Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άσπρη μέρα και στην Καβάλα! Χιόνισε έστω και για λίγο και στην πόλη

Δημοσιεύτηκε

στις

Άσπρη μέρα είδαν επιτέλους και οι Καβαλιώτες καθώς το παγωμένο κύμα του χιονιά πέρασε έστω και για λίγο από τα ορεινά της πόλης, καθώς στο κέντρο της πόλης η ασθενής χιονόπτωση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή.
Από το πρωί της Κυριακής χιόνιζε σε πολλά σημεία του ορεινού όγκου του νομού Καβάλας (Νικήσιανη, Παγγαίο, Λεκάνη, Βουνοχώρι), ενώ μερικές ώρες αργότερα άρχισε να πέφτει χιόνι και σε χαμηλότερα υψόμετρα, όπως στην παραλία του Οφρυνίου. Με δεδομένη και την χιονόπτωση που σημειωνόταν, ταυτόχρονα, και στους γύρω νομούς (Δράμας, Ξάνθης, Σερρών) ήταν αναμενόμενο ότι το χιόνι θα ερχόταν και στην Καβάλα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, λοιπόν, οι πρώτες νιφάδες χιονιού για το 2014 έπεσαν στην Καβάλα, και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Σίλα, του Αγίου Λουκά, της ΔΕΠΟΣ αλλά και γύρω από το Βερούλειο στάδιο. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η βροχή που είχε πέσει νωρίτερα δεν επέτρεπε στο χιόνι να «στρώσει» παρά μόνο λίγους πόντους, ενώ λίγη ώρα η χιονόπτωση υποχώρησε αισθητά.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1vZP-oHL8Mc[/youtube]

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μαρία Σπυράκη από Καβάλα | Υποχρεωτική η διαδικασία επιμερισμού των ευθυνών στις χώρες της Ε.Ε για το μεταναστευτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυχνείου έδωσε το παρών το απόγευμα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μαρία Σπυράκη.

Μεταξύ άλλων σε ερώτηση του ENA Channel η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής :

“Το Μεταναστευτικό δεν είναι από τα θέματα για τα οποία εργάζομαι στην Ευρωπαΐκή ένωση. Ξέρετε ότι εργάζομαι για τα θέματα της ενέργειας του περιβάλλοντος της ψηφιακής οικονομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης. Ωστόσο θεωρώ ότι οι συνθήκες στην Ευρωπαΐκή Ένωση έχουν ωριμάσει ώστε να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου και να είναι υποχρεωτική διαδικασία στον επιμερισμό των ευθυνών.
Δεν μπορεί μία χώρα να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει όλα τα οφέλη από τα κονδύλια μέχρι την συνθήκη του Σένγκεν και όταν έρχεται η ώρα να πάρει πρόσφυγες να “σφυρίζει” Αδιάφορα.
Και δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μην οριοθετούμε εμείς ως χώρα που δέχεται μεγάλα κύματα και προσφύγων αλλά και παράτυπων μεταναστών  τα σύνορα μας.
Αυτό μπορεί να επιτύχει μονάχα με ισχυρή φύλαξη των συνόρων, κάτι που η κυβέρνηση κάνει πολύ εντατικά τον τελευταίο καιρό, αλλά και με σαφή μηνύματα ότι όποιος έρχεται παράτυπα στην Ελλάδα θα επιστρέφεται στην Τουρκία με βάση την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης  – Τουρκίας.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Καβάλα παρουσία της Μαρίας Σπυράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο όμιλος κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Το Πολυτεχνείο: χθες, σήμερα, αύριο» την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

  • Θεόδωρος Γιαννακούδης | Καθηγητής, Δάσκαλος ιστιοπλοΐας
  • Δημήτρης Εμμανουηλίδης | Φιλόλογος, π. Βουλευτής Καβάλας – ΣΥΡΙΖΑ
  • Νίκος Κούτρας | Εκπαιδευτικός-Βιολόγος, Στέλεχος του ΠΑΚ Ιταλίας-Αντιστασιακός
  • Στέφανος Παραστατίδης | Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής
  • Μαρία Σπυράκη | Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
  • Παναγιώτης Τσολάκης | Καθηγητής-Φυσικός, Ταμίας ΕΛΜΕ Καβάλας

Προλόγισε ο Γιάννης Εριφυλλίδης, Δικηγόρος, Πιανίστας, Επικεφαλής του Ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά» ενώ την όλη συζήτηση συντόνισε ο Ιστορικός Νίκος Καραγιαννακίδης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αριθμός ρεκόρ ψήφων στις Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ψήφισαν 530 (άκυρα – λευκά 14) με την παράταξη Ενωτική Κίνηση Εμπόρων του Βασίλη Λεμονίδη να έχει λάβει 443 ψήφους, ενώ η παράταξη του Θεόδωρου Κοντογεωργίου 73.

Για την κατανομή των εδρών υπάρχει αμφισβήτηση της δεύτερης έδρας της παράταξης Κοντογεωργίου. Έτσι η παράταξη Λεμονίδη θα έχει 11 ή 12 έδρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα διόδια και η γέφυρα ψηλά στην “ατζέντα” στην συνάντηση φορέων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Εγνατία Οδός Α.Ε”

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης συνάντησαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη τον Δ. Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Κώστα Κουτσούκο.

Στην σύσκεψη έγινε γνωστό ότι εξετάζεται η αλλαγή του μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας.

Από την συγκεκριμένη σύσκεψη οι φορείς έμαθαν ότι:

1) Εξετάζεται η αλλαγή του μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη.

Ζητήθηκε έγκριση από το Υπουργείο ώστε αυτά να κατασκευαστούν πιο κοντά στη Νέα Καρβάλη και πιο συγκεκριμένα στο σημείο πριν από το λιμάνι Φίλιππος Β’.

Αν το αίτημα εγκριθεί καταργούνται τα πλευρικά στο νέο λιμάνι κι ο κόμβος λειτουργεί άμεσα. 

2) Ξεκινά η δημοπράτηση των μελετών για την πεσμένη γέφυρα, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα ίδια  βάθρα και θα αλλαχτεί το κατάστρωμα για να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα στο σημείο, ωστόσο είναι δύσκολες οι γεωτεχνικές μελέτες, με την προμελέτη αυτής θα εξεταστεί η στατική επάρκεια της γέφυρας. 

3) Εκπονείται προμελέτη για την ολοκλήρωση της Περιμετρικής οδού, πρόταση της οποίας είναι η δημιουργία τούνελ 200 μέτρων και κάθετες εισόδους προς την πόλη.

4) Όσον αφορά τον Ε-61 έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα δημοπρατηθεί εντός του 2020 το τμήμα από Άγιο Αθανάσιο – Σταυρό Αμυγδαλεώνα, ενώ εκτιμάται επίσης ότι η λύση για την σύνδεση Σταυρό Αμυγδαλεώνα – Άγιο Σίλα με την Εγνατία Οδό θα επιλεχτεί η διευθέτηση της Παλιάς Εθνικής Οδού που σήμερα συνδέει τα δύο σημεία. Οι μελέτες για το τμήμα Δράμα – Άγιος Αθανάσιος βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Όσον αφορά τα πλευρικά διόδια ήδη έχει διαμαρτυρηθεί η Πολιτική Προστασία και ιδιαίτερα η Πυροσβεστική για ενδεχόμενο προβλήματος σε περίπτωση πυρκαγιάς και φυσικών καταστροφών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ