Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανεπιθύμητος ο Τσαβούσογλου στα Πομακοχώρια

«Persona non grata» ο Τσαβούσογλου για τους Πομάκους της Θράκης. 

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση από τους Πομάκους που ζουν στην Ελλάδα, κατά της επίσκεψης Τσαβούσογλου. 

«Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου είστε ανεπιθύμητος» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης.  

Και η ανακοίνωση συνεχίζει «Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι:

Είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια. Ο μόνος λόγος για τον οποίον θα έπρεπε να επισκεφτείτε τα ηρωικά χωριά μας, θα ήταν να ζητήσετε βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη για όσα έπραξε το έθνος σας σε βάρος της φυλής μας!

Η δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα Αυστραλία καθιέρωσε την 26η ΜΑΙΟΥ, ως ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ, για τις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι άποικοι πρόγονοι των σημερινών Αυστραλών σε βάρος των ιθαγενών κατοίκων, των Αβορίγινων. 

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπείτε στην σφαίρα των πολιτισμένων χωρών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, ζητώντας από εμάς τους αυτόχθονες θρακιώτες, συγγνώμη!

Στην αντίθετη περίπτωση, είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια, είστε persona non grata!

Αντί των Πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας, οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επίσκεψη στα Ναυπηγεία της Γαλλίας για τον ΥΠΕΘΑ – Φτάνουν 19/01 στην Ελλάδα τα Rafale

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Άτυπης Συναντήσεως των Υπουργών Αμύνης της Ε.Ε., ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του κ. Φλωράνς Παρλύ πραγματοποίησαν επίσκεψη στα ναυπηγεία του Ομίλου “Naval Group” στη Λωριάν της Γαλλίας, όπου θα ναυπηγηθούν οι φρεγάτες FDI HN “Belh@rra” που θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Τους Υπουργούς υπεδέχθη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Πιέρ Ερίκ Πομμελέ (Pierre Éric Pommellet), ο οποίος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων και τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τις δυνατότητές τους.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης απηύθυνε την ακόλουθη ομιλία:

«Κυρίες, Κύριοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να ευρίσκομαι σήμερα, εδώ στις εγκαταστάσεις της NAVAL GROUP, στη Λωριάν, όπου πρόκειται να ναυπηγηθούν οι τρεις φρεγάτες “Belharra”, τις οποίες θα προμηθευτεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με δυνατότητα να προμηθευτεί ακόμα μία.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική και θα προσέθετα ιστορική απόφαση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια Ελλάδας και Γαλλίας στο Παρίσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία επεκτείνει και εμβαθύνει τη διμερή αμυντική συνεργασία μας, διευρύνοντας παράλληλα τη διάθεση των κρατών μας για αλληλεγγύη, συμπαράταξη και αμοιβαία συνδρομή για να προασπίσουν την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητά τους.

Επιπρόσθετα, η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών αντανακλά τη βούλησή μας να εξοπλιστεί ο Ελληνικός Στόλος με υπερσύγχρονες φρεγάτες, που θωρακίζουν την Πατρίδα μας. Ταυτόχρονα όμως ενισχύουν, ακόμα περισσότερο, τη στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας, εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά και τη διατλαντική συμμαχία.

Οι διαπραγματεύσεις για τις Συμβάσεις προμήθειας και Εν Συνεχεία Υποστήριξης ολοκληρώθηκαν ήδη τον προηγούμενο Δεκέμβριο και πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα στάδια που προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία, ώστε οι Συμβάσεις να υπογραφούν το ταχύτερο δυνατό.

Εύχομαι και σας ενθαρρύνω, στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευής των φρεγατών, να επιδιώξετε συνεργασία με τις εταιρείες της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, συνεργασία η οποία άλλωστε προβλέπεται και στην Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Η προμήθεια των φρεγατών “Belharra”, θα συμβάλλει στην σημαντική αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, βασική αποστολή των οποίων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος μας.

Με την απόκτησή τους η δύναμη πυρός του Πολεμικού Ναυτικού πολλαπλασιάζεται. Τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά των “Belharra” και ειδικότερα η μεγάλης εμβέλειας αντιαεροπορική άμυνα, οι επιδόσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και η ενισχυμένη ικανότητα πολέμου επιφανείας, προσδίδουν δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών αποστολών σε όλο το φάσμα του ναυτικού πολέμου.

Η προμήθεια των φρεγατών “Belharra” έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη προμήθεια των δεκαοκτώ αεροσκαφών “Rafale” και την επικείμενη προμήθεια έξι ακόμα, αλλάζοντας σελίδα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εισέρχονται έτσι σε μία νέα εποχή, που επιβάλλουν οι καιροί και οι απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας.

Η πρόσκτηση των φρεγατών αυτών, υπογραμμίζει επίσης την αμέριστη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα και την αποφασιστικότητά των δύο χωρών μας να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την συνεργασία μας για την σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι τα πρώτα έξι “Rafale” πρόκειται να προσγειωθούν εντός των προσεχών ημερών στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας για την απόκτησή τους, για την επίτευξη της οποίας η συνεισφορά της Υπουργού, της κυρίας Παρλύ, ήταν καθοριστική.

Επιπλέον εξελίσσεται η διαδικασία για την επιλογή νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό, όπου η γαλλική κορβέτα “Gowind” αποτελεί πολύ ισχυρή υποψηφιότητα.

Διαχρονικά η Ελλάδα και η Γαλλία, η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν δεσμούς, τους οποίους διαπερνούν κοινές αξίες. Η πίστη στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Και ασφαλώς ο σεβασμός και η προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η προμήθεια των φρεγατών “Belharra” ενδυναμώνει, αναβαθμίζει και ισχυροποιεί την κοινή μας πορεία και στρατηγικό όραμα εταιρικής σχέσης, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα ακόμα τολμηρό βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς οι διαδικασίες για ένα τόσο σύνθετο εξοπλιστικό πρόγραμμα προχωρούν υποδειγματικά και με γοργούς ρυθμούς και είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω την “Group Naval” και τον οικοδεσπότη μας, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πομμελέ, για την οργάνωση της σημερινής επίσκεψης στη Λωριάν και φυσικά την αγαπητή συνάδελφο Υπουργό κ. Φλωράνς Παρλύ.

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ στην κ. Υπουργό επιτυχία στους στόχους και επιδιώξεις της Γαλλικής Προεδρίας, ιδιαίτερα για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και την Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών- Μελών.

Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ασφάλεια επιβάλλει περισσότερο από ποτέ, όπως η Γαλλία αναλάβει ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτόν.

Σας ευχαριστώ».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δέσμευση Κ.Σκρέκα προς Πρ.ΚΕΕΕ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για συνέχιση στήριξης των επιχειρήσεων

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, βρέθηκε το θέμα της ενεργειακής κρίσης και των αυξήσεων, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να ενημερώνει τον κ. Σκρέκα για τις συνέπειες των ανατιμήσεων στη λειτουργία της αγοράς και για τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις εξαιτίας του υψηλού λειτουργικού τους κόστους.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματική κοινότητα θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει η κρίση. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι παρά την κυβερνητική ενίσχυση οι επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν ένα τόσο μεγάλο κόστος, ενώ παράλληλα μειώνεται και το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, παράγοντας ο οποίος επίσης προκαλεί πρόβλημα στο επιχειρείν. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η επιχειρηματική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ απαιτούνται:
-Επιπλέον μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους
-Μείωση ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης
-«Πάγωμα» φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
-Αύξηση των δόσεων από τις 72 στις 120
-Χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην συζήτηση που είχε με τον Υπουργό, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε και την ανάγκη υλοποίησης παρόμοιου προγράμματος με το «Εξοικονομώ» και για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει σχετικά με την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών και που θα απευθύνεται και στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, θα εξετάσει την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μετά και από σχετική εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΕΕΑ κ. Νίκου Γρέντζελου, για ένταξη και των Σχολών Οδηγών σε επιδοτούμενο πρόγραμμα με στόχο την ανανέωση του στόλου με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον.

 

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Ηλίας Τσολάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, καθώς στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονταν και θέματα της ασφαλιστικής αγοράς.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης παρέθεσαν τις απόψεις τους για το υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου για το περιβάλλον, εστιάζοντας στο θέμα της ασφάλισης των κτηρίων η οποία περιλαμβάνεται παραμετροποιημένη στο σχέδιο νόμου, ενώ επισημάνθηκε στον Υπουργό και το μείζον ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης σε επαγγέλματα και δραστηριότητες που υπάγονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιάννης Πασχαλίδης | Αν κάτι παραμένει σταθερό στη Τουρκία, είναι η προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης προέβη σήμερα στη ακόλουθη δήλωση:

«Αν κάτι παραμένει σταθερό στη Τουρκία είναι η προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν οι δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τον βάναυσο ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες. Τουλάχιστον 353.000 ψυχές βασανίστηκαν, εκτοπίστηκαν και θανατώθηκαν από τις ορδές του κεμαλικού στρατού, ενώ την ίδια μοίρα είχαν περισσότεροι από 1.500.000 Αρμένιοι αδελφοί μας.

Στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έχουν προχωρήσει, πέρα από την Ελλάδα, περί τα 33 κράτη (ανάμεσα τους και οι υπερδυνάμεις Γαλλία, Ρωσία και Η.Π.Α.).
Στην αναγνώριση τη της Γενοκτονίας των Ποντίων έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα, πέρα από την Αρμενία, η Σουηδία και η Ολλανδία. Αυτές τις απόψεις χαρακτήρισε για άλλη μια φορά η Τουρκία ως αβάσιμες και επιχείρησε για ακόμη μια φορά να αλλοιώσει την παραδεδεγμένη ιστορία, βαθαίνοντας το χάσμα μεταξύ των τριών λαών. Επίσης, προσπάθησε να θέσει σε αναλογία την παρουσία του ελληνικού Στρατού στη Σμύρνη, ο οποίος βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο της Συνθήκης των Σεβρών, με τις θηριωδίες του κεμαλικού στρατού, ο οποίος έκαιγε, εκκένωνε και θανάτωνε
αδιάκριτα Έλληνες, Αρμένιους και Ασσυρίους.

 

Άραγε υπό ποιά συνθήκη ενεργούσε και ποια νομιμότητα τηρούσε τότε ο κεμαλικός στρατός; Ποια ανθρώπινα δικαιώματα αναγνώριζε και ποιά συναίνεση επεδίωκε;
Η Ελλάδα, ως Πατρίδα της Δημοκρατίας και του Διαλόγου, ανέκαθεν και σε όλα τα επίπεδα τηρούσε, τηρεί και θα τηρεί τις διεθνείς της δεσμεύσεις, συμβάλλοντας στην επίτευξη και την ενίσχυση της διεθνούς σταθερότητας σε μια γωνιά του κόσμου που δεινοπαθεί από τις απαρχές του πολιτισμού. Η Κυβέρνησή μας έχει καταφέρει, μέσω της πολυσχιδούς και πολυπρισματικής διπλωματίας που έχει εφαρμόσει, να αναδειχθεί στο ρόλο που αρμόζει στη γεωγραφική της θέση και στην ιστορία της. Η χώρα μας πλέον αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους πυλώνες ανάπτυξης και συνεργασίας στη Μεσόγειο και αυτό προκαλεί παροξυσμό σε μια ήδη απογοητευμένη και αναποτελεσματική γείτονα, η οποία ταλανίζεται πλέον και από πολύ σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: