Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανακοίνωση για το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων

“Ο Δήμος Καβάλας, σχετικά με την πρόοδο του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φορείς τα εξής:

Στην προσπάθεια να αποκτήσει η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, η διοίκηση του Δήμου πέτυχε την ένταξη του έργου ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με προϋπολογισμό ύψους 2 εκ. ευρώ.

Το έργο αφορά όχι μόνο στην ενεργειακή, αλλά στη συνολική αναβάθμιση του συγκροτήματος.

Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν και στις 29 Αυγούστου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το Πρακτικό που ορίζει τον εν δυνάμει μειοδότη ανάδοχο.

Αφού ολοκληρωθούν οι αναπόφευκτες διοικητικές τυπικές διαδικασίες (έλεγχος νομιμότητας, περίοδος ενστάσεων κλπ), θα ακολουθήσουν η υπογραφή Σύμβασης Δήμου-αναδόχου, η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών.

Οι προαναφερόμενες ενέργειες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν περισσότερο από 2 μήνες.

Για το διάστημα των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα, προβλέφθηκε το μεν Λύκειο να λειτουργήσει σε 5 σχολικές αίθουσες-κοντέινερς στο σχολείο της Λυδίας, το δε Γυμνάσιο σε όμοια κοντέινερς στο Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα.

Για την προμήθεια των 7 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς, ο Δήμος κατέθεσε αίτημα στις «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων), οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προμήθειας, μεταφοράς και εγκατάστασης των κοντέινερς στους συγκεκριμένους χώρους.

Υπογραμμίζεται ότι υπήρξε καθοριστική η συμβολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου η «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» να αντιληφθεί το μέγεθος της ανάγκης άμεσης προμήθειας των κοντέινερς.

Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες υποδομής, πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν τα ειδικά κοντέινερς, για τα οποία θα χρειαστεί μόνον η ρευματοδότησή τους.

Υπολογίζεται ότι τα κοντέινερς θα έχουν εγκατασταθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και όταν πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του εργολάβου, τότε οι μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους σ’ αυτά.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο χρόνος παράδοσης του έργου ανακαίνισης του σχολείου υποχρεωτικά είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, οπότε ολοκληρώνεται και το τρέχον ΕΣΠΑ”.

 

Πηγή : kavala.news

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Νέοι κάδοι απορριμμάτων στη Νομαρχία. Είχαν να αντικασταθούν από το… 1997

Τέλος εποχής για τους φθαρμένους μέχρι… εξαφανίσεως κάδους απορριμμάτων στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, στη θέση τους τοποθετήθηκαν δεκαέξι νέοι μεταλλικοί κάδοι, τους οποίους μπορούν να «διαβάσουν» με το σύστημα Braille και άτομα με προβλήματα όρασης.

«Γινόμαστε καλύτεροι» είναι το μήνυμα του κ. Πολίτη, ο οποίος ανάρτησε σχετικό βίντεο [βλ. παρακάτω], σημειώνοντας, επίσης, ότι οι κάδοι είχαν να αντικατασταθούν από το… 1997.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης «έριξε» την αυλαία της KAVALAEXPO 2023

Mε τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023 η KAVALAEXPO 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Πολύς κόσμος βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε και το «παιδί» της KAVALAEXPO 2023, το Food Truck Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως μαρτυράει και η προσέλευση του κόσμου τις τέσσερις μέρες λειτουργίας του.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος για τους φοιτητές στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Σε φουλ εκπαιδευτική δραστηριότητα από χθες το ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Πέραν των παλιών, εμφανίστηκαν και άρχισαν μάθημα και οι πρωτοετείς. 

Τα μαθήματα συνεχίζονται ως τα μέσα Γενάρη που διακόπτονται για τις εξετάσεις. Οι νέοι φοιτητές περίπου 500. Λίγοι σε σχέση με την ιστορία του ιδρύματος. 

Θυμίζουμε ότι την εποχή του ΤΕΙ Καβάλας οι νέοι φοιτητές κάθε Οκτώβρη ήταν ακόμη και 1.300! Αυτά τα νούμερα τα ξεχνάμε. Λόγω της μείωσης των φοιτητών γενικά και της βάσης του 10 που ισχύει. Προσαρμοσμένο το ΔΙΠΑΕ Καβάλας στα νέα δεδομένα, δέχεται από χθες αρκετό κόσμο. Μαζί με τους φοιτητές επανήλθαν και οι καθηγητές. Στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι. 

Πολλά από αυτά που τη διαδικασία εγγραφής κτλ γίνονται ευτυχώς ηλεκτρονικά. Οι νέοι φοιτητές ήταν στην Καβάλα από το Σαββατοκύριακο. Για την εγκατάσταση τους στη φοιτητική στέγη και την προσαρμογή τους. 

Οι γονείς σε ορισμένες περιπτώσεις συνόδευσαν τα παιδιά και στο μάθημα. Επειδή χθες ήταν η πρώτη μέρα. Πριν αναχωρήσουν από το ΔΙΠΑΕ – οι γονείς- βγήκαν τις καθιερωμένες αναμνητικές φωτογραφίες με φόντο το λιμάνι της Καβάλας. Η θέα είναι κατάλληλη. 

Στις τάξεις οι καθηγητές άρχισαν το μάθημα το πρωί. Από τις 8. Στις 10 η πρώτη γνώση είχε ολοκληρωθεί. Άλλωστε και φέτος η πρώτη μέρα περιελάμβανε την υποδοχή των νέων φοιτητών, με οδηγίες για την προσαρμογή τους. Για την τοπική οικονομία η επαναλειτουργία του ΔΙΠΑΕ από χθες σε κανονικούς ρυθμούς φυσικά και είναι πολύ καλό νέο.

Πριν αναχωρήσουν από το ΔΙΠΑΕ – οι γονείς- βγήκαν τις καθιερωμένες αναμνητικές φωτογραφίες με φόντο το λιμάνι της Καβάλας. 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: