θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε για το εθνικό συμφέρον, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε αυτό.

Ως εκ τούτου, φοβάμαι ότι το καλύτερο πράγμα που έχω να κάνω είναι να μην κατέλθω υποψήφιος και να δεσμευθώ ότι θα υποστηρίξω όποιον εκλεγεί. Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».

.iefimerida.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κωσταντίνος Παπακοσμάς | Μια βροχερή ημέρα του 1972 ….. στην Καβάλα

Αυτή η φωτογραφία της πόλης που έχει τίτλο ..μια βροχερή μέρα , είναι τον Οκτώβριο του 1972 και αποτελεί δημιουργία του φωτογράφου Charles Clayton (Todd Webb) ο οποίος είχε γεννηθεί το 1905 στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν (Ο Todd Webb πέθανε τον Μάιο του 2000 σε ηλικία 94 ετών στο Central Maine).

Μισό αιώνα πριν, ο διάσημος Αμερικάνος φωτογράφος βρέθηκε στην Καβάλα και την φωτογράφησε, άλλωστε είχε διακριθεί στην καταγραφή της καθημερινής ζωής και της αρχιτεκτονικής σε πόλεις.

Πιθανό σημείο λήψης το ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Η φωτογραφία βρίσκεται στο ψηφιακό αποθετήριο του Πανεπιστημίου Συρακουσών στην κεντρική Νέα Υόρκη με μια σειρά άλλων φωτογραφιών από όλο τον κόσμο .

 

 

Η Καβάλα και στιγμές από την καθημερινότητα στην Αθήνα είναι τα μοναδικά εκθέματα από την Ελλάδα.

Ο Todd Webb έχοντας υπάρξει ένας επιτυχημένος χρηματιστής στη δεκαετία του 1920, έχασε όλα του τα κέρδη, κατά τη διάρκεια της Ύφεσης. Ο Γουέμπ ασχολήθηκε με την αναζήτηση χρυσού , εργάστηκε ως δασοφύλακας και έγραψε διηγήματα που έχουν μείνει αδημοσίευτα. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της εξερευνητικής περιόδου στη δεκαετία του 1930 που πήρε για πρώτη φορά μια κάμερα. Το ενδιαφέρον και η αγάπη του για τη φωτογραφία σύντομα απέκλεισαν τις συγγραφικές του φιλοδοξίες και μπόρεσε να κάνει τα δύο πράγματα που αγαπούσε περισσότερο: να ταξιδέψει, να γνωρίσει ανθρώπους και να τους φωτογραφίσει.
Το 1938 ο Webb εντάχθηκε στο Chrysler Camera Club στο Ντιτρόιτ, όπου γνώρισε τον επίδοξο φωτογράφο Χάρι Κάλαχαν. Μέσω ενός εργαστηρίου από τον Ansel Adams, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Webb για την τεχνική της ευκρίνειας εστίασης της «ευθείας φωτογραφίας».
Αφού υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τοντ Γουέμπ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου δημιούργησε φιλία με τον Άλφρεντ Στίγκλιτς και τη σύζυγό του Τζόρτζια Ο’Κίφ που τον σύστησε στο Beaumont Newhall και αργότερα ο Νιούχολ επιμελήθηκε την πρώτη μεγάλη έκθεση φωτογραφιών του Γουέμπ για το Μουσείο του , στην πόλη της Νέας Υόρκης. Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Todd εργάστηκε για τον Roy Stryker και την Standard Oil Company. Το 1949 ο Todd Webb επέστρεψε στο Παρίσι και γνώρισε τη σύζυγό του Lucille, παραμένοντας στη Γαλλία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Τόσο το 1955 όσο και το 1956, ο Todd Webb έλαβε δύο διαδοχικές υποτροφίες John Simon Guggenheim για να φωτογραφίσει τα πρωτοποριακά μονοπάτια που ακολούθησαν οι πρώτοι άποικοι της Αμερικής στο Όρεγκον και την Καλιφόρνια. Ενώ ο σύγχρονος του, Ρόμπερτ Φρανκ, οδηγούσε σε όλη τη χώρα αυτά τα χρόνια, ο Τοντ περπατούσε και φωτογράφιζε καθώς μετακινούνταν από την Ανατολή στη Δύση.
Μέχρι τη δεκαετία του 1980, ο Todd Webb φωτογράφιζε και παρήγαγε ένα μοναδικό έργο, το οποίο έχει αποκτήσει σημαντική θέση στα χρονικά της αμερικανικής φωτογραφικής ιστορίας. Συχνά αναφέρεται ως «ιστορικός με κάμερα», οι πλούσιες εικόνες του Webb καταγράφουν τη ζωή σε όλο τον κόσμο. Το έργο του έχει εκτεθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και περιλαμβάνεται σε πολλές συλλογές μουσείων, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολης και το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.
Ο Todd Webb πέθανε τον Μάιο του 2000 σε ηλικία 94 ετών στο Central Maine. Η φωτογραφία του Todd στον ποταμό Οχάιο το 1955.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία ¨ARIEL¨ που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία, κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 01/12/2022. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά:

  1. Από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν οι ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) μέχρι το βράδυ θα επηρεαστεί και η Θράκη.
  2. Από το απόγευμα της Πέμπτης (01-12-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση στις περισσότερες περιοχές, αλλά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα
    Δωδεκάνησα.

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα | Ένας στους δύο μείωσε τις αγορές βασικών προϊόντων

Αλλάζουν τις καταναλωτικές συνήθειές τους οι Έλληνες εξαιτίας τους αυξανόμενου κόστους διαβίωσης και των υψηλών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, οι καταναλωτές έκοψαν δαπάνες για διασκέδαση, ενώ μείωσαν και τις αγορές βασικών προϊόντων. 

Ειδικότερα, έρευνα του ΙΕΛΚΑ διαπιστώνει σημαντικές αλλαγές, το τελευταίο διάστημα, στις συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίες αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1.000 καταναλωτών, από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2022 και αφορούσε, ανάμεσα σε άλλα θέματα, και στην αντιλαμβανόμενη επίδραση των ανατιμήσεων, του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας κορονοϊού, στις καταναλωτικές συνήθειες στην Ελλάδα.

Ξεκάθαρη είναι, σύμφωνα με την έρευνα, μία τάση των καταναλωτών για εξοικονόμηση χρημάτων όσον αφορά τις αγορές βασικών αγαθών και υπηρεσιών και δευτερευόντως διαχείρισης χρημάτων.

Συγκεκριμένα, το 80% του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως είναι η εστίαση, οι διακοπές, τα ταξίδια κ.ά. Ποσοστό 66% δηλώνει ότι έχει μειώσει την κατανάλωση ρεύματος, ενώ 62% του κοινού δηλώνει ότι έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής, π.χ. στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

Το 55% δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου. Το 25% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει χρήματα από τις αποταμιεύσεις του προκειμένου να καλύψει τις αγορές του. Το 20% έχει αναβάλει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής των υποχρεώσεών του.

Ποσοστό 15% δηλώνει ότι έχει αυξήσει τον χρόνο εργασίας ή έχει βρει δεύτερη εργασία προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του, ενώ το 10% έχει αυξήσει τη χρήση πιστωτικών καρτών για να καλύψει τις αγορές του. Μόλις 9% του κοινού δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: