Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση πτώχευσης από το «Μουζενίδη» στα Ρωσικά δικαστήρια

Η αίτηση κατατέθηκε στις 27 Ιανουαρίου – Τεχνική χρεοκοπία, τη χαρακτηρίζουν δικηγόροι

Η Mouzenidis Travel LLC και η Mouzenidis Travel-SPb LLC υπέβαλαν αίτηση στο ρωσικό Διαιτητικό Δικαστήριο για να κηρύξουν πτώχευση. Η αίτηση της Mouzenidis Travel LLC αναρτήθηκε στον ιστότοπο kad.arbitr.ru στις 27 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ρωσικός ιστότοπος tourdom.ru Το ποσό των απαιτήσεων είναι σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ρούβλια που αντιστοιχεί με τη σημερινή (29/1) ισοτιμία σε 11.000.000 ευρώ.

Όπως σχολίασαν Ρώσοι δικηγόροι στην πύλη TourDom.ru, μια τέτοια έκβαση ήταν προβλέψιμη. «Πρόκειται για τεχνική χρεοκοπία. Το άρθρο 9 του ομοσπονδιακού νόμου “Περί αφερεγγυότητας (Πτώχευση)” υποχρεώνει τον οφειλέτη να υποβάλει αίτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο εάν πληροί τα σημάδια της αφερεγγυότητας και δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Κατά κανόνα, τέτοιες αιτήσεις υποβάλλονται προκειμένου να αποφευχθεί η ευθύνη των διευθυντών της εταιρείας για σκόπιμη πτώχευση. Σε κάθε περίπτωση, οι προοπτικές για πληρωμές σε τουρίστες εξαρτώνται από τη διαθέσιμη  περιουσία που μπορεί να κατασχεθεί ή από κεφάλαια στους λογαριασμούς διακανονισμού της επιχείρησης. Αν υπήρχαν, ο οφειλέτης θα εξοφλούσε τα χρέη, και δεν θα έκανε αίτηση πτώχευσης. Επομένως, νομίζω ότι αυτό είναι το νομικό σημείο σε όλη αυτή τη δραματική ιστορία», σχολίασαν δικηγόροι στο TourDom.ru.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές πάντως οι τουρίστες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για πληρωμές στο ταμείο προσωπικής ευθύνης του ταξιδιωτικού πράκτορα στο Turpomoshch. Οπως όπως εκτιμούν οι τουρίστες δεν πρέπει να περιμένουν πολλά, αφού τα νομικά πρόσωπα του Μουζενίδη, προφανώς, δεν έχουν περιουσία ή άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Mouzenidis Travel Fund έχει 2,8 εκατομμύρια ρούβλια (30.800 ευρώ). Η συλλογή των εγγράφων για τη λήψη αποζημίωσης από το FPO θα ξεκινήσει όχι νωρίτερα από 60 εργάσιμες ημέρες μετά την επίσημη δήλωση του ταξιδιωτικού πράκτορα σχετικά με την αναστολή των δραστηριοτήτων. Δηλαδή, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από τις 12 Νοεμβρίου.

makthes.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Με 950 επιβάτεσε έφτασε το πλοίο ¨ARTANIA” στην Καβάλα

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο με επιβάτες έφτασε το πρωί της Τετάρτης 25 Μαΐου, στο λιμάνι  της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο ARTANIA, φιλοξενεί πάνω από 950 επιβάτες οι οποίοι είχαν αρκετές ελεύθερες ώρες στην διάθεση τους για να κάνουν μια βόλτα στην Καβάλα.

Όπως δηλώνει στο Ena Channel, o πρόεδρος του Eπιμελητηρίου Καβάλας φέτος στο λιμάνι της Καβάλας θα φτάσουν πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστημονική Ομάδα ΑΜΚΕ | Εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αγροτών

Πρόγραμμα των πρώτων εκδηλώσεων υλοποίησης του έργου με τίτλο: “Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αγροτών σχετικά με την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και τη Διαχείριση των Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών στον Δήμο Δοξάτου”

Η Επιστημονική Ομάδα ΑΜΚΕ “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σας ενημερώνει για τον προγραμματισμό των δεύτερων εκδηλώσεων του έργου “Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και Διαχείριση Κενών Δοχείων Φυτοπροστατευτικών στον Δήμο Δοξάτου” το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το έργο υλοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της ΠΥΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ. και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Δοξάτου, του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου).

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

● Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στον πολυχώρο Il Nido, στον Άγιο Αθανάσιο

● Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στο καφενείο «Το Παραδοσιακόν» στο Καλαμπάκι

● Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στο καφενείο Πατσιά στην Αγία Παρασκευή

Σας υπενθυμίζουμε ότι το περιεχόμενο των εν λόγω ενημερώσεων – περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των αγροτών, αναλυτικότερα θα περιλαμβάνει τα παρακάτω κεφάλαια α) Περιβαλλοντική αξία και ιδιαιτερότητες της περιοχής, β) Πιέσεις στο περιβάλλον από την αγροτική δραστηριότητα, γ) Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων και αποθήκευσή τους, δ) Ασφάλεια χρήσης και μέσα προστασίας γεωργικών φαρμάκων ε) Καινοτόμα συστήματα διαχείρισης των γεωργικών φαρμάκων (π.χ. HELIOSEC, ΚΤΕΟ ψεκαστικών κ.α.), στ) Ενημέρωση για την αποτροπή της καύσης των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, ζ) Σωστή διαχείριση των κενών δοχείων φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τους αγρότες κ.α. σχετικά θέματα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «ΕΝΦΙΑ στην Π.Ε. Καβάλας: 9.838.022 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, έκανε την εξής δήλωση:

«Με τη νέα γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ που έκανε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 8 στους 10 συμπολίτες μας θα πληρώνουν στο εξής μικρότερο
φόρο για τα ακίνητά τους.

Η προεκλογική μας δέσμευση για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας υπερκαλύφθηκε, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων
αντίστοιχων πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως οι μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές, η αναστολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και ο μηδενισμός του φόρου στις γονικές παροχές.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι εμφανής και στην Π.Ε. Καβάλας, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, οι Καβαλιώτισσες και οι Καβαλιώτες κατέβαλαν για το συγκεκριμένο φόρο:

Το 2018 το συνολικό ποσό των 27.743.187 ευρώ.

Το 2019 το συνολικό ποσό των 21.462.605 ευρώ.

Το 2020 το συνολικό ποσό των 21.711.003 ευρώ.

Το 2021 το συνολικό ποσό των 22.138.293 ευρώ.

Το 2022 θα καταβάλλουν το συνολικό ποσό των 17.905.164 ευρώ.

Δηλαδή, με τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, οι κάτοικοι της Π.Ε. Καβάλας θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 9.838.022 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018 και 4.233.129 ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Παρά τις δυσκολίες και τα πολλά εμπόδια, η Κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη και συνεχίζουμε».

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: