Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβάσεις του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 στα βουνά Χατζή και Τσαλ

Έντονη ήταν η δράση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 4 καβαλιώτες ορειβάτες του συλλόγου επιχείρησαν χειμερινή ανάβαση στο βουνό Χατζή του νομού Τρικάλων μαζί με 3 ακόμα ορειβάτες της περιοχής. Η επταμελής ομάδα αφού διέσχισε τις παγωμένες αλπικές εκτάσεις του βουνού κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 1900 μέτρα ενώ στην κορυφή (2038 μ.) τελικά  αναρριχήθηκαν 4 ορειβάτες μέσω της απότομης, δύσκολης και εκτεθειμένης βόρειας ράχης. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα του χιονιού και την καταπληκτική θέα των γύρω ορεινών όγκων ικανοποίησαν όλη την ομάδα που βίωσε μια μοναδική χειμερινή εμπειρία συνολικής διάρκειας 8,5 ωρών. Το βουνό Χατζή είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Έλληνες ορειβάτες για τα εντυπωσιακά τοπία του ενώ μαζί με άλλα πέντε βουνά έχει πρόσφατα  ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής προστασίας όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε ανθρωπογενής παρέμβαση όπως η διάνοιξη δρόμων κλπ.
Επίσης την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο επίσημο πρόγραμμα του Ορειβατικού Συλλόγου 8 μέλη του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 εξόρμησαν στο γειτονικό βουνό Τσάλ της Ξάνθης και ανέβηκαν από το χωριό Γέρακα στην κορυφή του στα 1402 μ. μετά από πεζοπορία 3,5 ωρών.
Η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27/2/22 στο Παγγαίο από την Πρώτη Σερρών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μπορούν πλέον να εκτελούν αεροδιακομιδές στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Καβάλας, καθότι εισακούστηκαν τα αιτήματα τους όσο αφορά την δυνατότητα αεροδιακομιδών. Πλέον οι εργαζόμενοι, έχουνσ την κατοχή τους τις πιστοποιήσεις για το ότι μπορούν να εκτελούν αεροδιακομιδές, λύση ωστόσο δεν έχει βρεθεί για τον χώρο όπου θα βρίσκονται τα ελικόπτερά τους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Την Δευτέρα συζητούν για την χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας

Το μεσημέρι της Δευτέρας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προσκλήθηκαν να βρίσκονται οι 4 βουλευτές του Ν. Καβάλας, ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Θα συζητήσουν με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα τις λεπτομέρειες του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες καθώς φαίνεται πως δημιουργούνται κάποια ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως η χάραξη που έχει προβλεφθεί θα περνά πάρα πολύ κοντά από το εργοστάσιο Λιπασμάτων και πιο συγκεκριμένα από εγκαταστάσεις που πρέπει να ισχύουν αυστηροί κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα η συγκεκριμένη χάραξη φαίνεται πως θα περνά ακόμα και μέσα από το ΒΙΟ.ΠΑ Καβάλας κάτι που θα επιφέρει ζημίες στην βιομηχανική ζώνη καθώς υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για περαιτέρω επενδύσεις εκεί.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση φοιτητών στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη

Κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, παρουσία του υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» (ΠΚΣ) στους Φοιτητικούς Συλλόγους των Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως σημειώνουν «αποτελεί πρόκληση για όλους μας να διαλέγουν για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων την Αλεξανδρούπολη για να μας διαφημίσουν την υποτιθέμενη αναβάθμιση του ΔΠΘ».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en