Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Αντικαπνιστικό πρόστιμο σε διευθυντή υπηρεσίας της Περιφέρειας

Χωρίς εξαιρέσεις εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, γεγονός που το αποδεικνύει και το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε διευθυντή υπηρεσίας της Περιφέρειας επειδή κατελήφθη από το αρμόδιο ελεγκτικό κλιμάκιο να καπνίζει στο γραφείο του εν ώρα εργασίας. Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αρκετές μέρες πριν σταλεί η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας με συστάσεις για εντατικοποίηση των ελέγχων, είχε γίνει σύσκεψη με τους διευθυντές υγείας και των πέντε νομών, προεδρεύοντος του εκτελεστικού γραμματέα Κώστα Κατσιμίγα σχετικά με τους ελέγχους.

“Δεν περιμέναμε να έρθει εγκύκλιος η οποία καλώς κάνει και έρχεται για να το υπενθυμίζει. Μέσα στον μήνα θα γίνουν κλιμάκια τα οποία θα κάνουν ελέγχους», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Κατσιμίγας, δηλώνοντας παράλληλα ότι το προσωπικό υπάρχει. “Σε άλλες περιφερειακές ενότητες υπάρχει σε σημαντική επάρκεια σε άλλες σε μικρότερη. Από τις επόμενες μέρες εφόσον παρήλθαν και οι διακοπές ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Μιλάμε για ελέγχους τους οποίους οφείλουμε να κάνουμε. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σιγά σιγά είναι ότι εφόσον η χώρα μας επέλεξε να είναι μια σύγχρονη χώρα πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους πολίτες και από τους επαγγελματίες ότι το κάπνισμα είναι κάτι το οποίο απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους».

Και φυσικά οι έλεγχοι δεν αφορούν μόνο τα καταστήματα αλλά και υπηρεσίες. “Επιβλήθηκε πρόστιμο από την δημοτική αστυνομία πόλης της περιφέρειας σε διευθυντή υπηρεσίας της περιφέρειας. Οι έλεγχοι υπάρχουν άσχετα αν δεν είναι μεγάλοι και δεν πολύ διαφημίζονται. Υπήρξε μια χαλαρότητα που όλοι την είδαμε τον τελευταίο καιρό και λόγω διακοπών και λόγω της κρίσης. Ανοίξαμε σύνορα με τη Βουλγαρία σε μισή ώρα είναι η κωμόπολη του Κίρκοβο, είδατε κανείς να καπνίζει μέσα σε κλειστό χώρο στην Βουλγαρία; Δηλαδή η Βουλγαρία είναι σαν τη Γερμανία και σαν τη Μεγ. Βρετανία κι εμείς πρέπει να είμαστε τριτοκοσμικοί ακόμη; Εγώ κατανοώ τους επαγγελματίες. Πηγαίνουν πελάτες και ρωτάνε αν επιτρέπεται το κάπνισμα και αν τους απαντήσουν όχι πηγαίνει στο διπλανό που το ανέχονται. Δηλαδή ο νομοταγής επαγγελματίας χάνει πελατεία και αυτός ο οποίος δεν είναι νομοταγής και το επιτρέπει κερδίζει πελατεία. Αυτοί που νομοθετούν δεν είναι η τοπική αυτοδιοίκηση ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Νομοθετεί η κεντρική εξουσία, η βουλή των Ελλήνων. Ο νόμος αυτός ισχύει στα περισσότερα κράτη. Σε κάποια κράτη απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμη και στο δρόμο. Στην πατρίδα μας υπάρχει απαγόρευση σε κλειστούς χώρους και κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστεί».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής | ευαισθητοποίηση αρμόδιων αρχών και φορέων για την λύση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Σε συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας, ο πρόεδρος του συλλόγου Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής, κ. Ανδρόνικος Σινιώρης, ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεραμωτή λόγω της κίνησης επιβατών και εμπορευμάτων με οχήματα στον οικισμό. Η κίνηση αυτή αφορά τη φόρτωση προς το Λιμένα της Θάσου μέσω του πορθμείου. Στόχος του συλλόγου είναι να ευαισθητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές και φορείς για την εξεύρεση λύσης μέχρι την ολοκλήρωση των κατασκευών λιμενικών εγκαταστάσεων εκτός οικισμού, στη Βόρεια πλευρά του κόλπου. Αυτή θεωρείται η μόνη βιώσιμη λύση.Ο κ. Σινιώρης τόνισε ότι ο οικισμός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση των οχημάτων, τόσο από τον θόρυβο όσο και από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τέλος, ζητήθηκε η δρομολόγηση έκτακτων δρομολογίων στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, για την αποσυμφόρηση του οικισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας ανακοίνωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των 21 αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024. Πρώτα στο παράρτημα του Επιμελητηρίου Καβάλας στη Θάσο, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου & την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 στην Καβάλα στο κτίριο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα και έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο οικείο Επιμελητήριο, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2023. Θα ακολουθήσει δημοσίευση Πρόσκληση για τις εκλογές, το αργότερο πενήντα (50) ημέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών. Τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να ενημερώνονται για το Τμήμα κατάταξής τους και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel ο πρόεδρος του επιμελητήριου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας ανάφερε τα εξής :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας.

Η αύξηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Καβάλας έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Οι επενδύσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις και υποδομές υποδοχής τουριστών έχουν βελτιώσει την ικανότητα του λιμανιού να εξυπηρετεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια και περισσότερους επιβάτες. Η εντατική προώθηση του λιμανιού της Καβάλας ως προορισμού κρουαζιέρας μέσω διεθνών εκθέσεων και συνεργασιών με τουριστικούς πράκτορες έχει προσελκύσει περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας. Η γεωγραφική θέση της Καβάλας κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Φίλιπποι, καθιστά την πόλη ελκυστική για τους τουρίστες. Η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της αυξημένης κατανάλωσης σε τοπικές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία. Η συνεχής ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Καβάλα απαιτεί συνεχή προσπάθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματικούς φορείς για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η ικανοποίηση των επισκεπτών.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel αναφερέ τα εξής :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en