Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Απέσπασαν από Ελληνίδα στη Θάσο 10.831 ευρώ για να της … καταβληθούν αναδρομικά σύνταξης!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 16-10-2020, εξαπάτησε ημεδαπή στη Θάσο Καβάλας.

Συγκεκριμένα ο δράστης προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται αναδρομική σύνταξη, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρήματα.

Ειδικότερα, την έπεισε να καταθέσει τμηματικά, συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.831 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για υποτιθέμενη φορολογική επιβάρυνση, προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθεί η αναδρομική σύνταξη. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

evros24

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για το ΕΠΑΛ Καλλιράχης

Σχετικά με την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων εξέδωσε Δελτίο Τύπου η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου και συγκεκριμένα  σχετικά με το ΕΠΑΛ Καλλιράχης και την κατάσταση που επικρατεί. 

 

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

 

ΘΕΜΑ : ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

Η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων είναι διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις. Η αδιαμαρτύρητη αποδοχή εκ μέρους της τοπικής διοίκησης της ευθύνης για τις κτηριακές ανάγκες των σχολείων έχουν φέρει σε σοβαρό αδιέξοδο και τα σχολεία της Θάσου, όπου η πλειοψηφία τους στεγάζεται σε υπέργηρα κτήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΕΠΑΛ της Καλλιράχης, όπου στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό της σκάλας, με την προσθήκη δύο κοντέινερ.

Στο σχολείο φοιτούν 44 παιδιά, ενώ άλλα 28 με 29 πηγαίνουν στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, διότι δεν υπάρχουν οι τομείς και οι κατευθύνσεις για να καλύψουν τις επαγγελματικές ανάγκες των μαθητών. Αυτήν την στιγμή λειτουργεί μόνο η κατεύθυνση οικονομίας και διοίκησης ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί και ο τομέας Γεωπονίας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από 11 καθηγητές από τους οποίους οι δύο απασχολούνται εξολοκλήρου στο ΕΠΑΛ ενώ οι 9 είναι αναπληρωτές. Παρά τις δυσκολίες, τα ποσοστά επιτυχίας είναι αξιοζήλευτα.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή
1) Να διαμορφωθούν τα ταβάνια σε χαμηλότερο ύψος στο κτίριο του πρώην
Δημοτικού, καθώς ο αντίλαλος δεν βοηθάει καθόλου την διδασκαλία και καθιστά
δύσκολη την θέρμανση του κτιρίου κατά τους χειμερινούς μήνες.
2) Να αλλάξουν όλα τα Νότια κουφώματα, καθώς λόγω παλαιότητας δεν μονώνουν
τους χώρους του σχολείου.
3) Να αλλαχτεί η κεντρική πόρτα του κτιρίου για την ασφάλεια του κτηρίου.
4) Να συντηρηθεί η περίφραξη από τη μεριά του περιφερειακού δρόμου.
5) Να κατασκευαστεί πάγκος για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
6) Να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας κυλικείου.
7) Και το κυριότερο και ουσιαστικότερο, να προχωρήσει σε επέκταση των
δυνατοτήτων του σχολείου σε τομείς και κατευθύνσεις, με παρέμβαση στην
κυβέρνηση και υπουργείο για καινούργιες αίθουσες και εργαστήρια.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Νίκος Χρυσάφης
Χαρίκλεια Κυριατζίδου

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ
ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος», συνολικής δαπάνης 4.598.539€.

Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος και στην κατασκευή αντλιοστασίων και εξωτερικών καταθλιπτικών αγωγών για τη μεταφορά των λυμάτων των δύο οικισμών στην Ε.Ε.Λ., που έχει ήδη έχει κατασκευασθεί.

Επιπλέον, με το παρόν έργο θα κατασκευασθούν οι αγωγοί ύδρευσης εντός της Επαρχιακής Οδού Ε069 στα όρια του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, όπως αυτοί προβλέπονται στην μελέτη «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης» που έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Τέλος, με το παρόν έργο προβλέπεται η αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το πλάτος της Επαρχιακής Οδού Ε069 των δύο οικισμών, όπου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ή ύδρευσης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου υποδομής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Για πρώτη φορά η υλοποίηση ενός έργου (αποχέτευσης) περιλαμβάνει και την υλοποίηση ενός άλλου έργου (ύδρευσης), προκειμένου αφενός να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των διερχομένων από την περιοχή, αφετέρου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του καταστρώματος της Επαρχιακής Οδού.

Συνεχίζουμε με έργα την οικοδόμηση της Θάσου που μας αξίζει αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας όπως μας κληροδοτήθηκε από το απώτερο και το απώτατο παρελθόν!!

Η Θάσος προχωράει μπροστά και μόνο μπροστά!!!».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με
συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.

Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.

Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.

Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: