Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΑΣΕΠ | Αλλάζουν τα “μόρια” της εμπειρίας στο Δημόσιο – Ποιοι παίρνουν τις 588 μονάδες (ΛΙΣΤΑ)

Πού καταργείται η συνάφεια – Τι ισχύει για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ


Χωρίς συνάφεια αντικειμένου θέσης η μοριοδότηση της εμπειρίας στον μεγάλο πανελλήνιο γραπτό του ΑΣΕΠ

Τα “πάνω – κάτω” στη μοριοδότηση της εμπειρίας, φέρνει ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του Δημοσίου.

Η διεκδίκηση των 1.041 μονίμων σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς, θα γίνει με χαμηλή πριμοδότηση της εμπειρίας, χωρίς μάλιστα συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης.

 

Ισχύουν τα εξής:

 • Για τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, η εμπειρία αποδίδει έως 588 μόρια, για πριμοδότηση 84 μηνών με επτά μονάδες ανά μήνα. Αυτή η προϋπηρεσία θα πρέπει να έχει συνάφεια, με το αντικείμενο της θέσης
 • Για τις προκηρύξεις μονίμου προσωπικού στη κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, η εμπειρία αποδίδει έως 588 μόρια (επτά μονάδες ανά μήνα) αλλά, γίνεται δεκτή οποιαδήποτε προϋπηρεσία, όπου κι αν αποκτήθηκε. Δηλαδή για την ΥΕ, δεν υπάρχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης.

Στην πραγματικότητα, με τον πανελλήνιο διαγωνισμό, μειώνεται η μοριοδότηση δεδομένο ότι το βάρος στη συγκέντρωση μονάδων, πέφτει στη βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων.

Σημειώστε ότι, στο εξής, μόνιμο προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, θα προσλαμβάνεται μόνο με γραπτό διαγωνισμό.

Για την κατηγορία ΥΕ – οι θέσεις οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στους γραπτούς διαγωνισμούς – θα συνεχίσει η γνωστή μοριοδότηση των 588 μορίων.

Για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΔΕΝ θα ισχύει η συνάφεια. Δηλαδή θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε εμπειρία, χωρίς κατ’ ανάγκη να συνδέεται με το αντικείμενο της θέσης.

 

Η μοριοδότηση της εμπειρίας στο γραπτό διαγωνισμό – άρα, των μονίμων προσλήψεων στο Δημόσιο από δω και πέρα – έχει ως εξής:

 • Ένα έτος εμπειρίας αποδίδει 1 μόριο
 • Δύο έτη εμπειρίας αποδίδουν 2 μόρια
 • Τρία έτη εμπειρίας αποδίδουν 3 μόρια
 • Τέσσερα έτη εμπειρίας αποδίδουν 4 μόρια
 • Πέντε έτη εμπειρίας αποδίδουν 5 μόρια

 

Σημαντικό: Για τον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ (1Γ/2022), ισχύει ο παλαιός νόμος για την προϋπηρεσία. Δηλαδή, σ’ αυτόν τον διαγωνισμό θα υπάρξει συνάφεια μεταξύ προϋπηρεσίας και αντικειμένου θέσης. Ο νέος νόμος για εμπειρία χωρίς συνάφεια, θα ισχύσει για πρώτη φορά με τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (1.041 μόνιμοι).

Πανελλήνιος γραπτός Διαγωνισμός

Ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων.

Είναι η μοναδική ευκαιρία διορισμού για υποψηφίους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, δεδομένου ότι ο επόμενος θα γίνει σε δύο χρόνια.

Το workenter.gr σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο “Επίγνωσις”, προετοίμασαν μια σημαντική προσφορά: την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Η εκπαίδευση που προσφέρουν το workenter.gr και το εκπαιδευτικό κέντρο “Επίγνωσις” περιλαμβάνει:

 • Η ύλη όλων των μαθημάτων
 • Αναλυτικές σημειώσεις καθηγητών
 • Οnline tests για πρακτική εξάσκηση στα πρότυπα των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
 • Εκπαιδευτικό υλικό (άρθρα, links, πίνακες κ.α.)
 • Πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό
 • Επιπλέον online tests
 • Πλήρης και ολοκληρωμένη προετοιμασία
 • “Ανοιχτή γραμμή” με τους καθηγητές (επικοινωνία μέσω email)

Εκπτώσεις

 • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας “Διορισμός ΤΩΡΑ” που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο “Διορισμό ΤΩΡΑ” από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
 • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)

 

Πηγή: workenter.gr

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,4 Ρίχτερ και επίκεντρο 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Γαύδου. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 22,1 χιλιόμετρα.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου | Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Κούγιας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Τι αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης για την πελάτισσά του. 

 

Στην κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την προφυλάκισή της για τους θανάτους των παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, προχώρησε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου.

«Κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος», σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας, στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση Κούγια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου:

Σήμερα, συνεργάτης του γραφείου μας, λόγω της απασχολήσεως του κου Κούγια στα δικαστήρια, κατέθεσε ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών αίτημα της Σ.Π. για την άμεση απελευθέρωσή της, αφού μετά τις νεκροψίες – νεκροτομές και τις επακολουθήσασες ιατροδικαστικές εκθέσεις των κ.κ. τακτικών ιατροδικαστών Τσάκωνα, Τσιόλα (προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών), την πραγματογνωμοσύνη για την Μαρία- Ελένη του τακτικού ιατροδικαστή Πειραιώς κου Τσαντιρη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Λαρίσης κου Κραββαρίτη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Πελοποννήσου και παθολογοανατόμου κου Μεσογίτη, τη μαρτυρική κατάθεση και την προηγηθείσα έκθεση της ιατροδικαστή του πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Δημακοπούλου, τη νέα μαρτυρική κατάθεση του ιατρού – παθολογοανατόμου του ΚΑΤ κου Ευτυχιάδη, ο οποίος στην ουσία ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση, αλλά και την πρώτη παθολογοανατομική του έκθεση, αλλά κυρίως την από 20/1/2023 επτάωρη συμπληρωματική κατάθεση της κας Αγγελικής Τσιόλα επί όλων των ιατρικών επιστημονικών προσεγγίσεων, δηλαδή μετά από όλες τις παραπάνω καταθέσεις και εκθέσεις που έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και χωρίς καμία βιβλιογραφία, των αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών Αθηνών κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, είναι επιβεβλημένη και χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η άμεση αποφυλάκιση τα κας Σ.Π., η οποία βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εις βάρος των άτυχων παιδιών της, της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδας, αφού πλέον η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου έχει καταρρεύσει και κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος.

Πειθαρχική αναφορά αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψεύδους καταθέσεως θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το δικηγορικό μας γραφείο κατ’ εντολή της κας Σ.Π. για την στερούμενη παντελώς επιστημονικού υποβάθρου, κατά παγκόσμια ιατροδικαστική πρωτοτυπία, ιατρική γνωμοδότησή τους και τις μαρτυρικές τους καταθέσεις.

 

Αθήνα, 27/01/2023

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε οδό Πειραιώς και λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Oχήματα έχουν εγκλωβιστεί στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στους εξής δρόμους:

 • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραια.
 • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Χαμοστέρνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.
 • Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Ανθέων έως την οδό Ζέππου.
 • Στην έξοδο Λαχανά επί της λεωφόρου Κηφισού.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: