Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Αγκάθι» η θέρμανση για τα νοικοκυριά | Συμφέρει η μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο;

Οι καταναλωτές αναρωτιούνται αν τους συμφέρει να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του φυσικού αερίου με πετρέλαιο ως μέσο θέρμανσης μετά και τις νέες τιμές και επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν – Τους συμφέρει;

Τα πάνω κάτω φέρνει η ενεργειακή κρίση ως προς το κόστος και τον τρόπο θέρμανσης. Ο προβληματισμός στα νοικοκυριά για το πόσο ακριβά θα κοστίσει ο φετινός χειμώνας συνεχώς μεγαλώνει. Οι καταναλωτές προσπαθούν να βρούνε λύσεις ώστε να μεταβούν από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, αναζητώντας πληροφορίες για το αν μπορούν να επιστρέψουν στον προηγούμενο τρόπο θέρμανσης και ποιο θα ήταν το κόστος της εκ νέου μετατροπής του καυστήρα τους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Θερμοϋδραυλικών νομού Θεσσαλονίκης, Φώτης Τσαπαδάς μίλησε στο Newsbomb.gr διευκρινίζοντας πως η μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο δεν είναι για όλους εύκολη. «Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Άλλες φορές μπορεί να γίνει η μετατροπή, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Κάθε περίπτωση έχει τη δική της ιδιομορφία. Εξαρτάται από την εγκατάσταση που υπάρχει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κόσμος είναι ανήσυχος, έχει μπερδευτεί και ζητάει να βρει λύσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που ρωτούν τι να κάνουν και τι μπορεί να τους συμφέρει. Ωστόσο, όσο κρατά ο καλός καιρός δεν αποφασίζουν τι θα κάνουν. Βρίσκονται σε στάση αναμονής. Με το που θα αρχίσουν τα κρύα τότε θα δούμε που έχουν καταλήξει» προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο ενεργειακό χειμώνα που έρχεται.

«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Θα πρέπει να το δούνε με ψυχραιμία» είπε χαρακτηριστικά.

Ένας σημαντικός παράγοντας για οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο θέρμανσης είναι τα χρήματα. Οι νέου τύπου ατομικοί λέβητες πετρελαίου κοστίζουν όπως είπε ο κ. Τσαπαδάς από 2.000 ως 2.500 ευρώ ενώ οι παλαιού τύπου οι τιμές ξεκινούν από 1.000 ευρώ. «Γενικότερα το κοστολόγιο μιας μετατροπής μπορεί να κυμανθεί από 500 ευρώ και να φτάσει τα 5.000 ευρώ»

Δεύτερος παράγοντας είναι ο χώρος, εάν δηλαδή ο ένοικος ενός διαμερίσματος έχει χώρο να τοποθετήσει τον λέβητα στον μπαλκόνι του.

«Να αναφέρουμε ότι, στις πολυκατοικίες που είχαν ως κεντρική θέρμανση το πετρέλαιο και πλέον οι ένοικοι εγκατέστησαν ατομικούς λέβητες αερίου είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν, καθώς και να θέλει κάποιος να βάλει λέβητα πετρελαίου, πρέπει να έχει χώρο στο μπαλκόνι του. Αν έχει χώρο και τα χρήματα, τότε μπορεί να το κάνει καθώς η εσωτερική εγκατάσταση είναι η ίδια με του φυσικού αερίου και δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή» είπε.

Τέλος, ο κ. Τσαπαδάς τόνισε πως «πρέπει να προστατέψουμε τον κόσμο από τους επιτήδειους που θέλουν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις προχωρώντας σε μετατροπές υψηλού κόστους. Θα είναι αργά όταν οι καταναλωτές διαπιστώσουν ότι τα χρήματα που έδωσαν δύσκολα θα αποσβεστούν».

Να σημειώσουμε ότι, όσοι «φύγουν» από το φυσικό αέριο και επιστρέψουν στο πετρέλαιο θα έχουν φέτος διπλό επίδομα θέρμανσης εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 24.000 για το ζευγάρι με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

Πηγή : newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στον Πειραιά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George W. Bush»

Εδώ και λίγες ώρες, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού «USS GEORGE W. BUSH» βρίσκεται στον Φαληρικό Όρμο όπου και θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, έχει ήδη εκδώσει απόφαση για απαγόρευση της θαλάσσιας κυκλοφορίας πέριξ του αεροπλανοφόρου μέχρι και την Τρίτη στις 14:00.

Απαγορεύεται η θαλάσσια κυκλοφορία πέριξ του αεροπλανοφόρου μέχρι και την Τρίτη στις 14:00INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣH ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ανακοινώνεται από την 03-02-2023 και ώρα 08:00 έως 07-02-2023 και ώρα 14:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας σκαφών, πλοίων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα σε απόσταση χιλίων μέτρων από το στίγμα φ: 37ο 55′ 09,3’’Β, λ: 023ο 39’ 47’’Α, και συγκεκριμένα περιμετρικά του πλοίου το οποίο θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο στίγμα αυτό.

Από την παρούσα απαγόρευση εξαιρούνται τα πλοία – σκάφη που είναι απαραίτητα γιατην υποστήριξη και τον ανεφοδιασμό του ανωτέρω πλοίου.

Οι παραβάτες, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ261 Α’/73),όπως ισχύει.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μάριος Τουρούτσικας | Φωτογραφίες από το τελευταίο αντίο στον Ίκαρο – Συντετριμμένοι οι γονείς του

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην κηδεία του Υποσμηναγού στην Τρίπολη. Συγκλονισμένοι είναι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του 29χρονου που έχασε τη ζωή του από την πτώση του Phantom στην Ανδραβίδα.

Το ύστατο χαίρε είπαν πριν λίγο συγγενείς και φίλοι στον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους Phantom F-4 στην Ανδραβίδα.

Η κηδεία του Υποσμηναγού τελέστηκε στην Τρίπολη, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, ενώ η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού Πικέρνι, από όπου και κατάγεται. Αυτή την ώρα γίνεται η εξόδιος ακολουθία του Ίκαρου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

photo

Σημειώνεται πως η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

Στην κηδεία του 29χρονου παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας τον ήρωα Ίκαρο και στηρίζοντας την οικογένειά του. Το «παρών» έδωσε επίσης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Δείτε περισσότερα εδώ: newsbomb.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πτώση F-4 στην Ανδραβίδα | Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη – Επιχειρούν δύτες και υποβρύχιο ρομπότ

Στη «μάχη» και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (31/1) οι έρευνες με στόχο τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη τη Δεύτερα (30/1), σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κατάκολο Ηλείας.

Στην περιοχή επιχειρούν, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών και τρεις δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

Πέραν των ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και Super Puma που επιχειρούν και τις βραδινές ώρες σήμερα το πρωί προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

 

Δείτε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: