Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τον Μάρτιο | Πότε πληρώνονται επιδόματα και αναδρομικά

Αναπροσαρμόζονται συντάξεις και μισθοί το Μάρτιο – Επιδόματα και αναδρομικά θα πληρωθούν τον πρώτο μήνα της άνοιξης.

Με το δεξί μπαίνει η άνοιξη, καθώς από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός ο οποίος θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 1η Απριλίου στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, αναμένεται το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) να παραδώσει το υπόμνημά του στον υπουργό εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη (μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου), ο οποίος με τη σειρά του, θα φέρει την πρόταση για τον νέο κατώτατο μισθό προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο ώστε αυτή να εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου. Μέσα στον Μάρτιο θα δοθούν τα αναδρομικά των επικουρικών και το μπόνους προσωπικής διαφοράς.

Κατώτατος μισθός – Τι πρότειναν οι εργοδοτικοί φορείς:

Οι εργοδοτικοί φορείς μέσω των υπομνημάτων τους πρότειναν αυξήσεις από 4% έως 10%.

Από την άλλη η ΓΣΕΕ προτείνει 15% (826 ευρώ), ενώ αύξηση 3%-5% εισηγήθηκε η ΤτΕ, με το ΚΕΠΕ να κινείται στο ίδιο πλαίσιο καθώς και αυτό προτείνει αύξηση από 3%-4% επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από αυτό το ποσοστό θα αυξήσει το μοναδιαίο κόστος εργασίας και θα παγιδεύσει στο δόκανο της εφορίας μισθωτούς που μέχρι σήμερα ήταν εντός του αφορολόγητου ορίου.

Το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) προτείνει αύξηση έως 5%, ενώ το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Eλληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) προτείνει αύξηση 5,5%.

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ), προτείνει αύξηση 8% με 10% (770 – 784 ευρώ).

Αύξηση κατώτατου μισθού – Πού προσανατολίζεται η κυβέρνηση:

Συνεκτιμώντας τις προτάσεις ινστιτούτων και φορέων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ο οποίος σήμερα είναι 713 ευρώ μικτές αποδοχές, τουλάχιστον στο όριο του προβλεπόμενου πληθωρισμού 5,5% (752 ευρώ). Ωστόσο πληροφορίες θέλουν αυτό το σενάριο να αποκλείεται.

Το δεύτερο σενάριο αφορά αύξηση κατά 7%-8% (763-770 ευρώ) και το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με αύξηση έως και 10%, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει ο κατώτατος μισθός γύρω στα 800 ευρώ.

Αναδρομικά συνταξιούχων:

Σχετικά με τους συνταξιούχους, την Παρασκευή (24/02) θα λάβουν τα αναδρομικά από την αύξηση Ιανουαρίου 1,7 εκατ. δικαιούχοι. Συνολικά θα καταβληθούν 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Σε αυτό το ποσό συγκαταλέγεται η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8, αλλά και στις αυξήσεις συντάξεων για το μήνα Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους.

Αυτό σημαίνει πως όσοι είδαν αύξηση στην σύνταξη τους στα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να υπολογίζουν πως θα λάβουν επιπλέον ποσό στις 24 Φεβρουαρίου.

Αναδρομικά επικουρικών συντάξεων:

Αναδρομικά αναμένεται να δοθούν, κατά το το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, από 100 έως και πάνω από 7.000 ευρώ σε περίπου 40.000 συνταξιούχους που περιμένουν αρκετούς μήνες ή και χρόνια την επικουρική σύνταξή τους και έχουν υποβάλλει αίτηση έως και τον Ιούνιο του 2022 (πριν την 1η Ιουλίου 2022) θα πληρώσει ο ΕΦΚΑ, μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ακόμα 40.000 συνταξιούχοι που περιμένουν επίσης την επικουρική τους θα δουν την σύνταξη τους να εκδίδεται. Αυτός είναι ο προγραμματισμός του ΕΦΚΑ για τις περίπου 83.000 ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις για τις οποίες έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη.

Πρόκειται δηλαδή για συνταξιούχους που έχουν πάρει την κύρια σύνταξη τους και περιμένουν την επικουρική. Θα λάβουν αναδρομικά 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής έως και τον Ιανουάριο του 2023. Για τις αναπηρικές επικουρικές συντάξεις, οι οποίες είναι μικρότερες, τα έναντι αναδρομικά θα είναι 50 ευρώ για κάθε μήνα.

Μπόνους προσωπικής διαφοράς:

Στους λογαριασμούς 1.112.000 συνταξιούχων, οι οποίοι δεν πήραν αύξηση ή αυτή ήταν κάτω του 7% λόγω της προσωπικής διαφοράς η έξτρα ενίσχυσης 200- 300 ευρώ, θα πιστωθεί το δεύτερο 15ημερο του Μαρτίου και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα κριτήρια καθορισμού του ύψους του επιδόματος είναι τρία:

  1. Το ύψος της σύνταξης
  2. Η αύξηση που χορηγήθηκε, δηλαδή μικρή η μηδενική και
  3. Οι τυχόν άλλες ενισχύσεις που πήρε ο συνταξιούχος το προηγούμενο διάστημα. Το συνολικό κόστος της παροχής ανέρχεται σε 280 εκ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίασης, σύμφωνα με τα κριτήρια, που ορίστηκαν, οι συνταξιούχοι αυτοί επιμερίζονται σε πέντε κατηγορίες.

  1. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται 120.000 συνταξιούχοι (το 5% του συνόλου των συνταξιούχων) με συντάξεις από 800 έως 1000 ευρώ που δεν πήραν καθόλου αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πάρουν το υψηλό μπόνους των 300 ευρώ.
  2. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται 370.000 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 800 ευρώ οι οποίοι έλαβαν μεν την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων ύψους 250 ευρώ αλλά δεν πήραν καθόλου αύξηση καθώς διατηρούν προσωπική διαφορά. Και αυτή η κατηγορία θα λάβει το υψηλό μπόνους των 300 ευρώ για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας
  3. Στη τρίτη κατηγορία εντάσσονται 70.000 συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων 1.000 έως 1.100 ευρώ που επίσης δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Είχα ωστόσο μηδαμινή ωφέλεια 36 ευρώ το χρόνο από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Και αυτό το πλήθος των συνταξιούχων θα λάβει επίδομα 300 ευρώ.
  4. Στην τέταρτη κατηγορία ανήκουν 300.000 συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ οι οποίοι δεν έλαβαν αυξήσεις και είχαν ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης περίπου 111 ευρώ ετησίως. Αυτό το πλήθος των συνταξιούχων θα λάβει επίδομα 250 ευρώ.
  5. Στην πέμπτη κατηγορία εντάσσονται 94.000 συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ που δεν είδαν ακέρια την αύξηση του 7.75% αλλά πήραν μικρότερη αύξηση έως 3.49% . Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Φορολογικές δηλώσεις | Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Θέμα λίγων ωρών είναι το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πύλης από την ΑΑΔΕ, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2023, που θα αφορά τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022.

Να σημειωθεί ότι υπογράφηκε η απόφαση για τον τύπο και το περιεχόμενο των νέων των νέων εντύπων.

Φέτος στις φορολογικές δηλώσεις προβλέπονται έξτρα φορολογικές εκπτώσεις για όλους εκείνους που το 2022 πλήρωσαν με ηλεκτρονικά μέσα τις αμοιβές σε 20 κατηγορίες επαγγελματιών καθώς και για τις επιχειρήσεις που αύξησαν τι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Παράλληλα καθίσταται ευκολότερη η κάλυψη του ορίου για τις αποδείξεις για τους φορολογούμενους που εξόφλησαν με ηλεκτρονικό χρήμα τις αμοιβές σε 8 κατηγορίες επαγγελματιών υγείας.

Για τις συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις θα υπάρχουν νέοι κωδικοί στο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα των δηλώσεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
  1. Στις κοινές δηλώσεις συζύγων διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο.
  1. Οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή δήλωση εφόσον το έχουν δηλώσει. Υποχρεωτικά χωριστές δηλώσεις υποβάλλονται στις περιπτώσεις που έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
  1. Όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης δύνανται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους και έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.
  1. Για τα εισοδήματα που απέκτησαν το έτος 2022 μέχρι την ημερομηνία του θανάτου τους, υποβάλλονται από τους νόμιμους κληρονόμους τους εμπρόθεσμα έως 31/12/2023.
  1. Στην περίπτωση που ανήλικο άγαμο τέκνο υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση και παράλληλα αποκτά και εισοδήματα άλλης κατηγορίας, όπως για παράδειγμα εισόδημα από ακίνητη περιουσία, αυτά αναγράφονται στη δήλωση του υπόχρεου γονέα.
  1. Αναγράφεται υποχρεωτικά ο ΑΜΚΑ του υπόχρεου και της συζύγου, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν υποχρεούνται σε απόκτηση ΑΜΚΑ. Υποχρεωτική είναι επίσης και η αναγραφή ΑΜΚΑ των εξαρτώμενων μελών. Εξαιρούνται οι φορολογούμενοι οι οποίοι για λόγους που άπτονται ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν τον ΑΜΚΑ, ούτε για τους ίδιους, ούτε για τα εξαρτώμενα μέλη τους, καθώς και οι υπάλληλοι της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου.
  1. Για τα εξαρτώμενα μέλη (άγαμα τέκνα, ανιόντες, ανήλικοι ορφανοί συγγενείς, αδέλφια με αναπηρία κ.λπ.) η αναγραφή του ΑΦΜ είναι υποχρεωτική και για τα εξαρτώμενα μέλη άνω των 18 ετών, αλλά και για τα εξαρτώμενα μέλη κάτω των 18, εφόσον τους έχει αποδοθεί ΑΦΜ κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης.
  1. Τέκνα που φιλοξενούνται από τους γονείς τους στην κατοικία των γονέων δεν επιβαρύνονται με το τεκμήριο κατοικίας. Το τεκμήριο επιβαρύνει τους γονείς.
  1. Η κατοικία που νοικιάζουν τα παιδιά – εξαρτώμενα μέλη που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής δηλώνεται ως δευτερεύουσα από τον γονέα, ώστε να επιβαρύνεται εκείνος από το τεκμήριο.

newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΑΔΕ | Μαζικοί συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές στην Εφορία

Στον πρώτο μαζικό συμψηφισμό επιστροφών φόρου με φορολογικές οφειλές των δικαιούχων των επιστροφών προχώρησε η Α.Α.Δ.Ε. με αυτοματοποιημένη διαδικασία που διεκπεραιώθηκε κεντρικά και όχι από κάθε Δ.Ο.Υ ξεχωριστά. Ο συμψηφισμός έγινε όχι μόνο με αρρύθμιστες αλλά και με ρυθμισμένες οφειλές των φορολογουμένων που δικαιούνταν τις επιστροφές.

Συνολικά, συμψηφίστηκαν και επιστράφηκαν, σε 202.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, φόροι συνολικού ύψους 64,67 εκατ. ευρώ προερχόμενοι από 317.000 τίτλους επιστροφής.

Από τη μαζική διασταύρωση προέκυψε και μια ακόμα ομάδα 230.000 φορολογουμένων οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν λάβει επιστροφή φόρου 32 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι δεν είχαν δηλώσει τους αριθμούς IBAN των τραπεζικών τους λογαριασμών στην εφαρμογή του Μητρώου της Α.Α.Δ.Ε. που βρίσκεται στο σύστημα ΤΑΧΙSnet. Σε κάθε έναν από τους φορολογουμένους αυτούς η Α.Α.Δ.Ε. απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με το οποίο τον κάλεσε να δηλώσει ηλεκτρονικά στο Μητρώο της ΑΑΔΕ τον αριθμό ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού του λογαριασμού ώστε να πιστωθούν σ΄ αυτόν άμεσα τα χρήματα της επιστροφής φόρου.

Το επόμενο βήμα στο οποίο σκοπεύει να προχωρήσει η Α.Α.Δ.Ε. είναι η αυτοματοποίηση των επιστροφών ΦΠΑ.

Για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργείται μια “λευκή” λίστα επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών οι οποίοι έχουν δεν έχουν δώσει την παραμικρή ένδειξη φοροδιαφυγής στις ελεγκτικές αρχές.

Στη “λευκή” λίστα θα περιλαμβάνονται επιχειρήσεις οι οποίες:

1.     έχουν ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις φορολογικές περιόδους και τα ποσά ΦΠΑ που τους επιστράφηκαν τελικά δεν είχαν απόκλιση μεγαλύτερη από 5% σε σχέση με τα ποσά που αιτούνταν

2.      δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές ή τελωνειακές παραβάσεις

3.      δεν έχουν χαρακτηριστεί ύποπτες για συμμετοχή σε απάτη ενδοκοινοτικών συναλλαγών μετά την εφαρμογή κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου   .

Όσοι εντάσσονται στη «λευκή» λίστα θα μπορούν να προσδοκούν άμεση πίστωση των επιστροφών ΦΠΑ στον τραπεζικό τους λογαριασμό αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος.

Μετά τον πρώτο κεντρικό συμψηφισμό επιστροφών φόρου και οφειλών στις Δ.Ο.Υ., η Α.Α.Δ.Ε. προετοιμάζεται να επεκτείνει την αυτοματοποιημένη αυτή διαδικασία και σε οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αντλώντας τα σχετικά στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι επιστροφές φόρου έφτασαν τα 785 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 680 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Goldman Sachs | Ανθεκτική η ελληνική οικονομία

Οι εκλογές ορίστηκαν για τις 21 Μαΐου και είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν σε δύο “γύρους”, όπως επισημαίνει η Goldman Sachs.

Ωστόσο, η ελληνική οικονομία εμφανίζεται σε καλή θέση για βελτίωση των προοπτικών της και, πιθανώς, αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από την S&P στις 21 Απριλίου, χάρη στην ανάπτυξη των ιδιωτικών πιστώσεων, τη συνεχή ανάκαμψη του σχηματισμού κεφαλαίων και της βελτίωσης του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ ακόμη και εν μέσω αυξανόμενου κόστους χρέους.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Goldman Sachs, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου. Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από εβδομάδες πολιτικής αναταραχής, μετά από ένα μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα περιορισμένο προβάδισμα του κόμματος του πρωθυπουργού (Νέα Δημοκρατία) έναντι του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο θα μπορούσε να καταστήσει πιο πιθανό έναν δεύτερο εκλογικό γύρο στις αρχές Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία εμφανίζεται σε καλή θέση για βελτίωση των προοπτικών και, πιθανώς, για αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από την S&P στις 21 Απριλίου, εκτιμά η Goldman Sachs. Η Ελλάδα παραμένει σχετικά ανθεκτική, όπως επισημαίνει, χάρη στην αύξηση των ιδιωτικών πιστώσεων προς την πραγματική οικονομία, παρουσιάζοντας σαφή άνοδο το 2022 μετά από 10 χρόνια συρρίκνωσης. Η πιστωτική αύξηση υποστήριξε την τελευταία φάση της ανάκαμψης των επενδύσεων (+14,7% το 2022). Στη συνέχεια, όπως εκτιμά η Goldman, η ανάπτυξη των επενδύσεων θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί από τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης που, στην περίπτωση της Ελλάδας, ανέρχεται σε περίπου 17% του ΑΕΠ και εκτείνεται έως το 2026. Ενώ οι τελευταίες ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές εντάσεις αποτελούν πρόκληση γι’ αυτήν την εποικοδομητική προοπτική ανάπτυξης, η ελληνική οικονομία παραμένει σε στέρεες βάσεις, κατά την άποψη της αμερικάνικης τράπεζας

“Αν δεν επιδεινωθούν οι πρόσφατες ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές εντάσεις πέρα από τις προσδοκίες μας, η Ελλάδα παραμένει σχετικά ανθεκτική, χάρη στη θετική ανάπτυξη των ιδιωτικών πιστώσεων, τη συνεχή ανάκαμψη του σχηματισμού κεφαλαίων και τη βελτίωση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ ο οποίο βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία ακόμη και εν μέσω αυξανόμενου κόστους χρέους”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως αναφέρει, παρόλο που ο κύκλος σύσφιξης της ΕΚΤ τροφοδοτεί υψηλότερες αποδόσεις και το κόστος του δημόσιου χρέους πρόκειται να αυξηθεί γενικότερα τα επόμενα χρόνια, το ελληνικό χρέος είναι λιγότερο ευάλωτο απ’ ό,τι άλλων χωρών. Αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η παρατεταμένη σταθμισμένη διάρκεια του ελληνικού χρέους (17,5 έτη), χάρη στα πακέτα ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας (EFSF, ESM, EIB, SURE και NGEU). Ο δεύτερος είναι η αυξημένη ονομαστική ανάπτυξη, που αναμένεται να παραμείνει περίπου στο 4% μέχρι το 2024, και μια προσεκτική δημοσιονομική προοπτική όπου το πρωτογενές ισοζύγιο θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2023 και το 2024.

Goldman Sachs: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία - Πιθανή η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απρίλιου

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman, αυτές οι μακροοικονομικές συνθήκες υποστηρίζουν μια σταθερή μείωση του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ.

capital.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: