Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Αντιδημοκρατική η ένταξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής για τους Δραμινούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεδρίασε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου, το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων Δράμας.

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συζήτηση και οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ ένταξης του έργου «Κατασκευή Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στο ΠΕΠ 2014 -2020».

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε:

Η απόφαση ένταξης του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής στο Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020, αποτελεί αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική ενέργεια, καθόσον ακόμα δεν έχει κατατεθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, πολύ περισσότερο δεν ξεκίνησε η διαβούλευση.

Οι φορείς της Δράμας σε αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν υπεισέρχονται στην σκοπιμότητα εκτέλεσης του παραπάνω έργου.

Η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει στην διατήρηση της σε βάρος της Δράμας ενδοπεριφερειακής ανισότητας, θα εμποδίσει την προσπάθεια της ένταξης σημαντικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, των Δήμων Δράμας, αλλά και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε η διαμόρφωση κειμένου όπου θα τονίζονται οι παραπάνω θέσεις και θα προτείνεται προς την Περιφέρεια η ανάκληση της απόφασης ένταξης του έργου της κατασκευής νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το κείμενο αφού θα τύχει της έγκρισης των συμμετεχόντων στη σύσκεψη θα σταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, προκειμένου να εκφράσουν την θέση τους.

Για την ιστορία, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Κεφαλίδου και Αργύρης Πατακάκης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΤΕΕ-ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δράμας κ.κ. Στέργιος Ηλιόπουλος και Χριστόδουλος Μαμσάκος και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Κώστα Δουβαλίδη στο Μινσκ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα ακόμη καλό νέο για τον Ελληνικό και δραμινό αθλητισμό, ήρθε χτες Κυριακή 23 Ιουνίου,από το Μινσκ, μετά το ασημένιο της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή.

– Με μια εξαιρετική εμφάνιση, ο δραμινός πρωταθλητής των 110μ με εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης  με επίδοση 13.72,  τερματίζοντας πρώτος έδωσε 12 βαθμούς στην Ελληνική ομάδα, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο,στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που πραγματοποιούνται στην Λευκορωσία.

Ο Κώστας λίγο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου δήλωσε: «Δεν ήταν μία καλή κούρσα για μένα. Είχα αρκετά τεχνικά προβλήματα και έκανα ορισμένα λάθη. Είμαι ικανοποιημένος βέβαια από το μετάλλιο μου, όχι όμως και από την επίδοση.»

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να είναι στον τελικό ο Διονύσης Κορακάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Με πολύ καλά δείγματα γραφής εμφανίστηκε στα ατομικά όπλα ο νεαρός σκοπευτής της εθνικής μας ομάδας, Διονύσης Κορακάκης,στο ντεμπούτο του στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Ο δραμινός αθλητής αγωνίστηκε στο αγώνισμα των 10 m αεροβόλου όπλου, στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών αγώνων σκοποβολής, κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε, καταταχθεί 31ος με 566/600, αφήνοντας μάλιστα μεγάλα ονόματα πίσω του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Διονύσης, στον τέταρτο γύρο ήταν εξαιρετικός συγκεντρώνοντας 97 πόντους.

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Ν.Δράμας | Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και ειδικότερα των δράσεων που αφορούν στο παιδί και την οικογένεια, και κυρίως των εργαζόμενων γονέων με παιδιά, πρόκειται να υλοποιήσει για μία ακόμη χρονιά πρόγραμμα «Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» κατά τους θερινούς μήνες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών (γεννηθέντες 2007-2013)

και περιλαμβάνει δραστηριότητες (παιχνίδι, ζωγραφική, χορό κ.λ.π.) στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας (Τέρμα Παρμενίωνος περιοχή ανάπλασης). Η Δημιουργική απασχόληση θα γίνεται υπό την εποπτεία εκπαιδευτικών και θα παρέχεται στα παιδιά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος αφορά τους θερινούς μήνες διακοπών των σχολείων με έναρξη την Δευτέρα 2-7-2019 και λήξη την Παρασκευή 30-8-2019. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 7.30 ως 14.00.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν από 24-6-2019 έως και 5-7-2019. στο τμήμα Παιδείας του Δήμου Δράμας (Παλιό Δημαρχείο-Πλατεία Ελευθερίας 1, 2ος όροφος.

Πληροφορίες κ. Μωυσιάδου Αναστασία ,τηλ.2521021698, 2521021054

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

Αίτηση εγγραφής  : Διατίθεται στο Δημαρχείο

Υπεύθυνη δήλωση γονέα  : Διατίθεται στο Δημαρχείο

Προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας και φωτοτυπία μόνο της σελίδας με τα ατομικά στοιχεία.

Βεβαίωση εργοδότη.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» | Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένες Πατρίδες»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» την Κυριακή 23-6 πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ματωμένες Πατρίδες» στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Δράμας.

Η παράσταση αναφερόταν στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, της Πελαγονίας, της Μακεδονίας, της Βόρειας και Ανατολικής Θράκης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου. Συμμετείχαν 7 χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, καθώς επίσης και το Τμήμα Χορωδίας και το Τμήμα Θεάτρου του Συλλόγου μας.

Η αφήγηση έγινε με ξεχωριστό-θεατρικό τρόπο. Πραγματοποιήθηκε μια εικονική «δίκη» της Ελλάδας που θύμισε σε όλο το κοινό τις αντίξοες συνθήκες που βίωσε ο ελληνισμός τον 20ο αιώνα. Ξεπερνώντας τους 100 συντελεστές στην σκηνή το πολυπληθές κοινό ψυχαγωγήθηκε και παράλληλα ενημερώθηκε για την ιστορία των προγόνων μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γεώργιο Τσακμάκη, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης, στην κ. Μαρία Κουγιουμτζή, υπεύθυνη των παιδικών χορευτικών τμημάτων, στην κ. Νόπη Παχατουρίδου, υπεύθυνη της χορωδίας, στην κ. Νικολέτα Μεταξά, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας, στην κ. Λία Μεταξά για το κείμενο, στους χορευτές, στους χορωδούς και στους ηθοποιούς μας. Ευχαριστίες οφείλουμε στην Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας, στον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος, στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας και στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος» για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους Δραμινούς που πλημμύρισαν το θεατράκι και απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι εμπιστεύονται τον Σύλλογο μας, αναγνωρίζουν την ποιότητα της δουλειάς μας και επιβεβαιώνουν πως ο τόπος μας διακρίνεται για την αγάπη και τον σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: