Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο κάθε πολίτης θα έχει τη δική του “θυρίδα ΚΕΠ”

Ο κάθε πολίτης θα έχει την δική του θυρίδα ΚΕΠ από τις 3 Νοεμβρίου, στην οποία θα μπορεί να μπαίνει και να παίρνει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει. Οι θυρίδες, οι οποίες τίθενται σε παραγωγική λειτουργία, αποτελούν στην ουσία ένα «ψηφιακό γραμματοκιβώτιο» μέσα από το οποίο θα γίνεται η επικοινωνία του πολίτη με το ΚΕΠ.      

Από αύριο Τρίτη οι θυρίδες για τον καθένα ξεχωριστά θα αρχίσουν με την υποδοχή των ακόλουθων Αιτημάτων:

1) αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης,

2) αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου,

3) αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου,

4) αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης.

Να σημειωθεί ότι οι Αιτήσεις θα αφορούν ληξιαρχικά γεγονότα πριν από το 2013, που δεν διατίθενται ηλεκτρονικά ή γεγονότα μετά το 2013, για τα οποία οι πολίτες δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα αποσπάσματα, ενώ πρόκειται να προστεθεί και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και υπάρχει σχεδιασμός από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υπάρχει η δυνατότητα αίτησης και για περισσότερα πιστοποιητικά.

Όπως εξάλλου έχει τονίσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, το gov.gr θα εμπλουτίζεται συνέχεια, καθώς πρόκειται για ένα «οικοδόμημα» στο οποίο θα προστίθενται διαρκώς νέα πράγματα.  Για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζει ότι στόχος του Υπουργείου είναι ο θεσμός των ΚΕΠ να περάσει στην επόμενη μέρα και να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή.

Μέσω gov.gr η διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή και θα γίνεται μέσω του gov.gr. Ο πολίτης που θα αιτείται κάποιο πιστοποιητικό, θα έχει τη δυνατότητα να πατήσει στην επιλογή «Θυρίδες», όπου εκεί θα βρίσκει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει και χρειάζεται.

Η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη, καθώς οι αρμόδιοι Υπάλληλοι του ΚΕΠ διαθέτουν την εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» μέσω της οποίας θα μπαίνουν, χρησιμοποιώντας τον νέο τρόπο αυθεντικοποίησης που υλοποίησε η ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης) υπό την εποπτεία του Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.  Πρόκειται για τον νέο μηχανισμό χορήγησης κωδικών στους Δημοσίους Υπαλλήλους για την πρόσβασή τους σε εκείνες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου για τις οποίες διαθέτουν εξουσιοδότηση, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Με τον νέο αυτό μηχανισμό πραγματοποιείται ασφαλής πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες από κάθε υπάλληλο με τρόπο εύκολο και λειτουργικό, ενώ ενισχύεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και η ασφάλεια των συστημάτων.

* Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μπορούν πλέον να εκτελούν αεροδιακομιδές στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Καβάλας, καθότι εισακούστηκαν τα αιτήματα τους όσο αφορά την δυνατότητα αεροδιακομιδών. Πλέον οι εργαζόμενοι, έχουνσ την κατοχή τους τις πιστοποιήσεις για το ότι μπορούν να εκτελούν αεροδιακομιδές, λύση ωστόσο δεν έχει βρεθεί για τον χώρο όπου θα βρίσκονται τα ελικόπτερά τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en