Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Από την Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας: Για 4η συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση μνήμης στους πεσόντες πιλότους στα Ίμια

Προειδοποίηση, σε αυστηρό ύφος, προς τους υποστηρικτές της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας, να πάψουν να εμπλέκουν την «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας» με φασιστικές οργανώσεις και τον φασισμό, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Κίνησης, Κώστας Τόνιος.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο χώρο που στεγάζεται η «Π.Κ.Π.Κ.», είπε: «Από πότε οι πατριώτες «βαφτίζονται» φασίστες;». Αφορμή της συνέντευξης Τύπου, ήταν η εκδήλωση μνήμης για τους πιλότους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που σκοτώθηκαν τη νύχτα της ελληνοτουρκικής κρίσης στη βραχονησίδα Ίμια, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 12μ.μ., στο ηρώο του δημοτικού κήπου Καβάλας.

«Καλούμε κάθε Έλληνα πατριώτη, που αισθάνεται το χρέος να τιμήσει τους πιλότους που έχασαν τις ζωές τους τη νύχτα της κρίσης των Ιμίων, να έρθει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις δώδεκα το μεσημέρι, στην πλατεία Νίκης, στο δημοτικό κήπο.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η τιμητική αυτή εκδήλωση είναι υπερκομματική και δεν επιδέχεται καπήλευσης από κομματικούς μηχανισμούς.

Στην εκδήλωση μπορεί να παραβρεθεί και να συμμετάσχει με στεφάνι, ή ομιλία, οποιοσδήποτε σύλλογος και φορέας, φέροντας μόνο εθνικά σύμβολα, ή πατριωτικά λάβαρα και οπωσδήποτε όχι κομματικά.

Για την Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας ισχύει το σύνθημα: «Δεν υπάρχει «Δεξιά», δεν υπάρχει «Αριστερά», μόνο κόκαλα των Ελλήνων ιερά», είπε.

Σχολιάζοντας την κίνηση των αντιφασιστών να πραγματοποιήσουν, ταυτόχρονα, συγκέντρωση μερικά μέτρα πιο πέρα από το δημοτικό κήπο, είπε: «Θέλω να ρωτήσω τους διοργανωτές της αντεθνικής αυτής αντισυγκέντρωσης και τους υποστηρικτές τους σε κάποια τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ποιο είναι το νόημα της κίνησης αυτής;

Όταν, το περιεχόμενο της δικής μας συγκέντρωσης, είναι η απότιση φόρου τιμής στους τρεις πιλότους που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Δηλαδή, γι’ αυτούς τους ακροαριστερούς, με την εθνομηδενιστική ιδεολογία, είναι φασισμός να τιμούνται οι ήρωες που «έπεσαν» για την πατρίδα τους; Γνωρίζουμε, όμως, ότι τα άτομα αυτά, με τη συγκεκριμένη ιδεολογία, έχουν μία απέχθεια, την οποία δεν κρύβουν, σε ότι αφορά το ελληνικό έθνος και την προστασία των συνόρων της χώρας».

Καταλήγοντας, κάλεσε τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, να καταδικάσουν τους «πρεσβευτές» της συγκεκριμένης ιδεολογίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας, Άρης Βέρρος και Ηλίας Ιωαννίδης.

 

Πηγή: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πωλείται σε τιμή «ευκαιρίας» το Φιδονήσι στην Καβάλα!

Σε τιμή «ευκαιρίας» πωλείται ένα νησάκι στην Καβάλα το οποίο έχει περίπου 150 στρέμματα έκταση και βρίσκεται σε απόσταση 1,5 ναυτικό μίλι από τη Νέα Ηρακλείτσα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες οι ιδιοκτήτες του οι οποίοι είναι τρεις, δύο Καβαλιώτες και ένας Αθηναίος, ζητούν για το εν λόγω νησάκι 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αγγελική Δεληκάρη: “Τα χαστούκια δεν με τρομάζουν με κάνουν πιο δυνατή”

Μόλις λίγα 24ωρα μετά το χαστούκι που δέχθηκε εντός ιερού ναού, η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν την τρομάζουν τα χαστούκια, αντιθέτως την κάνουν πιο δυνατή και υπογράμμισε ότι παρά τη βία που υπέστη θα συνεχίσει να πηγαίνει στην εκκλησία.

Επιτιθέμενη στη ΝΙΚΗ αλλά και προσωπικά στον Δημήτρη Νατσιό, είπε: «Όχι κ. Νατσιέ δεν θα επιτρέψουμε εσείς ή κανένας άλλος να μας απαγορεύσει την είσοδο στην εκκλησία- αυτή που θέλετε ως δεξαμενή ψήφων δεν μπορείτε να την στερήσετε από κανέναν». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «τα χαστούκια σας δεν με τρομάζουν αλλά με κάνουν πιο δυνατή! Συνεχίστε να εκθειάζετε τη βία. Η βία από γυναίκα σε γυναίκα κ. Νατσιέ! Δεν έχετε σχέση με χριστιανισμό».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εθελοντική δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Κρυονερίου

Ενεργή και εθελοντική είναι η δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας με μαθητές και καθηγητές να βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Καβάλας στο Κρυονέρι.

Θλιβερό ωστόσο χαρακτηρίζει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κύριος Χρήστος Τσιτσιλικάκης, για το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι πολλά. Ωστόσο από πλευράς τους ο Δήμος Καβάλας φροντίζει να φιλοξενήσει όσα περισσότερα σκυλιά γίνεται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en