Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Μόνο με την ολοκλήρωση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης, το νέο λιμάνι της Καβάλας θα είναι πραγματικό μεγάλο λιμάνι»

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολύτιμη και καίρια αποδείχθηκε η συνάντηση και συνεργασία που είχε σήμερα (Δευτέρα) το πρωί ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για το θέμα της ένταξης κατασκευής του έργου της Σιδηροδρομικής σύνδεσης που συνδέει τον εμπορικό λιμένα της Καβάλας με την υφιστάμενη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή των Τοξοτών.

Το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης προχωρά άμεσα τον Ιούλιο στη φάση της δημοπράτησης της τρίτης φάσης των μελετών, στην υπογραφή σύμβασης τον Φεβρουάριο του 2015 με διάρκεια εκπόνησης 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου είναι 250 εκ. € και ο χρόνος ολοκλήρωσης δύο έτη.

Το έργο, μετά την σημερινή συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη, εντάχθηκε ως τμήμα του νέου σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης-Αμφίπολης-Καβάλας-Ξάνθης, που στο πλαίσιο των νέων κατευθυντήριων γραμμών της ευρωπαϊκής πολιτικής για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών περιόδου 2014-2020 εντάχθηκε στο βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το έργο περιλαμβάνει τη νέα μονή σιδηροδρομική γραμμή μήκους 31,8 χλμ. από τη Νέα Καρβάλη μέχρι τους Τοξότες Ξάνθης, στην οποία προβλέπεται μία σιδηροδρομική στάση στη Νέα Καρβάλη κι ένας σιδηροδρομικός σταθμός στην περιοχή Πέρνης – Γραβούνας. Περιλαμβάνει επίσης τις συνδετήριες γραμμές με τον εμπορικό λιμένα της Νέας Καρβάλης, μήκους 6,7 χλμ., με τη ΒΙΠΕ Καβάλας, μήκους 3,11 χλμ., με τη Βιομηχανία Λιπασμάτων, μήκους 1,59 χλμ., τις κάθετες οδούς συνολικού μήκους 11,6 χλμ., και τις παράπλευρες οδούς, συνολικού μήκους 28 χλμ.

Ο Γιώργος Καλαντζής ασχολείται με το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας από το 1996, όταν είχε καταθέσει την πρώτη ερώτηση για το θέμα στη Βουλή. Από τότε δεν σταμάτησε να ασχολείται με τη σιδηροδρομική σύνδεση, κάνοντας σχετικές αναφορές και ερωτήσεις, συναντήσεις και συνεργασίες με τους αρμόδιους Υπουργούς.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν ότι τα εισοδήματα της περιόδου για το 9μηνο Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2019 σημείωσαν αύξηση 14% υπερβαίνοντας 16 δυς ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης ώστε να ενημερώσει τους πολίτες ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου οι δημότες Καβάλας πρέπει να δηλώσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους. Ο δήμαρχος έδωσε και απαντήσεις σχετικά με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη και άλλων φορέων της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διαφωνία και αποχώρηση Παναγιωτίδη από την διοίκηση Δέμπα του Επιμελητηρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χθες το βράδυ στις 7.30 υπήρξε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας της παράταξης του Μάρκου Δέμπα με σκοπό και στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του Α΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννη Παναγιωτίδη μετά την τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε “μυστική συμφωνία” μεταξύ του Δέμπα και του ιδίου, για την αλλαγή της Προεδρίας του Επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. 

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών με τον κ. Δέμπα να είναι κατηγορηματικός ότι ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία παρά μόνο κάποιες συζητήσεις, έστω και προχωρημένες οι οποίες όμως ποτέ δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποφάσεις.

Επίσης όπως προέκυψε κανένα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής δεν γνώριζαν την “επίμαχη” υποτιθέμενη συμφωνία όπως παραδέχθηκαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δέμπας και Παναγιωτίδης. 

Από την πλευρά των μελών της Διοικητικής Επιτροπής υπήρξαν τοποθετήσεις όπου χαρακτήρισαν την “μυστική συμφωνία”, ακόμα και αν υπήρχε “παράνομη” και άνευ ουσίας, εφόσον δεν ήταν ενήμερα τα μέλη της παράταξης και οι υποψήφιοι επισήμως όπως θα έπρεπε να είχε γίνει για λόγους τυπικούς αλλά και δεοντολογίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι δύο φορές δόθηκε η ευκαιρία και στους δυο εμπλεκόμενους να “αποκαλύψουν” την υποτιθέμενη μυστική συμφωνία, αλλά  την αρνήθηκαν. Μία κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνδυασμού, αλλά και όταν το θέμα τέθηκε ευθέως από όλα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής σε συνεδρίαση όπου και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε με την Μάρκο Δέμπα να την αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο φορές. 

Ο κ. Παναγιωτίδης μετά την εξέλιξη αυτή διαχώρισε την θέση του από την ομάδα Δέμπα και δήλωσε στους παρεβρισκόμενους ότι θα συνεχίσει μόνος του, παραιτούμενος ουσιαστικά από την Αντιπροεδρία αλλά και την συμμετοχή στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Επίσης ανέφερε στους παρεβρισκόμενους ότι στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεκδικήσει την προεδρία με δική του παράταξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ