Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρβανιτόπουλος: Επιμηκύνεται κατά 15 μέρες η σχολική χρονιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους από την επόμενη κιόλας σεζόν έχει αποφασίσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Παρόν” το σχολικό έτος θα επιμηκυνθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά 15 μέρες.
Αυτό θα επιτευχθεί με την έναρξη των μαθημάτων στις 6 Σεπτεμβρίου, αντί στις 12 που είναι σήμερα, και τη λήξη μια βδομάδα αργότερα.
Επίσης θα καταργηθούν μια-δύο σχολικές αργίες, όπως η 7η Ιανουαρίου, του Αγίου Ιωάννου, που παλαιότερα ήταν εργάσιμη για τα σχολεία και με΄τα το 1982 έγινε αργία.
Υπάρχει σκέψη για αργότερα, να γίνει και άλλη μείωση των σχολικών αργιών με το άνοιγμα των σχολείων την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή να μην είναι αργία όλη η εβδομάδα του Πάσχα.
Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός δήλωσε στο “Πρώτο Θέμα”: “Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο”.
“Η Λευκή εβδομάδα”
Στον αέρα είναι και το θέμα των “λευκών ημερών”, δηλαδή των τεσσάρων ημερών την βδομάδα της Καθαρής Δευτέρας που ζητούν οι ξενοδόχοι να μένουν τα σχολεία κλειστά για να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.
Ο υπουργός Παιδείας, στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, τόνισε ότι αυτή η απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αποσπασματικά και μεμονωμένα γιατί έχει αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία.
Θα εξεταστεί μαζί με όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και μετά θα ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση.
Γιατί δεν είναι απλό να κλείσει ένα σχολείο μια εβδομάδα. Πέρα από τα μαθήματα που χάνονται, πολλοί γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό και εργάζονται και δεν μπορούν να πάνε για… σκι, δεν θα έχουν που να τα αφήσουν και θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.
Υπάρχουν δηλαδή κοινωνικές επιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Για αυτό και ο Κ. Αρβανιτόπουλος απέκλεισε κάποια άμεση λήψη απόφασης για το θέμα, έστω και αν… στεναχώρησε τους ξενοδόχους.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qb-BBgTLT-k[/youtube]

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάθε μέρα και τροχαίο στο Παληό Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αμείωτη ένταση και ρυθμό συνεχίζονται τα αυξημένα μέτρα τροχαίας όχι μόνο στο Παληό αλλά σε όλη την παραλιακή οδό από την Καβάλα έως και τη Νέα Πέραμο. Το προσωπικό της Τροχαίας είναι στο συγκεκριμένο δρόμο σχεδόν κάθε μέρα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Από τις συγκρούσεις υπάρχουν τραυματίες , ευτυχώς ελαφρά, που μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ωστόσο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες επισημάνουν πως πρέπει να μπει ένα “στοπ” σε όλα αυτά τα τροχαία ατυχήματα και μάλιστα άμεσα.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διακοπή νερού ξανά στο χωριό των Φιλίππων άμεση παρέμβαση και μόνιμη λύση ζητούν οι κάτοικοι

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ύδρευση στους Φιλίππους Καβάλας. Μάλιστα έντονα είναι τα παράπονα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής έτσι ώστε άμεσα να δοθεί λύση.

Μέχρι και την Κυριακή (προχθές) το μεσημέρι είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση όσον αφορά την ύδρευση στο χωριό των Φιλίππων. Ωστόσο τα μεσάνυχτα της Κυριακής σημειώθηκε νέα διακοπή υδροδότησης στο χωριό των Φιλίππων. Η διακοπή  συνεχίζονταν μέχρι και χθες το πρωί.  Λογικό ήταν να υπάρξουν διαμαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι άκουσαν από τα χείλη υπευθύνων ότι η διακοπή υδροδότησης στο χωριό τους έπρεπε να γίνει για να ανέβει η στάθμη του νερού της δεξαμενής των Φιλίππων!

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Cosmopolis του 2019 στην Παναγία

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Cosmopolis στην συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες περιμένουν ήδη το σημαντικό αυτό πολιτισμικό γεγονός για την Καβάλα όπως μετέφεραν στην κάμερα του ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ολοένα και διογκώνεται το παρεμπόριο στην Π.Ε. Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα παράπονα τους για την άμεση καταπολέμηση του παρεμπορίου αλλά και του πλανόδιου εμπορίου εξέφρασαν μέσα από την κάμερα του ENA Channel επαγγελματίες της Καβάλας. Την ίδια ώρα Την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει ανάσα και ώθηση στην επιχειρηματικότητα, εκφράζουν οι εκπρόσωποί της στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καταθέτοντας την ελπίδα πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν θα μείνουν προεκλογικές, αλλά θα εφαρμοστούν και στην πράξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ