Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου» σύμφωνα με τον Κωστή Σιμιτσή

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίζει να στηρίζει το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έδωσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κατά την επίσκεψή του χθες το μεσημέρι στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου προκειμένου να δει από κοντά την τροφοδοσία του ώστε να ξεκινήσει η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους.

Ο Κωστής Σιμιτσής ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό του Κοινωνικού ΠαντοπωλείοΥ, παρά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις του προηγούμενου διμήνου, υπογραμμίζοντας πως η ένταξη του στο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ», καθιστά αδιαφιλονίκητα καλή τη λειτουργία του.

«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι υπόθεση του Δήμου Καβάλας», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε, «λάβαμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας, το εντάξαμε στο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ», που συμπεριλαμβάνει κι άλλες δομές υπό την εποπτεία συμπολιτών μας και πλέον είναι αδιαφιλονίκητα καλή η λειτουργία του, οπότε νομίζω ότι δε θα υπάρχει στο μέλλον η παραμικρή γκρίνια για πολιτικούς λόγους. Θέλω να προφυλάξω το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και γι’ αυτό παλέψαμε να μετεξελιχθεί με τις υπόλοιπες πέντε δομές (Δημοτικό Λαχανόκηπο, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης), που εξυπηρετούν όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

«Επαινώ για ακόμη μια φορά», συνέχισε ο κ. Σιμιτσής, «τους συμπολίτες μας που ποικιλότροπα βοήθησαν και στήριξαν το κοινωνικό έργο δήμο. Παρά τις λυσσασμένες αντιπαραθέσεις, που είχαν ως στόχο να πλήξουν τόσο εμένα προσωπικά όσο τη διοίκησή του Δήμου, αλλά και την κ. Λία Ασλανίδου, που εργάστηκε εθελοντικά πολλές ώρες, εντούτοις ο κόσμος εκτίμησε και υπολήπτεται το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σήμερα, αυτό λειτουργεί με τη βοήθεια των εργαζομένων του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ», όπως και των άλλων εθελοντών. Με τη νέα δομή ο συγκεκριμένος κοινωνικός θεσμός θα εξυπηρετεί πιο γρήγορα τους ωφελούμενους. Υπάρχει μεγάλη επάρκεια αγαθών αφού εκτός από βασικά είδη πρώτης ανάγκης, διανείμουμε κρέας και κοτόπουλο, που είναι χορηγία επαγγελματιών της πόλης μας, όπως των κ.κ. Σταμάτη Κέλη και Απόστολου Αγελαράκη».

Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας Λία Ασλανίδου, συμπλήρωσε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα εξυπηρετήσει τους πολίτες ολόκληρη τη μέρα σήμερα και αύριο. «Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την περίοδο των εορτών είναι περίπου 540 άτομα, όμως δεν είναι ο οριστικός πίνακας», σημείωσε η κ. Ασλανίδου και συμπλήρωσε, «μετά τις γιορτές θα ανανεώσουμε τον πίνακα και θα συμπεριλάβουμε ακόμα περισσότερα άτομα. Προσπαθήσαμε αυτό το διάστημα των εορτών να εξυπηρετήσουμε συμπολίτες μας που δεν πήραν ούτε από τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε από κάποια άλλη δομή ή ΜΚΟ, ώστε να υπάρχει σε κάθε σπίτι φαγητό».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανακοίνωση Αναβολής Μουσικής Εκδήλωσης της Άλκηστης Πρωτοψάλτη

Λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εντός της Ανακτορούπολης και των συνεχών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και πτώσεων τάσης στον οικισμό της Νέας Περάμου, αποφασίζουμε την αναβολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή 26-7-2024 μουσικής εκδήλωσης της κ. Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Νεότερη ημερομηνία θα καθορισθεί μετά την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Οι πολυπληθείς φίλοι που προχώρησαν σε αγορά εισιτήριων μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα φυσικά σημεία προπώλησης, από τα όποια τα έχουν προμηθευτεί, καθώς και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας more.com. Η επιστροφή των χρημάτων έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε 3 έως 5 μέρες.

Ζητάμε ειλικρινή συγγνώμη για την ταλαιπωρία σας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και για το λόγο αυτό θα γίνει δαπάνη 10 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ»

Τρία ολοκληρωμένα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) θα συνδράμουν πλέον στην προσπάθεια πρόληψης πυρκαγιών στην επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Τα drones θα επιτηρούν στην ΠΕ Έβρου σε περιοχές του Δήμου Σουφλίου (με έδρα το στρατόπεδο Παρασκευούδη στο Μεγάλο Δέρειο), το νησί της Θάσου (με έδρα στο Κάστρο) και περιοχές της ΠΕ Ροδόπης στο Δήμο Αρριανών (με έδρα στο Δημοτικό Σχολείο Οργάνης).

Παράλληλα, «μέσω των drones θα λαμβάνονται τοπογραφικές πληροφορίες και πληροφορίες για τον καιρό, συμβάλλοντας στην καλύτερη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων» εξήγησε ο κ. Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας και την προτεραιότητα που δίνει η Διοίκηση στην προστασία του φυσικού πλούτου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης (Βεργίνα) κ. Νίκος Μπήλιος.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία χρήσης των δύο drones θα καλυφθεί με δαπάνη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ η δαπάνη για το τρίτο drone θα καλυφθεί ως χορηγία από την Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης με το ποσό των 30.000 ευρώ (+ΦΠΑ).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς σε συνέχεια των λεγομένων του κ. Περιφερειάρχη εξήρε τη χορηγία της «Βεργίνα» υπενθυμίζοντας την πολλαπλή προσφορά της Ζυθοποιίας στο παρελθόν και από κοινού με τον κ. Τοψίδη προέτρεψαν τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους, ώστε να παραμένει κατά το δυνατόν αδιατάρακτη η τοπική οικονομική αλυσίδα.

Ο κ. Χουβαρδάς με τη σειρά του, σημείωσε ότι με βάση τα κλιματολογικά δεδομένα, αλλά και τη μορφολογία του εδάφους, ο χρόνος απόκρισης σε ένα συμβάν είναι πολύ σημαντικός και με την χρήση των drones θα μειωθεί σημαντικά, επομένως θα υπάρχει γρηγορότερη επέμβαση των δυνάμεων και άρα γρηγορότερη διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Μπήλιος, τέλος, εξήγησε ότι «η ‘Βεργίνα’ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και το drone θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο προστασίας της βιοποικιλότητας της περιοχής, αλλά και του τοπικού πληθυσμού» και σημείωσε ότι η Ροδόπη είναι ο «γενέθλιος τόπος της εταιρίας μας» για τον οποίο η Ζυθοποιία ενεργεί υποστηρικτικά, και μάλιστα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο πάντα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εξετάσει και θα σχεδιάσει τη διάθεση 10.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας με αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό, επενδύοντας έτσι τα μέγιστα στον τομέα της Πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναπληρωματικός στη διοίκηση της ΕΠΟ ο Γιώργος Πριονίδης

Η εκλογή του προέδρου της ΕΠΣ Καβάλας, Γιώργου Πριονίδη, ως αναπληρωματικού μέλους στην 3η θέση του νέου Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το καβαλιωτικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΣ Καβάλας επίσης συγχαίρει το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, και όλο το νέο διοικητικό συμβούλιο για την εκλογή τους, ευχόμενη επιτυχία στο έργο τους. Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en