Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αντικαπνιστικό πρόστιμο σε διευθυντή υπηρεσίας της Περιφέρειας

Χωρίς εξαιρέσεις εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, γεγονός που το αποδεικνύει και το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε διευθυντή υπηρεσίας της Περιφέρειας επειδή κατελήφθη από το αρμόδιο ελεγκτικό κλιμάκιο να καπνίζει στο γραφείο του εν ώρα εργασίας. Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αρκετές μέρες πριν σταλεί η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας με συστάσεις για εντατικοποίηση των ελέγχων, είχε γίνει σύσκεψη με τους διευθυντές υγείας και των πέντε νομών, προεδρεύοντος του εκτελεστικού γραμματέα Κώστα Κατσιμίγα σχετικά με τους ελέγχους.

“Δεν περιμέναμε να έρθει εγκύκλιος η οποία καλώς κάνει και έρχεται για να το υπενθυμίζει. Μέσα στον μήνα θα γίνουν κλιμάκια τα οποία θα κάνουν ελέγχους», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Κατσιμίγας, δηλώνοντας παράλληλα ότι το προσωπικό υπάρχει. “Σε άλλες περιφερειακές ενότητες υπάρχει σε σημαντική επάρκεια σε άλλες σε μικρότερη. Από τις επόμενες μέρες εφόσον παρήλθαν και οι διακοπές ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Μιλάμε για ελέγχους τους οποίους οφείλουμε να κάνουμε. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σιγά σιγά είναι ότι εφόσον η χώρα μας επέλεξε να είναι μια σύγχρονη χώρα πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους πολίτες και από τους επαγγελματίες ότι το κάπνισμα είναι κάτι το οποίο απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους».

Και φυσικά οι έλεγχοι δεν αφορούν μόνο τα καταστήματα αλλά και υπηρεσίες. “Επιβλήθηκε πρόστιμο από την δημοτική αστυνομία πόλης της περιφέρειας σε διευθυντή υπηρεσίας της περιφέρειας. Οι έλεγχοι υπάρχουν άσχετα αν δεν είναι μεγάλοι και δεν πολύ διαφημίζονται. Υπήρξε μια χαλαρότητα που όλοι την είδαμε τον τελευταίο καιρό και λόγω διακοπών και λόγω της κρίσης. Ανοίξαμε σύνορα με τη Βουλγαρία σε μισή ώρα είναι η κωμόπολη του Κίρκοβο, είδατε κανείς να καπνίζει μέσα σε κλειστό χώρο στην Βουλγαρία; Δηλαδή η Βουλγαρία είναι σαν τη Γερμανία και σαν τη Μεγ. Βρετανία κι εμείς πρέπει να είμαστε τριτοκοσμικοί ακόμη; Εγώ κατανοώ τους επαγγελματίες. Πηγαίνουν πελάτες και ρωτάνε αν επιτρέπεται το κάπνισμα και αν τους απαντήσουν όχι πηγαίνει στο διπλανό που το ανέχονται. Δηλαδή ο νομοταγής επαγγελματίας χάνει πελατεία και αυτός ο οποίος δεν είναι νομοταγής και το επιτρέπει κερδίζει πελατεία. Αυτοί που νομοθετούν δεν είναι η τοπική αυτοδιοίκηση ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Νομοθετεί η κεντρική εξουσία, η βουλή των Ελλήνων. Ο νόμος αυτός ισχύει στα περισσότερα κράτη. Σε κάποια κράτη απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμη και στο δρόμο. Στην πατρίδα μας υπάρχει απαγόρευση σε κλειστούς χώρους και κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστεί».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική | Εύκολη υπόθεση για τον ΑΟΚ, Μοιρασιά για τον Βύρωνα

Δείτε τα αποτελέσματα :

ΑΟ Καβάλα – Μ.Α Ορφανίου 6-0

Αγροτικός Αστέρας – Βύρων Καβάλας 1-1

Αλεξανδρούπολη – Απόλλων Παραλιμνίου 0-3

Άρης Αβάτου – Νέστος Χρυσούπολης 2-0

Καμπανιακός – Ορφέας Ξάνθης 2-0

Νέα Μηχανιώνα – Πανθρακικός 3-1

Θερμαϊκός – Πανδραμαϊκός 0-0

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική | Δείτε τα αποτελέσματα ημιχρόνου στον Α’ Όμιλο

Δείτε τα αποτελέσματα στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου : 

ΑΟ Καβάλα – Μ.Α Ορφανίου 4-0

Αγροτικός Αστέρας – Βύρων Καβάλας 1-0

Αλεξανδρούπολη – Απόλλων Παραλιμνίου 0-2

Άρης Αβάτου – Νέστος Χρυσούπολης 2-0

Καμπανιακός – Ορφέας Ξάνθης 1-0

Νέα Μηχανιώνα – Πανθρακικός 0-0

Θερμαϊκός – Πανδραμαϊκός 0-0

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας παλιννοστούντων για τα κόκκινα δάνεια στο δημοτικό κήπο Καβάλας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παλιννοστούντων Ελλήνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό κήπο Καβάλας. Ο λόγος της διαμαρτυρίας τα κόκκινα δάνεια που έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: