Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Α.Ο.Καβάλας | Η ιστορική ομάδα της Καβάλας δέχθηκε το τελειωτικό της χτύπημα

Aπό το βήμα της Βουλής των Ελλήνων και από το στόμα του Έλληνα Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Αυγενάκη, η ιστορική ομάδα του Α.Ο.Καβάλα που αυτές τις μέρες συμπληρώνει 56 χρόνια ιστορίας και εδώ και 1,5 μήνα προσπαθούμε και εμείς να την επαναφέρουμε στην ζωή, δέχτηκε το τελειωτικό της χτύπημα. Ακούσαμε από το βήμα της Βουλής τον κ.Αυγενάκη , να διαβάζει την ΜΙΣΗ (!) πρόταση του Νόμου 4809 από την τελευταία παράγραφο του άρθρου 4, λέγοντας ότι ισχύει μόνο για τις ερασιτεχνικές ομάδες και όχι για τις επαγγελματικές όπως η ΠΑΕ Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ!

Αυτό λοιπόν είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ακούσαμε μέχρι τώρα, και δυστυχώς ακούστηκε από το βήμα της Βουλής και μάλιστα από τον κ.Υπουργό Επισυνάπτουμε σε φωτογραφία (1) αυτούσιο το νόμο, ο οποίος αναφέρει ξεκάθαρα μέσα στην ίδια πρόταση ότι ισχύει για νεοσύστατες Π.Α.Ε. που ανέβηκαν από ερασιτεχνική κατηγορία αλλά και για Π.Α.Ε που προβιβάστηκαν από κατώτερη κατηγορία! Και σα να μην έφτανε αυτό το ολίσθημα, ο κ.Υπουργός ήρθε σε πλήρη αντίφαση με το σκεπτικό απόρριψης από την Ε.Ε.Α. η οποία μας ανέφερε ξεκάθαρα (2) ότι ναι ο νόμος τον οποίο διεκδικούμε να εφαρμοστεί ισχύει και για υφιστάμενες Π.Α.Ε. που προβιβάστηκαν αλλά όχι από την φετινή χρονιά!

κ.Αυγενάκη τα αισθήματα συμπάθειας που εκφράσατε για την πόλη μας, δυστυχώς όχι μόνο είναι ψεύτικα αλλά αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι μόνο εχθρικά μας αντιμετωπίζετε. Κι αυτό γιατί πέραν από την σημερινή σας τοποθέτηση την οποία και σχολιάσαμε και θα μπορούσαμε καλοπροαίρετα να αποδώσουμε σε άγνοια, σήμερα προβήκατε και σε μια πράξη που ξεκάθαρα αποδεικνύει τις εχθρικές σας προθέσεις: στις 9 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ ΑΟΚ κατέθεσε στο διοικητικό εφετείο αίτηση ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης της ΕΕΑ και το Υπουργείο σας είχε προθεσμία έως τις 16/9 να απαντήσει και δεν το έπραξε, αλλά σήμερα εντελώς τυχαία ζητήσατε παράταση έως τις 24/9! Ζητήσατε παράταση και επιπλέον χρόνο την ίδια ώρα που η ομάδα μας δεν θα συμμετέχει πουθενά για
πρώτη φορά στην ιστορία της, την ίδια ώρα που ο δικός μας χρόνος έχει ήδη τελειώσει, την ίδια ώρα που η νεκρή μας ομάδα δεν διαθέτει ούτε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ευελπιστούσε σε μια άμεση εκδίκαση της υπόθεσης από τα πολιτικά δικαστήρια ώστε να «αναστηθεί». Για ποιο σεβασμό των νόμων και για ποια συμπάθεια μιλάτε, μετά από μια τέτοια απαράδεκτη κίνηση;

Kαι να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται εις βάρος μιας ιστορικής ομάδας που κατέθεσε πλήρη φάκελο με εγγυητική επιστολή 150.000€ στις 22 Αυγούστου και όχι στις 2 που απαιτούσε η ΕΕΑ! Και να σκεφτεί κανείς, ότι πριν ακριβώς 10 χρόνια βιώσαμε και πάλι την ίδια αδικία! Μάταια παλεύαμε τόσο καιρό κι ευελπιστούσαμε στην εφαρμογή του νόμου για μια ομάδα που επί της ουσίας τιμωρείται με αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση, για μια ομάδα που ένας Υπουργός μας, μας έδωσε φρούδες ελπίδες στις 28/8 ότι το θέμα ήταν σχεδόν τελειωμένο…Τελικά τελειωμένη ήταν η ομάδα μας…

ΥΓ: Και μέσα σε όλη αυτή την κατάφωρη αδικία, διαβάσαμε και την κορυφαία είδηση για το μπάσκετ δια στόματος του κ.Αυγενάκη: η ΚΑΕ Κ.Ρόδου θα τιμωρηθεί απλά με αφαίρεση 1 βαθμού για εκπρόθεσμη κατάθεση φακέλου στην ΕΕΑ, δηλαδή για τον ίδιο …λόγο που αφανίζεται ο ΑΟΚ!

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τσανάκα | Η ”Ανάσα” τελειώνει το 2023 με εμένα

Η πρώην Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ”Ανάσα για τον Δήμο” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΕΝΑ LIVE NEWS με την Μαρία Παπάζογλου σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα ωστόσο που κουριαρχούν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα είναι φυσικά και η επόμενη ημέρα που αφορά την παράταξη της Ανάσας, μία παράταξη που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα για το μέλλον της αλλά και την επόμενη ημέρα.

Η κα. Τσανάκα λοιπόν ξεκαθαρίζει ότι αυτή θα είναι που θα βρίσκεται στο τιμόνι της παράταξης μέχρι και το τέλος του 2023 και μετά πρόκειται απλά να διαλυθεί. Η κα. Τσανάκα τονίζει ότι η συγκεκριμένη παράταξη δημιουργήθηκε από την ίδια και ότι φυσικά είναι ”δικό” της παιδί,όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να συνεχίσει από την νυν παράταξη και να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου για τηνΚαβάλα θα πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου την δική του παράταξη με νέο όνομα, με νέο όραμα.

Όσον αφορά την κα. Ιωσηφίδου και τον κ. Παπαδόπουλο που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μέχρι στιγμής ξεκαθαρίζει η κα. Τσανάκα ότι πρόκειται να τους συναντήσει τις επόμενες ημέρες για να τους παρουσιάσει το κλίμα αλλά και τις συζητήσεις που έχει κάνει με τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης σχετικά με την πρόθεσή τους να βρεθούν στο τιμόνι μίας παράταξης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ταυτοχρόνως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η ίδια μία θέση σε κάποιο άλλης μορφής ψηφοδέλτιο, καθώς η δική της πορεία στα ”δημοτικά” τελειώνει το 2023.

Πολιτικό σχόλιο; Ίσως μερικές φορές δεν υπάρχει. Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος λοιπόν για την Καβάλα ”αποχαιρετά” τα δημοτικά το 2023, αφήνοντας την δική της πορεία και το δικό της χρώμα με δυσκολίες, με επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την κα. Τσανάκα κλείνει και ίσως ανοίξει ένα νέο..Ένα νέο κεφάλαιο ωστόσο που θα ανοίξει και για άλλους…και το ζήτημα που τελικά προκύπτει ποιός θα είναι αυτός που θα πείσει τελικά τους Καβαλιώτες ότι αξίζει να βρεθεί στην θέση του Δημάρχου, σε μία από τις πιο δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές της ανθρωπότητας και της κοινής γνώμης…

Η επόμενη ημέρα τελικά για την ”Ανάσα” είναι ίσως και το κλείσιμο ενός μεγάλου κεφαλαίου για την πορεία της κα. Τσανάκα και σίγουρα από δω και πέρα ξεκινάει και το μεγαλύτερο παραπολιτικό ρεπορταζ που θα περιλαμβάνει φιλοδοξίες, όνειρα, όραμα, φόβο, αμφιβολία αλλά και αρκετό θάρρος..

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ξεκίνησε ο καθαρισμός για την διάνοιξη του δρόμου στο Περιγιάλι

Ξεκίνησε από νωρίς Το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου ο καθαρισμός της περιοχής από την οποία θα υλοποιηθεί το σχέδιο του Περιγιάλιου και πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η διάνοιξη του νέου δρόμου.

Στο σημείο βρέθηκε ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Καβάλας, κ. Μάκης Χαραλαμπίδης, οποίος δηλώνει ότι η αρχή έγινε, ξεκίνησε ο καθαρισμός και βρισκόμαστε στην αναμονή των έργων που θα πραγματοποιηθούν στην συνέχεια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου | Χριστουγεννιάτικο BAZAR

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας οργανώνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στον ισόγειο χώρο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας, Χριστουγεννιάτικο BAZAR τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση των απόρων καρκινοπαθών. Ώρες λειτουργίας θα είναι, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 μ.μ.

Οι Γιορτές των Χριστουγέννων, είναι μέρες που κρύβουν μέσα τους θαλπωρή, αγάπη, ανιδιοτέλεια και προσφορά. Με αυτό τον τρόπο ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας μας καλεί να γίνουμε όλοι εθελοντές αγάπης και να προσφέρουμε ότι μπορούμε από το απόθεμα της ψυχής μας στον συνάνθρωπό μας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: