Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τα Λιμενάρια της Θάσου το πρώτο μωρό του 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα κοριτσάκι από τα Λιμενάρια της Θάσου είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μέσα στο 2019 στο νομό Καβάλας. Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στην κλινική “Ελευθώ”, με φυσιολογικό τοκετό, με τους γονείς να αποκτούν το πρώτο τους παιδί.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

EKTAKTO | Η ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΛΤΔ διατηρεί το προσωπικό της προφυλαγμένο από την πανδημία του κοροναιού

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη συνέχεια των όσων ακούστηκαν σχετικά με το αν υπάρχει κρούσμα covid- 19  στα Λιπάσματα Καβάλας, η εταιρεία με επίσημο δελτίο τύπου ανακοινώνει

”Οι εξελίξεις από τον κορονοϊό COVID-19 επιβάλλουν στη ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΛΤΔ, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, να κάνει γνωστό ότι λαμβάνει με υπευθυνότητα μια σειρά από εκτεταμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων της εταιρείας.

Η ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΛΤΔ δρώντας εθελοντικά προληπτικά, οργανωμένα και γρήγορα, κατάφερε έως σήμερα να αποφύγει την προσβολή από τον ιό προστατεύοντας την υγεία όλων των εργαζομένων της. Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους και η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλων εισόδου και παραμονής στα βιομηχανοστάσια σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας είναι το πρώτο και αυτονόητο μέλημα της επιχείρησης.

Αποτέλεσμα των μέτρων που λαμβάνονται από την έναρξη της πανδημίας είναι η παντελής αποφυγή έως τώρα κρουσμάτων στο χώρο της λειτουργίας των βιομηχανοστασίων της και η πλήρης διαφύλαξη του προσωπικού της.

Η ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΛΤΔ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ενημέρωση και προφύλαξη του προσωπικού της και των συνεργατών της καθώς και την υποστήριξη μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαψεύδονται οι φήμες για κρούσμα κορωναϊού σε εργαζομένο της ΒΦΛ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του enanews.gr υπήρχε τις τελευταίες ώρες έντονη φημολογία για κρούσμα κορωνοναϊού στην εταιρεία PFIC και την εταιρεία Λιπάσματα Καβάλας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δύο εταιρείες πρόκειται με δελτίο τύπου να αναφέρουν ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κρούσμα covid-19 στο χώρο του εργοστασίου των εταιρειών. Ωστόσο σύμφωνα  με τις ίδιες πληροφορίες εντοπίστηκε  κρούσμα κορονοιου  σε εργαζόμενο σε  εταιρεία εργολάβο που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο εργοστάσιο και είναι συγγενικό πρόσωπο ατόμου που βρέθηκε θετικό και εργάζεται στο εργοστασίο επεξεγασίας κρεάτων των Αμισιανών.Το συγκεκριμένο κρούσμα απομονώθηκε και τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Η ανάπτυξη της Θράκης και της Αν. Μακεδονίας δεν μπορούν να πάνε χώρια»

Δημοσιεύτηκε

στις

Για άλλη μια φορά, η Καβάλα αντιμετωπίζει μία αρνητική “έκπληξη” από τον κεντρικό πολιτικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό: τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης χωρίς την Ανατολική Μακεδονία.

Όλοι συμφωνούν ότι η ανάπτυξη της Θράκης είναι πρώτιστη ανάγκη για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ισχυρή Θράκη χωρίς ισχυρή Καβάλα και ισχυρή Δράμα δεν υπάρχει. Ο οικονομικός χώρος που εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο πρέπει να είναι ενιαίος, συνεχής και ισχυρός, χωρίς κενά και ασυνέχειες.

Εξάλλου, τις προηγούμενες δεκαετίες ζήσαμε την αποτυχία του μοντέλου μονομερούς ενίσχυσης της Θράκης: δόθηκαν γενναία οικονομικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που τελικά έκλεισαν, καθώς δεν είχαν αρκετούς πελάτες για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και φθηνά μεταφορικά δίκτυα για να τα μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, τα οικονομικά κίνητρα που είχαν δοθεί δημιούργησαν αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των νομών της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Εάν υιοθετηθεί πάλι η ίδια πολιτική, θα υπονομευτεί ξανά η εσωτερική συνοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και η περιφερειακή συνείδηση των κατοίκων της.

Η συζήτηση αυτή φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της χάραξης της ανατολικής “Σιδηροδρομικής Εγνατίας” που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Καβάλα.

Η εναλλακτική πρόταση που υποστηρίξαμε για σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Καβάλας μέσω Δράμας και Σερρών και για σύνδεση Καβάλας-Κομοτηνής-Ποντκόβα Βουλγαρίας προωθεί απολύτως τον στόχο για έναν ενιαίο, συνεχή και ισχυρό οικονομικό χώρο στην περιοχή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Έβρου.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποδεικνύει και στο θέμα αυτό ότι δεν έχει καμία άποψη και καμία στρατηγική για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δε συμμετείχε στη διαβούλευση για την ανατολική “Σιδηροδρομική Εγνατία” και υποβάθμισε τη σημασία της εναλλακτικής πρότασης που κατατέθηκε. Τώρα, έρχεται σπασμωδικά και καθυστερημένα να ζητήσει την ενίσχυση του διπόλου Καβάλα-Δράμα, χωρίς καμία συγκεκριμένη και χειροπιαστή πρόταση, και με “χλιαρή αντίδραση” απέναντι στη διακομματική επιτροπή για τη Θράκη, μόνο και μόνο “για να βγει από την υποχρέωση”.

Εμείς, όλο το προηγούμενο διάστημα, πήραμε την πρωτοβουλία και κάναμε συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας, για να τους ενημερώσουμε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες και ευκαιρίες που δημιουργεί η εναλλακτική χάραξη της “Σιδηροδρομικής Εγνατίας” για την Καβάλα, το εμπορικό λιμάνι της και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ενόψει πλέον της εξέλιξης με τη διακομματική επιτροπή για τη Θράκη, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή με στόχο να διαμορφωθεί μία εθνική στρατηγική που θα καθιερώνει τον κομβικό ρόλο του διπόλου Καβάλας-Δράμας και της οργανικής σύνδεσής του με τη Θράκη προς τα ανατολικά και τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη προς τα δυτικά.

Η ανάπτυξη, η ευημερία και η διασφάλιση της Εθνικής Άμυνας της χώρας δεν είναι συμβατές με “τρύπες” στον γεωπολιτικό χάρτη και στην οικονομική γεωγραφία της περιοχής μας.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΕΟΔΥ στην Καβάλα – Νέα έκτακτα μέτρα – Υποχρεωτική η μάσκα στις λαϊκή της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης μετά από επικοινωνία που είχε με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του θα παραστεί στην Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ΤΕΣΤ σε άτομα που έχουν είδη έχουν ειδοποιηθεί. Ταυτόχρονα στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους καταναλωτές της λαϊκής αγοράς της Καβάλας, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι αναβάλονται οι εκδηλώσεις σε φεστιβάλ cosmopolis και Φιλίππων.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ