Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

« Ερώτηση σε Υπουργό για την Κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Πρίνου & Ελευθερών »

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης  κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου,

κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Πρίνου και Ελευθερών»

 

Η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας να καταργηθούν οι Λιμενικοί Σταθμοί Πρίνου και Ελευθερών στο νομό Καβάλας δημιουργεί σωρεία προβλημάτων. Αν και αποφασίστηκε η αναβάθμιση του Λιμενικού σταθμού Κεραμωτής σε Β΄ Λιμενικό τμήμα, δεν δίνεται λύση στα προβλήματα.

Καθώς θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει την υποβάθμιση του νομού μας και θα έχει άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό και στην ασφάλεια της περιοχής, θα σας παραθέσω στοιχεία για το νομό μας, τα οποία θεωρώ ότι θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το μέγεθος των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Ο Ν. Καβάλας διαθέτει το καινούργιο Εμπορικό Λιμάνι Φίλιππος Β΄, την Εξέδρα Άντλησης Πετρελαίου, τις Πορθμειακές Γραμμές Θάσου με πολύ μεγάλη διακίνηση επιβατών και οχημάτων και ένα πολύ μεγάλο μήκος ακτογραμμής με αυξημένη ανάγκη αστυνόμευσης και έλεγχο της αλιείας. Επίσης, λόγω της γεωγραφικής θέσης μας με την ύπαρξη της μειονότητας στη γειτονική Θράκη, την παράνομη αλιεία στα χωρικά μας ύδατα και την είσοδο λαθρομεταναστών από τα Τουρκικά παράλια, η ευρύτερη περιοχή καθίσταται ιδιαιτέρως ευαίσθητη σε θέματα ασφάλειας.

Ο Λ.Σ. Ελευθερών, με έδρα την Ν.Πέραμο σε ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, καλύπτει μια περιοχή 55χλμ. οδικού δικτύου και 80χλμ. ακτογραμμής, εξυπηρετεί 15.000 μόνιμους κατοίκους και 70.000 τουρίστες, τις αποθήκες της SOFTEX στις οποίες γίνονται φορτοεκφορτώσεις πλοίων με σιτηρά, τσιμέντα, ξυλεία και αλάτι και το λιμάνι, το οποίο χρησιμοποιείται από πλήθος αλιευτικών σκαφών της περιοχής Χαλκιδικής, Αιδηψού, Χίου κ.α., καθώς γίνεται μεταφορά καυσίμων και εκφόρτωση αλιευμάτων.

Ο Λ.Σ. Πρίνου, που λειτουργεί σε ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, καλύπτει μια περιοχή 70χλμ. στο νησί της Θάσου και εξυπηρετεί την Πορθμειακή Γραμμή Καβάλας-Πρίνου με πλήθος τουριστών κατά την θερινή περίοδο, είναι σε απόσταση 1,5ν.μ. από την Εξέδρα Άντλησης των Πετρελαίων και είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη του Νοτίου Τμήματος του νησιού.

Επομένως, καθώς θεωρούμε ότι ο νομός και ειδικά η Θάσος μένουν απροστάτευτα και ανοχύρωτα από την πλευρά της θάλασσας, ζητούμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω και να αποφασίσετε την ίδρυση λιμενικών φυλακίων στις περιοχές Πρίνου, Λιμεναρίων και Ελευθερών, τα οποία διαθέτοντας το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό προσωπικό, θα μπορέσουν να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Τα παραπάνω φυλάκια είναι απαραίτητα για τον έλεγχο των σκαφών και την αστυνόμευση της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό θα φροντίζουν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού μας. Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι περιοχές αυτές διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ως εκ τούτου το Ελληνικό κράτος δεν επιβαρύνεται.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη βέλτιστη και τάχιστη επίλυση του εν λόγω προβλήματος;

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρνητικά όλα τα τεστ σε προσωπικό/φιλοξενούμενους του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου ότι τα τεστ κορωνοϊού στους φιλοξενούμενους & το προσωπικό του «Κωνστάντειου» γηροκομείου Καβάλας είναι όλα αρνητικά.

Άρα δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κρούσμα του ιού στο γηροκομείο εκτός από αυτό του 85χρονου, οποίος παραμένει σε δωμάτιο “καραντίνα” εντός του γηροκομείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ