Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυστρία – Ελλάδα 2-1 | Από τον Φορτούνη στην φουρτούνα

Η Εθνική Ελλάδας προβλημάτισε με την εικόνα της στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Αυστρία, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με 2-1 ανατρέποντας το σκορ μέσα σε τρία λεπτά.

ΗΕλλάδα φιλοξενήθηκε από την Αυστρία σε φιλικό παιχνίδι στο Κλάγκενφουρτ, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την 3η και την 4η αγωνιστική του Nations League, όπου ηττήθηκε με 2-1.

Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ δεν έδειξε καλό πρόσωπο και προβλημάτισε με την εικόνα της ενόψει των επόμενων παιχνιδιών. Η Εθνική πραγματοποίησε μόλις μία προσπάθεια προς την εστία, ενώ δέχθηκε ανατροπή σε μόλις τρία λεπτά.

1. ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Αυστρία φρόντισε να πιέσει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο την Ελλάδα. Αυτό αποσυντόνισε την Εθνική, η οποία έχανε αρκετά εύκολα την μπάλα με την κατοχή να περνάει στους γηπεδούχους.

Μετά το 25λεπτο η Ελλάδα προσπάθησε ανά διαστήματα να κυκλοφορήσει με κάπως ορθολογική ανάπτυξη και να εκμεταλλευτεί κάποιους χώρους, όμως και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής ανήκε στην Αυστρία, με την Εθνική να βρίσκεται συνήθως σε θέση άμυνας.

2. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Το πρώτο ημίχρονο, κάπως έτσι, κύλησε δίχως κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η Αυστρία είχε μεν την κατοχή, αλλά κυκλοφορούσε την μπάλα παράλληλα με την εστία ψάχνοντας πιθανή δίοδο. Επίσης, προσπαθούσε να απειλήσει συνήθως από κάποια στημένη ευκαιρία.

Η Ελλάδα επιχείρησε κάποιες ελάχιστες φορές να ψάξει κινήσεις μέσα στην περιοχή (συνήθως από τον Φούντα), αλλά χωρίς επιτυχία. Έτσι, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, με την ομάδα του Φαν Σιπ να μετράει μόλις μία τελική, η οποία δεν απείλησε τον Πέρβαν.

3. ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΤΕΛΙΚΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, αλλάζοντας αρκετά πρόσωπα. Η Αυστρία πάλι μπήκε δυνατά σημειώνοντας μάλιστα και την πρώτη σημαντική ευκαιρία του Ονισίβο, ο οποίος πήρε μία άστοχη κεφαλιά στο 50ο λεπτό.

Ωστόσο, η Ελλάδα ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη της τελική εντός στόχου. Ο Φούντας έδωσε μάχη με τον Λάινερ στην μεσαία γραμμή, είδε την κίνηση του Φορτούνη από μακριά, εκείνος πάτησε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Πέρβαν για το 0-1 στο 63ο λεπτό.

4. Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μετά το γκολ που πέτυχε η Ελλάδα γύρισε και έπαιξε κυρίως άμυνα δίνοντας χώρο στους Αυστριακούς. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να φέρουν τούμπα το παιχνίδι μέσα σε τρία λεπτά.

Το 1-1 ήρθε στο 77ο λεπτό. Έπειτα από μία σωστή ανάπτυξη της Αυστρίας από τα αριστέρα ο Μπάουμγκαρντνερ έβγαλε την σέντρα και ο Γκρίμπιτς με κοντινό πλασέ ισοφάρισε.

Στο 80ο λεπτό ήρθε και η ολική ανατροπή. Με μία επίθεση που δημιουργήθηκε ξανά από τα αριστερά, ο Σάουμπ είδε την κίνηση του Μπάουμγκαρντνερ που σούταρε γράφοντας το 2-1.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν επικίνδυνοι και μετά την ανατροπή, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα η Εθνική είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει, με το σουτ του Μπακασέτα να περνάει άουτ.

Αυστρία: Πέρβαν, Τρίμελ (46′ Μπάουμγκαρντνερ), Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ (47′ Πος), Φριντλ, Σέπφ (48′ Φ. Γκρίλιτς), Ιλσάνκερ, Μπάουμγκαρντλινγκερ (46′ Λάινερ), Χόλτσχαουζερ (66′ Γκρέγκοριτς), Ονισίβο (76′ Σάουμπ), Γκριμπιτς

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46′ Λυκογιάννης), Τζαβέλλας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης (46′ Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (82′ Τζόλης), Μάνταλος (46′ Ζέκα), Φούντας (68′ Κουλούρης), Φορτούνης

sport24.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en