Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Στο ΚΥΤ Φυλακίου οι 38 μετανάστες

«Δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου από τον Έβρο

Οι τουρκικές αρχές έφεραν τους μετανάστες στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσαν να έρθουν προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ενώ τόνισε ότι από τις καταθέσεις τους προκύπτει πως ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και συμπλήρωσε πως «θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της».

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χειροπέδες σε 8 άτομα σε περιοχές της Α.Μ.Θ., στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν οχτώ (8) άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα από 29-11-2023 έως και 5-12-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης επτά (7) Έλληνες και ένας (1) αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν οχτώ ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τέσσερις οικίες και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, συνολικά 78,27 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, 4 μεταλλικούς τρίφτες, 7 ναρκωτικά δισκία και 1 ζυγαριά ακριβείας.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας ημεδαπός στη Δράμα, ένας ημεδαπός στην  Καβάλα, τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στην Αλεξανδρούπολη και ένας ημεδαπός στη Ροδόπη. 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις οχτώ υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας, Καβάλας και Κομοτηνής.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ΑΜΘ πραγματοποίησε συναντήση με τους επιστημονικά υπεύθυνους του ΚΕΘΕΑ «ΚΙΒΩΤΟΣ»

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, υπεύθυνο του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών – Εξαρτήσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επιστημονικά υπεύθυνους και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ «ΚΙΒΩΤΟΣ» σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Από τη συζήτηση με εργαζόμενους των προγραμμάτων αλλά και τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» στην Αλεξανδρούπολη Ευριπίδη Χαλικιά και την επιστημονική υπεύθυνη της κινητής μονάδας του ΚΕΘΕΑ «ΚΙΒΩΤΟΣ» που εδρεύει στην Κομοτήνη Σεμρά Μουσταφά, ήταν έκδηλη η ανησυχία για το μέλλον και την ανάπτυξη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΑΕ (Ενιαίο Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης) που ουσιαστικά καταργεί το ΚΕΘΕΑ και ενώνει σε έναν ενιαίο οργανισμό όλα τα προγράμματα πρόληψης και απεξάρτησης στη χώρα μας.

Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η υποστελέχωση αφού το ΚΕΘΕΑ «ΚΙΒΩΤΟΣ», που έχει στην ευθύνη του όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με μόνο 2 μόνιμους εργαζόμενους ως επιστημονικό προσωπικό, 6 εργαζόμενους ως επιστημονικό προσωπικό με ΕΣΠΑ που η σύμβασή τους λήγει σε 1 έτος και 1 άτομο ως διοικητικό προσωπικό με ΕΣΠΑ που η σύμβασή του λήγει σε 1 έτος. Από την άλλη τα αίτημα προς το ΚΕΘΕΑ αλλά και οι ανάγκες στην περιοχή για ανάπτυξη προγραμμάτων και παρεμβάσεων για τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο και το διαδίκτυο διαρκώς αυξάνονται.

Ο Π. Κατηφές τόνισε ότι «το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τον ΕΟΠΑΕ ο οποίος βασίζεται στη λογική “κόστος – όφελος” βάζοντας την απεξάρτηση στη μέγγενη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπηρετώντας τη στρατηγική της ΕΕ για τις εξαρτήσεις που θέτει σε πρωτεύοντα ρόλο τη διαχείριση του προβλήματος και τη “μείωση της βλάβης” και όχι την ουσιαστική απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. Αυτό φαίνεται και με το ότι τα Κέντρα Πρόληψης ουσιαστικά βαίνουν στο τέλος της λειτουργίας τους, διαλύοντας ουσιαστικά την πρόληψη στη χώρα μας. Αυτή η πολιτική που έρχεται για την πρόληψη και την απεξάρτηση είναι κρίκος στην αλυσίδα της διάλυσης της αντιναρκωτικής πολιτικής στη χώρα μας όπου διαχρονικά έχουν συμβάλει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις όχι μόνο απέναντι στις εξαγγελίες για τον ΕΟΠΑΕ, αλλά και για τη διατήρηση του ΚΕΘΕΑ, και για τη διατήρηση των προγραμμάτων απεξάρτησης που λειτουργούν στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, και για την κατάργηση της ΠΝΠ του 2019 που έπαψε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, και για τη διατήρηση των Κέντρων Πρόληψης, κυρίως όμως για την ουσιαστική στελέχωση όλων των προγραμμάτων με επαρκές μόνιμο προσωπικό και πλήρης χρηματοδότηση από το Κράτος, απέναντι στην είσοδο ΜΚΟ και ιδιωτών στην πρόληψη και την απεξάρτηση. Για το ΚΚΕ είναι μονόδρομος η πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Η 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Έβρου γιόρτασε τα 110 χρόνια της

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 110 χρόνων από τη σύσταση της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, πλήθος επισήμων και προσκεκλημένων έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 για να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση, έδωσαν το “παρών” 10 εν αποστρατεία Στρατηγοί που είχαν διατελέσει Διοικητές της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: