Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακαλύψτε τη μαγεία της Λήμνου | Ψάρεμα και Κυνήγι σε έναν παραδεισένιο τόπο!

Ένα νησί που λατρεύουν οι ψαράδες και οι κυνηγοί. Πλούσια σε αλιεύματα και σε κυνηγότοπους, η Λήμνος κρύβει πραγματικούς θησαυρούς σε στεριά και θάλασσα. Ψάρεμα και κυνήγι, γίνονται αφορμή για παρέα, γλέντι, εξερεύνηση και μοναδικές στιγμές…

Νησί για καλή ψαριά.

Ψαράδες, ψαροτουφεκάδες και συλλέκτες οστράκων θα βρουν στη Λήμνο ανταμοιβή στους κόπους τους… Πλούσια σε αλιεύματα, η θάλασσα του βορειοανατολικού Αιγαίου, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ακτογραμμή του νησιού και τις έντονες εναλλαγές της, δημιουργούν ιδανικά σημεία για ψάρεμα, ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιεί ο κάθε ψαράς.

Οι Λημνιοί που αγαπούν το ψάρεμα, φιλικοί και φιλόξενοι, θα σας συντροφεύσουν σε κάθε μόλο και ακτή.

Όσοι έχουν βάρκα, μπορούν να ψαρέψουν με πετονιά σε μικρούς απάνεμους κολπίσκους. Τα λιμανάκια του Μούδρου του Κότσινα και της Κούταλης, καθώς και όλες οι παραλίες του Αι- Γιάννη στα δυτικά του νησιού, αποτελούν κλασικές επιλογές των ψαράδων. Για ψαροντούφεκο, υπάρχουν κοντά στο νησί πολλές ρηχές ή βαθιές ξέρες. Από τα καλύτερα σημεία θεωρούνται η θαλάσσια περιοχή κάτω από την Αγία Ευθυμία στο Φακό, το ακρωτήρι Μούρτζεφλος (ΒΔ του νησιού), η βραχονησίδα Σιργιτς ή Σιδερίτης, το Παλαιόκαστρο στην Πλάκα, οι ξέρες Μέθωνες που βρίσκονται μεταξύ Λήμνου και Ίμβρου, ο Άγιος Σώζος, κοντά στην Αγία Σοφία και πολλά άλλα.

Εξαρτήματα, εργαλεία και ειδικό εξοπλισμό για ψαράδες και ψαροτουφεκάδες θα βρείτε στα καταστήματα ειδών αλιείας που υπάρχουν στο νησί.

thumb2

Με σήμα την Άρτεμη.

Η ξεχωριστή αξία της Λήμνου ως κυνηγότοπου, χάνεται στα βάθη του μύθου και της αρχαίας ιστορίας, όταν οι κάτοικοι του νησιού λάτρεψαν την Άρτεμη ως προστάτιδα της Μύρινας κι αφιέρωσαν στη θεά του κυνηγιού ένα ναό, έξω από την πόλη.

Η σχέση των Λημνιών με το κυνήγι έχει την προϊστορία της αλλά και μια ιδιαιτερότητα που συναντά κανείς σε λίγα μέρη της Ελλάδας. Μόνο εδώ στη Λήμνο αφθονούν τα αγριοκούνελα σε τέτοιους πληθυσμούς ώστε να προκαλούν ζημιές στα σπαρτά και τα αμπέλια, με αποτέλεσμα να έχουν χαρακτηριστεί επιβλαβή και να είναι, εδώ και χρόνια, …επικηρυγμένα!

Γι’ αυτό και το κυνήγι τους επιτρέπεται από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, αλλά και για 10-15 ημέρες τον Μάρτιο, καθημερινά και χωρίς περιορισμό αριθμού σε διάφορους κυνηγότοπους του νησιού.

Λημνιοί κυνηγοί αλλά και εποχούμενοι από τα γύρω νησιά, από Χίο, Λέσβο, Σάμο, στήνουν το χειμώνα καρτέρι για περαστικές αγριόπαπιες και μπεκάτσες ενώ, από μέσα Σεπτεμβρίου ως μέσα Οκτωβρίου, για μόνο τέσσερις Κυριακές το χρόνο, οι κυνηγοί επιδίδονται στο κυνήγι της ενδημικής, νησιωτικής πέρδικας.

Ο δραστήριος κυνηγετικός σύλλογος της Λήμνου είναι διαθέσιμος για περισσότερες πληροφορίεςστα τηλέφωνα: 22540 22062.

Πηγή: serraikanea.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en