Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Καταστροφικές πλημμύρες στα Τενάγη Φιλίππων και στο Δήμο Νέστου και Έντονη Χαλαζόπτωση στο Δήμο Παγγαίου».

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλειο και αφού τον ενημέρωσε για τη χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στο Δήμο Παγγαίου και τις ολοκληρωτικές καταστροφές που προκάλεσε, κατέθεσε το παρακάτω αίτημα ζητώντας την άμεση παρέμβασή του ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες του νομού μας.

Καβάλα 19 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΛΓΑ,

κ. Έξαρχο Βασίλειο

ΘΕΜΑ: «Καταστροφικές πλημμύρες στα Τενάγη Φιλίππων και στο Δήμο Νέστου και Έντονη Χαλαζόπτωση στο Δήμο Παγγαίου».

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τις συνεχείς προσπάθειές σας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών θα ήθελα να σας ενημερώσω και να ζητήσω τη συνδρομή σας στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρισμένων εκτάσεων των Τεναγών Φιλίππων και του Δήμου Νέστου, που ειδικότερα τη φετινή χρονιά είναι εντονότατο και έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία σποράς των χωραφιών(Τενάγη) και την καταστροφή καλλιεργειών με φασόλια, σπαράγγια  και καρποφόρα δένδρα(Δήμος Νέστου).

Επίσης λόγω της χθεσινής, 18/6/2014, έντονης χαλαζόπτωσης στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας έχουν υποστεί ολικές καταστροφές καλλιέργειες καλαμποκιών, σιτηρών, αμπελιών, ελιών και ηλίανθων, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των αγροτών μας.

Θεωρώντας άκρως αποτελεσματική και πολύτιμη τη συμβολή σας, σας παρακαλώ να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μου για  επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος των πλημμυρών καθώς και για την άμεση επέμβαση του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν οι, σε απόγνωση, πληγέντες αγρότες του νομού μας.

Ο κ. Έξαρχος επικοινώνησε άμεσα με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Καβάλας για να ενημερωθεί για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου ώστε να επιταχυνθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας στην καντίνα που “βάφτηκε με αίμα” στις Κρηνίδες

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας του 59χρονου ιδιοκτήτη καντίνας στις Κρηνίδες Καβάλας (διαβάστε εδώ και εδώ λεπτομέρειες για την υπόθεση)

Ο 49χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος σε μία διαδικασία που κράτησε περίπου 3,5 ώρες ενώ αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10:30.

Αναμένονται επίσημες δηλώσεις από τον δικηγόρο του 49χρονου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Λαζαρίδης | Στην Καβάλα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας παρουσία των δύο πρωθυπουργών

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Καβάλα θα φιλοξενηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Το γεγονός ανακοίνωσε μέσω twitter ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία και επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.

Η ατζέντα αυτής της διμερούς συνάντησης θα περιέχει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή, ενώ αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Καβάλας, φιλοξενώντας μια τόσο υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διπλωματική συνάντηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επενδύτικο ενδιαφέρον από Βούλγαρους για τα ακίνητα της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

alt text

Η Καβάλα και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου αναφέρονται σε χθεσινή δημοσίευση της Καθημερινής μεταξύ των περιοχών σε όλη την χώρα, οι οποίες ενδιαφέρουν αλλοδαπούς ως προς την αγορά ακινήτων.

Η επιτυχία του Νομού Καβάλας είναι μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι άλλες περιοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους για τον ίδιο λόγο είναι η Αθήνα, τα νησιά (Μύκονος κτλ), η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και δύο ακόμη πόλεις. Καλαμάτα και Βόλος. Ουσιαστικά το ενδιαφέρον για τα ακίνητα του Νομού είναι πολύ μεγάλο αν σκεφθεί κάποιος τον «ανταγωνισμό» μεταξύ άλλων- πιο τουριστικών- περιοχών της χώρας.

Αυτή η επιτυχία του Νομού προκύπτει άλλωστε κι από τις συμφωνίες που τελικά συνάπτονται, αυτές φαίνονται από τους ξένους πολίτες που εκδίδουν οικοδομική άδεια στις πολεοδομίες των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου. Όλο το ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει:

“Αυξημένη κατά 25% είναι η ζήτηση για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από υποψήφιους ξένους επενδυτές, συγκριτικά με το 2018. Αμερικανοί, Γερμανοί και Άγγλοι αποτελούν την «κινητήρια δύναμη» των επενδύσεων στην ελληνική αγορά κατοικίας, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του δικτύου αγγελιών ακινήτων Spitogatos που δημοσιεύει η Καθημερινή, ενώ έπονται οι Ολλανδοί.

Οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές βρίσκονται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, επιβεβαιώνοντας αφενός μεν τη σταθερή ζήτησή τους για αγορές ακινήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής, αφετέρου δε ότι υπάρχει ακόμα «δρόμος» έως ότου αποδειχθούν η πλέον δυναμική ομάδα ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Επί του παρόντος, οι δημοφιλέστερες περιοχές στις οποίες αναζητούν ακίνητα είναι η Τήνος, η Κηφισιά και η Γλυφάδα. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τους Γάλλους, τους Αυστραλούς, τους Σουηδούς, τους Βούλγαρους και τους Καναδούς.”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι Εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι εκλογές για τον Εμπορικό Σύλλογο της Καβάλας.

Οι συνδυασμοί είναι δύο ενώ αρκετά ικανοποιητική ήταν η προσέλευση την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές και την Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ όπου και θα κλείσουν για την καταμέτρηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ