Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπροσωπεία φοιτητικών συλλόγων του ΔΙΠΑΕ στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) στην Καβάλα εξέθεσε στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, αντιπροσωπεία Φοιτητικών Συλλόγων Σχολών του Πανεπιστημίου.
Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθεσαν ήταν αυτά της δωρεάν σίτισης, της δωρεάν μετακίνησής τους από και προς το Πανεπιστήμιο και της έλλειψης φοιτητικών εστιών.
Τόνισαν ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτά τα προβλήματα έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, που μερικές φορές γίνονται ανυπέρβλητα για τις οικογένειες των φοιτητών, με αποτέλεσμα είτε τη διακοπή των σπουδών, είτε την παραμονή τους περισσότερα χρόνια μέχρι την απόκτηση του πτυχίου.
 Ο κ. Μουριάδης είπε ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων και υποσχέθηκε να έρθει σε επαφή με την αντιπεριφέρεια και τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, ώστε να βρεθούν τρόποι επιχορήγησης του φοιτητικού εισιτηρίου.
Επίσης, ότι θα ζητήσει από τον Εμπορικό Σύλλογο να διαθέτει τα προϊόντα του με έκπτωση, ιδίως στους πρωτοετείς.
Τέλος, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών για τη βελτίωση των συνθηκών των σπουδών, της διαμονής, της σίτισης και της μεταφοράς τους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en