Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικαπνιστικά προγράμματα «αλά Τούρκα» στα σχολεία

Mε εντατικά προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης θα επιχειρήσει το υπουργείο Υγείας να… σβήσει τα τσιγάρα που ανάβουν ακόμη και από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού τα Ελληνόπουλα.

Όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη μετά τη συνάντησή τους η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ενημερωτικά αντικαπνιστικά προγράμματα στα σχολεία, ενώ δρομολογείται και η έκδοση κοινής απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων που θα επιτρέψει να αρχίσουν οι έλεγχοι για το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα της Παγκόσμιας Μελέτης Παιδιών για το Κάπνισμα (Global Youth Tobacco Survey, GYTS), όπως αυτή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για τα Ελληνόπουλα από την ΕΣΔΥ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι το 15% των μαθητών ηλικίας 13 έως 15 καπνίζουν.

Σε ανάλογη έρευνα που είχε γίνει το 2005 το ποσοστό των ανήλικων καπνιστών μαθητών γυμνασίου ήταν 16%.

Το 13% των μικρών καπνιστών δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει την εθιστική βλαβερή συνήθεια. Το 10% μάλιστα δήλωσε ότι καπνίζει από την ηλικία των επτά ετών!

Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα προληπτικά προγράμματα που θα εφαρμοστούν έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στη Νορβηγία, αλλά και στη γειτονική Τουρκία – η τελευταία μάλιστα έχει άριστες επιδόσεις και στους ελέγχους εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους στην οποία η Ελλάδα υστερεί σημαντικά.

Το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει ένταση των ελέγχων, αλλά δεν διαθέτει σήμερα το μηχανισμό που απαιτείται για να τους υλοποιήσει.

Θα υπάρξει κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας, Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, προκειμένου να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολογικά είναι τα θέματα που παρατείνουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Καβάλας και ιδίως τα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο που εξελίσσονται στο σημείο.

Όπως μας δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Αλέξης Γούλας, υπάρχει θέμα με την αρχαιολογία καθότι βρέθηκαν στο σημείο πολλά αρχαία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να αργούν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en