Connect with us

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα

Δημοσιεύτηκε

στις

Συγκλονιστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία με 37 νεκρούς που έγινε πριν από ένα χρόνο στη Μόσχα έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές.

Συγκλονιστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία με 37 νεκρούς που έγινε πριν από ένα χρόνο στη Μόσχα έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές. Το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ έκανε αναγκαστική προσγείωση, αλλά 41 άνθρωποι κατάφεραν να το εγκαταλείψουν και να σωθούν. Το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στον πιλότο για το δυστύχημα.

Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου καταγράφουν το φλεγόμενο αεροσκάφος, να σέρνεται στο πλάι του διαδρόμου για αρκετά μέτρα ακόμα.

Τα επόμενα λεπτά είναι βασανιστικά για τους 78 εγκλωβισμένους επιβάτες που κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί.

Η φωτιά έχει πλησιάζει επικίνδυνα τους κινητήρες και κινδυνεύει να εκραγεί, όταν ξαφνικά, ανοίγουν οι έξοδοι κινδύνου και ξετυλίγονται οι ειδικές τσουλήθρες ολίσθησης.

Οι πρώτοι επιβάτες, γλιστράνε γρήγορα, και από τις δύο πλευρές, και αρχίζουν να τρέχουν αφήνοντας πίσω τους τον πύρινο όλεθρο.

Μαύρος καπνός αναδύεται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, και οι φλόγες προχωρούν με ταχύτητα.

Η θερμότητα που αναδύει η μισοκαμένη άτρακτος σπρώχνει ακόμα περισσότερους επιβάτες να βρουν διέξοδο από την πύρινη κόλαση. Στην άκρη του διαδρόμου οι φροντιστές του αεροδρομίου σπεύδουν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ένας επιβάτης μέσα στις στάχτες από την κορυφή μέχρι τα νύχια καταφέρνει να φτάσει κοντά τους, όταν ξαφνικά καταρρέει στα χέρια τους. Ο υπάλληλος τον βάζει να καθίσει και μετά τρέχει να βοηθήσει.

Από την πύρινη κόλαση κατάφεραν να βγουν μόλις 41 ένας άνθρωποι.

www.in.gr

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Χορήγηση επιδομάτων στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησε η χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου κατόπιν σχετικκής αιτήσεων στους δικαιούχους, για την χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, λόγω των πλημμυρών του περασμένου Νοεμβρίου (21-26.11.2019)

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Θάσου, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Θάσου με το ποσό των 33.840,00 €, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αρίθμ. 33862/06-05-2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1699/τ.Β΄/2019), με σκοπό την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες, συνεπεία πλημμυρικών φαινόμενων στις 21-26.11.2019.

Η χρηματοδότηση αφορά την χορήγηση στους ήδη αξιολογημένους δικαιούχους, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους και αξιολόγησης αυτών από επιτροπή του Δήμου, του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία.

Το ανωτέρω μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών και οικονομικών διαδικασιών του Δήμου Θάσου θα χορηγηθεί από τον Δήμο Θάσου στους Δικαιούχους.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Έχοντας ως μοναδικό γνώμονά μας την εξυπηρέτηση των πολιτών της Θάσου, και παρά τις έκτακτες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή της θητείας μας με τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 21-26.11.2019 και την Πανδημία του COVID 19 και παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι ως Νέα Διοίκηση με στόχο, οργάνωση και δουλειά, ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επωφεληθούν οι πληγέντες πολίτες της Θάσου.

Δέον να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση της Πυρκαγιάς του 2016, οι τότε δικαιούχοι αποζημιώθηκαν μετά από περίπου 2 χρόνια».

Γραφείο Δημάρχου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δήμος Δράμας | Ζητά να δηλώσουν οι πολίτες τις ζημιές από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο δήμος Δράμας προέβη σε γνωστοποίηση ζημιάς στην αρμόδια Γενική Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών  προκειμένου να οριοθετηθεί η κοινότητα της Δράμας ως πληγείσα από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 17-6-2020 εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης στην πόλη και να μπορέσουν να επιχορηγηθούν τόσο οι ιδιοκτήτες κατοικιών όσο και οι επαγγελματίες για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

Για το λόγο αυτό  καλεί  τους δημότες των οποίων η α΄ κατοικία υπέστη ζημιές (τόσο οι οικοσκευές όσο και το ίδιο  το κτίριο)  να υποβάλλουν αίτηση δήλωσης ζημιάς στο γραφείο 130 του Διοικητηρίου (πληροφορίες 2521351130 Τριανταφυλλίδου Μαρία) μέχρι 6-7-2020.

Αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων βιοτεχνιών κλπ οι  οποίοι υπέστησαν ζημιές τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καλούνται  να υποβάλλουν αίτηση δήλωσης ζημιάς στο γραφείο 203 του Δημαρχείου (πληροφορίες 2521350626 Σαμαρά Ιορδάνα) μέχρι 6-7-2020.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τριμελείς επιτροπές καταγραφής ζημιών του Δήμου και της Περιφέρειας αντίστοιχα, τα πρακτικά των οποίων θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μάνδρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της Τρίτης σε προαύλιο χώρο ανακύκλωσης, στο δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δάσος στο Πέραμα Ροδόπης

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 15 οχήματα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πέραμα, περιοχή μεταξύ των Δήμων Μαρωνείας-Σαπών και Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η φωτιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 15 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, με τη συνδρομή και δύο μηχανημάτων έργου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη διάνοιξη διόδων στα δυσπρόσιτα σημεία, έχει οριοθετηθεί και η πυροσβεστική εκτιμά ότι στη διάρκεια της νύχτας θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ