Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Έψαχνε παιδική πορνογραφία -100 βίντεο με παιδιά

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης για παιδική πορνογραφία – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στην έρευνά τους και τι υποστηρίζει ο ίδιος

Δύο σκληροί δίσκοι γεμάτοι με εικόνες που σοκάρουν. Τουλάχιστον 100 βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, με «πρωταγωνιστές» κάτω των 12 ετών φέρεται να εντόπισαν οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν στο σπίτι του Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Την ίδια στιγμή, ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, μέσω του συνηγόρου του, Σταύρου Γεωργόπουλου, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, χαρακτήρισε τα ευρήματα που εντόπισαν στην κατοχή του τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή ενός βιβλίου, ευρήματα.

Ο 55χρονος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται από τις 21 Οκτωβρίου, προφυλακισμένος στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης, καθώς οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέα. Σε βάρος του συγγραφέα έχει ασκηθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Διαδικτύου.

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Αναζητούσε για 5 χρόνια ροζ βίντεο παιδιών

Για περίπου 5 χρόνια, ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, αναζητούσε και κατέβαζε βίντεο και άλλο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από τη διαδικτυακή δραστηριότητά του, που έχει καταγραφεί από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τον εντοπισμό αυτών των εικόνων, ο 55χρονος είχε αποκτήσει πρόσβαση στα πιο σκοτεινά μέρη του Διαδικτύου, σε ιστοσελίδες του dark web, από όπου προχωρούσε συστηματικά, στη λήψη αποκρουστικών φωτογραφιών και βίντεο. Μάλιστα η δραστηριότητα του, ήταν ακόμα πιο έντονη τον τελευταίο χρόνο.

Στα περίπου 100 αρχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοχή του συγγραφέα, αποτυπώνονται ανατριχιαστικές εικόνες πορνογραφίας ανηλίκων, με ορισμένα από τα ροζ βίντεο να έχουν “πρωταγωνιστές” ηλικίας ακόμα και 10 ετών.

Ειδικό λογισμικό «φωτογράφισε» τα ίχνη του Βασίλη Παπαθεοδώρου

Μέσω του ειδικού λογισμικού εντοπισμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας CPS (CHILD PROTECTION SYSTEM), οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν να εντοπίσουν τα διαδικτυακά ίχνη της δράσης του 55χρονου.

Όπως διαπίστωσαν, ο συγγραφέας τα τελευταία 5 χρόνια, και κυρίως τους τελευταίους μήνες, είχε μπει σε παράνομους ιστούς του κυβερνοχώρου, είχε αναζητήσει, αποκτήσει πρόσβαση και κάνει λήψη πορνογραφικού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης με παιδιά ηλικίας κάτω των 12 χρόνων.
Τα ευρήματα που προέκυψαν, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και ο τόπος κατοικίας του συγγραφέα.

Στην πρώτη έρευνα εντοπίστηκαν τα 100 βίντεο, ενώ αναμένεται η συνολική εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και δεν αποκλείεται να προκύψει κατοχή και άλλου παρόμοιου υλικού.

Ολη η απολογία του Βασίλη Παπαθεοδώρου

Με το γεγονός ότι διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο και ουδέποτε απασχόλησε τις Αρχές, αστυνομικές ή δικαστικές, ξεκινά το απολογητικό του υπόμνημα ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου, που συνελήφθη την Τετάρτη (2/11) για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. «Εκ προοιμίου θέλω να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια και ευπρέπεια ότι ΔΕΝ είμαι και ΔΕΝ έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο βραβευμένος συγγραφέας στη συνέχεια παραθέτει το ιστορικό της προσωπικής του ζωής και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Μάλιστα, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι θεωρείται ο κορυφαίος συγγραφέας Εφηβικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα αλλά και στα θέματα που πραγματεύονται τα βιβλία. «Πάντοτε οι ιστορίες που αφηγούμαι σχετίζονται με τον πρωτογενή πυρήνα της ελληνικής-κοινωνικής παθογένειας. Η θεματολογία μου προσεγγίζει τα προβλήματα κομβικής κοινωνικής σημασίας και απαξίας. Πολλές φορές μάλιστα έχω θεωρηθεί ως «προφητικός» συγγραφέας αφού τα θέματα που περιγράφω στο βιβλίο μου έχουν στη συνέχεια συγκλονίσει την κοινή γνώμη (πχ υπόθεση Χρυσής Αυγής, υπόθεση Τοπαλούδη, υπόθεση Γιακουμάκη)», τονίζει.

«Ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή υπόνοια σε βάρος μου»

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο Β’ μέρος του υπομνήματος απαριθμεί τα στοιχεία εκείνα, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι δεν είχε ουδέποτε ενδιαφέρον για αυτές τις ηλικίες που αφορά το κατασχεθέν υλικό. Αναλυτικά αναγράφει στο απολογητικό υπόμνημα:

«Στο πλαίσιο μίας από τις επισκέψεις μου σε σχολείο, οι μαθητές Γυμνασίου έκαναν εργασία σχετικά με τα βιβλία μου: «Σχολική Παράσταση», «Μήνυμα» και «9 Καίσαρες», οι οποίες προσκομίζονται προκειμένου να διαφανούν τα κοινωνικά μηνύματα που έλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου από την ανάγνωση των βιβλίων μου (ενδεικτικά αναφέρεται τμήμα εργασίας μαθητών Γ’ Γυμνασίου σχετικά με το βιβλίο μου «9 Καίσαρες» για τους κινδύνους του Διαδικτύου και ποια τα μηνύματα που εξέλαβαν από την ανάγνωσή του: «Στην εποχή μας η βία έχει ομολογουμένως αποκτήσει μία νέα ποιότητα. Διατηρώντας στην ουσία της τα ίδια αρχέγονα χαρακτηριστικά της, παρουσιάζεται με περισσότερες αποχρώσεις, πιο πολύπλοκη και συγκαλυμμένη… Η χρήση των σύγχρονων τεχνικών μέσων, η αξιοποίηση για το σκοπό των επιστημονικών πορισμάτων πειθαναγκασμού, η αναγωγή της σε ιδεολογία συγκαλύπτουν τη σύγχρονη βία και όταν τα μέσα αυτά αποδεικνύονται ανεπαρκή ξεσπά απροκάλυπτη και αποτρόπαιη… Όλη αυτή η ιδεολογία αποτυπώνεται πλήρως και στην υπόθεση των «Εννέα Καισάρων»… Το κακό όμως γεννιέται από την επιρροή που ασκεί το διαδίκτυο προβάλλοντας εικόνες ωμής βίας, οργανωμένου εγκλήματος, ήρωες που ενσαρκώνουν τα σύγχρονα πρότυπα του αδίστακτου ανθρώπου, εθίζοντάς τον στην πλήρη αποδοχή αυτών σαν φυσιολογικά στη ζωή του, προκαλώντας παράλληλα τα πάθη και τα ένστικτά του… Το διαδίκτυο λοιπόν προάγει την επικοινωνία και την πολυδιάστατη επαφή και προσέγγιση. Πολλές φορές όμως η άκριτη και αλόγιστη χρήση του οδηγεί τον άνθρωπο στην απομόνωση, τη μοναξιά και την καλλιέργεια εγωιστικών και αλαζονικών συμπεριφορών που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία στην ευρύτερη πορεία του σε μια οργανωμένη κοινωνία».

Έχω προβεί σε δεκάδες διαλέξεις, ομιλίες, συζητήσεις με γονείς, καθηγητές, σπουδαστές, μαθητές, συγγραφείς, αναγνώστες, δημοσιογράφους, κριτικούς και εκδότες.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΟΝΟΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ!!! ΟΥΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ Ή ΑΝΟΙΚΕΙΟ ΒΛΕΜΜΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ!!! Επιπλέον, ΔΕΝ επιδίωξα ΠΟΤΈ και δεν είχα ποτέ την παραμικρή προσωπική επικοινωνία ή επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο –πέραν του τυπικού «Συγχαρητήρια για το βιβλίο σας» με απάντηση «Σας ευχαριστώ»!!!!»

«Έτσι βρέθηκε στο σπίτι μου το υλικό»

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το πώς βρέθηκε στο σπίτι του το υλικό της παιδικής πορνογραφίας. «Το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο (υλικό που δεν έχει απομονωθεί-έχει ιδωθεί αποσπασματικά και όχι στο σύνολό του) αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου», αναφέρει ο γνωστός συγγραφέας και προσθέτει:

«Το κατασχεθέν υλικό – το οποίο επαναλαμβάνω μόνο απέχθεια μου προκαλούσε- θα με βοηθούσε να κατανοήσω και να συγγράψω τρία βασικά μυθοπλαστικά στοιχεία:

-το μοτίβο συμπεριφοράς των νεαρών εφήβων

-το πώς γίνεται η «πρόσκληση» προκειμένου οι νεαροί έφηβοι να ξεγελαστούν και στη συνέχεια να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης

-ποιες οι αντιδράσεις των παιδιών, ήτοι αν αυτά προσποιούνταν ότι είναι χαρούμενα, ευχαριστημένα, δυστυχισμένα, αν αντιλαμβάνονται τις πράξεις τους, αν φαίνεται η καταπίεση, το άδειο βλέμμα τους κλπ.».

Πώς εξήγησε τον όγκο του υλικού που κατασχέθηκε

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο πρόγραμμα που χρησιμοποίησε «υπάρχει η δυνατότητα μόνο να «κατέβουν» αρχεία πχ ταινίες κινηματογράφου, τραγούδια. Το πρόγραμμα δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δεις φωτογραφίες ή βίντεο. Παρά μόνο να κατεβάσεις τα αρχεία χωρίς να γνωρίζεις το ακριβές περιεχόμενο. Εγώ πατούσα στην αναζήτηση κάποιες λέξεις-κλειδιά όπως “girl”, “boy” και κατέβαζα μαζικά τα αρχεία, δηλαδή δε μπορούσα να κάνω επιλογή αρχείων. Η καταχώρηση ήταν μαζική και τυχαία. Τα περισσότερα βίντεο που κατασχέθηκαν δεν τα είχα δει ποτέ αλλά ούτε είχα και σκοπό να τα δω και πιθανότατα δεν θα είχαν καν κάποια μυθοπλαστική αξία».

«Όσα βίντεο έχω ανοίξει, δεν τα έχω δει ολόκληρα! Πατούσα τον κέρσορα και τα έβλεπα στο fast forward προκειμένου να δω μόνο συγκεκριμένες στιγμές –και ασφαλώς όχι αυτές της σεξουαλικής κακοποίησης-. Η διαδικτυακή μου επίσκεψη στην εφαρμογή για την λήψη τέτοιων αρχείων ΔΕΝ ήταν συχνή ούτε σταθερή ούτε συνεχής. Περνούσε χρονικό διάστημα πολλών μηνών ή ακόμα και ετών από την τελευταία φορά που μπορεί να προέβαινα στη λήψη κάποιων αρχείων προκειμένου να προχωρήσω την έρευνά μου. Πρέπει να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να κρατήσω το κατασχεθέν υλικό επ’ αόριστον αλλά θα προέβαινε στην ολοσχερή διαγραφή του αμέσως μετά τη συγγραφή του βιβλίου μου. Επιπλέον, από τα αρχεία που φέρεται να έχω κατεβάσει, έχω διαγράψει πολλά εξ αυτών.

Κάθε φορά που επρόκειτο να συγγράψω ένα βιβλίο –ανεξαρτήτως του χρόνου της τελικής συγγραφής- συνέλεγα υλικό που αρχικά μπορεί να αφορούσε την κεντρική ιδέα αλλά -στην πορεία κατά την απόφασή μου για την πλοκή- το μεγαλύτερο μέρος αυτού θα ήταν και άχρηστο σε μεγάλο βαθμό. Αυτό θα συνέβαινε και εν προκειμένω όταν τελικά έβλεπα το υλικό που είχα συλλέξει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Γιατί ζητά να αφεθεί ελεύθερος

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως ουδέποτε έχει προβεί σε διαμοιρασμό, αποστολή και διακίνηση των αρχείων. «Ο λόγος ύπαρξής τους οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην δημιουργία ερεθισμάτων για την συγγραφή βιβλίου σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου», τονίζει χαρακτηριστικά απαριθμώντας στη συνέχεια και αυτούς τους κινδύνους.

Στη συνέχεια καταγράφει μια σειρά από νομικούς προβληματισμούς αλλά και τους λόγους για τους οποίους ζητά να μείνει ελεύθερος. Αυτοί είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξής:

  • Επειδή δεν έχω απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και έχω λευκό ποινικό μητρώο.
  • Επειδή η προσωπική και επαγγελματική μου διαδρομή για διάστημα πλέον των 25 ετών αναδεικνύει το προφίλ ενός ανθρώπου που σκοπός του είναι μέσω των συγγραμμάτων του: να προειδοποιήσει για επικίνδυνες καταστάσεις, να αποτρέψει την υιοθέτηση κακών συμπεριφορών και να επαγρυπνήσει τους νεαρούς εφήβους.
  • Επειδή πάντοτε τα θέματα των βιβλίων μου αφορούν τα ευαίσθητα προβλήματα της κοινωνίας που προσεγγίζω με ρεαλισμό επιδιώκοντας να στηλιτεύσω κάθε μορφή βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας, κακοποίησης, περιθωριοποίησης, ταξικού διαχωρισμού, bulling-σχολικού εκφοβισμού.
  • Επειδή τα βιβλία μου εκπέμπουν μόνο θετικό πρόσημο για τους αναγνώστες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πολλαπλές βραβεύσεις τους και την αναγνωσιμότητά τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Επειδή δεν προκύπτει εκ μέρους μου καμία πράξη περαιτέρω διαθέσεως ή διακινήσεως του εν λόγω υλικού.
  • Επειδή η λήψη των εν λόγω αρχείων έγινε μαζικά σε ακολουθία της λέξης αναζήτησης χωρίς καν να έχω τη δυνατότητα να κάνω προεπισκόπηση αυτών ή να επιλέξω αν πραγματικά θα με ενδιέφερε αποσπασματικά να τα δω.
  • Επειδή δεν βρίσκω σε καμία περίπτωση ευχαρίστηση ή ικανοποίηση από τη θέαση αυτών.
  • Επειδή με κάθε ειλικρίνεια Σας δηλώνω ότι μου προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό

Πηγή: newsbomb.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σεισμός στην Εύβοια: Εικόνες και βίντεο από τις ρωγμές σε νηπιαγωγείο

Σεισμός στην Εύβοια: Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο χωριό και καταγράφει τις ζημιές και τις ανησυχίες των κατοίκων.

Ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και κτήρια στην Εύβοια μετά τις συνεχείς δονήσεις μεγέθους μέχρι και 5 Ρίχτερ, με τους κατοίκους να είναι αναστατωμένοι. Αν και οι ζημιές είναι μικρές κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να επεκταθούν αν συνεχιστούν οι σεισμοί.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Ζάρακες ένα νηπιαγωγείο έχει ρωγμές σε τοίχους και πατώματα, ενώ σε κάποια σημεία έχουν πέσει σοβάδες. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο χωριό, ενώ το ακριβές επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το σημείο. Όπως είπε η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ζαράκων, Σαραντάρη Ευδοκία, στο Newsbomb.gr «μετά από τους δύο κύριους σεισμούς κάποιο ρήγμα που προυπήρχε βάθυνε και κάποια άλλα εμφανίστηκαν τώρα». Παράλληλα, έδειξε τα σημεία του Νηπιαγωγείου που παρουσιάζουν ζημιές.

Η ανησυχία και ο φόβος είναι διάχυτος, καθώς ακόμα και οι παλαιότεροι δεν θυμούνται άλλη φορά να έχουν ζήσει αυτό το φαινόμενο. Άλλωστε, πρόκειται για άγνωστο ρήγμα, αφού στην περιοχή δεν έχουν ξανασυμβεί ισχυροί σεισμοί. Η κα Σαραντάρη αναφέρει ότι φοβάται για το μέλλον των παιδιών. Στο νηπιαγωγείο Ζαράκων πάνε 12 παιδάκια.

Όπως είπε περιμένουν τους εμπειρογνώμονες για να δουν αν είναι ασφαλές το κτήριο για την επιστροφή των παιδιών, ενώ διαβεβαίωσε ότι αν δεν μπορούν να γυρίσουν θα βρουν άλλο κτήριο. Μάλιστα, ανέφερε ότι το κτήριο του νηπιαγωγείου είναι πιο πρόσφατα χτισμένο από το δημοτικό, κι όμως στο δημοτικό δεν εντοπίστηκαν ρωγμές.

Κάτοικοι κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητα

«Κουνηθήκαμε πολύ και φοβηθήκαμε. Πολλοί κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητα, άλλοι δεν κοιμήθηκαν καθόλου. Ήταν πολύ δυνατός και με θόρυβο», περιγράφουν κάτοικοι τον σεισμό στον φακό του Newsbomb.gr, ενώ άλλοι ρωτάνε με αγωνία τον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη αν έχει κάποια νεότερη πληροφορία από τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων σχετικά με τη σεισμική ακολουθία.

Άλλοι, πάλι, αποφάσισαν να κοιμηθούν στα σπίτια τους και «ό,τι γίνει», ενώ την ίδια ώρα η βροχόπτωση στην περιοχή, από την κακοκαιρία «Αριέλ», κάνει την κατάσταση και την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ακόμα πιο δύσκολη.

«Με τη φύση δεν μπορούμε να τα βάλουμε», αναφέρουν, ελπίζοντας οι επόμενες ώρες και ημέρες να είναι ήσυχες και η επερχόμενη κακοκαιρία να είναι το μόνο που θα τους απασχολήσει…

Δείτε φωτογραφίες εδώ: newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κακοκαιρία ARIEL | Διήμερο με ισχυρές καταιγίδες και πιθανές πλημμύρες

«Είμαστε προ των πυλών μίας διήμερης κακοκαιρίας, Τετάρτη και Πέμπτη που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας» λέει, μιλώντας στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού λόγω της… ARIEL. 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, τα κύρια χαρακτηριστικά της 48ωρης κακοκαιρίας, η οποία ονομάστηκε ARIEL, όπως εξηγεί ο Γιάννης Καλλιάνος «θα είναι οι δυνατές βροχές, μπόρες, ισχυρές καταιγίδες, οι πιθανές χαλαζοπτώσεις που βεβαίως θα οδηγήσουν στην αυξημένη πιθανότητα να έχουμε ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα».

Σύμφωνα Γιάννη Καλλιάνο, από την 48ωρη κακοκαιρία «θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές των Επτανήσων, οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας θα επηρεαστούν και οι περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και οι μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος».

Σε δύο φάσεις το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για μίνι κακοκαιρία που έρχεται σε λίγες ώρες ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι θα υπάρξουν δύο φάσεις και παράλληλα εφιστά την προσοχή για πλημμύρες κυρίως σήμερα Τετάρτη (30.11.2022).

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από περιοχές της δυτικής Ελλάδος, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. «Η πρώτη φάση θα επηρεάσει τις δυτικές περιοχές με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες και αργότερα μέσα στην μέρα θα επηρεαστούν και οι πιο κεντρικές και ανατολικές περιοχές της χώρας. Προσοχή, υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Τετάρτης στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η δεύτερη φάση της ARIEL

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας θα είναι την Πέμπτη και έχει να κάνει σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο «με τις πιο ανατολικές περιοχές καθώς η κακοκαιρία θα κινηθεί με αυτή την κατεύθυνση. Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για την Πέμπτη υπάρχει σε περιοχές της κέντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Τετάρτη και Πέμπτη θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, απλά οι περιοχές που τονίζονται είναι οι περιοχές όπου θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα και για μεγαλύτερο όγκο νερού».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ηράκλειο: Θρίλερ για τη ζωή επιβάτη σε πτήση από Θεσσαλονίκη

Ηράκλειο: Μεγάλη ταλαιπωρία για ηλικιωμένο επιβάτη – Καταγγελίες από στενούς συγγενείς του

Μία περιπετειώδη πτήση είχε ένας 74χρονος επιβάτης που επέβαινε σε πτήση από Θεσσαλονίκη Ηράκλειο καθώς υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Καζαντζάκης» έσπευσε ασθενοφόρο και τον μετέφερε σε νοσοκομείο. Τη σκυτάλη πήραν στενοί συγγενείς του, που απειλούν να στραφούν νομικά κατά της αεροπορικής εταιρείας αλλά και των υπευθύνων του αεροδρομίου στην Κρήτη καθώς όπως περιγράφουν λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή του 74χρονου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μέλος της οικογένειας, ο 74χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες να ταξιδέψει στο Ηράκλειο προκειμένου να μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης.

Μάλιστα έγιναν ειδικές συνεννοήσεις με την αεροπορική εταιρεία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και με όλα όσα θα χρειαζόταν στην διάρκειά του, όπως για παράδειγμα παροχή οξυγόνου.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια, η ταλαιπωρία τους άρχισε ήδη από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου υπήρξε καθυστέρηση μιας ώρας, μέχρι να μπορέσει να μπει στο αεροπλάνο ο άνδρας και να ξεκινήσει το ταξίδι.

Στην διάρκεια της πτήσης φέρεται να υπέστη ένα λιποθυμικό επεισόδιο, το οποίο ήταν και αυτό που προκάλεσε την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο «Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. Και εκεί όμως, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι συγγενείς του 74χρονου, υπήρξε καθυστέρηση αντιμετώπισης του περιστατικού από την γιατρό του αεροδρομίου, καθώς – όπως υποστηρίζουν – είχαν πρώτα βγει όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους.

Και μπορεί η ζωή του 74χρονου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Νοσοκομείο, να μην διατρέχει κίνδυνο, η οικογένεια του άνδρα αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά τόσο κατά της αεροπορικής εταιρείας όσο και κατά των υπευθύνων του αεροδρομίου «Καζαντζάκης».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: