Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

« Ερώτηση σε Υπουργό για την Κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Πρίνου & Ελευθερών »

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης  κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου,

κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Πρίνου και Ελευθερών»

 

Η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας να καταργηθούν οι Λιμενικοί Σταθμοί Πρίνου και Ελευθερών στο νομό Καβάλας δημιουργεί σωρεία προβλημάτων. Αν και αποφασίστηκε η αναβάθμιση του Λιμενικού σταθμού Κεραμωτής σε Β΄ Λιμενικό τμήμα, δεν δίνεται λύση στα προβλήματα.

Καθώς θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει την υποβάθμιση του νομού μας και θα έχει άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό και στην ασφάλεια της περιοχής, θα σας παραθέσω στοιχεία για το νομό μας, τα οποία θεωρώ ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το μέγεθος των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Ο Ν. Καβάλας διαθέτει το καινούργιο Εμπορικό Λιμάνι Φίλιππος Β΄, την Εξέδρα Άντλησης Πετρελαίου, τις Πορθμειακές Γραμμές Θάσου με πολύ μεγάλη διακίνηση επιβατών και οχημάτων και ένα πολύ μεγάλο μήκος ακτογραμμής με αυξημένη ανάγκη αστυνόμευσης και έλεγχο της αλιείας. Επίσης, λόγω της γεωγραφικής θέσης μας με την ύπαρξη της μειονότητας στη γειτονική Θράκη, την παράνομη αλιεία στα χωρικά μας ύδατα και την είσοδο λαθρομεταναστών από τα Τουρκικά παράλια, η ευρύτερη περιοχή καθίσταται ιδιαιτέρως ευαίσθητη σε θέματα ασφάλειας.

Ο Λ.Σ. Ελευθερών, με έδρα την Ν.Πέραμο σε ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, καλύπτει μια περιοχή 55χλμ. οδικού δικτύου και 80χλμ. ακτογραμμής, εξυπηρετεί 15.000 μόνιμους κατοίκους και 70.000 τουρίστες, τις αποθήκες της SOFTEX στις οποίες γίνονται φορτοεκφορτώσεις πλοίων με σιτηρά, τσιμέντα, ξυλεία και αλάτι και το λιμάνι, το οποίο χρησιμοποιείται από πλήθος αλιευτικών σκαφών της περιοχής Χαλκιδικής, Αιδηψού, Χίου κ.α., καθώς γίνεται μεταφορά καυσίμων και εκφόρτωση αλιευμάτων.

Ο Λ.Σ. Πρίνου, που λειτουργεί σε ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, καλύπτει μια περιοχή 70χλμ. στο νησί της Θάσου και εξυπηρετεί την Πορθμειακή Γραμμή Καβάλας-Πρίνου με πλήθος τουριστών κατά την θερινή περίοδο, είναι σε απόσταση 1,5ν.μ. από την Εξέδρα Άντλησης των Πετρελαίων και είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη του Νοτίου Τμήματος του νησιού.

Επομένως, καθώς θεωρούμε ότι ο νομός και ειδικά η Θάσος μένουν απροστάτευτα και ανοχύρωτα από την πλευρά της θάλασσας, ζητούμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω και να αποφασίσετε την ίδρυση λιμενικών φυλακίων στις περιοχές Πρίνου, Λιμεναρίων και Ελευθερών, τα οποία διαθέτοντας το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό προσωπικό, θα μπορέσουν να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Τα παραπάνω φυλάκια είναι απαραίτητα για τον έλεγχο των σκαφών και την αστυνόμευση της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό θα φροντίζουν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού μας. Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι περιοχές αυτές διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ως εκ τούτου το Ελληνικό κράτος δεν επιβαρύνεται.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη βέλτιστη και τάχιστη επίλυση του εν λόγω προβλήματος;

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κωστής Σιμιτσής | Η Αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέρριψε 4 εκατομμύρια ευρώ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ένταση έκλεισε στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, όταν ετέθη στο τραπέζι ένα θέμα το οποίο αφορούσε σε παρεμβάσεις -περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές κ.ά.- στη συνοικία της Παναγίας, μέσα από ένα πρόγραμμα το οποίο αγγίζει τα 4 εκ. ευρώ.

Η αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση και μάλιστα εν μέσω έντασης, με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη να απαντάει εξοργισμένος στους συμβούλους της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας κ. κ. Μούτλια και Μαυρίδη ότι «δεν ανέχομαι τέτοιες προσβολές και κατηγορίες από εσάς», όταν οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι άφησαν -ούτε λίγο ούτε πολύ- να εννοηθεί ότι ο κ. Μουριάδης έχει ίδιον όφελος από το εν λόγω πρόγραμμα.

Την απόρριψη της πρότασης δεν άφησε ασχολίαστη ούτε ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναρωτήθηκε τί θα πούνε όσοι διαμαρτύρονται για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης «αν μάθουν ότι η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέρριψε πρόταση για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα έφερνε τέσσερα εκατομμύρια».

Η ανάρτηση του Κωστή Σιμιτσή
Ακούω πολλές γκρίνιες για τα λαμπάκια των Χριστουγέννων φέτος. Τι θα πούνε όμως όλες αυτές οι ευαίσθητες ψυχές αν μάθουν ότι μόλις πριν από λίγο η ετερόκλητη πλειοψηφία (αντιπολίτευση) του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέρριψε πρόταση για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα έφερνε τέσσερα εκατομμύρια (ναι, 4.000.000€!!!) για παρεμβάσεις στην πόλη; Αναρωτιέμαι πώς θα απολογηθούν στους Καβαλιώτες οι κ.κ. Παππάς, Παπαδόπουλος και η κ. Τσανάκα.

πηγη:kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νεκρός 50χρονος εργαζόμενος στα Αμισιανά Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Νεκρός μετά από πτώση γερανού στα Αμισιανά Καβάλας εκεί όπου εργαζόταν εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ ο θανατος του εργαζόμενου από την πτώση ηταν ακαριαιος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν γύρω στα 50 ετων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή ανακοίνωση από τον Μακάριο Λαζαρίδη για την εικόνα της Καβάλας | Να μπει τέλος στην αδιαφορία

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή το ρεπορτάζ του KAVALA POST για την εικόνα την οποία παρουσιάζει το πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης, εκφράζει τον προβληματισμό του για τη συνολική εικόνα την οποία παρουσιάζουν οι δημόσιοι χώροι στην πόλη, με μια σκληρή ανακοίνωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επικαλούμενος την εικόνα την οποία παρουσιάζει το συντριβάνι στην πλατεία Ελευθερίας, το πάρκο Φαλήρου και τον «μουντό» Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, ο βουλευτής Καβάλας κάνει λόγο για μια απαράδεκτη εικόνα αδιαφορίας η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η ανακοίνωση του Μακάριου Λαζαρίδη στο Twitter

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαν σήμερα το 2012 ο Τηλέμαχος θυσιάστηκε για τα αδερφάκια του στην Μεσορόπη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι φλόγες άγγιζαν το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον κόσμο να σπεύσει για βοήθεια στο σπίτι που καιγόταν στην Καβάλα. Κι ο Τηλέμαχος με το παιδικό ακόμη κορμάκι, φορώντας μόνο τις παντόφλες του, όρμησε μέσα στις φλόγες.

Ο 15χρονος κάηκε μπροστά στα μάτια των γονιών του στην προσπάθειά του να σώσει τα αδερφάκια του από τη φωτιά. Κανείς δεν πρόλαβε να τον συγκρατήσει, μόνο ένα ξύλινο δοκάρι που έπεσε από την οροφή της παλιάς διώροφης κατοικίας του έκοψε τη φόρα και το νήμα της ζωής.

Ποιος ήταν όμως ο 15χρονος ήρωας που αψήφησε τον κίνδυνο και ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του;

Καμάρι για το σχολείο

“Την πρώτη φορά που ζήτησα κάποιον να πει την προσευχή, εκείνος ήρθε πρόθυμος. Τον ρώτησα πώς τον λένε και όταν απάντησε ”Τηλέμαχος”, του είπα ‘Τηλέμαχος εσύ, Θεμιστοκλής εγώ, θα τα πάμε πολύ καλά οι δυο μας’. Και πράγματι, ήταν ένα παιδί για το οποίο καμάρωνε το σχολείο μας”, λέει συγκινημένος ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, Θέμης Μισιρλίδης.

Αριστούχος

“Ήταν ένα ευφυέστατο και χαρισματικό παιδί. Πρώτο σε όλα και πρόθυμο σε όλα”. Ο θείος του, Αβραάμ Τσιμιρίκας, ιερέας στον ναό Τιμίου Προδρόμου στη Μεσορόπη, βουρκώνει όταν μιλά για τον 15χρονο, για τα τρία ανίψια του που θάφτηκαν μαζί, πλάι πλάι. Στο σπίτι του φιλοξενεί αυτές τις μέρες τον Αθανάσιο και την Παρασκευή Τσιμιρίκα, τους παππούδες της οικογένειας, συνταξιούχους εκπαιδευτικούς με λατρεία για όλα τα παιδιά.

Οι γονείς δεν επέστρεψαν ακόμη στις δουλειές τους. Η μητέρα, Ειρήνη Αυγερινού, βρίσκεται σε άδεια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και περνά τις περισσότερες μέρες στη Μεσορόπη, στον τάφο των παιδιών της. Ο πατέρας προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ και αναζητά παρηγοριά στα άλλα του παιδιά.

Η 23χρονη Παρασκευή, άνεργη νηπιαγωγός, φροντίζει τα μικρότερα, την 8χρονη Μαρίνα και τη 10χρονη Θέκλα. Η 22χρονη Καλλιόπη επέστρεψε στις σπουδές της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και ο 19χρονος Θανάσης με την 21χρονη Κωνσταντίνα στην Αλεξανδρούπολη, όπου σπουδάζουν στην Παιδαγωγική Σχολή, ενώ στα μαθήματά της βρίσκει καταφύγιο η Χριστίνα, που φέτος τελειώνει το λύκειο.

Τα ανατριχιαστικά μηνύματα των συμμαθητών του

Η μικρή Δήμητρα, φίλη και συμμαθήτρια του, τον αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η οποία μέσα σε μία ώρα μετρούσε 86 “likes” και 120 σχόλια. “Είσαι ένας άγγελος πλέον. Σε αγαπάμε”, “Α, ρε Τηλέμαχε.

Είσαι ο ήρωας μας. Σε αγαπάμε πολύ. Καλό σου ταξίδι”, “Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”, έγραψαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και οι άλλοι κολλητοί του. Οι φίλοι του που μάλωναν στην αρχή κάθε χρονιάς ποιος θα καθίσει δίπλα του, πίσω και μπροστά του, γιατί ο Τηλέμαχος ήταν πάντα διαβασμένος και τους άφηνε να… κλέβουν στα διαγωνίσματα, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χάθηκε και δεν θα τον ξαναδούν.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ