Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Βρέθηκε λύση για τα σκουπίδια στην Θάσο – Ξεκινάει σήμερα η μεταφορά τους – Πρόβλημα με τον προϋπολογισμό;

Έστω και στο “και πέντε» βρέθηκε, τελικά, λύση στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Θάσο, καθώς την Πέμπτη επήλθε συμφωνία μεταξύ της δημοτικής αρχής και των ναυτιλιακών εταιρειών. Με βάση την συμφωνία αυτή οι τράκτορες θα μπορούν να εισέρχονται στα φέρι μποτ κανονικά, με την σχετική εντολή να υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκο Πατήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΝΕΘ ήταν η πρώτη που αποδέχτηκε την πρόταση, με την ΝΕΚ να ακολουθεί. Η συμφωνία αυτή διαφοροποιείται από την αρχική πρόταση των ναυτιλιακών εταιρειών, με βάση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου θα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ να υπογράφει τα πιστωτικά τιμολόγια.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, πλέον, είναι αυτό της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του δήμου Θάσου, καθώς όπως ανέφερε στο KavalaPress ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ξώγνος:

Με βάση την τρέχουσα πληροφόρηση (που ευχόμαστε να μην ισχύει αλλά αυτό πιστεύουμε ότι έγινε) δεν εγκρίθηκε και επεστράφη προς νέα αναμόρφωση ο κστατεθείς προϋπολογισμός του δήμου. Αν αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να ξαναγίνει η όλη διαδικασία από την αρχή (κατάρτιση νέου προϋπολογισμού, έγκριση από ΔΣ, αποστολή), κάτι που σημαίνει ότι η εκταμίευση των απαραίτητων πόρων δεν μπορεί να ξεκινήσει ως τις 17 Φεβρουαρίου αλλά θα μετατεθεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες αργότερα. Πλέον, δε, είναι ορατό το ενδεχόμενο να τεθεί ο δήμος Θάσου υπό καθεστώς εποπτείας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ευελπιστώ ότι αυτές οι πληροφορίες δεν ευσταθούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα.

Όσον αφορά το ζήτημα της εύρεσης των κονδυλίων για την πληρωμή των ναυτιλιακών εταιρειών ο κ.Ξώγνος τόνισε ότι “εφόσον πρέπει, πλέον, να βρεθούν οι κατάλληλοι πόροι, ενδεχομένως να χρειαστεί να εντείνει τις προσπάθειές της η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου για να εισπράξει τέλη που δεν έχουν καταβληθεί από πολλούς επαγγελματίες. Παραδείγματα τέτοιων τελών είναι η χρήση αιγιαλού και τα τραπεζοκαθίσματα. Ενώ η δημοτική αρχή έχει δώσει ελευθερία στους επαγγελματίες ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, λόγω και της κρίσης, δεν λείπουν οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που δεν καταβάλλουν τα προβλεπόμενα έσοδα.. Σαφώς και δεν πρέπει άπαντες να μπουν στο ίδιο καζάνι. Ωστόσο εκτιμώ ότι είναι πλέον καιρός να συνεισφέρουν οι επαγγελματίες του νησιού ώστε να μην χρειαστεί να επιβληθούν πρόσθετα τέλη στους δημότες ή να αυξηθούν τα ήδη υπάρχοντα.»

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ξεκίνησε την λειτουργία της η ΥΔΟΜ Θάσου

Με κόπους και βάσανα, με καθυστέρηση και μεγάλη προσπάθεια άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θάσου. Χάρη και στη διάθεση των εργαζόμενων της και πριν ακόμη η υπηρεσία ενισχυθεί με το νέο της προσωπικό.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνάντηση των αντιπροσωπειών Θάσου με το Λιμεναρχείο Καβάλας για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα

Αντιπροσωπεία των σωματείων και φορέων της Θάσου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνουν για το οξυμένο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνου – Καβάλας, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 22/11/2023 με τον Λιμενάρχη Καβάλας Κο Αθανάσιο Βρίζα και τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κο Μαλαμίδη Απόστολο.

Στην συνάντηση κατατέθηκε το κείμενο που συνυπέγραψαν 18 φορείς της Καβάλας- Θάσου, και ζητήθηκε να στηρίξουν τα αιτήματα των φορέων που υπογράφουν το κείμενο.

Από την συνάντηση φάνηκε ότι απαιτείται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ως αρμόδιος φορέας έχει την ευθύνη για τα δρομολόγια. Η αντιπροσωπεία απαίτησε να στηριχτεί το αίτημα αυτό για την αύξηση δρομολόγιων στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας από την περιφέρεια Αν. Μακ. Θράκη, τον Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Θάσου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Γίνεται κατανοητό ότι απαιτείται η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών από το λαό της Καβάλας και της Θάσου και με αυτό το σκεπτικό θα παρθούν αναλόγως πρωτοβουλίες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Μαθήτρια τραυματίστηκε σε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι

Μία 14χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε όταν το ηλεκτρικό πατίνι που οδηγούσε παρασύρθηκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες από αυτοκίνητο.

Το ατύχημα έγινε στον Λιμένα της Θάσου, κοντά στο Γυμνάσιο, το πρωί της Δευτέρας.

Η 14χρονη, αρχικά μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Πρίνου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Καβάλας. Ο τραυματισμός της δεν φαίνεται σοβαρός.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: