Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αναγγελία για την ανακατασκευή του σιντριβανιού στο πάρκο Φαλήρου κάθε προεκλογική περίοδο

Πριν από τέσσερα χρόνια, παραμονές δημοτικών εκλογών όπως και τώρα, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, είχε καλέσει τα Μέσα Ενημέρωσης στο πάρκο Φαλήρου, για να παρουσιάσει τις φυτεύσεις των δέντρων και των θάμνων που έκανε η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου.

Στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2014, κάλεσε και πάλι τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για να μιλήσει για τις φυτεύσεις που έγιναν, με σκοπό να αντικατασταθούν τα δέντρα και οι θάμνοι που ξερίζωσε η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών ήταν και αρκετά από τα δενδρύλλια και τους θάμνους που φυτεύτηκαν το 2010.

Τότε, επίσης, ο Κ. Σιμιτσής ανακοίνωσε ότι θα γίνει παρέμβαση στο σιντριβάνι του πάρκου Φαλήρου. Έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε και πάλι την ίδια παρέμβαση, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης των οδών Ερυθρού Σταυρού, Ελευθερίου Βενιζέλου, τμήματος του πάρκου Φαλήρου και των χώρων στάθμευσης του Διοικητηρίου και «Ροδόπη».

«Το πάρκο Φαλήρου είναι το «κόσμημα» της πόλης. Είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και ένας χώρος αναψυχής για όλους τους Καβαλιώτες. Μετά την καταστροφή που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβρη, λόγω της θεομηνίας, αρχίσαμε κάποιες παρεμβάσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν φυτεύσεις νέων δέντρων και θάμνων, τη συντήρηση των παιχνιδιών της παιδικής χαράς και την τοποθέτηση καινούργιων. Η εικόνα του πάρκου, όμως, θα γίνει ακόμα καλύτερη, όταν θα αρχίσει το έργο της ανάπλασης των οδών Ερυθρού Σταυρού και Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες ανακατασκευές και στο χώρο του πάρκου.

Θα ανακατασκευαστεί η πίστα για «σκέιτ μπόαρντ», θα καταργηθεί το σιντριβάνι, ενώ θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις, τις οποίες θα αναφέρει ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας, Θόδωρος Μουριάδης».

Ο Θ. Μουριάδης πρόσθεσε ότι στις 7 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου και από τις 10 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι εργασίες στις οδούς Ερυθρού Σταυρού και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η ανάπλαση, είπε, θα φτάσει μέχρι τον κόμβο Φαλήρου, στο χώρο δίπλα στο πάρκο όπου στάθμευαν οχήματα. Ο χώρος εκείνος θα εξωραϊστεί, θα φυτευτεί πράσινο, θα τοποθετηθούν στέγαστρα και παγκάκια, ώστε οι περιπατητές να απολαμβάνουν τη θέα προς τον κόλπο της Καβάλας.

Στο πάρκο Φαλήρου, επίσης, εκτός από τις φυτεύσεις δέντρων και αρωματικών φυτών, θα αλλάξει η περιοχή του σιντριβανιού και θα ανακατασκευαστεί η πίστα που χρησιμοποιούν οι νεαροί για να κάνουν «σκέιτ μπόαρντ».

Ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», για την μεταφορά των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, απάντησε ότι η πρόταση του Δήμου είναι, να μεταφερθούν, προσωρινά, στην παραλιακή οδό (Εθνικής Αντίστασης), κατόπιν συμφωνίας με τον οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Εάν επιτευχθεί η συμφωνία, τότε η ανάπλαση θα αρχίσει από το χώρο στάθμευσης του Διοικητηρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο θα αρχίσει από τον χώρο στάθμευσης «Ροδόπη».

Πηγή: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Οι «Σέρρες» του Γ. Καπουτζίδη για δύο βδομάδες στην ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1

Ήρθε η ώρα να δούμε γιατί οι «ΣΕΡΡΕΣ» του Γιώργου Καπουτζίδη συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν τόσο πολύ! Ευαίσθητη, αιχμηρή, τρυφερή, νοσταλγική και αισιόδοξη, η σειρά-ύμνος στη διαφορετικότητα που απέσπασε δεκάδες διθυραμβικές κριτικές, έρχεται αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου, και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, στον ΑΝΤ1.

Για δύο εβδομάδες, έξι ημέρες γεμάτες αβίαστο γέλιο, συγκίνηση και όνειρα, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση ενός πατέρα με τον γιο του.

Το ΑΝΤ1+ Original του Γιώργου Καπουτζίδη «ΣΕΡΡΕΣ» αποτελεί μια βαθιά επιδραστική σειρά και μία από τις πιο τολμηρές και επίκαιρες ιστορίες που δημιούργησε το σπάνιο ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη. Ένα αφήγημα που δίνει βήμα σε όλα όσα αξίζει να ειπωθούν, και μοιράζει απλόχερα ελπίδα.

Με ισχυρές, αλλά μετρημένες, δόσεις γέλιου και συγκίνησης, οι «ΣΕΡΡΕΣ» αποτελούν μια μικρή κατάθεση ψυχής του αγαπημένου δημιουργού, που μας οδηγεί να δούμε τη ζωή με άλλα μάτια και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με ειλικρίνεια, ευγένεια και αποδοχή.

Μέσα από τη σειρά, ο Γιώργος Καπουτζίδης μάς ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, για να διηγηθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μια ιστορία που αγγίζει το ελληνικό κοινό. Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς, πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας διαφορετικές γωνιές της πόλης των Σερρών.

Η πρωτότυπη μουσική της σειράς έχει την υπογραφή του Φοίβου Δεληβοριά, η οποία συνοδεύει με ξεχωριστό τρόπο τη νοσταλγική, γεμάτη αγάπη, ιστορία που διηγείται πως στην πραγματικότητα, όλοι είμαστε διαφορετικά ίδιοι και ίδια διαφορετικοί.

Πώς ορίζουν τη ζωή μας οι οικογενειακοί δεσμοί; Πώς πλάθουν τις επιλογές και την προσωπικότητά μας όταν τους πολεμάμε ή όταν τους αποδεχόμαστε; Οι «ΣΕΡΡΕΣ» συμβολίζουν ένα πνευματικό ταξίδι αυτογνωσίας και συμφιλίωσης, μέσα από δρόμους στους οποίους έχουμε όλοι περπατήσει. Με ευαισθησία συνυφασμένη με ρεαλισμό, αλλά και στιγμές γέλιου, διηγούνται μια ιστορία γυρισμού σε μέρη και ανθρώπους που μας σημάδεψαν και δημιούργησαν αυτό που είμαστε σήμερα. Οι ήρωές μας ξενιτεύονται, περιπλανώνται και επιστρέφουν εκεί από όπου ξεκίνησαν, για να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν, τελικά, ο ένας τον άλλο.

ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Περίληψη 1ου επεισοδίου – Γιατί έμεινες εσύ;

Ο Οδυσσέας, ο Θωμάς και η Νάνσυ επιστρέφουν στις Σέρρες για να σταθούν στο πλευρό του πατέρα τους, του Λευτέρη. Για τον Οδυσσέα και τον Λευτέρη, ο γυρισμός αυτός θα σημάνει και την επιστροφή τους σε δύο ρόλους που έχουν ξεχάσει εδώ και καιρό.

Περίληψη 2ου επεισοδίου – Κρατήσου!

Ο Οδυσσέας γίνεται έξαλλος από τις ραδιουργίες της Σταματίνας και το πείσμα του Λευτέρη. Όμως, η Ευτυχία επιστρέφει από το παρελθόν για να θυμίσει και στους δύο ότι τα πράγματα μερικές φορές δεν είναι όπως φαίνονται.

Trailer

Συντελεστές

Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Πρωταγωνιστές: Πάνος Νάτσης, Γιώργος Γάλλος, Λένα Δροσάκη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιούλη Τσαγκαράκη, Γιώργος Βουβάκης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Λουίζα Πυριόχου, Λένα Ουζουνίδου.

makthes.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Oκτώ μήνες μετά τη συντριβή του Antonov άρχισε η απομάκρυνση των συντριμμιών

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 στην Καβάλα.

Στις 22:47 οι κάτοικοι των χωριών στο βορειοανατολικό Παγγαίο, έβλεπαν το φλεγόμενο αεροσκάφος τύπου Antonov 12 της ουκρανικής εταιρείας Meridian LTD να καταπέφτει, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα μακριά από σπίτια, μέσα σε χωράφια.

Οκτώ μήνες μετά τη συντριβή του ουκρανικού Antonov αρχίζει στην Καβάλα η διαδικασία απομάκρυνσης των συντριμμιών του αεροσκάφους. Μάλιστα, έως την Παρασκευή (24.03.2023) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ απομακρύνθηκε ήδη ο επικίνδυνος αμίαντος.

Οι αγρότες της περιοχής που κατέπεσε το Antonov 12 – σημειώνει το Voria.gr – μπαίνουν ξανά στα χωράφια τους, που ήταν «νεκρή ζώνη» από τον Ιούλιο του 2022.

Το αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας Meridian LTD συνετρίβη σε αγροτικές καλλιέργειες στα Τενάγη των Φιλίππων, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα χωριά Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στην Καβάλα.

Οι ενδεδειγμένες εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών περιλαμβάνουν και την απομάκρυνση του αμιάντου που διαπιστώθηκε να υπάρχει, αλλά και των συντριμμιών.

Ο χώρος θα παραδοθεί στους αγρότες και θα είναι ελεύθερος προς χρήση από την ημέρα που θα τελειώσουν οι εργασίες, που υπολογίζεται να είναι έως την Παρασκευή, 24 Μαρτίου.

Κατά τη συντριβή του τεράστιου ελικοφόρου αργά του βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022, είχαν πυροδοτηθεί οι 11,5 τόνοι πυρομαχικών που μετέφερε η πτήση cargo από τη Νις της Σερβίας με προορισμό την Ντάκα του Μπαγκλαντές.

Ενδιάμεσοι σταθμοί, για ανεφοδιασμό ήταν η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία. Αυτό ήταν το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει το άτυχο οκταμελές πλήρωμα του μοιραίου Antonov 12 στις σερβικές αρχές.

newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους | Τελευταία ημέρα σήμερα για τις αιτήσεις –

Τέλος χρόνου σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 23:59 για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» 120.000 ανέργων νέων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες που έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη επανένταξή τους.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) πατώντας, εδώ.

Όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Ποιοι πρέπει να ξανακάνουν αίτηση

Παρακαλούνται όσοι υπέβαλαν αίτηση την Παρασκευή 10/03/2023 να συνδεθούν με τους κωδικούς TAXIS και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Όσοι δεν προβούν στην παραπάνω ενέργεια, δε θα συμπεριληφθούν στα μητρώα ωφελούμενων.

Σημειώνεται πως δεν αναμένεται να θα δοθεί άλλη παράταση.

iefimerida.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: