Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άσπρη μέρα και στην Καβάλα! Χιόνισε έστω και για λίγο και στην πόλη

Άσπρη μέρα είδαν επιτέλους και οι Καβαλιώτες καθώς το παγωμένο κύμα του χιονιά πέρασε έστω και για λίγο από τα ορεινά της πόλης, καθώς στο κέντρο της πόλης η ασθενής χιονόπτωση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή.
Από το πρωί της Κυριακής χιόνιζε σε πολλά σημεία του ορεινού όγκου του νομού Καβάλας (Νικήσιανη, Παγγαίο, Λεκάνη, Βουνοχώρι), ενώ μερικές ώρες αργότερα άρχισε να πέφτει χιόνι και σε χαμηλότερα υψόμετρα, όπως στην παραλία του Οφρυνίου. Με δεδομένη και την χιονόπτωση που σημειωνόταν, ταυτόχρονα, και στους γύρω νομούς (Δράμας, Ξάνθης, Σερρών) ήταν αναμενόμενο ότι το χιόνι θα ερχόταν και στην Καβάλα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, λοιπόν, οι πρώτες νιφάδες χιονιού για το 2014 έπεσαν στην Καβάλα, και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Σίλα, του Αγίου Λουκά, της ΔΕΠΟΣ αλλά και γύρω από το Βερούλειο στάδιο. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η βροχή που είχε πέσει νωρίτερα δεν επέτρεπε στο χιόνι να «στρώσει» παρά μόνο λίγους πόντους, ενώ λίγη ώρα η χιονόπτωση υποχώρησε αισθητά.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά προς την είσοδο της Παραλίας Οφρυνίου

Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 01:00 προς την είσοδο της αερογέφυρας για Παραλία Οφρυνίου.

Στο σημείο επιχειρούν 8 άνδρες με 2 πυροσβεστικά οχήματα ενώ η έκταση που καίει η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλαμιές.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (14/6) στη Θάσο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την Π.Ε Θάσου.

Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκθεση φωτογραφικού υλικού: «1913 – 2024: Η διαχρονική πορεία του Στρατού στην ιστορία της Καβάλας»

Ο Δήμος Καβάλας και η ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΤΘ) προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογραφικού υλικού και τεκμηρίων με θέμα: «1913 – 2024: Η διαχρονική πορεία του Στρατού στην ιστορία της Καβάλας»

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20, Ιουνίου 2024, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας και ώρα 20:30.

Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ερευνητής τοπικής ιστορίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 20 Ιουνίου– 1 Ιουλίου 2024 και θα είναι ανοιχτή 10:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en