Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Γιατρών Ε.Γ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας | Το Νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, σχετικά με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, στην οποία, μεταξύ άλλων, προτείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, να επιλυθεί με μετακίνηση παθολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Το οξύμωρο είναι, ότι στην ίδια πρόταση αναγνωρίζεται πώς, οι παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλύπτουν ήδη την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Άρα, λοιπόν, τι προτείνουν οι συνάδελφοι του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας; Να καλύψουν οι λιγοστοί, για τον όγκο περιστατικών που αντιμετωπίζουν, παθολόγοι του νοσοκομείου μας, τις Παθολογικές Κλινικές τριών Νομών;

Θεωρούμε τελείως αντι-συναδελφική την πρόταση μετακίνησης συναδέλφων, που ήδη έχουν υποχρεωθεί να εργάζονται πάνω από τα δικά τους όρια για να καλύψουν Παθολογικές Κλινικές δύο Νομών. Θεωρούμε, επίσης, τεράστιο λάθος επίσημα πια, να ζητούμε από μόνοι μας την μετατροπή μας σε γυρολόγους ανά την Υγειονομική Περιφέρεια, επιβραβεύοντας κατ’ ουσία όλες αυτές τις πολιτικές απαξίωσης του ιατρικού λειτουργήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους της Δράμας, να επικεντρώσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν για το νοσοκομείο τους, στις υπόλοιπες προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κι ας αφήσουν τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Καβάλας, έξω από αυτό. Το Νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και παράλληλα ένα πρωτοφανές κύμα καθημερινής προσέλευσης ασθενών, για το οποίο είναι απαραίτητοι όλοι οι ιατροί του και άλλοι τόσοι.

Υπενθυμίζουμε δε, πως το Νοσοκομείο Καβάλας έχει κατά καιρούς στηρίξει το Νοσοκομείο Δράμας, με μετακινήσεις αναισθησιολόγων, παθολόγων όπως και με την καθημερινή αντιμετώπιση περιστατικών τακτικών και επειγόντων από τον Νομό Δράμας.

Η λύση που πρέπει να προτείνουμε με μία φωνή όλοι οι ιατροί, είναι η κάλυψη των τεράστιων κενών του Ε.Σ.Υ. με άμεσες προσλήψεις, για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους».

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός τώρα στη Δράμα

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Δράμα

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια βορειοδυτικά της Πρασινάδας Δράμας. Στα 10 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης.

 

.protothema.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en