Quantcast
Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κώστας Μπαντίκος

Την αποχώρηση του λόγω συνταξιοδότησης από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ανακοίνωσε ο Κώστας Μπαντίκος.

Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του κάνει ένα σύντομο απολογισμό της τριετούς θητείας του με αναφορές στα πιο κομβικά σημεία της, τονίζοντας πως κατέβαλε «κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του έργου μου με δημοκρατικό πνεύμα, αίσθημα δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας».

Τα καθήκοντα του κ. Μπαντίκου αναλαμβάνει πλέον η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρη Κοσμίδου.

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του:

«Με την αποχώρηση μου από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. λόγω συνταξιοδότησης, κλείνει ένας ιδιαίτερα σημαντικός και παραγωγικός κύκλος της ζωής μου. Με κατευθυντήρια αρχή την άποψη ότι η ζωή του καθενός μας χαρακτηρίζεται από τα ίχνη που αφήνουμε στο πέρασμά της, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του έργου μου με δημοκρατικό πνεύμα, αίσθημα δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Άξιους συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία είχα τους συνεργάτες μου, υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης και τους Προϊσταμένους των εποπτευόμενων φορέων (Διευθύνσεων Εκπαίδευσης των Π.Ε. της Περιφέρειάς μας, του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Α.Μ.Θ., των ΚΕ.Π.Ε.Α και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.).

Αν και είναι δύσκολο να αποτιμηθεί μέσα σε λίγες γραμμές μια πορεία τριών ετών και πέντε μηνών, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε μερικά βασικά σημεία, τα οποία χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα της εργασίας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Αναφέρομαι, κυρίως, στην πανδημία του κορονοϊού, η οποία, λόγω συνθηκών, δεν επέτρεψε την εφαρμογή του αρχικού μας σχεδιασμού σε όλη του την έκταση.

Παρόλα αυτά, με σκληρή, συστηματική, μεθοδική και ομαδική δουλειά αντιμετωπίσαμε, σε υψηλό βαθμό επιτυχίας, τα τρέχοντα ζητήματα και υποστηρίξαμε πρωτοβουλίες που ανέδειξαν τον εκπαιδευτικό και τη δουλειά του στο σχολείο, προς όφελος των μαθητών μας.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, θα ήθελα να αναφερθώ στα πιο κομβικά σημεία της συμβολής της υπηρεσίας, της οποίας είχα την τιμή να τεθώ επικεφαλής:

  • Με τη συνδρομή όλων, των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένων, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στη διαχείριση των ζητημάτων που προέκυψαν από την πανδημία, παρέχοντας, παρά τις αρχικές δυσκολίες, εξ αποστάσεως εκπαίδευση που κράτησε τους μαθητές μας σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον. Οργανώσαμε και λειτουργήσαμε Διαπεριφερειακά Τμήματα για παροχή εξ αποστάσεως μαθημάτων σε ευάλωτους μαθητές και διασφαλίσαμε την ασφαλή παρουσία των μαθητών στα σχολεία, κατά τη δια ζώσης λειτουργία τους, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα και σε συνεργασία με τους υπευθύνους Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
  • Σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσής μας, μεριμνήσαμε για την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στα Μειονοτικά Σχολεία και τα Μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια της Θράκης (έγκαιρη πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, πρόσληψη Ιεροδιδασκάλων, εναρμόνιση ωρολογίων προγραμμάτων, πρόσληψη για πρώτη φορά νομικών συνεργατών στις Μουφτείες, διορισμός μελών Σχολικών Εφορειών, κ.ά.).
  • Επιδιώκοντας την εξωστρέφεια, συνεργαστήκαμε σε κοινά προγράμματα με Πανεπιστήμια και Φορείς. Συμμετείχαμε σε προγράμματα ERASMUS μεταφέροντας τις αποκτηθείσες γνώσεις και εμπειρίες στο σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.
  • Μέσω χαρτογράφησης των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό των εποπτευόμενων φορέων μας, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα παιδείας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., στην προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού. Ήδη το πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.
  • Επεκτείναμε το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητευόμενους να εναλλάσσουν τον μαθησιακό χρόνο μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής, λαμβάνοντας αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη.

Τα προαναφερόμενα αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος του έργου που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια και δεν το αποτυπώνουν σε όλο το εύρος του. Πολλά περισσότερα έγιναν με τη συμμετοχή και πολλών άλλων, προς τους οποίους θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την ειλικρινή και έμπρακτη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν. Αναφέρομαι στους Σεβασμιότατους των Μητροπόλεων της Περιφέρειάς μας, στους Σοφολογιότατους των Μουφτειών Θράκης, στους Εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα όργανα Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στους Αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ακαι Β Βαθμού, στους Εκπροσώπους των  ΜΜΕ, στους Εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων. Δε θα μπορούσα, ακόμη, να παραλείψω την πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ., τους συναδέλφους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα μέλη Συνδικαλιστικών Συλλόγων των Εκπαιδευτικών, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και, βέβαια, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι, παρόλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες,  πασχίζουν καθημερινά για να μεταδώσουν γνώση και αξίες στους μαθητές μας.

Κλείνοντας, εύχομαι στην αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια, κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή και δημιουργική χρονιά».

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία | Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, μαθητές και εκπαιδευτικοί φαίνεται πως θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το ακαδημαϊκό έτος, εξαιτίας των ευρωεκλογών του 2024.

Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά δύο ημέρες τον Ιούνιο, συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, προκειμένου να διεξαχθούν οι εν λόγω εκλογές, καθώς η ψηφοφορία γίνεται σε αυτά.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο φέτος επειδή 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Πέρσι, στα γυμνάσια τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο φέτος υπάρχει το νέο δεδομένο των ευρωεκλογών και ως εκ τούτου, τα σχολεία θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Άρα είναι πιθανόν το υπουργείο Παιδείας να «σφυρίξει» λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Όσον αφορά στα λύκεια, αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα (δεν είναι ακόμη σίγουρο καθώς πέρσι είχαμε εκλογές) και αυτά λήξουν την Παρασκευή 17 Μαΐου (πέρσι έληξαν 19 Μαΐου, ωστόσο φέτος αυτή η ημερομηνία πέφτει Κυριακή) τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Πηγή: Newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο η ένταξη των Πανεπιστημιακών Σχολών της Καβάλας στο Δημοκρίτειο

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου σχετικά με την εφαρμογή του νόμου που αφορά την διεύρυνση του ΔΠΘ και την ένταξη σ’ αυτό των Πανεπιστημιακών Σχολών της Καβάλας.

Στην συνέντευξη έδωσαν το παρών εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης, αντιπρυτάνεις του ΔΠΘ και καθηγητές καθώς και οι βουλευτές Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Καβάλας.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en