Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Αντιδημοκρατική η ένταξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής για τους Δραμινούς

Συνεδρίασε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου, το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων Δράμας.

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συζήτηση και οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ ένταξης του έργου «Κατασκευή Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στο ΠΕΠ 2014 -2020».

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε:

Η απόφαση ένταξης του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής στο Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020, αποτελεί αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική ενέργεια, καθόσον ακόμα δεν έχει κατατεθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, πολύ περισσότερο δεν ξεκίνησε η διαβούλευση.

Οι φορείς της Δράμας σε αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν υπεισέρχονται στην σκοπιμότητα εκτέλεσης του παραπάνω έργου.

Η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει στην διατήρηση της σε βάρος της Δράμας ενδοπεριφερειακής ανισότητας, θα εμποδίσει την προσπάθεια της ένταξης σημαντικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, των Δήμων Δράμας, αλλά και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε η διαμόρφωση κειμένου όπου θα τονίζονται οι παραπάνω θέσεις και θα προτείνεται προς την Περιφέρεια η ανάκληση της απόφασης ένταξης του έργου της κατασκευής νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το κείμενο αφού θα τύχει της έγκρισης των συμμετεχόντων στη σύσκεψη θα σταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, προκειμένου να εκφράσουν την θέση τους.

Για την ιστορία, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Κεφαλίδου και Αργύρης Πατακάκης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΤΕΕ-ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δράμας κ.κ. Στέργιος Ηλιόπουλος και Χριστόδουλος Μαμσάκος και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Επανεκκίνηση για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του έργου “ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ”

Στις 26 Φεβρουαρίου στην Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Επανεκκίνηση των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του προγράμματος «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Με εκπαιδεύτρια την Κοσμήτορα Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου Το πρόγραμμα ‘’ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ’’ και η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. ετοιμάζονται και φέτος να διεξάγουν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού σχετικά με την έμφυλη βία.

Τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί δύο εργαστήρια, με την υπόσχεση της συνέχισης του έργου και την υπόλοιπη χρονιά. Το πρώτο εργαστήριο της νέας χρονιάς, θα
πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, με την έλευση ενός τμήματος από το 2 ο Γυμνάσιο του Δήμου Δράμας, στον χώρο της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ στις 09:30π.μ. Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί με την ομάδα του «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» να επισκέπτεται τον Δήμο Παρανεστίου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, που πραγματοποιούνται εδώ και τρία περίπου χρόνια έχουν παρακολουθήσει επτακόσια είκοσι ένα παιδιά. Τα εργαστήρια έχουν πετύχει την διάχυση των πληροφοριών σχετικά με την έμφυλη βία τόσο μεταξύ του μαθητικού όσο και του ευρύτερου πληθυσμού της Δράμας. Μαθητές και καθηγητές δηλώνουν το ενδιαφέρον και την ανάγκη μεγαλύτερης δραστηριοποίησης των κοινωνικών φορέων πάνω στο ζήτημα της έμφυλης βίας και αναζητούν με την ενεργότερη κάθε χρόνο συμμετοχή τους την κάλυψη αυτής της ανάγκης.

Τα παραπάνω εργαστήρια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την Κοσμήτορα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κας
Χατζηφωτίου Σεβαστής, και την πολύτιμη συνεργασία της με την Ένωση Κυριών Δράμας, σε εθελοντικό, πλέον, επίπεδο.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 10:30 π.μ., ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη, είχε σύσκεψη με τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και των Τμημάτων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Ο κ. Τοψίδης συνοδευόταν από τους συνεργάτες του και συγκεκριμένα από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Νικόλαο Ευκαρπίδη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Χαλβατζή. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνος Κόντος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Μιλώντας ο κ. Τοψίδης επισήμανε ότι η νέα διοίκηση έχει ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και στηρίζεται στα στελέχη της, προτάσσοντας την αξία της ισονομίας. Αναφέρθηκε στον στόχο της μεγαλύτερης δυνατής απορρόφησης κονδυλίων από την Περιφέρεια με γνώμονα την ευημερία των πολιτών της. Αναγνώρισε τη βαρύνουσα σημασία της υποστελέχωσης και των κενών στην υλικοτεχνική υποδομή και δεσμεύτηκε για
την αντιμετώπισή τους. Έκανε ειδική αναφορά στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας με στόχο την πιο ευέλικτη λειτουργία και την εκπόνηση μελετών, με ιδιαίτερη συμβολή στους μικρούς Δήμους.

Τέλος, έκανε και μια αναφορά στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας | Συνάντηση με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Δράμας

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης δέχθηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας κα. Ευγενία Σαραφίδου και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο μίας ενημερωτικής συνάντησης.

Αφού η διοίκηση του Συλλόγου ευχήθηκε καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο του τον Αντιπεριφερειάρχη, και από τις δύο πλευρές υπογραμμίστηκε η τεράστια συνεισφορά του Συλλόγου σε θέματα ενημέρωσης του κοινού για ιατρικά ζητήματα, θέματα που αφορούν την καρκινική νόσο και προβλήματα που ταλανίζουν τους ασθενείς.

Από τη διοίκηση του Συλλόγου ζητήθηκε η αρωγή της Περιφέρειας σε μία σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Σύλλογος, όπως στις 2 Ιούνιου, όπου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, που αποτελεί μία γιορτή της Ζωής και ο κ. Μουρβετίδης δεσμεύτηκε για τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας σε ότι χρειαστεί.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en