Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Μαύρες» οι φετινές εορτές για τους εμπόρους της Καβάλας

Σε απόγνωση, κυριολεκτικά, βρίσκονται οι έμποροι της Καβάλας καθώς μπορεί η κίνηση στους δρόμους της πόλης τις ημέρες των εορτών να ήταν αυξημένη, ωστόσο αυτή δεν μετουσιώθηκε σε ρευστό και αγορά αγαθών, με συνέπεια το ταμείο τους να παραμένει μείον και το ηθικό τους να έχει πάρει την κατιούσα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τόσο η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Μαρία Τσουρή στο KavalaPress όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης στην εφημερίδα “Καβάλα» ο φετινός Δεκέμβριος ήταν ο χειρότερος της τελευταίας 15ετίας για τους εμπόρους, ένεκα της έλλειψης χρημάτων στα πορτοφόλια των καταναλωτών. Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, επιτείνει την γκρίνια στις τάξεις των καταστηματαρχών, οι οποίοι βλέπουν τα χρέη να μετατρέπονται καθημερινά σε θηλιά χωρίς να είναι σε θέση να αντιδράσουν.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με αφορμή το γεγονός ότι την τελευταία Κυριακή του 2013 τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά (όπως είχε αποφασιστεί στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου). Όπως επεσήμαναν τόσο η κ. Τσουρή όσο και ο κ. Λεμονίδης “στην γενική συνέλευση αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα της Καβάλας περισσότερες από 7 Κυριακές σε ολόκληρο το έτος, ενώ ταυτόχρονα είχε οριστεί ότι η τελευταία Κυριακή του έτους θα ήταν ημέρα αργίας για τους εμπόρους. Θεωρούμε ότι έχουμε την συνείδησή μας καθαρή, μιας και πράξαμε τα δέοντα για να ληφθεί μια σωστή απόφαση. Ωστόσο μέχρι και 2 ημέρες πριν την τελευταία αυτή Κυριακή βρέθηκαν αρκετοί καταστηματάρχες που ζητούσαν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους -παρά το γεγονός ότι είτε δεν προσήλθαν στην γενική συνέλευση είτε προσήλθαν και δεν έλαβαν τον λόγο-. Αυτό, βέβαια, δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε, δεδομένου ότι εμείς σαν στόχο μας έχουνε την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας. Αν ανοίγαμε τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του 2013, παρά την σχετική μας απόφαση, θα πηγαίναμε κόντρα στον νόμο, και οι συνέπειες θα ήταν πραγματικά απρόβλεπτες για όλους μας.»

Παράλληλα με το ζήτημα της τελευταίας Κυριακής του έτους τέθηκε και το θέμα της περιβόητης Λευκής Νύχτας των Αθηνών (της διατήρησης, δηλαδή, της λειτουργίας των καταστημάτων ως τις 11 το βράδυ του Σαββάτου). Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Λεμονίδης παρατήρησε ότι η Λευκή Νύχτα διοργανώθηκε λόγω της σύγχυσης που υπήρχε μέχρι και την τελευταία στιγμή σχετικά με το αν θα άνοιγαν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή τόνισε πως “όταν μιλάνε για αγορά της Αθήνας μιλούν μόνο για την Ερμού, μια οδό γεμάτη από αλυσίδες και μαγαζιά, η οποία έτσι και αλλιώς έχει κόσμο και κίνηση. Το θέμα είναι, όμως, αν ο κόσμος ψωνίζει. Και από ότι φάνηκε και φαίνεται τα μαγαζιά είναι και ήταν άδεια! Η Λευκή Νύχτα που έγινε στην Καλαμάτα ήταν πετυχημένη λόγω της ημέρας. Ήταν 31 Αυγούστου, τελευταία μέρα των εκπτώσεων, έγινε μια πετυχημένη δράση σε σωστό χρόνο. Αν κάπως έτσι οργανωμένα και σωστά κινηθούμε και εμείς, τότε και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα αποδεχθεί την πρόταση και θα ανοίξει τα μαγαζιά. Όμως όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται όταν ο χρόνος είναι σωστός»

Από την άλλη η κ. Τσουρή προσέθεσε ότι “στην Αθήνα κέρδισαν ουσιαστικά όσα μαγαζιά είχαν προσφορές στα προϊόντα τους. Ωστόσο οι προσφορές έξω από την περίοδο των εκπτώσεων είναι παράνομες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ζήτημα είναι να συνδυαστεί η Λευκή Νύχτα με μια σειρά εκδηλώσεων, όπως ακριβώς ήταν αυτές του Cosmopolis. Αν και εφόσον υπάρξει κάποια τέτοια ενδιαφέρουσα πρόταση δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να την εξετάσουμε».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Οι παρεμβάσεις στις συνοικίες της Καβάλας απαιτούν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και ευρύτερες συναινέσεις

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “Ο Τόπος της Ζωής Μας” και ο επικεφαλης της Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρει :

Παραβρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα εργαστήριο σχεδιασμού μίας νέας πρότασης για παρεμβάσεις στη συνοικία της Παναγίας, μαζί με επιστημονικούς συνεργάτες του Δήμου και εκπροσώπους φορέων.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που έγιναν και οι “ζωντανές” συζητήσεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν την ανάγκη να σχεδιάσουμε για την Παναγία ένα μακρόπνοο και ρεαλιστικό πλάνο αντιμετώπισης των αναγκών και των προβλημάτων, με προτεραιότητες.

Όπως φυσικά επιβεβαίωσαν την ανάγκη να συμφωνήσουμε όλοι στο πλάνο αυτό, τόσο οι φορείς της Αυτοδιοίκησης όσο και η τοπική κοινωνία.

Η υλοποίηση έργων για τις συνοικίες της Καβάλας είναι υπόθεση όλων.

Εμείς ως παράταξη είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο και στην ανταλλαγή ιδεών, ιδιαίτερα με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Για όλες τις συνοικίες της Καβάλας και τους οικισμούς του Δήμου μας.

Έχουμε αποδείξει ότι ακούμε προσεκτικά όλους τους πολίτες τι έχουν να μας πουν και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αναπτυξιακός Νόμος | Κατατέθηκαν 562 αιτήσεις στο καθεστώς ενίσχυσης «Τουριστικών Επενδύσεων»

Ολοκληρώθηκε χθες 5 Δεκεμβρίου 2022, ο 1ος κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο εν λόγω καθεστώς ενίσχυσης κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 €.  Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των ανωτέρω αιτήσεων υπαγωγής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζεται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε:

«Η Ελλάδα με τις πολιτικές συνολικά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο συνεχόμενα έτη καταγράφουμε ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών. Το μέτρο όμως της αλλαγής ως προς το επενδυτικό κλίμα στη χώρα νομίζω ότι το αποτυπώνει καλύτερα και από τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που ξεκόλλησαν τα τελευταία χρόνια όπως το Ελληνικό ή τα Ναυπηγεία, καλύτερα και από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις που προσελκύσαμε τα τελευταία χρόνια όπως η Pfizer, η Microsoft ή η Amazon Web Services, αυτό που συμβαίνει με το ένα και μόνο καθεστώς του τουρισμού και τον έναν και μόνο τρίμηνο κύκλο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Έχουμε 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, το σύνολο αυτό ισούται με όλους τους αναπτυξιακούς κύκλους της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και των πέντε ετών που ήταν κυβέρνηση. Πέντε χρόνια Αλέξη Τσίπρα έγιναν αιτήσεις περίπου 1.5 δισεκατομμυρίου και τρεις μήνες Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν λίγες παραπάνω σε ένα και μόνο καθεστώς. Αν κάνετε τη σύγκριση θα καταλάβετε γιατί η Ελλάδα είναι μια καινούργια χώρα και γιατί αυτός ο Πρωθυπουργός αξίζει να επανεκλεγεί αυτοδύναμος για να συνεχίσει την καλή μοίρα του ελληνικού λαού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά:

«Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δεσμευτήκαμε να υιοθετήσουμε ένα ευέλικτο, φιλο-επενδυτικό πλαίσιο που προάγει την επιχειρηματικότητα χωρίς αγκυλώσεις. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου επιβεβαιώνει ότι επιτύχαμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον χορήγησης κρατικών ενισχύσεων στις ιδιωτικές επενδύσεις. Στο δεύτερο καθεστώς Ενίσχυσης Τουριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο έρχεται να στηρίξει έναν πολύ σημαντικό και ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, κατατέθηκαν 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα 360ᵒ», που θα καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς το έργο μας με στόχο να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια στην επιχειρηματικότητα να ακμάσει».

Υπενθυμίζεται ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των αιτήσεων για το καθεστώς της Αγροδιατροφής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (opsan.mindev.gov.gr), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Δεκεμβρίου 2022.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΚΑΒ be S.A.F.E | Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης 2022

Το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια του πανελλαδικού σχεδίου δράσης του Τμήματος Εκπαίδευσής του, διοργανώνει για 9η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2022, τη Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα:

«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ υλοποιούνται με τη στήριξη και την αρωγή των Τοπικών ή Περιφερειακών θεσμικών φορέων καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης» του ΕΚΑΒ, ανά ΠΕΡΙΟΧΗ της Ελλάδας, έχει ως εξής:

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: