Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοψία Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Νομού Καβάλας στις παραλίες της Θάσου

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ν. Καβάλας ΑμεΑ κ. Κρεμύδας Σμάραγδος με την παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου της Π.Ε Τυφλών Θράκης κ. Ερσίν Μπόζ, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποιήσαν επίσκεψη-αυτοψία στις 28-29/8/2022 στο νησί της Θάσου, στις προσβάσιμες παραλίες αλλά και σε άλλες δομές προσβασιμότητας του νησιού. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα σημεία που είναι τοποθετημένοι οι αυτόνομοι μηχανισμοί πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητική αναπηρία.

Όπως, στο Λιμένα (Παλιό Λιμενάκι), στη Σκάλα Πρίνου, στη Σκάλα Τρυπητής Λιμεναρίων, αλλά και στη Παραλία της Ποταμιάς που βρίσκεται το σύστημα καθοδήγησης και προσανατολισμού στη θάλασσα ατόμων με οπτική αναπηρία. Αυτές οι υποδομές, αναδεικνύουν το πολιτισμένο περιβάλλον της περιοχής που αποδέχεται την αναπηρία ως κατάσταση, προσπαθεί να δημιουργήσει προυποθέσεις διευκόλυνσης για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και να παρέχει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής για τις χαρές του καλοκαιριού.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με μέλη μας αλλά και με κατοίκους της περιοχής που βιώνουν την αναπηρία και να προωθήσουμε τα αιτήματά τους και τους προβληματισμούς τους στη διοίκηση του Δήμου.

Τη Δευτέρα 29/8 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη Ελευθέριο, τον Πρόεδερο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μανίτσα Δημήτριο αλλά και τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Θάσου κ. Τζίνη Παντελή. Στη συζήτησή μας αναδείξαμε τις ανάγκες και ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες όπως είναι η βελτίωση της προσβσιμότητας του νησιού με την δημιουργία και επέκταση πεζοδρομίων που θα εμπεριέχουν οδηγούς όδευσης τυφλών αλλά και ράμπες (υποβάθμιση πεζοδρομίου για την διευκόλυνση των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων), συζητήσαμε για την δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης παρόλο που διαπιστώσαμε την ύπαρξη σημαντικού αριθμού στο χώρο ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Λιμένας, Πρίνος, Λιμενάρια κ.λ.π) αλλά την υπόσχεση υλοποίησης και σε άλλες περιοχές και σημεία, συζητήσαμε για το φλέγον ζήτημα της δημιουργίας μονάδας αιμοκάρθασης στο νησί και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και πιθανούς τρόπους πίεσης προκειμένου να ξεπεραστούν, ώστε να σταματήσει ο γολγοθάς και η ταλαιπωρία των αιμοκαθαρόμενων μελών μας στο νησί.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικού σχολείου για την στήριξη των μαθητών με αναπηρία του νησιού αλλά και την εύρεση του κατάλληλου προσβάσιμου χώρου που θα πληρεί τις προϋποθέσεις. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά την θετική διάθεση και την προθυμία της Δημοτικής Αρχής για την διεύρυνση και την συνέχιση της καλής συνεργασίας με τον σύλλογό μας πρός ώφελος ατόμων με αναπηρία, χρονίων πασχόντωνκαι των οικογενειών τους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο.Κ.Α.Φ | Αγιασμός για όλα τα τμήματα για την νέα αθλητική χρονιά

Στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” τελεστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σε όλα τα τμήματα του Ο.Κ.Α.Φ. ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς 2022-2023.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγιασμός του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, παρέστη στην τελετή αγιασμού του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς και πολλά μέλη του Συλλόγου.
“Ο Δήμος Καβάλας και κυρίως η Δημωφέλεια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τον χώρο καθαρό και να υποδεχθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξενεί ο “Πυθαγόρας”.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων που στηρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες μας, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά στους κανονικούς ρυθμούς, μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, για τη διαχρονική προσφορά του στον Πολιτισμό”.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα ΚΑΠΗ Καβάλας γιόρτασαν τη Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία

Ο δήμος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων διοργάνωσε εκδλώσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης , σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου Καβάλας δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα στους χώρους των ΚΑΠΗ, με μουσική, χορούς, τραγούδια και μεζέδες, για τους απόμαχους της ζωής.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης και των Ποταμουδίων παρέστη, συνομίλησε με τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανέστη Δημητριάδη, Ανθή Χατζηφραντζή και Παύλο Χαβιαρόπουλο, τη γενική διευθύντρια των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, Αθηνά Παυλίδου και την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, Αναστασία Κανέλα.
Στις Κρηνίδες, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του ΚΑΠΗ και παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, γιόρτασε τα εκατοστά γενέθλια του ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Καρακεϊσογλου και η Βίκυ Νάτση, εκπρόσωπος της βουλεύτριας Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου.
Για την πραγματοποίηση των σημερινών εκδηλώσεων, συνεισέφεραν είτε οικονομικά, είτε με τη διάθεση προϊόντων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης (ΝΔ) και Τάνια Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής και οι εταιρίες Αφοί Τσατσούλη, ΒΙΚΡΕ, Βουγιουκλής Α.Ε., Hondos Center, Ταβέρνα “Μελτέμι”.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: