Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αποχωρεί από το σπίτι του Στρατηγού ο Ντίνος Κλειτσιώτης; – Πολύ πιθανή η ματαίωση της επένδυσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρνητική εξέλιξη φαίνεται να παρουσιάζει η τουριστικού χαρακτήρα επένδυση στην κατοικία του Στρατηγού, που βρίσκεται επί της οδού Θ. Πουλίδου στην Παναγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επίσημα δεν επιβεβαιώνονται, τα σχέδια του συμπολίτη κ. Ντίνου Κλειτσιώτη «παγώνουν». Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αρχική αυτοψία στην κατοικία του Στρατηγού εντόπισε τοιχογραφίες καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας. Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού εκτιμά ότι αυτές πρέπει οπωσδήποτε να συντηρηθούν. Η συγκεκριμένη εργασία «ανεβάζει» πολύ τον προϋπολογισμό του έργου, κάνει την επένδυση σχεδόν απαγορευτική. Ο κ. Κλειτσιώτης εξετάζει τις επόμενες του κινήσεις, χωρίς να αποκλειστεί ακόμη και αποχώρηση από το φιλόδοξο εγχείρημα.

Υποχρεωμένος από τη σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Κλειτσιώτης, είχε αρχίσει να ετοιμάζει τη νέα οικία του Στρατηγού στο κτίριο της Φιλαρμονικής εντός του στρατοπέδου στον Άγιο Λουκά (έδρα της ΧΧ Μεραρχίας). Κι αυτή η παρέμβαση σταμάτησε ή σταματά.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε θετική έκβαση η διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου, για την ιδιωτικοποίηση της κατοικίας του Στρατηγού στη συνοικία της Παναγίας. Μοναδικός ενδιαφερόμενος ήταν ο κ. Κλειτσιώτης που αμέσως δημοσιοποίησε το σχέδιο του. Δεν περίμενε ωστόσο ότι στην πορεία θα ανακύψουν οι τοιχογραφίες, που γίνονται αφορμή η επένδυση να σταματήσει. Θυμίζουμε ότι συντήρηση τοιχογραφιών (οι οποίες ήταν γνωστό ότι υπάρχουν) περιελάμβανε και το έργο της ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης.

proininews.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε καλαμιές στο Αγίασμα του Δήμου Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 σε καλαμιές κοντά στο Αγίασμα του Δήμου Νέστου.

Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης έτσι να περιορίσουν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί αν και έχει προχωρήσει αρκετά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν χρειάστηκε η συμβολή από την Π.Υ Καβάλας ενώ χιλιάδες είναι μέχρι στιγμής τα τηλεφωνήματα Καβαλιωτών στην Π.Υ για να αναφέρουν την φωτιά.

Εν κατακλείδι συνεχίζεται καθώς φαίνεται η ανεξέλεγκτη και παράνομη καύση καλαμιών από τους αγρότες της περιοχής παρά το γεγονός της συνεχούς ενημέρωσης από το Γεωτεχνικό

Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας το οποίο προσπαθεί μέσα από ημερίδες να ενημερώσει για την παράνομη αυτή ενέργεια.

Αντίστοιχο περιστατικό καταγράφηκε και το απόγευμα του Σαββάτου στην ίδια περιοχή, κοινώς “στο ίδιο έργο θεατές…”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Εγνατία Οδός | Άνοιξε η ανατολική είσοδος προς την Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Δόθηκε μετά από περίπου ένα χρόνο σε κυκλοφορία η ανατολική είσοδος προς την Καβάλα. Η εταιρεία το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχτηκε μεγάλες πιέσεις τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κωνσταντίνο Αντωνίαδη όσο και από τον Δήμαρχο της Πόλης Θεόδωρο Μουριάδη.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διημερίδα στην δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διημερίδα με θέμα ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Η διημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, βιβλιοθηκονόμους και εργαζόμενους σε φορείς της εκπαίδευσης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αποκριάτικος Χορός απο τη Θρακική Εστία Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μεσημέρι της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο ετήσιο γλέντι της Θρακικής εστίας Καβάλας.

Μια βδομάδα πριν τη μεγάλη σαρακοστή με την οικογένεια της Θρακικής εστίας Καβάλας να δίνει το παρόν της γεμίζοντας ασφυκτικά γνωστό κέντρο διασκέδασης .

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης τιμώντας το μισό της καταγωγής του όπως ανέφερε και ο ίδιος .    

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ