Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλού είναι τα πτυχία και αλλού οι δουλειές

“Εκπαιδευτικοί και εργοδότες στην Ελλάδα ζουν σε… διαφορετικούς πλανήτες», επισημαίνει διεθνής έρευνα της εταιρείας συμβούλων McKinsey, καθώς οι δεξιότητες των πανεπιστημιακών αποφοίτων αποκλίνουν από τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, γεγονός που αποτελεί και μια από τις βασικές αιτίες που έξι στους δέκα νέους στη χώρα μας είναι άνεργοι.

Ενδεικτικό είναι ότι ένας στους δύο έλληνες εργοδότες, ποσοστό 45%, που είναι και το υψηλότερο της έρευνας, θεωρεί ότι η δυσκολία να βρει προσωπικό με τις αναγκαίες δεξιότητες αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την επιχείρησή του.

Την ίδια στιγμή ένας στους τρεις εργοδότες δεν μπορεί να βρει προσωπικό με τις απαραίτητες δεξιότητες για τις θέσεις που ζητάει.

Πρόκειται για φαινόμενο όχι μόνο ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, με τη διαφορά ότι στη χώρα μας είναι περισσότερο έντονο απ’ ό,τι σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.

Η έρευνα που με αντικείμενο την ανεργία των νέων (15-24 ετών), διεξήχθη σε 8 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Σουηδία) και παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, έχει πολλές αναγνώσεις.

Στην Ελλάδα της κρίσης τέσσερις στους δέκα νέους (42%), το υψηλότερο ποσοστό στην έρευνα, εγκαταλείπουν τις σπουδές τους μετά το λύκειο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Παράλληλα όμως και παρότι η κατασκευαστική αγορά βρίσκεται σε συνεχή ύφεση, από το 2005 έως σήμερα οι πτυχιούχοι της Αρχιτεκτονικής έχουν αυξηθεί κατά 50%!

Πρόκειται για αντιφάσεις τις οποίες διόγκωσε και πολλαπλασίασε η κρίση. Δεν είναι μόνο ότι ολοένα και περισσότεροι έλληνες φοιτητές ζουν στο πατρικό τους λόγω έλλειψης χρημάτων, είναι και ότι η κοινωνία αργεί να αντιδράσει στα μηνύματα των καιρών.

Για παράδειγμα, η έρευνα κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή των χωρών με τη μεγαλύτερη έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ πανεπιστημίων και αγοράς εργασίας, επιβεβαιώνοντας αυτό που οι νέοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Οπως αναφέρει η McKinsey, μόνο… ένας στους δέκα Ελληνες έως 24 ετών (δηλαδή 13%, το υψηλότερο ποσοστό) λαμβάνει κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο λύκειο επαρκή πληροφόρηση επαγγελματικού προσανατολισμού, προτού επιλέξει ποιο επάγγελμα θέλει να ακολουθήσει καθώς και ποιες ικανότητες χρειάζονται γι’ αυτό.
Το αμέσως χαμηλότερο ποσοστό παρουσιάζει η Γαλλία (20%), ενώ το υψηλότερο συναντάται στη Γερμανία (36%).

Οι εργοδότες διαψεύδουν τους εκπαιδευτικούς

Συμπεραστικά η έκθεση επισημαίνει ότι “εκπαιδευτικοί και εργοδότες δεν λειτουργούν απλώς σε διαφορετικό μήκος κύματος, αλλά σε διαφορετικούς πλανήτες»! Ενώ το 79% των εκπαιδευτικών που συμμετείχε στην έρευνα απάντησε ότι οι φοιτητές είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για να βρουν την πρώτη τους δουλειά, με την άποψη αυτή συμφώνησε μόλις το 23% των εργοδοτών!

Αυτό το χάσμα είναι το μεγαλύτερο στην έρευνα και δείχνει την τεράστια έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και την αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι λιγότεροι από τους μισούς νέους εργαζομένους στην Ελλάδα επικοινωνούν, έστω και μία φορά τον χρόνο, με φορείς σχετικούς με την εκπαίδευση, τις προσλήψεις και την παροχή δεξιοτήτων. “Βέβαια, βασικός λόγος είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η παραμικρή οργανωμένη δομή που να φέρνει σε επαφή αυτούς τους δύο χώρους», γράφει ο συντάκτης της McKinsey.

Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι το… 30% των ελλήνων εργοδοτών, το υψηλότερο και πάλι ποσοστό μεταξύ των χωρών της έρευνας, αδυνατεί να βρει άτομα με τα κατάλληλα προσόντα για να καλύψει τις θέσεις που ζητά. Επίσης, σχεδόν ένας στους… δύο εργοδότες (45%) απαντά ότι αποτελεί πρόβλημα για την επιχείρησή του το γεγονός πως δεν υπάρχουν ικανοί νέοι άνθρωποι για να καλύψουν τις ανάγκες του.
Μόνο το 25% των εργοδοτών θεωρεί ότι οι απόφοιτοι είναι καλά προετοιμασμένοι. Τέλος, μόνο το 57% των πανεπιστημιακών αποφοίτων και το 58% όσων έχουν σπουδάσει σε τεχνική σχολή κάνουν κάποιου είδους πρακτική εξάσκηση είτε κατά τη διάρκεια των σπουδών είτε αμέσως μετά.

Και όμως, από τις απαντήσεις φοιτητών και εργαζομένων στην έρευνα προκύπτει ότι η πρακτική εξάσκηση τουλάχιστον για έξι μήνες σε θέση που σχετίζεται με τις σπουδές ενός νέου θα μπορούσε να αυξήσει έως και 60% τις πιθανότητές του να βρει δουλειά στην Ελλάδα.

Αρχιτέκτονες εναντίον υδραυλικών

Στην έρευνα επισημαίνεται ακόμη ότι οι μεταλυκειακές σπουδές στην Ελλάδα δεν έχουν και πολλή σχέση με αυτά που ζητεί η αγορά. “Ενώ, για παράδειγμα, η κατασκευαστική αγορά στην Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή ύφεση και από το 2005 έως σήμερα ο τζίρος της έχει μειωθεί κατά 50%, εντούτοις οι απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα κατά 50%!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. “Σε Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Βρετανία, όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν σπουδές που σχετίζονται με τις κατασκευές και τη μεταποίηση, παρά τη μεγάλη πτώση στη ζήτηση που υπάρχει σε αυτούς τους τομείς», διαπιστώνει η McKinsey.

Οι κρίσεις όμως δεν υποχωρούν με θρήνο, χρειάζονται αναδιοργάνωση και αλλαγή νοοτροπίας. Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι η χώρα με την ισχυρότερη κοινωνική προκατάληψη απέναντι στις πιο “ταπεινές» δουλειές, που σχετίζονται με τεχνικά επαγγέλματα όπως αυτά του υδραυλικού, του ηλεκτρολόγου και του ξυλουργού, αναφέρει η McKinsey.

Μόνο το 28% των νέων πιστεύει ότι τα τεχνικά επαγγέλματα αναγνωρίζονται από την κοινωνία. Γι’ αυτό, άλλωστε, μόνο το 42% των νέων τα επιλέγουν, εν αντιθέσει με το 78% που επιδιώκουν την ακαδημαϊκή μόρφωση.
Το οξύμωρο είναι ότι σε άλλη ερώτηση μόλις τρεις στους δέκα νέους στην Ελλάδα (31%), και πάλι το χαμηλότερο ποσοστό στην έρευνα, θεωρούν ότι οι πανεπιστημιακές σπουδές τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες για να βρουν δουλειά. Σκεφτείτε ότι ο μέσος όρος των λοιπών χωρών βρίσκεται στο 42%!Η ΕΡΕΥΝΑ
Συμμετείχαν πάνω από 8.00 άτομα
Η έρευνα απηύθυνε ερωτηματολόγια σε πάνω από 8.000 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και εργοδότες στις οκτώ χώρες καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ειδικά στον Νότο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χώρα μας, φταίνε οι δεξιότητες, η εκπαίδευση και η σύνδεσή της με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, που μαζί με την κρίση έχουν εκτινάξει την ανεργία των νέων σε πρωτοφανή επίπεδα.

Τα δίδακτρα ανά χώρα
Εκεί που η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες χώρες, είναι αναφορικά με όσους εγκαταλείπουν τις σπουδές επειδή είναι υψηλά τα δίδακτρα. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν μηδενικό, αφού στα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν δίδακτρα. Το ίδιο ισχύει και για τη Σουηδία, ενώ κάτω από 1.000 ευρώ τον χρόνο είναι τα δίδακτρα στη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Από τις χώρες της έρευνας μόνο η Βρετανία αναγκάζει τους φοιτητές να πληρώνουν υψηλά δίδακτρα, της τάξης των 8.500 με 11.000 ευρώ ετησίως για τη συντριπτική πλειονότητα των μαθημάτων. Παρ’ όλα αυτά, τα δίδακτρα αυτά μπορούν να καλυφθούν με επιδοτούμενα από το κράτος δάνεια, διάρκειας αποπληρωμής έως και 30 ετών. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παρόμοια παροχή, όπως άλλωστε και στην Ισπανία.

 

Πηγή: tanea.gr

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Πότε πληρώνονται τα 250 ευρώ στους δικαιούχους

Επιταγή ακρίβειας: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση πρόκειται να δοθεί ως στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ως μέτρο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που μαστίζει την κοινωνία.

Λιγότερο από είκοσι μέρες έμειναν για να πιστωθούν τα 250 ευρώ της επιταγής ακρίβειας στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η επιταγή ακριβείας θα δοθεί στις 20 Δεκεμβρίου, χωρίς, όμως, να αποκλείονται διαφοροποιήσεις.

Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 500 ευρώ σε καποιες περιπτώσεις, από τους συνολικά 2,3 εκατ. δικαιούχους που αναμένουν την πληρωμή.

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όσοι συνταξιούχοι κατά το μήνα Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν:

 • οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,
 • προσυνταξιοδοτική παροχή
 • Αναπηρικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ)
 • Καταλαμβάνονται επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ.)
 • Αξίζει να σημειωθεί πως η οικονομική ενίσχυση αφορά σε 300.000 συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα μόνο από συντάξεις και που λαμβάνουν κύρια και επικουρική έως 800 ευρώ.

Αναλυτικά, οι προϋποθέσεις για να λάβουν οι συνταξιούχοι την επιδότηση είναι:

 • Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημά τους για το φορολογικό έτος 2021 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις εννέα χιλιάδες εξακόσια (9.600,00) ευρώ και το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημά τους για το φορολογικό έτος 2021 υπερβαίνει τις δεκαέξι χιλιάδες οκτακόσια (16.800,00) ευρώ.

Ως φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, για τους σκοπούς εφαρμογής του παρόντος, θεωρείται το άθροισμα των φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης που προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2021, η οποία έχει υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος.

 • Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίστηκε για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2022, του υπόχρεου, του/ της συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και των εξαρτώμενων, κατά τον ν. 4172/2013 (Α΄ 167), τέκνων που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ.
 • Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και έχουν υποβάλει, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 ως φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Σημειώνεται πως το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών. Σε περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται και στους δυο δικαιούχους. Εάν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ και το ΓΛΚ, η ενίσχυση καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ.

Ποιοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση εκτός από τους ευάλωτους συνταξιούχους, θα λάβουν οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού. Διευκρινίζεται ότι το μέτρο αφορά και στους μακροχρόνια ανέργους από 12 έως 24 μήνες.

Συνολικά, δικαιούχοι του μέτρου είναι 2,3 εκατομμύρια ευάλωτοι συμπολίτες μας. Οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη καταβολή (Απρίλιος 2022) είναι πως το ποσό αυξάνεται στα 250 ευρώ (από 200 προηγουμένως), ενώ διευρύνονται και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ώστε να καλύπτονται περισσότεροι συμπολίτες μας.

Επίδομα 250 ευρώ ανά δικαιούχο

Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού εξαρτώμενων μελών αυτού. Σε περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται και στους δυο. Εάν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη και από τον e-ΕΦΚΑ και το ΓΛΚ, η ενίσχυση καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ.

Σχετικά με τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους 174.000 περίπου δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, προβλέπεται ότι για τον Δεκέμβριο οι προνοιακές παροχές σε χρήμα προσαυξάνονται κατά 250 ευρώ. Προβλέπεται επίσης ότι η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων χορηγούνται προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους 36.000 περίπου δικαιούχους.

Διευκρινίζεται ότι αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος του ΕΦΚΑ είναι ταυτόχρονα δικαιούχος αναπηρικού ή άλλου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβει μόνο την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Με στόχο τη στήριξη των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, το Δεκέμβριο θα χορηγηθεί διπλή δόση στους περίπου 225.000 δικαιούχους του.

Προβλέπεται επίσης η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο των οικογενειών που λαμβάνουν επίδομα παιδιού, η οποία αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού.

Δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού θα λάβουν επιπλέον 1,5 δόση, αρκεί να έχουν υποβάλλει εγκαίρως την αίτηση Α21 και να είναι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού για το πέμπτο δίμηνο του 2022.

Έτσι οι 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2023 – MyCar | Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

Και φέτος, το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2022, χωρίς να δοθεί παράταση, που αποφασίζεται πάντα εκείνο το χρονικό διάστημα.

 Στην πλατφόρμα myCar οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δυο επιλογές:

Στην πρώτη, με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για:

 • πληροφορίες για τα οχήματά τους,
 • τους κωδικούς πληρωμής τελών κυκλοφορίας για αυτά,
 • τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων
 • να λάβουν τη σχετική βεβαίωση για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος
 • πιθανή οφειλή για τέλη κυκλοφορίας έτους 2017

Στη δεύτερη, με τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα:

 • να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα σε ψηφιακή ακινησία,
 • να άρουν την ψηφιακή ακινησία,
 • να ανακτήσουν ήδη υποβληθείσες δηλώσεις

Προκειμένου τα οχήματα να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας

 Ταξινόμηση 1.11.2010 – 31.12.2020

 • 0-90 εκπομπές C02: 0
 • 91-100 εκπομπές C02: 0,90 ευρώ / γραμ.
 • 101-120 εκπομπές C02: 0,98 ευρώ / γραμ.
 • 121-140 εκπομπές C02: 1,20 ευρώ / γραμ.
 • 141-160 εκπομπές C02: 1,85 ευρώ / γραμ.
 • 161-180 εκπομπές C02: 2,45 ευρώ / γραμ.
 • 181-200 εκπομπές C02: 2,78 ευρώ / γραμ.
 • 201-250 εκπομπές C02: 3,05 ευρώ / γραμ.
 • 251 εκπομπές C02 και άνω: 3,72 ευρώ / γραμ.
 1. Ταξινόμηση 1.1.2021 έως σήμερα
 • 0-122 κυβικά: 0
 • 123-139 εκπομπές C02: 0,64 ευρώ / γραμ.
 • 140-166 εκπομπές C02: 0,70 ευρώ / γραμ.
 • 167- 208 εκπομπές C02: 0,85 ευρώ / γραμ.
 • 209-224 εκπομπές C02: 1,87 ευρώ / γραμ.
 • 225-240 εκπομπές C02: 2,20 ευρώ / γραμ.
 • 241-260 εκπομπές C02: 2,50 ευρώ / γραμ.
 • 261-280 εκπομπές C02: 2,70 ευρώ / γραμ.
 • 281 εκπομπές C02 και άνω: 2,85 ευρώ / γραμ.
 1. Ταξινόμηση έως 31.12.2000
 • 0-300 κυβικά: 22 ευρώ
 • 301-785 κυβικά: 55 ευρώ
 • 786-1.071 κυβικά: 120 ευρώ
 • 1.072-1.357 κυβικά: 135 ευρώ
 • 1.358 -1.548 κυβικά: 225 ευρώ
 • 1.549-1.738 κυβικά: 250 ευρώ
 • 1.739-1.928 κυβικά: 280 ευρώ
 • 1.929-2.357 κυβικά: 615 ευρώ
 • 1.358-3.000 κυβικά: 820 ευρώ
 • 3.001-4.000 κυβικά: 1.025 ευρώ
 • 4.001 κυβικά και άνω: 1.230 ευρώ
 1. Ταξινόμηση 1.1.2001 – 31.12.2005
 • 0-300 κυβικά: 22 ευρώ
 • 301-785 κυβικά: 55 ευρώ
 • 786-1.071 κυβικά: 120 ευρώ
 • 1.072-1.357 κυβικά: 135 ευρώ
 • 1.358 -1.548 κυβικά: 240 ευρώ
 • 1.549-1.738 κυβικά: 265 ευρώ
 • 1.739-1.928 κυβικά: 300 ευρώ
 • 1.929-2.357 κυβικά: 630 ευρώ
 • 2.358-3.000 κυβικά: 840 ευρώ
 • 3.001-4.000 κυβικά: 1.050 ευρώ
 • 4.001 κυβικά και άνω: 1.260 ευρώ
 1. Ταξινόμηση 1.1.2006 – 31.10.2010
 • 0-300 κυβικά: 22 ευρώ
 • 301-785 κυβικά: 55 ευρώ
 • 786-1.071 κυβικά: 120 ευρώ
 • 1.072-1.357 κυβικά: 135 ευρώ
 • 1.358 -1.548 κυβικά: 255 ευρώ
 • 1.549-1.738 κυβικά: 280 ευρώ
 • 1.739-1.928 κυβικά: 320 ευρώ
 • 1.929-2.357 κυβικά: 690 ευρώ
 • 2.358-3.000 κυβικά: 920 ευρώ
 • 3.001-4.000 κυβικά: 1.150 ευρώ
 • 4.001 κυβικά και άνω: 1.380 ευρώ

newsbomb.gr

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικά Βραβεία “Νέστωρ Τσανακλής” της Ροδόπης

Το Επαγγελματικό

To Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ροδόπης διοργανώνει, για πρώτη
φορά, τα Επιχειρηματικά Βραβεία 2023 «Νέστωρ Τσανακλής», για διακεκριμένες
επιχειρήσεις της Ροδόπης, σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του
Δ.Π.Θ.
Τα βραβεία έχουν ως στόχο να αναδείξουν το επιχειρηματικό όραμα, την καινοτομία,
τη δημιουργικότητα, την περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα, τη βιώσιμή
ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το διεθνοποιημένο προσανατολισμό, την
κοινωνική ευθύνη καθώς και τα θετικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων.
Οι κατηγορίες που προκηρύσσονται για το 2023 είναι οι εξής:

• Βραβείο Οικογενειακής Επιχείρησης
• Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
• Βραβείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας
• Βραβείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Νέων Τεχνολογιών
• Βραβείο Εξωστρέφειας και Διεθνούς Παρουσίας
• Βραβείο Πράσινης Επιχειρηματικότητας
• Βραβείο Τοπικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
• Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: