Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Απάντηση του δημάρχου Νέστου στην επιστολή του πρόεδρου της τοπ. κοινότητας χρυσοχωρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

«Επειδή  εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…» αποφάσισα να απαντήσω  ύστερα από την ανεκδιήγητη επιστολή- καταγγελία προς το πρόσωπό μου και κυρίως  τον θεσμό που υπηρετώ με τιμιότητα και απόλυτη ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, στις κατηγορίες του «Προέδρου».

 • Καταρχήν επέλεξε να κοινοποιήσει μια επιστολή υπαγορευμένη από τους «γνωστούς-αγνώστους»  και να λειτουργήσει ως το δικό τους φερέφωνο όταν όλη η Ελλάδα θρηνούσε τα θύματα της τελευταίας ανείπωτης τραγωδίας στην Αττική.
 • Ομιλεί ο εν λόγω κύριος για καθήκοντα και ευθύνες … Ποιος; Γνωρίζει άραγε τη σημασία αυτών των λέξεων αφού ο ίδιος ουδέποτε συγκάλεσε ένα τοπικό συμβούλιο στο χωριό, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούσαν το χωριό.
 • Ουδέποτε ο ίδιος ήρθε στο γραφείο μου να καταθέσει ή να συζητήσει, προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό.
 • Αντίθετα με όλους τους άλλους Προέδρους των χωριών, αυτός,  δε συμμετείχε σε καμία συνάντηση προέδρων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν τις τοπικές κοινότητες .
 • Ήταν από τους ελάχιστους μάλιστα,  που δε συμμετείχαν, ως όφειλαν στην έκτακτη συγκέντρωση Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο την ημέρα της μεγάλης καταστροφής από τις πλημμύρες.
 • Για οποιαδήποτε πρόβλημα που αντιμετώπιζε το χωριό (λακκούβες, λάμπες, καθημερινά προβλήματα των δημοτών) αντί να ενημερώνει ο ίδιος τους αρμόδιους αντιδημάρχους,  αυτά γνωστοποιούνταν από τους συμπολίτες και από δημοτικούς μας συμβούλους. Προφανώς ο ίδιος δεν τα γνώριζε αφού οι σπάνιες επισκέψεις του στο χωριό αφορούσαν οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός από το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η κοινότητα.
 • Στην επιστολή του αναφέρει για απουσία έργου από την παρούσα δημοτική αρχή. Πώς να το γνωρίζει αφού ουδέποτε ενδιαφέρθηκε  να τις μάθει.

Δοθείσης ευκαιρίας παραθέτω όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Χρυσοχώρι επί των ημερών μας:

 • Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο  (Λέβητας 2.500€, αντικατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης 5.000€, περίφραξη 3.000€)
 • Στεγανοποίηση Παιδικού Σταθμού (15.000€)- Ελαιοχρωματισμοί Παιδικού Σταθμού 5.000€
 • Ανακατασκευή πλατείας 15.000€
 • Παρεμβάσεις με χορήγηση υλικών της αίθουσας Πολιτιστικού Συλλόγου
 • Παρεμβάσεις στην εξέδρα εκδηλώσεων στην πλατεία του χωριού
 • Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις  σε χρόνιο πρόβλημα στο γήπεδο
 • Κατασκευή κατεστραμμένης περίφραξης του γηπέδου
 • Οικονομικές ενισχύσεις στον Πολιτιστικό και στον Αθλητικό  Σύλλογο
 • Επιδιόρθωση στάσεων λεωφορείων εντός του οικισμού
 • Απόκτηση οικοπέδου, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο  μετά από προσωπικό αγώνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου που δεν ανήκε στον Δήμο
 • Υπεβλήθη  στο Υπουργείο Υποδομών  και στην Περιφέρεια ΑΜΘ πρόταση  για υποβολή μελέτης για το κανάλι του Χρυσοχωρίου
 • Έχει εξασφαλισθεί κονδύλι για παιδική χαρά εντός του χωριού
 • Έχει εξασφαλισθεί χρηματικό ποσό για την αγορά οικοπέδου για τα νεκροταφεία των ΡΟΜΑ.
 • Λειτουργία παραρτήματος Κέντρου Κοινότητας ΡΟΜΑ για το οποίο ο Δήμος επιχορηγήθηκε με 650.000€

 

 • Κατηγορηθήκαμε ότι ενισχύουμε τους ΡΟΜΑ που εδώ και χρόνια, υπάρχει πρόγραμμα ένταξής τους οι οποίοι δε παύουν να είναι συμπολίτες μας και να ζούμε μαζί τους  αρμονικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
 • Διάθεση λεωφορείου του Δήμου τόσο στον Πολιτιστικό όσο και στον Αθλητικό Σύλλογο για τις μετακινήσεις τους
 • Αρκετοί συγχωριανοί, δουλεύουν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου
 • Σχετικά με την αναφορά του στην Διοίκηση Μιχαηλίδη ότι δήθεν  ήταν περισσότερο αποτελεσματική μαζί του να μας αναφέρει τι έργα και παρεμβάσεις έγιναν στο Χρυσοχώρι όχι στα 4 αλλά στα 8 χρόνια θητείας του. Ποιος θα ξεχάσει το απλούστατο να μην έχουν θέρμανση δημόσια κτήρια του χωριού. Φαντάζομαι κανείς δε ξεχνά το αλήστου μνήμης αυτοσχέδιο βαρέλι ως θερμαντικό σώμα  προκειμένου να θερμαίνετε η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου.
 • Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα την «οργή του προέδρου»  την οποία βέβαια δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη ορισμένοι καρεκλοκένταυροι «χρησιμοποιώντας» τον ως άλλη Ιφιγένεια στο βωμό της απόκτησης καρέκλας που οι ίδιοι ροκάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα.
 • Η αντίθεσή του αυτή πιθανολογείται ότι προήλθε όταν σταμάτησε η διαχείριση των χρημάτων που εισπράτταμε     από τους μικροπωλητές του πανηγυριού (όπως γινόταν τη πρώτη χρονιά της διοίκησής μας ύψους 3.500€) . Αντίθετα, εμείς αποφασίσαμε τα χρήματα αυτά  να διανέμονται στους δύο Συλλόγους των χωριών , αθλητικό και πολιτιστικού, όπως έγινε τα επόμενα χρόνιας, τη μαρτυρία των οποίων και επικαλούμαι.
 • Δεν με εκπλήσσει καθόλου η πρόθεσή του όπως δηλώνει να πορευθεί με την παράταξη του κ. Μιχαηλίδη αφού η φιλοσοφία τους περί διοίκησης ταυτίζεται απόλυτα.
 • Θα ήταν όμως ηθικό από μεριάς του να παραιτηθεί από την δική μας διοίκηση αφού δεν τον εκφράζει  και να μην επωφελείται την αντιμισθία των 300€ μηνιαίως χωρίς καμία προσφορά στο Χρυσοχώρι.

 

Θα πρέπει να σημειώσω πως με εξέπληξε δυσάρεστα πως  την ημέρα που το Χρυσοχώρι αντιμετώπιζε τη μεγάλη πλημμύρα και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις, ο ίδιος με τον νέο του αρχηγό έπιναν καφέ σε καφενείο του χωριού αδιαφορώντας για τα γεγονότα που ήταν σε εξέλιξη.

Κλείνοντας αναφέρω πως η παρουσία μου στο χωριό μου ποτέ δεν ήταν και ούτε θα είναι εφήμερη. Άλλοι παρουσιάζονται ως κομήτες επωφελούμενοι μάλιστα της όποιας φυσικής καταστροφής. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, όλοι γνωριζόμαστε  καλά μεταξύ μας και ιδιαίτερα οι συγχωριανοί μου γνωρίζουν πια πολύ καλά ποιος είμαι, γνωρίζουν ποιος τους σέβεται , γνωρίζουν ποιος τιμά την επιλογή τους.

Η δική μου δράση στο Χρυσοχώρι δεν ξεκίνησε από τη θέση του Δημάρχου, έχει αναφορές σε κάθε χρονική στιγμή, σε κάθε στίβο που αγωνίστηκα. Οι συγχωριανοί μου το γνωρίζουν καλά αυτό. Ήμουν από παιδί παρών στα κοινά αλλά και αργότερα από κάθε μετερίζι να δίνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου γι’ αυτούς. Γι’ αυτό διαρκώς και σε όλους τους αγώνες μου με σήκωναν ψηλά τιμώντας με με την ψήφο τους. Τους ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό, υποσχόμενος πως θα είμαι διαρκώς δίπλα τους. Η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια είναι σχέση που βασίζεται στην ειλικρίνεια και κυρίως στην ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ.  

Πιστεύω στο αλάνθαστο κριτήριό τους για τον καθένα που επιβουλεύεται την κρίση του. Όλοι θα κριθούμε πολύ σύντομα.  

 

Την αποστασία πολλοί αγάπησαν… τον αποστάτη κανείς…   

Καλή τύχη «Πρόεδρε» !!!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στις εγκαταστάσεις της Energean

Δημοσιεύτηκε

στις

H Energean είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Καβάλα.

Οι 12 μεταπτυχιακοί σπουδαστές του προγράμματος “Msc in Oil & Gas Technology” έλαβαν την απαραίτητη βιομηχανική εκπαίδευση και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία πραγματικών εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογονανθράκων. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την πολιτική και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στις θαλάσσιες εξέδρες παραγωγής του Πρίνου, τα γεωτρύπανα «Energean Force» και «GSP Jupiter» καθώς και το χερσαίο εργοστάσιο επεξεργασίας και αποθήκευσης «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη.

Με αφορμή την επίσκεψη των μεταπτυχιακών σπουδαστών του ΤΕΙ, ο Δημήτρης Γόντικας, Vice President και Managing Director της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Υποστηρίζουμε το νέο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας και η συνεργασία μας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο, προκειμένου η γενιά που θα στελεχώσει αύριο τον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων να καταρτισθεί άρτια και να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για μια λαμπρή σταδιοδρομία. Η εμπειρία, η συνεχής αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και, κυρίως, οι εξαιρετικές επιδόσεις της Energean στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος εγγυώνται ότι η νέα εποχή της βιώσιμης ανάπτυξης εδράζεται σε στέρεες βάσεις»

Εκ μέρους της Energean, τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές ξενάγησαν στις χερσαίες εγκαταστάσεις οι Νίκος Καρανάσος και Σάββας Δημητριάδης (Προϊστάμενος και Επόπτης Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων αντίστοιχα) και ο Παναγιώτης Βέλκος (Εργοδηγός Ασφαλείας).

Η ξενάγηση στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και με ξεναγό / εκπαιδευτή τον Σωτήρη Παυλάκη, Προϊστάμενο Λειτουργίας Θαλασσίων Εγκαταστάσεων.

Την ευθύνη για τη οργάνωση της επίσκεψης και της εκπαίδευσης είχε ο Κώστας Ιωαννίδης, Διευθυντής των Εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Εθνική υποχρέωση η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, έκανε την εξής δήλωση:

«Σαν σήμερα στις 19 Μάιου του 1919, οι Νεότουρκοι δρομολογούσαν τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Μικρά Ασία.

Η 19η Μαΐου είναι  ημέρα εθνικής Μνήμης για την τραγωδία του Έθνους μας.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα προκειμένου να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα και να δικαιωθούν οι 353.000 αθώες ψυχές που χάθηκαν από τις τουρκικές θηριωδίες.

Το οφείλουμε στην Ιστορία μας».

Μακάριος Λαζαρίδης

Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Νομού Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εβρος – Καβάλα | Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το Σάββατο(18-5-2019) το πρωί, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, πέντε (5) διακινητές, εκ των οποίων ένας 46χρονος Έλληνας και τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 35, 27 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 35 και 27 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου – Μεταξάδων Έβρου, οι παραπάνω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 22χρονος, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε στον οικισμό Βρυσικών Έβρου όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και ο 41χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν οι δύο δράστες, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 41χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας καθόσον αυτός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών.

 

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον 46χρονο διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν συνολικά ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία (1) πλαστική βάρκα και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Το 2021 θα λειτουργεί η μονάδα “ELEFTERE Seaside Luxury Thermal Spa Resort” | Επένδυση δραμινής οικογένειας

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρουσιάστηκε χτες το μεσημέρι σε εκδήλωση στον Μπάτη η μεγάλη επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών.

Φορέας της επένδυσης η εταιρία ΚΝC, της οικογένειας Χαρακίδη από τη Δράμα. Βασικός ομιλητής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Χαρακίδης.

Το έργο θα αρχίσει το Καλοκαίρι ή αμέσως μετά. Έχει χρονοδιάγραμμα έως το 2021. Τότε θα λειτουργήσει πρώτη φορά η μονάδα ELEFTERE seaside luxury thermal spa resort. Προβλέπονται ξενοδοχείο 5 αστέρων, βίλες, spa, σουίτες, αγορά, δωμάτια πολυτελείας και φυσικά η λειτουργία των ιαματικών πηγών.

Η επένδυση φθάνει ως την κοντινή παραλία με μπιτς μπαρ- ξαπλώστρες κτλ. Συνολικά δημιουργούνται 155 δωμάτια ενώ η μονάδα θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο. Οι άμεσες θέσεις εργασίας υπολογίζονται 200. Θυμίζουμε ότι η εταιρία νοίκιασε τα Λουτρά των Ελευθερών από την Περιφέρεια ΑΜΘ μετά από διαγωνισμό, ο οποίος τελεσφόρησε το καλοκαίρι του 2017. Από τότε έως σήμερα η οικογένεια Χαρακίδη προώθησε και εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες άδειες.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
papadopoulos spot
Mouraidhs-Syxronos-Dhmos_banner
o-topos-tis-zois-mas_banner
stefanidoy-υποψήφια
AGANIKOLAS KARTA laos
ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑ
ypop-gior
GAKHS
dimotikos-symboulos
Talidhs_Akhs_banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: