Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασταμάτητη η Τουρκία | Δεν υποχωρούμε, δίκαιες και νόμιμες οι ενέργειές μας στη Μεσόγειο

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας τονίζει πως οι ενέργειες στη Μεσόγειο είναι νόμιμες.

«Δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίστηκε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης και με στρατιωτική ενίσχυση.

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα προκαλεί: Νόμιμες οι έρευνές μας

Ο Τούρκος πρέσβης μετά το διάβημα του Αθήνας για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, με τις έρευνες από Ρόδο έως την Κρήτη, απάντησε πως όλα γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με το ΜEGA το οποίο επικαλείται τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφερε πως ο Τούρκος πρέσβης, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, τόνισε ότι οι θέσεις της Τουρκίαςόσον αφορά τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, του προβλήματος της Κύπρου, της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, της Λιβύης και της περιοχής ως συνόλου είναι γνωστές και διαφανείς.

Μάλιστα επισήμανε ότι οι κινήσεις που γίνονται είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας πως η Άγκυρα έχει επανειλημμένα καλέσει σε διάλογο την Ελλάδα, χωρίς να λάβει απάντηση.

Ο Οζούγκεργκιν φέρεται να είπε ότι θα πρέπει οι γείτονες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν.

Αυστηρό μήνυμα ΕΕ στην Τουρκία: Σεβαστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ κάλεσε σήμερα την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε σχέση με εξαγγελθείσες έρευνες στα νότια και ανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, παραπέμποντας στα συμπεράσματα των υπουργών Εξωτερικών της 15ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε ότι «είμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας, τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και επίσης της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την κατάσταση των γεωτρήσεων και καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε «και σχετικά με αυτό το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη στείλει ένα ισχυρό μήνυμα που απευθύνεται στην Τουρκία».

«Στις διαπραγματεύσεις μας με την Τουρκία, προς το παρόν υπάρχουν μόνο συνομιλίες, αυτό είναι ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας. Ορισμένα κράτη μέλη θεωρούν ότι όσο οι γεωτρήσεις συνεχίζονται, οι συνομιλίες πρέπει να διακοπούν.

Αλλά νομίζω ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτού του είδους των ζητημάτων είναι να προσεγγίσουμε, να έρθουμε πιο κοντά για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι οι καλές μας σχέσεις θα εξαρτηθούν αποφασιστικά από το σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου και της Ελλάδας στα ύδατα που αμφισβητούνται», καταλήγει ο Ζοζέπ Μπορελ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ | Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι πίνακες βρίσκονται στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Σε κάθε ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail για την οριστική επιλογή του και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή του στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες υλοποίησης δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Έκαναν πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ με κρυψώνα τη φόδρα του μπουφάν και έδειραν υπάλληλο για να ξεφύγουν

Πλιάτσικο σε δύο σούπερ μάρκετ τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27/3 τέσσερα άτομα. Στη μία περίπτωση μάλιστα, χτύπησαν υπάλληλο του καταστήματος για να ξεφύγουν.

Δύο από τα τέσσερα άτομα και ειδικότερα μια 27χρονη και μια 16χρονη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr οι δύο κοπέλες μαζί με τους δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν -σε δύο περιπτώσεις χθες- με τη μέθοδο της απασχόλησης και της απόκρυψης εντός του μπουφάν σε διαμορφωμένη φόδρα, από καταστήματα – σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ευόσμου, φιάλες ελαιόλαδου και διάφορα προϊόντα.

Η 27χρονη στην δεύτερη περίπτωση προκειμένου να διατηρήσει τα αφαιρεθέντα προϊόντα και να διαφύγει από το κατάστημα επιτέθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος ενώ ο συνεργός τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Οι συνεργοί των δύο γυναικών αναζητούνται ενώ οι δύο συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en