Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγρότες-Κτηνοτρόφοι ΑΜ-Θ | Δεν πάει άλλο, φτάσαμε στα όρια μας!

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού για στήριξη των αγροτών με επτά νέα μέτρα ύψους 170 εκ. ευρώ με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Έτσι την Πέμπτη 03/02 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του τρόπου διεκδίκησης με δυναμική κινητοποίηση  αγροτών και Κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή  την Πέμπτη 10/02/2022 στις 12:00 στο κτήριο της Περιφέρειας.

Οι Σύλλογοι καλούν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Περιφέρειας να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

«Ο κόμπος έχει ξεπεράσει το χτένι», δηλώνει στο ENA Channel ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Σάββας Αργυράκης επιβεβαιώνοντας την πρόθεση αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έχουν να κάνουν με τη μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% για τις καταστροφές (στο σύνολό τους στη ζωική και παραγωγή) και τέλος με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ήδη κινητοποιήσεις πραγματοποιούν από χθες οι αγρότες της Θεσσαλίας, έχοντας δώσει ραντεβού με τα τρακτέρ και τα οχήματά τους στον κόμβο της Νίκαιας.  Οι διαμαρτυρίες αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν από την κυβέρνηση να δοθούν λύσεις.

Τα αιτήματά τους είναι τα εξής:

Κόστος παραγωγής:

 Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.

 Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής ρεύματος.

 Ενίσχυση για ζωοτροφές , λιπάσματα και αγροεφόδια.

Νέα ΚΑΠ:

 Για τη νέα ΚΑΠ πάρθηκαν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

 Οι ενισχύσεις να δίνονται σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν τη γη και τα ζώα.

 Να σταματήσει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ να είναι ο φτωχός συγγενής του Εθνικού Αποθέματος και επιτέλους οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Α.Μ.Θ να εισπράττουν αυτά που πραγματικά δικαιούνται.

ΕΛΓΑ

 Δίκαιες και Άμεσες αποζημιώσεις για Αγρότες και Κτηνοτρόφους όποτε  υπάρχουνε ζημίες.

 Να εκσυγχρονιστεί ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να στελεχωθεί ο ΕΛΓΑ με εξειδικευμένα στελέχη, να γίνονται οι διαδικασίες εκτίμησης με διαφάνεια και να υπάρξει ουσιαστική Ενεργητική προστασία.

ΑΤΑΚ–Ηλεκτρονικά Ενοικιαστήρια

 Κατάργηση του μέτρου αυτού, μέχρι η πολιτεία να ολοκληρώσει Κτηματολόγιο, Αναδασμούς και Δασικούς χάρτες. Δεν είναι υποχρέωση των Αγροτών και Κτηνοτρόφων να λύσουν τα προβλήματα μεταξύ του κράτους και των ιδιοκτητών γης.

Το Αρμόδιο Υπουργείο επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στην Αθήνα. Πιο αναλυτικά συναντήθηκε με τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο και Σίμο Κεδίκογλου. Τους ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας, τη μείωση του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, πετρέλαιο και ενέργεια), τα βοσκοτόπια  και τις διεκδικήσεις για τη νέα ΚΑΠ.

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οδοιπορικό του ENA Channel στα μπλόκα των αγροτών στο Παγγαίο (Φωτογραφίες-Video)

Ολόκληρη η εκπομπή θα προβληθεί στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2023 στο ENA Channel

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στο δήμο Παγγαίου.

Το ENA Channel και η εκπομπή “ΕΝΑ Με την Γη” πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στα μπλόκα των αγροτών στα χωριά του Δήμου Παγγαίου.

Δείτε φωτογραφίες :

Ελαιοχώρι

Μυρτόφυτο

Φωλιά

Πλατανότοπος

Ακροπόταμος

Ποδοχώρι

Δείτε video :

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δυναμώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Παγγαίου

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Παγγαίου.

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών του Παγγαίου.

Δείτε φωτογραφίες και video :

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παγγαιο | Βγηκαν στους δρομους οι αγροτες – Ερχονται νεες κινητοποιησεις

Ξεκίνησαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου τις πρώτες κινητηοποιησεις οι αγροτες τις πλατείες των χωριών του δήμου Παγγαίου όπως το είχαν αναφέρει εκπροσωποι του Αγροτ. Συλλογου Παγγαιου στην εκπομπη ΕΝΑ με την Γη του ENA Channel.

Προκειται για την πρωτη κινητοποιηση ενω θα ακολουθησουν και αλλες τις επομενες μερες.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: