Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιωματική ημερίδα για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική – βιωματική ημερίδα στην Κομοτηνή με θέμα «Καθολική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Την 20-12-2018 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική – βιωματική  ημερίδα στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, με θέμα «Καθολική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».

Η συγκεκριμένη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία, αποτέλεσε το θέμα της ομιλίας του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικού Διευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας του Δήμου Κομοτηνής, Ιωάννη Μουρτίδη, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γεώργιο Φιλιππίδη και τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Στέλλα Βογιατζή.

Στην ημερίδα παρέστησαν, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Διοικητής 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής 21 ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, η Πρόεδρος της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., Νατάσα Λιβεριάδου, Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πολίτες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κ. Τρύφων Καρούντζο.

Επίσης, από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας προσφέρθηκαν δύο (2) αναπηρικά αμαξίδια στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και στον Σύλλογο Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης, «Άγιοι Θεόδωροι» , τα οποία αποκτήθηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα των αστυνομικών που υπηρετούν στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, καθώς και τη στήριξη – συνδρομή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αυτοκτονία ο θάνατος της γυναίκας που βρέθηκε απανθρακωμένη στην Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν, κάνοντας χρήση της μεθόδου DNA, να ταυτοποιήσουν το πτώμα της άγνωστης γυναίκας. Πρόκειται για μια 57χρονη, από τα Κιμμέρια Ξάνθης, την οποία είχε αναγνωρίσει και η κόρη της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιατροδικαστή στην Κομοτηνή, Νικόλαου Κιφνίδη, που διενέργησε νεκροψία – νεκροτομή στο πτώμα της γυναίκας, η 57χρονη αυτοπυρπολήθηκε «καθώς δεν υπάρχουν σημάδια κακώσεων στο σώμα της που δείχνουν ότι δεν υπήρχε εγκληματική ενέργεια και συνεπώς είναι αυτοκτονία».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η οργάνωση “Women Act” έρχεται στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στον επαγγελματικό και δημόσιο βίο διεκδικούν οι γυναίκες που ζούν και δραστηριοποιούνται στην Καβάλα. Η οργάνωση Women Act έρχεται και στην πόλη μας, για να ενδυναμώσει αυτήν την προσπάθεια τους.
Η αρχή έγινε με την επιτυχημένη εκδήλωση της Women Act στις 16 Απριλίου 2019 με βασική ομιλήτρια την κ. Μαρέβα Γκρομπόφσκι. Τότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη δημιουργία παραρτήματος στην πόλη μας. Η επικεφαλής της οργάνωσης, κ. Μαίη Ζαννή ασπάστηκε την ιδέα και σήμερα, 6 μήνες μετά, αυτή γίνεται πραγματικότητα.
Βασικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας του παραρτήματος Women Act στην Καβάλα διαδραμάτισε η επικοινωνιολόγος κ. Αντωνία Σταυρίδου. Η στενή συνεργάτιδα του βουλευτή του Νομού μας κ. Μακάριου Λαζαρίδη και ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού στο τομέα κοινωνικών θεμάτων θεωρεί την Καβάλα δεύτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί.

Η κ. Σταυρίδου πιστεύει ότι οι γυναίκες ενωμένες μπορούν να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στο δημόσιο βίο. Είναι αναγκαίο όμως να αγωνιστούν για την ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτικά όργανα και σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η συντονιστική ομάδα της οργάνωσης στην Καβάλα απαρτίζεται από γυναίκες οι οποίες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα δυναμισμού και ενεργητικότητας στους τομείς στους οποίους απασχολούνται , Άννυ Θυσιάδου, Ελεωνόρα Καζαντζίδου, Βίλλυ Κονδυλίδου και Ειρήνη Βρανά. Η Women Act είναι πλέον στην πόλη μας και θα ενισχύσει τις γυναίκες της Καβάλας σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν στην Καβάλα μηχανικοί της “Εγνατία Οδος ΑΕ”.

Οι μηχανικοί επισκέφτηκαν την πεσμένη γέφυρα όπου πραγματοποίησαν μάλιστα και αυτοψία ενώ η επίσκεψη τους οφείλεται στην πρόσφατα υπογραφείσα σύμβαση της εταιρίας με την Περιφέρεια ΑΜΘ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3,3 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ σε Δήμους, συλλόγους και φορείς της Καβάλας μέσω του προγράμματος LEADER

Δημοσιεύτηκε

στις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στην Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ πόρους ύψους 3.335.551 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την κατασκευή έργων δημοσίου χαρακτήρα σε περιοχές των Δήμων Νέστου, Παγγαίου και Θάσου και την στήριξη δράσεων πολιτιστικών συλλόγων και εκπαιδευτικών φορέων.

Τα έργα και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν καλύπτουν ανάγκες των περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως στήριξη υποδομών μικρής κλίμακας (οδοποιία μέσα σε οικισμούς, η κατασκευή χώρων άθλησης και αναψυχής, ίδρυση κέντρων τουριστικής πληροφόρησης), αναπλάσεις δημοσίων χώρων, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Για τα ζητήματα αυτά ο Περιφερειάρχης είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Καβάλας, Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και στελέχη της εταιρείας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Καβάλας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ