Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Αναγγελία για την ανακατασκευή του σιντριβανιού στο πάρκο Φαλήρου κάθε προεκλογική περίοδο

Πριν από τέσσερα χρόνια, παραμονές δημοτικών εκλογών όπως και τώρα, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, είχε καλέσει τα Μέσα Ενημέρωσης στο πάρκο Φαλήρου, για να παρουσιάσει τις φυτεύσεις των δέντρων και των θάμνων που έκανε η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου.

Στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2014, κάλεσε και πάλι τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για να μιλήσει για τις φυτεύσεις που έγιναν, με σκοπό να αντικατασταθούν τα δέντρα και οι θάμνοι που ξερίζωσε η θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών ήταν και αρκετά από τα δενδρύλλια και τους θάμνους που φυτεύτηκαν το 2010.

Τότε, επίσης, ο Κ. Σιμιτσής ανακοίνωσε ότι θα γίνει παρέμβαση στο σιντριβάνι του πάρκου Φαλήρου. Έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε και πάλι την ίδια παρέμβαση, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης των οδών Ερυθρού Σταυρού, Ελευθερίου Βενιζέλου, τμήματος του πάρκου Φαλήρου και των χώρων στάθμευσης του Διοικητηρίου και «Ροδόπη».

«Το πάρκο Φαλήρου είναι το «κόσμημα» της πόλης. Είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και ένας χώρος αναψυχής για όλους τους Καβαλιώτες. Μετά την καταστροφή που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβρη, λόγω της θεομηνίας, αρχίσαμε κάποιες παρεμβάσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν φυτεύσεις νέων δέντρων και θάμνων, τη συντήρηση των παιχνιδιών της παιδικής χαράς και την τοποθέτηση καινούργιων. Η εικόνα του πάρκου, όμως, θα γίνει ακόμα καλύτερη, όταν θα αρχίσει το έργο της ανάπλασης των οδών Ερυθρού Σταυρού και Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες ανακατασκευές και στο χώρο του πάρκου.

Θα ανακατασκευαστεί η πίστα για «σκέιτ μπόαρντ», θα καταργηθεί το σιντριβάνι, ενώ θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις, τις οποίες θα αναφέρει ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας, Θόδωρος Μουριάδης».

Ο Θ. Μουριάδης πρόσθεσε ότι στις 7 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου και από τις 10 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι εργασίες στις οδούς Ερυθρού Σταυρού και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η ανάπλαση, είπε, θα φτάσει μέχρι τον κόμβο Φαλήρου, στο χώρο δίπλα στο πάρκο όπου στάθμευαν οχήματα. Ο χώρος εκείνος θα εξωραϊστεί, θα φυτευτεί πράσινο, θα τοποθετηθούν στέγαστρα και παγκάκια, ώστε οι περιπατητές να απολαμβάνουν τη θέα προς τον κόλπο της Καβάλας.

Στο πάρκο Φαλήρου, επίσης, εκτός από τις φυτεύσεις δέντρων και αρωματικών φυτών, θα αλλάξει η περιοχή του σιντριβανιού και θα ανακατασκευαστεί η πίστα που χρησιμοποιούν οι νεαροί για να κάνουν «σκέιτ μπόαρντ».

Ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», για την μεταφορά των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, απάντησε ότι η πρόταση του Δήμου είναι, να μεταφερθούν, προσωρινά, στην παραλιακή οδό (Εθνικής Αντίστασης), κατόπιν συμφωνίας με τον οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Εάν επιτευχθεί η συμφωνία, τότε η ανάπλαση θα αρχίσει από το χώρο στάθμευσης του Διοικητηρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο θα αρχίσει από τον χώρο στάθμευσης «Ροδόπη».

Πηγή: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καύσιμα | Πάνω από δύο ευρώ η βενζίνη το Πάσχα

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα καθώς στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου diesel κίνησης έχουν πατήσει τα 2 ευρώ. Η γεωπολιτική ανάφλεξη ενισχύει το κλίμα συναγερμού στην αγορά, καθώς το αργό πετρέλαιο τύπου Brent καταγράφει τη μεγαλύτερο άνοδο των τελευταίων μηνών, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα των 90 δολαρίων το βαρέλι.

Την ίδια ώρα οι διεθνείς τιμές Platts της Μεσογείου, οι οποίες αποτελούν το σημείο αναφοράς των συμβολαίων αγοράς καυσίμων μεταξύ διυλιστηρίων και πελατών τους, φαίνεται πως ακολουθούν την αυξητική τάση του Brent.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι αυξήσεις στα καύσιμα έρχονται λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, μια περίοδο που πολλοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν, με τις μέσες τιμές στην περιφέρεια να έχουν πατήσει για τα καλά τα 2 ευρώ το λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή της αμόλυβδης στις Κυκλάδες έχει πετάξει στα 2,190 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα 2,125 ευρώ, ενώ πάνω από τα 2 ευρώ σε Λευκάδα, Ευρυτανία, Μυτιλήνη και Κεφαλονιά.

Αυτή τη στιγμή η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,962 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης στα 1,715 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, παράγοντες της ελληνικής αγοράς εκτιμούν ότι οι ανοδικές κινήσεις θα είναι πιο δυναμικές τις επόμενες ημέρες λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που τροφοδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που πιθανόν επιφέρουν στην ελληνική αγορά οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν θα δεχθεί αναιτιολόγητες αυξήσεις σε αποθέματα καυσίμων που έχουν ήδη τιμολογηθεί και φορολογηθεί».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Πολιτεία έχει τους μηχανισμούς για να κάνει τους ελέγχους. «Είναι προφανές ότι αυτή η περίοδος, που υπάρχει αναταραχή, είναι η περίοδος που όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Είτε έχουν σχέση με την αισχροκέρδεια, είτε έχουν σχέση με τη φοροδιαφυγή. Τις επόμενες ημέρες θα είναι στους δρόμους τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ, ώστε να πραγματοποιούν ελέγχους», πρόσθεσε.

Σε υψηλό δύο μηνών το φυσικό αέριο

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και οι φόβοι για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας επηρέασαν και τις τιμές του φυσικού αερίου, με τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να αυξάνονται κατά 5% στα 29 ευρώ/ MWh, πλησιάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών. Ωστόσο, οι προβλέψεις θερμότερου καιρού, η αυξημένη παραγωγή αιολικής ενέργειας, η ισχυρή γαλλική πυρηνική παραγωγή και η ενισχυμένη προσφορά φυσικού αερίου στη Νορβηγία αποτελούν παράγοντες αισιοδοξίας που συμπληρώνονται και από τα επίπεδα των αποθεμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αε- υψηλή ρίου, ξεπερνώντας το 60%.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Θάσος | Σύλληψη και πρόστιμο 500€ για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Θάσο, Ηλεία, Έβρο και Θεσπρωτία

Συνελήφθη την 13 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή «Βαραδούλι Σκάλα» Πρίνου Θάσου. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται χαμηλά βαρομετρικά με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σε τρεις εποχές θα χωριστεί ο καιρός τη νέα εβδομάδα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού προς τα μέσα της νέας εβδομάδας καθώς θα μοιραστεί σε τρεις εποχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με φθινοπωρικά κατά διαστήματα στοιχεία στα νότια και θα υπάρχουν τρεις εποχές στα ορεινά και τα βόρεια τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως και με πρόσκαιρα χειμωνιάτικες «αποχρώσεις» σε σχετικά μεγάλα όμως υψόμετρα της βόρειας κυρίως χώρας προς τα τέλη της εβδομάδας.

Βροχές θα σημειωθούν σε δυτικές και βόρειες περιοχές κυρίων την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αξιόλογες βροχοπτώσεις θα υπάρξουν και στο τέλος της εβδομάδας σε πολλές περιοχές κετός από τα νότια νησιωτικά τμήματα.

Αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. «Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της νέας εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων», τόνισε στο τέλος ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε τους χάρτες:

 

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en