Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Απάντηση του δημάρχου Νέστου στην επιστολή του πρόεδρου της τοπ. κοινότητας χρυσοχωρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

«Επειδή  εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…» αποφάσισα να απαντήσω  ύστερα από την ανεκδιήγητη επιστολή- καταγγελία προς το πρόσωπό μου και κυρίως  τον θεσμό που υπηρετώ με τιμιότητα και απόλυτη ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, στις κατηγορίες του «Προέδρου».

 • Καταρχήν επέλεξε να κοινοποιήσει μια επιστολή υπαγορευμένη από τους «γνωστούς-αγνώστους»  και να λειτουργήσει ως το δικό τους φερέφωνο όταν όλη η Ελλάδα θρηνούσε τα θύματα της τελευταίας ανείπωτης τραγωδίας στην Αττική.
 • Ομιλεί ο εν λόγω κύριος για καθήκοντα και ευθύνες … Ποιος; Γνωρίζει άραγε τη σημασία αυτών των λέξεων αφού ο ίδιος ουδέποτε συγκάλεσε ένα τοπικό συμβούλιο στο χωριό, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούσαν το χωριό.
 • Ουδέποτε ο ίδιος ήρθε στο γραφείο μου να καταθέσει ή να συζητήσει, προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό.
 • Αντίθετα με όλους τους άλλους Προέδρους των χωριών, αυτός,  δε συμμετείχε σε καμία συνάντηση προέδρων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν τις τοπικές κοινότητες .
 • Ήταν από τους ελάχιστους μάλιστα,  που δε συμμετείχαν, ως όφειλαν στην έκτακτη συγκέντρωση Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο την ημέρα της μεγάλης καταστροφής από τις πλημμύρες.
 • Για οποιαδήποτε πρόβλημα που αντιμετώπιζε το χωριό (λακκούβες, λάμπες, καθημερινά προβλήματα των δημοτών) αντί να ενημερώνει ο ίδιος τους αρμόδιους αντιδημάρχους,  αυτά γνωστοποιούνταν από τους συμπολίτες και από δημοτικούς μας συμβούλους. Προφανώς ο ίδιος δεν τα γνώριζε αφού οι σπάνιες επισκέψεις του στο χωριό αφορούσαν οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός από το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η κοινότητα.
 • Στην επιστολή του αναφέρει για απουσία έργου από την παρούσα δημοτική αρχή. Πώς να το γνωρίζει αφού ουδέποτε ενδιαφέρθηκε  να τις μάθει.

Δοθείσης ευκαιρίας παραθέτω όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Χρυσοχώρι επί των ημερών μας:

 • Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο  (Λέβητας 2.500€, αντικατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης 5.000€, περίφραξη 3.000€)
 • Στεγανοποίηση Παιδικού Σταθμού (15.000€)- Ελαιοχρωματισμοί Παιδικού Σταθμού 5.000€
 • Ανακατασκευή πλατείας 15.000€
 • Παρεμβάσεις με χορήγηση υλικών της αίθουσας Πολιτιστικού Συλλόγου
 • Παρεμβάσεις στην εξέδρα εκδηλώσεων στην πλατεία του χωριού
 • Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις  σε χρόνιο πρόβλημα στο γήπεδο
 • Κατασκευή κατεστραμμένης περίφραξης του γηπέδου
 • Οικονομικές ενισχύσεις στον Πολιτιστικό και στον Αθλητικό  Σύλλογο
 • Επιδιόρθωση στάσεων λεωφορείων εντός του οικισμού
 • Απόκτηση οικοπέδου, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο  μετά από προσωπικό αγώνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου που δεν ανήκε στον Δήμο
 • Υπεβλήθη  στο Υπουργείο Υποδομών  και στην Περιφέρεια ΑΜΘ πρόταση  για υποβολή μελέτης για το κανάλι του Χρυσοχωρίου
 • Έχει εξασφαλισθεί κονδύλι για παιδική χαρά εντός του χωριού
 • Έχει εξασφαλισθεί χρηματικό ποσό για την αγορά οικοπέδου για τα νεκροταφεία των ΡΟΜΑ.
 • Λειτουργία παραρτήματος Κέντρου Κοινότητας ΡΟΜΑ για το οποίο ο Δήμος επιχορηγήθηκε με 650.000€

 

 • Κατηγορηθήκαμε ότι ενισχύουμε τους ΡΟΜΑ που εδώ και χρόνια, υπάρχει πρόγραμμα ένταξής τους οι οποίοι δε παύουν να είναι συμπολίτες μας και να ζούμε μαζί τους  αρμονικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
 • Διάθεση λεωφορείου του Δήμου τόσο στον Πολιτιστικό όσο και στον Αθλητικό Σύλλογο για τις μετακινήσεις τους
 • Αρκετοί συγχωριανοί, δουλεύουν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου
 • Σχετικά με την αναφορά του στην Διοίκηση Μιχαηλίδη ότι δήθεν  ήταν περισσότερο αποτελεσματική μαζί του να μας αναφέρει τι έργα και παρεμβάσεις έγιναν στο Χρυσοχώρι όχι στα 4 αλλά στα 8 χρόνια θητείας του. Ποιος θα ξεχάσει το απλούστατο να μην έχουν θέρμανση δημόσια κτήρια του χωριού. Φαντάζομαι κανείς δε ξεχνά το αλήστου μνήμης αυτοσχέδιο βαρέλι ως θερμαντικό σώμα  προκειμένου να θερμαίνετε η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου.
 • Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα την «οργή του προέδρου»  την οποία βέβαια δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη ορισμένοι καρεκλοκένταυροι «χρησιμοποιώντας» τον ως άλλη Ιφιγένεια στο βωμό της απόκτησης καρέκλας που οι ίδιοι ροκάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα.
 • Η αντίθεσή του αυτή πιθανολογείται ότι προήλθε όταν σταμάτησε η διαχείριση των χρημάτων που εισπράτταμε     από τους μικροπωλητές του πανηγυριού (όπως γινόταν τη πρώτη χρονιά της διοίκησής μας ύψους 3.500€) . Αντίθετα, εμείς αποφασίσαμε τα χρήματα αυτά  να διανέμονται στους δύο Συλλόγους των χωριών , αθλητικό και πολιτιστικού, όπως έγινε τα επόμενα χρόνιας, τη μαρτυρία των οποίων και επικαλούμαι.
 • Δεν με εκπλήσσει καθόλου η πρόθεσή του όπως δηλώνει να πορευθεί με την παράταξη του κ. Μιχαηλίδη αφού η φιλοσοφία τους περί διοίκησης ταυτίζεται απόλυτα.
 • Θα ήταν όμως ηθικό από μεριάς του να παραιτηθεί από την δική μας διοίκηση αφού δεν τον εκφράζει  και να μην επωφελείται την αντιμισθία των 300€ μηνιαίως χωρίς καμία προσφορά στο Χρυσοχώρι.

 

Θα πρέπει να σημειώσω πως με εξέπληξε δυσάρεστα πως  την ημέρα που το Χρυσοχώρι αντιμετώπιζε τη μεγάλη πλημμύρα και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις, ο ίδιος με τον νέο του αρχηγό έπιναν καφέ σε καφενείο του χωριού αδιαφορώντας για τα γεγονότα που ήταν σε εξέλιξη.

Κλείνοντας αναφέρω πως η παρουσία μου στο χωριό μου ποτέ δεν ήταν και ούτε θα είναι εφήμερη. Άλλοι παρουσιάζονται ως κομήτες επωφελούμενοι μάλιστα της όποιας φυσικής καταστροφής. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, όλοι γνωριζόμαστε  καλά μεταξύ μας και ιδιαίτερα οι συγχωριανοί μου γνωρίζουν πια πολύ καλά ποιος είμαι, γνωρίζουν ποιος τους σέβεται , γνωρίζουν ποιος τιμά την επιλογή τους.

Η δική μου δράση στο Χρυσοχώρι δεν ξεκίνησε από τη θέση του Δημάρχου, έχει αναφορές σε κάθε χρονική στιγμή, σε κάθε στίβο που αγωνίστηκα. Οι συγχωριανοί μου το γνωρίζουν καλά αυτό. Ήμουν από παιδί παρών στα κοινά αλλά και αργότερα από κάθε μετερίζι να δίνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου γι’ αυτούς. Γι’ αυτό διαρκώς και σε όλους τους αγώνες μου με σήκωναν ψηλά τιμώντας με με την ψήφο τους. Τους ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό, υποσχόμενος πως θα είμαι διαρκώς δίπλα τους. Η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια είναι σχέση που βασίζεται στην ειλικρίνεια και κυρίως στην ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ.  

Πιστεύω στο αλάνθαστο κριτήριό τους για τον καθένα που επιβουλεύεται την κρίση του. Όλοι θα κριθούμε πολύ σύντομα.  

 

Την αποστασία πολλοί αγάπησαν… τον αποστάτη κανείς…   

Καλή τύχη «Πρόεδρε» !!!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γκιόλα | Η Φυσική “πισίνα” της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Γκιόλα βρίσκεται περίπου 4 χλμ έξω από τις Αστρίς. Σχηματίστηκε μέσα στα βράχια δίπλα από την ακροθαλασσιά και το μέγεθός της είναι 20 επί 15 μέτρα, ενώ το βάθος της είναι περίπου 3 μέτρα. Ίσως ποιο γνωστή θα την συναντήσετε με το όνομα «Δάκρυ της Αφροδίτης»

Σύμφωνα με έναν θρύλο η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του. Απέναντί της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, ακατοίκητο και άγονο, που το λένε Αστιριώτικο, αλλά και Παναγία. Ο μύθος λέει ότι πρόκειται για το νησάκι των Σειρήνων, που μάγευαν με τη φωνή τους τους ταξιδιώτες κατά τον Όμηρο. Για την πρόσβαση θέλει προσοχή, αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια υπέροχη διαδρομή, πάνω σε σχιστόλιθους, μικρές παραλίες και απίστευτη θέα. Φτάνοντας στην Γκιόλα μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια ή να τα χρησιμοποιήσετε ως “σκαλοπάτια” για να κάνετε τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά….

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνάντηση με τον Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση, όπως αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, είχε θέμα της την γνωστή δραστηριότητα του Δήμου και της ΔΕΥΑ Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στον Ακροπόταμο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οικοδομική άδεια για το Kavala Port Center στο κεντρικό λιμάνι

Δημοσιεύτηκε

στις

Εντός της ημέρας η Πολεοδομία Καβάλας θα εκδώσει την πολεοδομική άδεια για την κατασκευή του χώρου υποδοχής- εμπορικό κέντρο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Η επένδυση του Σωτήρη Γεωργούλια -με την ονομασία Kavala Port Center- γνωστοποιήθηκε πρώτη φορά το 2013 όταν έγινε γνωστή η σχετική μακέτα (φωτογραφία). Θα υλοποιηθεί στη θέση των αποθηκών, οι οποίες κατεδαφίστηκαν τον Νοέμβρη του 2014.

Στο ισόγειο κτίριο που προβλέπεται θα υπάρχουν καταστήματα αλλά και υποδομές υποδοχής του τουρισμού κρουαζιέρας. Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας το έργο είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει σχετικά σύντομα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΔΟΜ | Ούτε λέξη για το «Ασημακοπούλου»

Δημοσιεύτηκε

στις

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε χθες στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Υπό την ευθύνη του λειτουργεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου». Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της πόλης μας. Περιέγραψε τις ενέργειες του ΔΟΜ ως ακολούθως: Tην ανάγκη δημιουργίας ακόμα περισσότερων νέων θέσεων φιλοξενίας για τους αιτούντες άσυλο στην ενδοχώρα, με στόχο την περαιτέρω αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Τζιανλούκα Ρόκο.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, ο κ. Ρόκο εξήγησε ότι από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία 3.500-4.000 νέων θέσεων φιλοξενίας, που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Οι θέσεις αυτές θα προκύψουν με την επέκταση των υπαρχουσών δομών, αλλά και με την κατασκευή νέων: πρόκειται για το καμπ στην Κόρινθο, που βρίσκεται κοντά στο προαναχωρησιακό κέντρο και είναι ήδη έτοιμο και εξοπλισμένο με μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επίσης, το κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, που προγραμμάτιζε να κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση και στο οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκαν αιτούντες από τα νησιά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για το οποίο όμως ο κ. Ρόκο ανέφερε ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τέλος, αναφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας στον Καραβόμυλο, για το οποίο ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι έτοιμο, καθώς οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Πηγή ΑΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ