Connect with us

ΘΡΑΚΗ

“Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις του ΔΠΘ” λέει ο Υπουργός – “έχει άδικο, συνεχίζουμε τη διαμαρτυρία” απαντά ο Πρύτανης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο ζήτημα της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της 89ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Αθήνα.

Ο Κώστας Γαβρόγλου έκανε ειδική αναφορά στις αντιδράσεις που προέρχονται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χαρακτηρίζοντάς τις «εντελώς αδικαιολόγητες».

«Υπάρχει κάτι που γίνεται και δεν προκαλεί αντίδραση; Αυτό δεν έχει ένα ενδιαφέρον ως προς τον τρόπο που λειτουργεί η ακαδημαϊκή κοινότητα; Εμείς θεωρούμε ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις (…) Όταν λοιπόν κάνεις ένα καινούριο τμήμα, θα παίρνεις τον ίδιο αριθμό φοιτητών ο οποίος θα μοιράζεται δια τέσσερα. (…) Δυστυχώς -και γι’ αυτό δεν φταίνε οι συνάδελφοι που είναι εκεί και αντιδρούν ή οι φοιτητές- αυτό που βλέπουν πολλές φορές οι τοπικές κοινωνίες και αντιδρούν, ευτυχώς όχι όλες, είναι ότι οι φοιτητές σε μία πόλη, εκτός των κεντρικών πόλεων, είναι για τα σουβλάκια και τα rooms to let. Αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουμε», επισήμανε ο Υπουργός απαντώντας ουσιαστικά στον Πρύτανη του ΔΠΘ που ανέστειλλε τη λειτουργία του ακαδημαϊκού ιδρύματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Θράκης που κήρυξαν 3ημερη αποχή, και στους φοιτητές που βγήκαν στους δρόμους της Κομοτηνής.

«Ο Υπουργός επιμένει αλλά έχει άδικο. Σαφώς κι εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Συμφωνούν όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αλλά και τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλογίκης», επισημαίνει ο Πρύτανης του ΔΠΘ.

Ο Αλέξανδρος Πολυχρονίδης επισημαίνει πως η λειτουργία του ΔΠΘ από αύριο Δευτέρα 17/12 θα συνεχιστεί κανονικά ώστε οι φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνο. «Όμως εμείς δεν κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις με νέα μορφή την οποία θα αποφασίσουμε εντός της εβδομάδας», καταλήγει ο ίδιος.

e-evros

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Κ. Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη | Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός

Δημοσιεύτηκε

στις

Ακολουθεί το δελίο Τύπου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αλεξανδρούπολη :

«Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια ψήφος». Με αυτό το μήνυμα εγρήγορσης απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη, καλώντας τους να συμμετέχουν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Η αποχή είναι ήττα της Δημοκρατίας. Θέλουμε όλες και όλοι να συμμετέχουν στην κάλπη, και κυρίως τα νέα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά. Τους παρότρυνε, ωστόσο, «να μη χαραμίσουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον οργής, αλλά δεν έχουν ρόλο να παίξουν στη νέα φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε».   
 
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης έδωσε προτεραιότητα στο σχέδιό του για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και τη στήριξη και προστασία των εργαζομένων. «Θέλουμε πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε δουλειές», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε πώς θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ευημερία που θα δημιουργήσουμε θα αφορά όλους, πρωτίστως τους εργαζόμενους. Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς και που φροντίζει τους εργαζόμενούς της».  
 
«Περάσαμε δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης, ωστόσο η δεύτερη πενταετία της κρίσης ήταν αχρείαστη», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι «τέτοια εποχή ακριβώς πριν από 4 χρόνια έκλειναν οι τράπεζες και κάποιοι έκαναν την περήφανη διαπραγμάτευση και το κάλπικο δημοψήφισμα για να κάνουν τελικά το όχι ναι και να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τους Έλληνες». «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ υποστήριξε πως τώρα «η Παράταξή μας καλείται να αναλάβει το κρίσιμο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης. Καλούμαστε να προβάλουμε εντός και εκτός Ελλάδας, μια Ελλάδα φωτεινή, μια Ελλάδα αισιόδοξη, την Ελλάδα που μας αξίζει».  
 
Πριν την Αλεξανδρούπολη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε στάση στο Σουφλί και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες. Χαρακτηριστική ήταν η συνάντησή του με μια πρώην ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία του δήλωσε «Αν και γέννημα-θρέμμα ΠΑΣΟΚ, γράφτηκα στη Νέα Δημοκρατία για να σε ψηφίσω. Και τώρα σε θέλουμε Πρωθυπουργό». Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης γνωστή βιοτεχνία μεταξωτών, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της. 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΡΑΚΗ

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Τεχνολογίας Θράκης & δωρεάν σεμινάριο για την ασφάλεια & τα Windows

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Μετά από μία εντελώς ψηφιακή διαδικασία ηλεκτρονικών εκλογών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Σύλλογο Τεχνολογίας Θράκης. Από την εκλογική διαδικασία προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, για τα επόμενα δύο χρόνια των δράσεών του :
Πρόεδρος: Μάριος Ζήκος
Αντιπρόεδρος: Στάθης Γρηγοριάδης
Γραμματέας: Κώστας Σαρμίδης
Ταμίας: Δημήτρης Πεχλιβάνης
Μέλη & Αναπληρωματικά:  Κώστας Λαφτσής, Θεόδωρος Κοσμίδης και Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου
Η διαδικασία ψηφοφορίας και εκλογών πραγματοποιήθηκε με το αδιάβλητο και κρυπτογραφημένο σύστημα ψηφοφορίας ανοιχτού λογισμικού Helios που προσέφερε σε όλα τα μέλη του συλλόγου την δυνατότητα να ψηφίσουν από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και με οποιαδήποτε συσκευή πρόσβασης στο διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο σύστημα ψηφοφορίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία και ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε φορέα στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και στην αλλαγή των παραδοσιακών μεθόδων στις εκλογικές διαδικασίας μελλοντικά.
Δωρεάν Σεμινάριο Ασφάλειας για τα Windows
Παράλληλα στο δωρεάν σεμινάριο αυτής της εβδομάδας την Τετάρτη 5 Ιουνίου  στις 19.00μμ στον χώρο του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης (Τέρμα Τρωάδος απέναντι από το γήπεδο Φ.Κοσμά – Ισόγειο) θα συζητήσουμε για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια σε συστήματα Windows. Φέρε τον φορητό υπολογιστή σου, το κινητό ή το tablet σου και έλα να μάθεις περισσότερα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν.
seminar-29-5-19-fb-1.jpg

seminar-29-5-19-fb.jpg

(Φωτό: Από την προηγούμενη εκδήλωση-σεμινάριο 29/5 για τις ηλεκτρονικές αγορές και εισηγητή τον κ. Π. Δούκα)

Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης, μετά την επιτυχημένη εκδήλωση «Safer Internet 2019» που διοργάνωσε και την μεγάλη απαίτηση του κοινού που συμμετείχε, διοργανώνει επτά (7) μικρά σεμινάρια, με διαφορετικό επιμέρους θέμα κάθε φορά και με το γενικό τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες και είναι δωρεάν με δυνατότητα πραγματικών παραδειγμάτων και εκπαίδευσης στον υπολογιστή σας. Πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, στα γραφεία του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης  και ώρα 19.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε όποιο σεμινάριο τους ενδιαφέρει να παρακολουθήσουν, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα . Προετείνουμε να φέρουν τον δικό τους φορητό υπολογιστή εφόσον το επιθυμούν για να κάνουν πρακτική όσα θα παρακολουθούν με την βοήθεια των μελών του Συλλόγου.

Τα δωρεάν σεμινάρια είναι προσανατολισμένα για τον απλό χρήστη χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή γνώση!
Το πρόγραμμα των υπόλοιπων σεμιναρίων είναι το παρακάτω :

  • Τετάρτη 05/6/2019 19.00μμ  Ιδιωτικότητα και ασφάλεια στα Windows  – Εισηγητής Στάθης Γρηγοριάδης 
  • Τετάρτη 12/6/2019 19.00μμ  Social Media  – Εισηγητής Κώστας Λαφτσής
  • Τετάρτη 19/6/2019 19.00μμ  Τα βασικά της ασφάλειας  – Εισηγητής Σάκης Δούπας 
  • Τετάρτη 26/6/2019 19.00μμ  Κινητά Τηλέφωνα  – Εισηγητής Κώστας Σαρμίδης 
Η φόρμα συμμετοχής είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  http://www.steth.gr/sid2019
Σας περιμένουμε όλους !
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με τον Σ.ΤΕ.Θ. στο info@steth.gr ή στο τηλέφωνο 6981333525

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΡΑΚΗ

Πάνος Καμμένος | Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί έργο του Τζόρτζ Σόρος

Δημοσιεύτηκε

στις

«Η Θράκη είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες»

Ως τη βάση του εθνικού κορμού, χαρακτήρισε τη Θράκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε ότι η περιοχή της Θράκης «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λαμβάνει μια γεωπολιτική μορφή μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στα εθνικά θέματα».

Έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη, που πολιτεύεται στην Ξάνθη, αλλά και υποψήφιους ευρωβουλευτές ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέρχονται στις επικείμενες ευρωεκλογές με στόχο να υπηρετήσουν την Ευρώπη που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντεστέν, «την Ευρώπη όπου κάθε κράτος μέλος θα διατηρεί την εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα, που δε θα λαμβάνει οδηγίες και εντολές από τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

«Η Θράκη», τόνισε με έμφαση ο πρώην υπουργός, «είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες κι αυτό το αποδείξαμε στα τέσσερα χρόνια που βρισκόμουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάναμε πολλά πράγματα στις ορεινές περιοχές και στα μειονοτικά χωριά όπου διαμένουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού κορμού και που πολλές φορές η ελληνική πολιτεία αδίκησε. Είμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίας ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή και υλοποίησε το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλέον η μουσουλμανική μειονότητα, να μην εκβιάζεται από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Το προξενείο λειτουργεί ως κράτος εν κράτη, εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης».

Ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες «καταρρέει χρόνο με το χρόνο. Η Ευρώπη έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μια γερμανική Ευρώπη. Το αντιμετώπισαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Δεν μας έβλεπαν ως εταίρους, μας έβλεπαν ως οφειλέτες. Η αντιμετώπιση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης ήταν μια αντιμετώπιση τοκογλύφου κι έτσι παραμένει ακόμα. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να πληρώνει δέκα φορές παραπάνω επιτόκιο απ’ ότι πληρώνουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Βλέπουμε μια Ευρώπη που έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε έναν δυνάστη αντί σε έναν εταίρο. Για το λόγο αυτό εμείς στηρίξαμε τις συμμαχίες μας και με τις ΗΠΑ και με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που ανταποκρίθηκαν στη στρατιωτική και οικονομική συμμαχία. Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίζει τις χώρες του νότου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις χώρες του βορρά. Αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας μας με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο συμφωνητικό με το οποίο μπήκαμε στην Ευρώπη».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», τόνισε ο κ. Καμμένος, «τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμέτοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της».

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε «προδοτική» για την Ελλάδα σημειώνοντας ότι αποτελεί έργο του Τζόρτζ Σόρος και ότι προωθεί εκείνα τα συμφέροντα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις και εντάσεις στα Βαλκάνια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατία της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΡΑΚΗ

Προβληματίζουν οι κλοπές οχημάτων σε ορεινούς οικισμούς της Θράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Κλοπή του εικονιζόμενου στην φωτογραφία αγροτικού οχήματος σημειώθηκε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στον οικισμό Κέχρο του Δήμου Αρριανών Ροδόπης. Το όχημα που φέρει την πινακίδα ΕΒΕ4959 εκλάπη γύρω στις 7 το πρωί έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ο γιος του ήταν εκείνος που παρατήρησε την απουσία του οχήματος και αρχικά σκέφτηκε ότι το είχε πάρει ο πατέρας του.

Όταν όμως μπήκε στο σπίτι και είδε τον πατέρα του εκεί και το αυτοκίνητο να λείπει τότε κατάλαβε ότι κάτι κακό συνέβη. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει ήδη απευθύνει στην αστυνομία και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα Φιλύρας καταγγέλλοντας την κλοπή.

Αυτό που προβληματίζει τους κατοίκους του Κέχρου και της ευρύτερης ορεινής περιοχής είναι ότι η κλοπή του αγροτικού οχήματος μπορεί να οφείλεται στη δράση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη περιοχή ως πέρασμα για την προώθηση προς άλλα μέρη της χώρας. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν προ δυο εβδομάδων σημειώθηκε κλοπή αγροτικού οχήματος από τον οικισμό Σιδηροχώρι Έβρου, που γειτνιάζει με τους ορεινούς οικισμούς της Ροδόπης.

Τότε το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς καταδιώχτηκε μέχρι τον Κέχρο και εκεί οι επιβαίνοντες, διακινητής και μετανάστες, το παράτησαν και έφυγαν πεζοί για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Αναφορικά με την κλοπή του αγροτικού οχήματος από τον Κέχρο Ροδόπης οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ