Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μάχες» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου μεταξύ της διοίκησης και της αντιπολίτευσης για τα έργα

Δημοσιεύτηκε

στις

Για καθυστερήσεις κάνει λόγο η αντιπολίτευση, για «ανεκδιήγητες καταγγελίες» και «κατάπτυστη επίθεση» στην προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας μιλά η πλευρά Τσομπανόπουλου-Όλες οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής κατά το διάστημα 5-11 Μαρτίου.

 Για πανικό της αντιπολίτευσης ο οποίος οδηγεί σε «ανεκδιήγητες καταγγελίες» σχετικά με την ολοκλήρωση των έργων κάνει λόγο η διοίκηση του δήμου Νέστου και παράλληλα καταγγέλλει «κατάπτυστη επίθεση»στην προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πρωτοδικείο Καβάλας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο και την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λόβουλου Κυριακή, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα μετά την καταγγελία στην οποία προέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης διότι κατάφερε η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει το έργο του Κόμβου των Σφαγείων εντός των προβλεπόμενων χρονικών προθεσμιών και χωρίς ο Δήμος Νέστου να μπει σε περιπέτειες. Κατά συνέπεια η Δημοτική αρχή απέφυγε να πληρώσει, πράγμα που θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση, το έργο με έσοδα του Δήμου και να επιστρέψει τη χρηματοδότηση στην Ευρώπη (Έργο ΕΣΠΑ).

«Σημαντικό ήταν ότι αποφύγαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές λόγω της επικινδυνότητας που υπήρχε αφού το συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

»Σημειώνουμε  δε τη μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής να καταφέρει να ολοκληρώσει μια σειρά από έργα ( Α’ Παιδικός Σταθμός, 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης , Γεωθερμία) μεταξύ αυτών και το έργο του κόμβου των σφαγείων στα προβλεπόμενα χρονικά όρια,  έχοντας ΜΟΝΟ 2 μηχανικούς όταν άλλοι Δήμοι διαθέτουν πάνω από 15.

»Ποιος ξεχνάει άλλωστε την ανήκουστη κίνηση (πανελλαδικά για πρώτη φορά) στην οποία προέβη ο πρώην Δήμαρχος να υπογράψει δύο μέρες πριν εγκαταλείψει- ευτυχώς οριστικά- την διοίκηση του Δήμου, τη μετακίνηση 27 υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και μηχανικών. Η υποστελέχωση αυτή του Δήμου, από υπαλλήλους,  στερεί πέραν της γνώσης, πολύτιμες ώρες εργασίας με οδυνηρές συνέπειες στην εκτέλεση των έργων που αφορούν τον Δήμο.

»Άφωνη άφησε την κοινή γνώμη, επίσης, η επίθεση στην οποία προέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προς την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λόβουλου Κυριακή η οποία αποτελεί και τον 1 από τους 2 μηχανικούς του Δήμου, διότι έπραξε τα νόμιμα προς όφελος του Δήμου, ζητώντας μάλιστα να της γίνει πειθαρχικός έλεγχος με τις όποιες κυρώσεις για την θέση της, καθιστώντας την κατηγορούμενη.

»Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως σε καμία ενέργεια δεν προέβη ούτε η διοίκηση ούτε και η κα Λόβουλου χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας από την οποία ο Δήμος έχει το πράσινο φως για όλες τις ενέργειές του.

»Η διοίκηση του Δήμου μας και ο Δήμαρχος, προσωπικά, στέκεται δίπλα και στηρίζει την εξαιρετική υπάλληλο κα Λόβουλου και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει επαγγελματικό θέμα στην ίδια, αντίθετα θα προχωρήσει στην επιβράβευσή της για τις προσπάθειές της να ολοκληρωθούν επιτυχώς και στα προβλεπόμενα χρονικά όρια τα έργα του Δήμου.

»Όσο για τον αξιολύπητο κύριο με εμμονή στις καταδιώξεις, τον αφήνουμε στην πολιτική μοναξιά στην οποία έχει περιέλθει και στην κρίση των πολιτών του Δήμου μας», αναφέρει η διοίκηση του δήμου σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής κατά το χρονικό διάστημα 5-11 Μαρτίου 2018.

Δημοτικό Συμβούλιο με «σκληρές» απαντήσεις του δημάρχου στα εκτός ημερησίας θέματα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου και στα εκτός ημερησίας θέματα, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, προέβη σε μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων αλλά και απαντήσεων, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατες φήμες τα όσα του καταλόγισε η αντιπολίτευση:

 • Αναφέρθηκε αρχικά, στη στήριξη των υπαλλήλων των Παιδικών Σταθμών με συμβολικό κλείσιμό τους στις 20/02/2018 αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες.
 • Στη συνέχεια, επισήμανε τις ενέργειες του Δήμου για επάνδρωση οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος.
 • Ειδική αναφορά έκανε στις ενέργειες που προέβη ο Δήμος (εγγράφοντας στον προϋπολογισμό το ποσό των 10.000€) για την αγορά οικοπέδου στο Χρυσοχώρι προκειμένου να επεκταθούν  τα κοιμητήρια των ΡΟΜΑ.
 • Αναφέρθηκε ακόμη, στην άμεση αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στον Δήμο, κυρίως στην περιοχή του Ορεινού αλλά και την Κεραμωτή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
 • Ο Δήμαρχος Νέστου ήταν πολύ αιχμηρός στο θέμα των καταγγελιών των «γνωστών-αγνώστων»:
 1. Για το έργο του κόμβου των σφαγείων που «δυστυχώς» για κάποιους ολοκληρώθηκε στην ώρα του.
 2. Για τη πιο γρήγορη μεταφορά του ιατρείου Κεραμωτής σε νέο χώρο ενώ, κι εδώ είναι το οξύμωρο οι κάτοικοι Κεραμωτής δεν θέλουν να φύγει και πάνω από όλα κάνοντας τόσους αγώνες ώστε να παραμείνει, τώρα καταγγέλλεται η καθυστέρηση της μεταφοράς.
 3. Για την περίεργη καταγγελία να ανοιχτεί το κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κεραμωτής προκειμένου να καταγράψουν οι αστυνομικοί ποιος και τι έχει αποθηκευτεί εντός του κτηρίου. «Φυσικά δεν βρέθηκε τίποτα παρά μόνο ένα κενό κτήριο. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο», σχολίασε ο Δήμαρχος και τόνισε πως η αντιπολίτευση οφείλει να είναι παραγωγική και να στηλιτεύει πραγματικά γεγονότα και όχι φανταστικά.
 • Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα (2-4/03/2018) και την σημαντική βράβευση του Δήμου στην συμβολή του στην αειφόρο ανάπτυξη.
 • Ανακοίνωσε επίσημα τους νέους Αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Σαββαΐδη Λάζαρο και Τουριστικής Ανάπτυξης κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

 • Η πρόσληψη 11 υδρονομέων για 6 μήνες
 • Η μείωση των τελών άρδευσης στον Δήμο για τις καλλιέργειες τριφυλλιού και καλαμποκιού από 25€ μέχρι πρότινος σε 17€
 • Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ για τη λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων
 • Η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου Ηπειρωτών Δήμου Νέστου με το ποσό των 1.000€.
 • Η οικονομική ενίσχυση προμήθεια υπολογιστών για το Κέντρο Υγείας προκειμένου να καταγράφονται επείγοντα περιστατικά (Ο Δήμος Νέστου καλύπτει ήδη κόστος αναλώσιμων, γραφικής ύλης και καυσίμων)
 • Η 3η αναμόρφωση- τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Νέστου οικονομικού έτους 2018
 • Η συνδιοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων από το 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης (Οικονομική ενίσχυση 3.000€)
 • Η υποβολή αιτήματος έκτακτης επιχορήγησης από τον Δήμο Νέστου με το ποσό των 7.000 για την εκτέλεση εργασιών σιδεροκατασκευών στις σχολικές μονάδες της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της έκτακτης επιχορήγησης από τον Δήμο του ποσού των 7.200€ για εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Δήμου Νέστου

Παρουσίαση του βιβλίου «Εργαστηριακές ηλεκτρολογικές-ηλεκτρονικές εφαρμογές» του Κολλιού Αργύρη με την οργάνωση του δήμου Νέστου

Στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης παρουσιάσθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου το βιβλίο του συντοπίτη μας Κολλιού Αργύρη με τίτλο «Εργαστηριακές Ηλεκτρολογικές Ηλεκτρονικές Εφαρμογές».

Την οργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Νέστου ενώ βραβείο απένειμε στον συγγραφέα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ο Δήμος θα προμηθευτεί βιβλία του συγγραφέα προκειμένου να δωρισθούν στη βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, αντίστοιχης ειδικότητας.

Στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου παρέστη πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και η πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαΐδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γιώργος.

Ο δήμος Νέστου στηρίζει τους Παιδικούς του Σταθμούς

Τον Δήμαρχο Νέστου συνάντησαν στο γραφείο του η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, με τις Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών, την Τρίτη 6 Μαρτίου . προκειμένου να ζητήσουν τη στήριξή του στο θέμα που προέκυψε με την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση οδηγώντας σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως υπάρχουν υποδομές στους παιδικούς ενώ δεν υπάρχουν στα νηπιαγωγεία για να δεχθούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου-Πλούσια η ατζέντα του με ραντεβού σε υπουργεία και υπηρεσίες

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου την Τετάρτη 7 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

 • Το θέμα της απόφασης της κυβέρνησης για τους Παιδικούς Σταθμούς και το κλείσιμό τους στις 20/02/2018
 • Το θέμα των καθαριστριών των σχολείων
 • Το θέμα του εξοπλισμού των σχολείων και την αύξηση κατανομής
 • Το νομοθετικό πλαίσιο για λειτουργία ΚΔΑΠ στους Δήμους σε σχολικά κτήρια

Αργότερα, ο Δήμαρχος μετέβη στο Υπουργείο Ναυτιλίας όπου συνάντησε  τον Γενικό Γραμματέα κ. Καλαματιανό, υποβάλλοντάς του  την Κυκλοφοριακή Μελέτη για την Κεραμωτή προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των βαρέων οχημάτων από την περιοχή.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 8 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος , επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών όπου συνάντησε τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Κουτσιανά για θέματα εξοπλισμού σχολικών μονάδων προκειμένου να συζητήσουν θέματα ενίσχυσης εξοπλισμού σχολικών μονάδων για τον Δήμο Νέστου.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νέστου παρουσίασε το «Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού και καινοτόμο αγροτική εκμετάλλευση» στο 6o Smart Cities Conference +Expo που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Συνεδριακό Κέντρο Δαϊς όπου παρουσιάσθηκαν καινοτομίες και τεχνολογίες που «χτίζουν» έξυπνες πόλεις.  Η παρουσίαση του Δημάρχου έγινε στο Workshop Sustainability B’: Πολιτικές και Συστήματα για Βιώσιμο και Ευφυή Αστικό Σχεδιασμό.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» εμβολίασαν παιδιά Ρομά στο Χρυσοχώρι

Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Χρυσοχώρι προκειμένου να εμβολιαστούν 43 παιδιά των ΡΟΜΑ στο πλαίσιο της δράσης τους για την πρόληψη σοβαρών επιδημιών. Το πρόγραμμα οργάνωσε για τον Δήμο η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη.

Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ όπου τον Δήμαρχο Νέστου, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε ο δήμος Νέστου

Τη Γιορτή της Γυναίκας τίμησε ο Δήμαρχος Νέστου με ένα μήνυμα που τις αφορούσε αναφερόμενος στους αγώνες και στον πολυποίκιλο ρόλο της ενώ χάρισε σε όλες τις γυναίκες υπαλλήλους τους Δήμου λουλούδια ως συμβολικό δώρο.

kavalapost.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2019 | Τελευταία ημέρα αύριο για τα μηχανογραφικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Λήγει αύριο, Τετάρτη, η προθεσμία τελικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων μετά και τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, η αυριανή προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά.

Αυτό σημαίνει πως αύριο κλειδώνει οριστικά η εφαρμογή προκειμένου να ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι θα έχουν στο εξής πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου. Αντιστοίχως, οι υποψήφιοι μπορούν να τυπώσουν την οριστικοποιημένη μορφή ή να την αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Η πλατφόρμα άνοιξε στις 21 Ιουνίου, ημέρα από την οποία οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούσαν να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό τους από το λύκειό τους. Η προθεσμία οριστικοποίησης έληγε στις 15 Ιουλίου. Ωστόσο εξετάστηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση προκειμένου να εξεταστούν τυχόν αδυναμίες σε νέα Ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσειςΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση και όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου | Τη χτύπησε και μετά τη βίασε στη σπηλιά που την πέταξε

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων η συνέντευξη τύπου της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ, για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, με τα όσα αποκαλύφθηκαν να δίνουν νέα τραγική διάσταση στο στυγερό έγκλημα με φερόμενο ως δράστη έναν 27χρονο πατέρα δύο παιδιών.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομκός Διευθυντής Χανίων Γιώργος Λυμπινάκης, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Πάρης Χινόπουλος και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου, έδωσαν στη δημοσιότητα, με τον πιο επίσημο τρόπο – δείγμα του βάρους και του αντίκτυπου που έχει το ειδεχθές έγκλημα – συγκλονιστικά στοιχεία και διευκρινίσεις για την υπόθεση που έφερε τα Χανιά, με αρνητικό πρόσημο, στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας.

Την πέταξε στη σπηλιά και τη βίασε

Τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν είναι ενδεικτικά για το βασανιστικό τρόπο που «έφυγε» ηΑμερικανίδα βιολόγος. Όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σήμερα, ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης βίασε την 60χρονη γυναίκα στη σπηλιά που εντοπίστηκε νεκρή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος καθ’ομολογία δράστης, το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει, την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε.

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό.

Τι κατέθεσε ο δράστης

Όπως ανακοίνωσε η Υπαστυνόμος Α’, Ελένη Παπαθανασίου «ο δράστης ισχυρίστηκε οτι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να τη ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγιου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προυπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο οπου καθάρισε επιμελώς το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Δείτε το βίντεο

από το flashnews στην Κρήτη

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση Υγείας Π.Ε Καβάλας | Κατασχέθηκαν 180 κιλά ακατάλληλα τρόφιμα από το Park Food Festival

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ένα πλήρως ενημερωτικό δελτίο τύπου προχώρησε το πρωί της Τρίτης η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Καβάλας όσον αφορά την διεξαγωγή του Park Food Festival στην Καβάλα.

Πιο συγκεκριμένα :

Mε αφορμή τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τόσο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για τον ρόλο της Υπηρεσίας μας κατά την διάρκεια του PARK FOOD FESTIVAL και συγκεκριμένα την Παρασκευή 12.7.2019, που έλαβε χώρα στο Πάρκο Φαλήρου, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ θέλει να ενημερώσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μέσω αυτών το καταναλωτικό κοινό για τα παρακάτω: Ο υγειονομικός έλεγχος γίνεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και σε ώρες λειτουργίας που είναι σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία σε χώρους όπου μεταξύ των άλλων γίνεται και δραστηριότητα επιχείρησης τροφίμων, έτι δε περισσότερο όταν υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες, αλλά και όταν απευθύνονται σε ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως στην προκειμένη
περίπτωση. Ο υγειονομικός έλεγχος έγινε με την συνοδεία αστυνομικών υπαλλήλων του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας και διεξήχθη σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο. Ελέγχθηκαν περίπου 20 (είκοσι) επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν στο σύνολό τους παραβάσεις της υγειονομικής Νομοθεσίας με δυνητικό κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία και πιο αναλυτικά διαπιστώθηκαν ελλείψεις στα απαιτούμενα δικαιολογητικά που οφείλει να κατέχει αλλά και να επιδεικνύει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και έγιναν προφορικές συστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, για την εφαρμογή των Κανόνων Ορθής Υγειονομικής Πρακτικής, για την ασφάλεια των παραγομένων και προσφερομένων τροφίμων, έχοντας ως γνώμονα την προστασία και διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή, ο οποίος καταναλωτής ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι σε γενικές γραμμές ελλιπώς ενημερωμένος. Κατά την διάρκεια του υγειονομικού ελέγχου κατασχέθηκε και στην συνέχεια καταστράφηκε, ποσότητα τροφίμων 180 κιλών περίπου, από 2 (δυο) επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τις
διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας, ΩΣ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ σύμφωνα με τον Ν. 4235/14, τα οποία ήταν έτοιμα προς διάθεση.
Οι εκθέσεις του υγειονομικού ελέγχου θα αποσταλούν σε όλες τις ελεγχθείσες επιχειρήσεις για ενημέρωση τους, όπως νομοθετικά προβλέπεται, καθώς και στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες λόγω σχετικής αρμοδιότητας (λήψη διοικητικών μέτρων κλπ) καθώς και στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας για την λήψη των διοικητικών μέτρων αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας. Κάθε άλλο δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τέλος, ευχαριστούμε Δημόσια τον Διοικητή, τους Αξιωματικούς και Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, για την συνδρομή τους στο ελεγκτικό έργο της Υπηρεσίας μας και για την προθυμία της συνεργασίας τους όποτε και αν τους ζητηθεί.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Στον Πλατανότοπο ο Γιάννης Πασχαλίδης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τη Δευτέρα, τη περιοχή του Πλατανοτόπου, η οποία επλήγη από καταστροφική χαλαζόπτωση. Οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής υπέστησαν σοβαρές ζημίες που μπορεί να φτάσουν σε απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής τους.

Ο Βουλευτής συνομίλησε με τους πληγέντες παραγωγούς και κατέγραψε τις καταστροφές με οπτικοακουστικά μέσα, το προϊόν των οποίων απέστειλε ευθύς αμέσως στη κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και η αποκατάσταση τους. Επίσης, ο Βουλευτής δρομολόγησε ήδη επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών τόσο της περιοχής του Νέστου όσο και του Παγγαίου.

Η απόλυτη στήριξη των αγωνιστών του πρωτογενούς τομέα παραγωγής αποτελεί προτεραιότητα του επανεκλεγέντα Βουλευτή, ο οποίος βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ