Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΑΣΕΠ | Αλλάζουν τα “μόρια” της εμπειρίας στο Δημόσιο – Ποιοι παίρνουν τις 588 μονάδες (ΛΙΣΤΑ)

Πού καταργείται η συνάφεια – Τι ισχύει για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ


Χωρίς συνάφεια αντικειμένου θέσης η μοριοδότηση της εμπειρίας στον μεγάλο πανελλήνιο γραπτό του ΑΣΕΠ

Τα “πάνω – κάτω” στη μοριοδότηση της εμπειρίας, φέρνει ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του Δημοσίου.

Η διεκδίκηση των 1.041 μονίμων σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς, θα γίνει με χαμηλή πριμοδότηση της εμπειρίας, χωρίς μάλιστα συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης.

 

Ισχύουν τα εξής:

 • Για τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, η εμπειρία αποδίδει έως 588 μόρια, για πριμοδότηση 84 μηνών με επτά μονάδες ανά μήνα. Αυτή η προϋπηρεσία θα πρέπει να έχει συνάφεια, με το αντικείμενο της θέσης
 • Για τις προκηρύξεις μονίμου προσωπικού στη κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, η εμπειρία αποδίδει έως 588 μόρια (επτά μονάδες ανά μήνα) αλλά, γίνεται δεκτή οποιαδήποτε προϋπηρεσία, όπου κι αν αποκτήθηκε. Δηλαδή για την ΥΕ, δεν υπάρχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης.

Στην πραγματικότητα, με τον πανελλήνιο διαγωνισμό, μειώνεται η μοριοδότηση δεδομένο ότι το βάρος στη συγκέντρωση μονάδων, πέφτει στη βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων.

Σημειώστε ότι, στο εξής, μόνιμο προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, θα προσλαμβάνεται μόνο με γραπτό διαγωνισμό.

Για την κατηγορία ΥΕ – οι θέσεις οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στους γραπτούς διαγωνισμούς – θα συνεχίσει η γνωστή μοριοδότηση των 588 μορίων.

Για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΔΕΝ θα ισχύει η συνάφεια. Δηλαδή θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε εμπειρία, χωρίς κατ’ ανάγκη να συνδέεται με το αντικείμενο της θέσης.

 

Η μοριοδότηση της εμπειρίας στο γραπτό διαγωνισμό – άρα, των μονίμων προσλήψεων στο Δημόσιο από δω και πέρα – έχει ως εξής:

 • Ένα έτος εμπειρίας αποδίδει 1 μόριο
 • Δύο έτη εμπειρίας αποδίδουν 2 μόρια
 • Τρία έτη εμπειρίας αποδίδουν 3 μόρια
 • Τέσσερα έτη εμπειρίας αποδίδουν 4 μόρια
 • Πέντε έτη εμπειρίας αποδίδουν 5 μόρια

 

Σημαντικό: Για τον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ (1Γ/2022), ισχύει ο παλαιός νόμος για την προϋπηρεσία. Δηλαδή, σ’ αυτόν τον διαγωνισμό θα υπάρξει συνάφεια μεταξύ προϋπηρεσίας και αντικειμένου θέσης. Ο νέος νόμος για εμπειρία χωρίς συνάφεια, θα ισχύσει για πρώτη φορά με τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (1.041 μόνιμοι).

Πανελλήνιος γραπτός Διαγωνισμός

Ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων.

Είναι η μοναδική ευκαιρία διορισμού για υποψηφίους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, δεδομένου ότι ο επόμενος θα γίνει σε δύο χρόνια.

Το workenter.gr σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο “Επίγνωσις”, προετοίμασαν μια σημαντική προσφορά: την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Η εκπαίδευση που προσφέρουν το workenter.gr και το εκπαιδευτικό κέντρο “Επίγνωσις” περιλαμβάνει:

 • Η ύλη όλων των μαθημάτων
 • Αναλυτικές σημειώσεις καθηγητών
 • Οnline tests για πρακτική εξάσκηση στα πρότυπα των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
 • Εκπαιδευτικό υλικό (άρθρα, links, πίνακες κ.α.)
 • Πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό
 • Επιπλέον online tests
 • Πλήρης και ολοκληρωμένη προετοιμασία
 • “Ανοιχτή γραμμή” με τους καθηγητές (επικοινωνία μέσω email)

Εκπτώσεις

 • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας “Διορισμός ΤΩΡΑ” που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο “Διορισμό ΤΩΡΑ” από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
 • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)

 

Πηγή: workenter.gr

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγιασμός του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, παρέστη στην τελετή αγιασμού του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς και πολλά μέλη του Συλλόγου.
“Ο Δήμος Καβάλας και κυρίως η Δημωφέλεια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τον χώρο καθαρό και να υποδεχθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξενεί ο “Πυθαγόρας”.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων που στηρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες μας, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά στους κανονικούς ρυθμούς, μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, για τη διαχρονική προσφορά του στον Πολιτισμό”.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα ΚΑΠΗ Καβάλας γιόρτασαν τη Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία

Ο δήμος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων διοργάνωσε εκδλώσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης , σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου Καβάλας δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα στους χώρους των ΚΑΠΗ, με μουσική, χορούς, τραγούδια και μεζέδες, για τους απόμαχους της ζωής.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης και των Ποταμουδίων παρέστη, συνομίλησε με τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανέστη Δημητριάδη, Ανθή Χατζηφραντζή και Παύλο Χαβιαρόπουλο, τη γενική διευθύντρια των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, Αθηνά Παυλίδου και την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, Αναστασία Κανέλα.
Στις Κρηνίδες, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του ΚΑΠΗ και παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, γιόρτασε τα εκατοστά γενέθλια του ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Καρακεϊσογλου και η Βίκυ Νάτση, εκπρόσωπος της βουλεύτριας Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου.
Για την πραγματοποίηση των σημερινών εκδηλώσεων, συνεισέφεραν είτε οικονομικά, είτε με τη διάθεση προϊόντων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης (ΝΔ) και Τάνια Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής και οι εταιρίες Αφοί Τσατσούλη, ΒΙΚΡΕ, Βουγιουκλής Α.Ε., Hondos Center, Ταβέρνα “Μελτέμι”.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση σε Τουρκία | Παράνομο το μνημόνιο με Λιβύη

Νέο χαστούκι από την Ευρωπαική Ένωση στην Τουρκία στην οποία καθιστά σαφές πως το μνημόνιο με την Λιβύη είναι παράνομο καθώς παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

«Το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα (legal consequences) για τρίτα κράτη» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων για υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» των δύο χωρών και υπογραμμίζει ότι πρέπει να «αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Στάνο σημειώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει τις αναφορές που επισημαίνουν ότι η Τουρκία και η λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας υπέγραψαν συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες με βάση το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο».

«Η ΕΕ υπενθυμίζει ότι η θέση της σχετικά με αυτό το Μνημόνιο έχει δηλωθεί με σαφήνεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019 και παραμένει αμετάβλητη: Το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα για τρίτα κράτη» προσθέτει.

Τέλος, αναφέρει ότι «η νέα συμφωνία δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις για το περιεχόμενό της. Πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα»

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας και η άμεση απάντηση της Αθήνας

Αμείωτη παραμένει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά την νέα πρόκληση της Άγκυρας που επιχειρεί να υλοποιήσει το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη για τη χρήση ΑΟΖ.

Το μνημόνο υπογράφηκε ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» που έχει έδρα την Τρίπολη και παραχωρεί το δικαίωμα έρευνας υδρογονανθράκων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να υπογράφει τα σχετικά κείμενα.

Το μνημόνιο αυτό όμως χαρακτηρίζεται άκυρο από τις λυβικές δυνάμεις που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη και συγκεκριμένα στο Τομπρούκ και θεωρούνται νόμιμα εκλεγμένες.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης, ο Ακίλα Σάλεχ χαρακτήρισε “παράνομο” το μνημόνιο που υπεγράφη σήμερα και υπογράμμισε πως αυτό δεν έχει καμία εξουσιοδότηση.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: