Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Βρέθηκε λύση για τα σκουπίδια στην Θάσο – Ξεκινάει σήμερα η μεταφορά τους – Πρόβλημα με τον προϋπολογισμό;

Έστω και στο “και πέντε» βρέθηκε, τελικά, λύση στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Θάσο, καθώς την Πέμπτη επήλθε συμφωνία μεταξύ της δημοτικής αρχής και των ναυτιλιακών εταιρειών. Με βάση την συμφωνία αυτή οι τράκτορες θα μπορούν να εισέρχονται στα φέρι μποτ κανονικά, με την σχετική εντολή να υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκο Πατήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΝΕΘ ήταν η πρώτη που αποδέχτηκε την πρόταση, με την ΝΕΚ να ακολουθεί. Η συμφωνία αυτή διαφοροποιείται από την αρχική πρόταση των ναυτιλιακών εταιρειών, με βάση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου θα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ να υπογράφει τα πιστωτικά τιμολόγια.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, πλέον, είναι αυτό της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του δήμου Θάσου, καθώς όπως ανέφερε στο KavalaPress ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ξώγνος:

Με βάση την τρέχουσα πληροφόρηση (που ευχόμαστε να μην ισχύει αλλά αυτό πιστεύουμε ότι έγινε) δεν εγκρίθηκε και επεστράφη προς νέα αναμόρφωση ο κστατεθείς προϋπολογισμός του δήμου. Αν αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να ξαναγίνει η όλη διαδικασία από την αρχή (κατάρτιση νέου προϋπολογισμού, έγκριση από ΔΣ, αποστολή), κάτι που σημαίνει ότι η εκταμίευση των απαραίτητων πόρων δεν μπορεί να ξεκινήσει ως τις 17 Φεβρουαρίου αλλά θα μετατεθεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες αργότερα. Πλέον, δε, είναι ορατό το ενδεχόμενο να τεθεί ο δήμος Θάσου υπό καθεστώς εποπτείας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ευελπιστώ ότι αυτές οι πληροφορίες δεν ευσταθούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα.

Όσον αφορά το ζήτημα της εύρεσης των κονδυλίων για την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών ο κ.Ξώγνος τόνισε ότι “εφόσον πρέπει, πλέον, να βρεθούν οι κατάλληλοι πόροι, ενδεχομένως να χρειαστεί να εντείνει τις προσπάθειές της η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου για να εισπράξει τέλη που δεν έχουν καταβληθεί από πολλούς επαγγελματίες. Παραδείγματα τέτοιων τελών είναι η χρήση αιγιαλού και τα τραπεζοκαθίσματα. Ενώ η δημοτική αρχή έχει δώσει ελευθερία στους επαγγελματίες ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, λόγω και της κρίσης, δεν λείπουν οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που δεν καταβάλλουν τα προβλεπόμενα έσοδα.. Σαφώς και δεν πρέπει άπαντες να μπουν στο ίδιο καζάνι. Ωστόσο εκτιμώ ότι είναι πλέον καιρός να συνεισφέρουν οι επαγγελματίες του νησιού ώστε να μην χρειαστεί να επιβληθούν πρόσθετα τέλη στους δημότες ή να αυξηθούν τα ήδη υπάρχοντα.»

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι selfies στο πλοίο προς το νησί

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες

Περιοδεία σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φτάνοντας στην Καβάλα ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αλιευτικό συνεταιρισμό Κεραμωτής όπου ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του συνεταιρισμού που φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αλλά και το πωλητήριο του συνεταιρισμού, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου μίλησε με ντόπιους, καταστηματάρχες και επισκέπτες.

Αυτή την ώρα είναι εν πλω προς την Θάσο όπου σε λίγο θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφέ του νησιού. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι selfies.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Σε Κεραμωτή, Θάσο και Δράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (06/06/2023)  θα επισκεφθεί την Κεραμωτή Καβάλας και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θάσο.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μία ημέρα μετά την περιοδεία του στη Νέα Ιωνία, θα μεταβεί στην ανατολική Μακεδονία στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει των δεύτερων βουλευτικών εκλογών.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Αυξήθηκαν τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

Από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου αυξήθηκαν σε 5 την ημέρα τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

Αναμενόμενη είναι και η αύξηση της κίνησης. Μικρή μεν αλλά υπάρχει. Φάνηκε φυσικά στη διάρκεια του περασμένου τριήμερου. Μέσω Καβάλας ταξίδεψαν στη Θάσο Βούλγαροι και Ρουμάνοι αλλά και αρκετοί Θεσσαλονικείς.

 Τα δρομολόγια έχουν ώρες αναχώρησης από: 07.15, 10.00, 12.00, 13.45, 17.15. Από Καβάλα 09.15, 12.00, 14.00, 15,30,19.00. Επί της ουσίας υπάρχει πλέον ένα απογευματινό δρομολόγιο που καλύπτει τη γραμμή σε χρονική στιγμή κρίσιμη και απαραίτητη. 

Οι διαδρομές στη γραμμή του Πρίνου τα εκτελούν όλες σχεδόν οι εταιρίες. Από την περασμένη Δευτέρα τα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής είναι 30 την ημέρα. Συνολικά 60 αν υπολογίσουμε τα 30 από την Κεραμωτή και τα 30 από τα Λιμένα. Αυτές οι διαδρομές γίνονται τις ώρες από τις 5 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: