Connect with us

ΞΑΝΘΗ

«Καμπάνα» δέκα μηνών από το Εφετείο Θράκης στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ για το… ρέμα της Χρύσας

Δημοσιεύτηκε

στις

-Εκδικάστηκε το πρωί της Τετάρτης στο Τριμελές Εφετείο Θράκης η πολύκροτη υπόθεση 
-«Ήταν λάθος μου το ότι δεν έβγαλα άδειες, αλλά δεν ήξερα ότι απαιτούνταν» ανέφερε ο κ. Τσέπελης
-Ωφέλιμες για την κύτη του ποταμού χαρακτήρισε τις «παρεμβάσεις» ο πρώην Δασάρχης 
-Δέκα μήνες φυλακή με τριετή αναστολή. «Δεν υπήρξε δόλος» ανέφερε η Εισαγγελέας 
Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Θράκης στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και δημοτικό σύμβουλο κ. Μανώλη Τσέπελη για τη γνωστή υπόθεση με το ρέμα της Χρύσας.
Ο κ. Τσέπελης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως και άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε το πρωί της Τρίτης, μετά από μια αναβολή. Συνκατηγορούμενοι με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ βρέθηκαν και δυο εργάτες, ένας ιδιοκτήτης εκσκαπτικού μηχανήματος και ο χειριστής αυτού, τους οποίους είχε προσλάβει ο ίδιος για τις επίμαχες εργασίες στο ρέμα της Χρύσας.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που βάρυναν τον κ. Τσέπελη αυτό των αυθαίρετων εκσκαφών αλλά και αυτό της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας έκτασης. Τα αδικήματα τελέστηκαν στις 28 Ιανουαρίου 2007, όταν εκσκαπτικό μηχάνημα προχώρησε σε παράνομες εργασίες στην περιοχή του ρέματος στη Χρύσα της Ξάνθης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης! 
Αρχικά εξετάστηκαν οι μάρτυρες, ο πρώτος εκ των οποίων υπάλληλος Πολεοδομίας που ανέφερε πως κλήθηκε η Υπηρεσία του να πραγματοποιήσει αυτοψία και διαπιστώθηκαν εκσκαφές και επιχωματώσεις, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά οι εργασίες αυτές οπτικά φαίνονταν να είχαν πραγματοποιηθεί εκτός του ρέματος. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως απαιτείται πολεοδομική άδεια για τέτοιου είδους ενέργειες, και βάσει αυτού συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας.
Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν και ένας δασοφύλακας ο οποίος ανέφερε πως η περιοχή στην οποία είχαν γίνει οι εργασίες έχει χαρακτηριστεί ως δασική λέγοντας χαρακτηριστικά πως «απαγορεύεται να γίνουν ενέργειες σε δασικές εκτάσεις εάν πρώτα δεν ληφθεί άδεια από το Δασαρχείο».
Στη συνέχεια κατέθεσε ο τότε αναπληρωτής Δασάρχης κ. Αναστάσιος Σταμπολίδης ο οποίος εξήγησε πως με πράξη χαρακτηρισμού η επίμαχη έκταση έχει χαρακτηριστεί αμετάκλητα ως δημόσια δασική. «Σε αυτές τις εκτάσεις η κάθε επέμβαση χωρίς άδεια είναι παράνομη» σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως δεν είχε κατατεθεί τέτοιο αίτημα στην Υπηρεσία από τον κ. Τσέπελη. Αντίθετα, παραδέχθηκε πως την επομένη (σ.σ. Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2007) των εργασιών ο κ. Τσέπελης παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία για να εκδώσει άδεια ζητώντας μάλιστα αυτή να πρωτοκολληθεί με παλαιότερη ημερομηνία (σ.σ. Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007). «Δεν έγινε δεκτό αυτό το αίτημα φυσικά» πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέας, για να συμπληρώσει πως «κάναμε αυτοψία παρουσία του Εισαγγελέα και διαπιστώθηκαν παράνομες εργασίες».
Όπως μάλιστα εξήγησε λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο υπήρχε ένας δρόμος, τον οποίο χαρακτήρισε στενό, και έγιναν εργασίες διαπλατυνσης ενώ τα μπάζα εναποτέθηκαν σε δημόσια δασική έκταση. Ωστόσο ο κ. Σταμπολίδης χαρακτήρισε ωφέλιμες τις επεμβάσεις στις οποίες προχώρησε ο κ. Τσέπελης, λέγοντας πως αν και ήταν παράνομες προστάτεψαν εν τέλει την κύτη του ρέματος.
Ακολούθως κατέθεσαν δύο υπάλληλοι της Νομαρχίας Ξάνθης που πραγματοποίησαν και αυτοί αντίστοιχο έλεγχο για τις εργασίες αλλά και ο δημοσιογράφος και εκδότης του Ακρίτα Βαγγέλης Βασιλειάδης. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και πως αυτή ήρθε στο φως, ενώ τόνισε πως είχε μαγνητοσκοπήσει μέρος των εργασιών το οποίο είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Ψάχνουν ακόμη την αρμόδια Αρχή
Κατά την ακροαματική διαδικασία και από την εξέταση και τις καταθέσεις των Υπηρεσιακών παραγόντων προέκυψε χάσμα αναφορικά με το ποια ήταν η αρμόδια Αρχή για να εκδώσει άδειες για τις σχετικές εργασίες.
Ο υπάλληλος της Πολεοδομίας που κατέθεσε ανέφερε πως η Υπηρεσία του ήταν αρμόδια για μια τέτοια άδεια, κάτι που αμφισβήτησε τόσο η πλευρά του κ. Τσέπελη όσο και ο ίδιος ο Δασάρχης, ενώ προσκομίστηκε έγγραφο στο οποίο αναφερόταν πως αρμόδια Αρχή για την έκδοση αδειών ήταν τελικά η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.
«Έκανα λάθος»
Συγνώμη ζήτησε κατά την απολογία του κ. Μανώλης Τσέπελης αποδεχόμενος, κατά δήλωσή του, πως ήταν λάθος του το ότι δεν εξέδωσε άδειες, κάτι που το απέδωσε στο ότι δεν γνώριζε πως χρειάζονταν σχετική αδειδότηση για τις εργασίες.
Άξιο αναφοράς το γεγονός πως όταν ο κ. Τσέπελης πλησίαζε προς την έδρα ο πρόεδρος του Τριμελούς του είπε «τι θα μας πείτε τώρα; Ότι ο χείμαρρος είναι δικός σας;».
Από τη μεριά του ο κ. Τσέπελης ανέφερε κατά την απολογία του πως κληρονόμησε μια έκταση από τον πατέρα του στην επίμαχη περιοχή, μέσα στην οποία υπήρχαν εγκαταστάσεις χοιροστασίου και δένδρα. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως με τις ενέργειες του επιχείρησε να ανοίξει τον δρόμο για να μπορούν μεγάλα οχήματα να πλησιάζουν την ιδιοκτησία του, όπως την χαρακτήρισε, και να αδειάζουν εκεί ξύλα τα οποία χρησιμοποιεί για τον ξυλόφουρνο που διατηρεί στην Χρύσα.
«Ήταν λάθος μου το ότι δεν έβγαλα άδεια. Επειδή όμως ο δρόμος προϋπήρχε δεν θεώρησα ότι χρειάζεται άδεια» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως τα μπάζα από τη διάνοιξη του δρόμου εναποτέθηκαν σε παρακείμενο σκουπιδότοπο για τον καλλωπισμό της περιοχής. «Εγώ δεν τη διεκδικώ αυτή την έκταση, δεν είναι δική μου» τόνισε για το συγκεκριμένο τμήμα γης το οποίο πρακτικά μπαζώθηκε. «Είναι δυνατόν εσείς ως Αντιδήμαρχος τότε να μην ξέρετε πως δεν μπορούμε να κάνουμε διαπλάσεις χωρίς άδεια» διερωτήθηκε η Εισαγγελέας της έδρας απευθυνόμενη προς τον κ. Τσέπελη.
Όπως έγινε γνωστό ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία τόσο η φερόμενη ως ιδιοκτησία του κ. Τσέπελη όσο και η παρακείμενη σε αυτή έκταση, στην οποία κατέληξαν τα μπάζα, έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές.
Οι δυο συνακτηγορούμενοι του κ. Τσέπελη υπέπεσαν σε μικρές αντιφάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σταμάτησαν οι εργασίες, αλλά και που βρίσκονταν οι ίδιοι και τα μηχανήματα όταν κατέφτασε η Αστυνομία στον χώρο.
Φυλάκιση 10 μηνών…. 
Μετά και τις απολογίες των κατηγορουμένων η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξετάσει κάποια στοιχεία και επιφυλάχθηκε για την απόφασή της μετά το διάλλειμα. Λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι οι Δικαστές επέστρεψαν στην αίθουσα με την Εισαγγελέα να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ο κατηγορούμενος ομολογεί πως διεκδικεί μια έκταση την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας σε καμία έκταση αφού αυτή είναι δημόσια δασική, έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια από το 2003. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας θα κρίνουν την οποία διεκδίκηση του κατηγορουμένου».
Στη συνέχεια τόνισε πως σύμφωνα με τον κατηγορητήριο οι αυθαίρετες εργασίες έλαβαν χώρα σε παρακείμενη έκταση και όχι σε αυτή που διεκδικεί ο κ. Τσέπελης, με στόχο να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση βαρέων οχημάτων. «Από την ακροαματική διαδικασία δεν ξεκαθαρίστηκε το ποια είναι η αρμόδια Αρχή για να εκδώσει τις άδειες» πρόσθεσε η ίδια κάνοντας λόγο για ένα νεφελώδες νομικό καθεστώς το οποίο οδηγεί στην έλλειψη δόλου από πλευράς των κατηγορουμένων και ως εκ τούτου πρότεινε την αθώωσή τους για το αδίκημα των αυθαίρετων εκσκαφών και της συνέργειας σε αυτές.
Ακολούθως και αναφερόμενη στη κατηγορία της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας γης, τόνισε πως η φερόμενη ως ιδιοκτησία του κ. Τσέπελη ανήκει στο Δημόσιο ωστόσο ο ίδιος την έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του, ως εκ τούτου το αδίκημα έχει παραγραφεί με την ίδια να προτείνει την αθώωση του προέδρου της ΔΕΥΑΞ και για αυτή την κατηγορία.
Την ενοχή του κ. Τσέπελη μόνο για το αδίκημα της παράνομης εκχέρσωσης δημόσιας γης κατ’ εξακολούθηση πρότεινε η Εισαγγελέας, λέγοντας πως «λόγω της ιδιότητάς του γνώριζε ή όφειλε να γνώριζε ποιες εκτάσεις είναι δασικές.
Από την πλευρά του κ. Τσέπελη αμφισβητήθηκε το ότι η επίμαχη έκταση είναι δασική και μάλιστα προσκομίστηκαν έγγραφα στα οποία γίνεται μνεία σε αυτό.
Η έδρα έκρινε αθώο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ για το αδίκημα των αυθαίρετων εκσκαφών και ένοχο για τα άλλα δύο αδικήματα. Στον κ. Τσέπελη επεβλήθη ποινή 10 μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή ενώ του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου.
thrakitoday.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΖΩΑ

Κρούσματα Πυρετού του Δυτικού Νείλου σε ίππους σε Λάρισα και Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Μέτρα για την επιτήρηση του Πυρετού του Δυτικού Νείλου μετά από την επιβεβαίωση πρόσφατης μόλυνσης σε ίππους στην Λάρισα και την Ξάνθη από την Διεύθυνση Υγείας Ζώων, Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων. 

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πρόσφατη μόλυνση ίππου από τον ιό που προκαλεί τη νόσο του Πυρετού του Δυτικού Νείλου, χωρίς την εκδήλωση κλινικών συμπτωμάτων, στη Τοπική Κοινότητα Βρυοτόπου – Δημοτική Ενότητα Αμπελώνος του Δήμου Τύρναβου, της Π.Ε. Λάρισας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα «Φελώνη», του Δήμου Αβδήρων, της Π.Ε. Ξάνθης.

Σύμφωνα με το «Πρόγραμμα επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή, τα πτηνά και σε άλλα ζώα ευαίσθητα στον ιό», θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα ενεργητικής κλινικής επιτήρησης των ιπποειδών και η ενεργητική ορολογική επιτήρηση με χρήση ίππων – μαρτύρων, στις περιοχές αρμοδιότητάς σας, ως ακολούθως: 

α) Για την Π.Ε. Λάρισας, όπου επιβεβαιώθηκε το νόσημα στον ίππο, η επιτήρηση αφορά όλες τις εκτροφές που διατηρούν ιπποειδή (ίπποι, όνοι, ημίονοι – γίννοι) και οι οποίες βρίσκονται εντός ζώνης ακτίνας 20 χιλιομέτρων περιμετρικά του Δήμου όπου εντοπίστηκε το περιστατικό. 

β) Για τα τμήματα των Π.Ε. Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας οι οποίες συνορεύουν με την Π.Ε. Λάρισας , η επιτήρηση αφορά όλες τις εκτροφές που διατηρούν ιπποειδή (ίπποι, όνοι, ημίονοι – γίννοι) και οι οποίες βρίσκονται εντός ζώνης ακτίνας 20 χιλιομέτρων από τα σύνορά τους με την Π.Ε. Λάρισας.

Ακόμα, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η παθητική επιτήρηση του νοσήματος στα άγρια πτηνά, με αποστολή νεκρών άγριων πτηνών στο Τμήμα Παθολογίας Πτηνών και Μελισσών, Μικροβιολογίας, Λοιμωδών Νοσημάτων και Βρουκελλώσεων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως. 

γ) Για την Π.Ε. Ξάνθης, όπου επιβεβαιώθηκε το νόσημα στον όνο, η επιτήρηση αφορά όλες τις εκτροφές που διατηρούν ιπποειδή (ίπποι, όνοι, ημίονοι – γίννοι) και οι οποίες βρίσκονται εντός ζώνης ακτίνας 20 χιλιομέτρων περιμετρικά του δήμου όπου εντοπίστηκε το περιστατικό.

δ) Για τα τμήματα των Π.Ε. Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, οι οποίες συνορεύουν με την Π.Ε. Ξάνθης, η επιτήρηση αφορά όλες τις εκτροφές που διατηρούν ιπποειδή (ίπποι, όνοι, ημίονοι – γίννοι) και οι οποίες βρίσκονται εντός ζώνης ακτίνας 20 χιλιομέτρων από τα σύνορά τους με την Π.Ε. Ξάνθης.

Ακόμα, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η παθητική επιτήρηση του νοσήματος στα άγρια πτηνά, με αποστολή νεκρών άγριων πτηνών στο Τμήμα Παθολογίας Πτηνών και Μελισσών, Μικροβιολογίας, Λοιμωδών Νοσημάτων και Βρουκελλώσεων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων τα Τμήματα Κτηνιατρικής των παραπάνω Π.Ε. που δεν έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή των ιπποειδών και την αποστολή, σε ηλεκτρονική μορφή, του Μητρώου Εκτροφών Ιπποειδών (οργανωμένες ή μη) της ζώνης αρμοδιότητάς τους στην Κεντρική Υπηρεσία, (Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων της Δ/νσης Υγείας των Ζώων), να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν.

Πρέπει επίσης, να συνεχιστεί η διενέργεια δειγματοληψιών και σε ιπποειδή που δεν προορίζονται για μάρτυρες, τα οποία όμως βρίσκονται εντός των προαναφερθέντων ζωνών. 
Αναφορικά με τα αιμοδείγματα των ιπποειδών, αυτά αποστέλλονται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως, στο αρμόδιο εργαστήριο, που είναι το Τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής, Αφθώδους Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών.

neapaseges

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη | Θετικό στον ιό του Δυτικού Νείλου γαϊδουράκι στην Φελώνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες Κτηνιατρικής και Δημόσιας Υγείας. Έχουν ληφθεί μέτρα επιτήρησης σε ζώνη 20 χιλιομέτρων σύμφωνα με το «Πρόγραμμα επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή, τα πτηνά και σε άλλα ζώα ευαίσθητα στον ιό»

Θετικό βρέθηκε στον ιό του Δυτικού Νείλου ένα γαϊδουράκι στην Φελώνη του Δήμου Αβδήρων. Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο «Ε» ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜ – Θ κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ενεργητικής κλινικής επιτήρησης των ιπποειδών και η ενεργητική ορολογική επιτήρηση με χρήση ίππων – μαρτύρων, όπως προβλέπει το «Πρόγραμμα επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή, τα πτηνά και σε άλλα ζώα ευαίσθητα στον ιό».

Δεν νοσεί το γαϊδουράκι. Είναι φορέας του ιού

Όπως εξήγησε ο κ. Σαχπατζίδης δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετικό κρούσμα σε ιπποειδές στο νομό μας και στην περιοχή μας γενικότερα. Το γαϊδουράκι που έχει προσβληθεί δεν νοσεί αλλά είναι φορέας τους ιού. Αυτός μπορεί να μεταδοθεί μόνο με την μεσολάβηση εντόμου και συγκεκριμένα κουνουπιού ή τσιμπουριού: «Έχουμε κηρύξει μια ζώνη επιτήρησης 20 χιλιομέτρων. Μέσα σ’ αυτή επιτηρούνται και εξετάζονται όλα τα ζώα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εφαρμόζουμε παθητική επιτήρηση καθώς και ενεργητική ορολογική επιτήρηση με χρήση ίππων – μαρτύρων και συνεχώς ενημερώνουμε τις υγειονομικές υπηρεσίες. Η νόσος στα ιπποειδή είναι αφανής. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που νοσούν. Ο συγκεκριμένος όνος δεν νοσεί αλλά είναι φορέας του ιού.»

Προσοχή στα κουνούπια – Αυτά και τα άγρια πτηνά μεταφέρουν τον ιό

Ο κ. Σαχπατζίδης επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ανθρώπους αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια: «Είναι αυτά που μεταφέρουν τον ιό. Και επειδή έχει επιβεβαιωθεί ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί στην περιοχή μας αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια. Αυτά είναι γνωστά. Όπως χρήση αντικουνουπικών και εντομοαπωθητικών, να φοράμε μακρυμάνικα σε περιοχές που υπάρχουν κουνούπια, να προσέχουμε όταν ποτίζουμε τα λουλούδια να μην αφήνουμε νερά που γίνονται εστίες κουνουπιών κ.λ.π. Επίσης τα πτηνά και κυρίως τα άγρια είναι φορείς του ιού και μπορούν να διαδώσουν τη μόλυνση.

Ποια είναι τα μέτρα

Για την Π.Ε. Ξάνθης, όπου επιβεβαιώθηκε το νόσημα στον όνο, η επιτήρηση αφορά όλες τις εκτροφές που διατηρούν ιπποειδή (ίπποι, όνοι, ημίονοι) και οιοποίες βρίσκονται εντός ζώνης ακτίνας 20 χιλιομέτρων περιμετρικά του δήμου όπου εντοπίστηκε το περιστατικό. Για τα τμήματα των Π.Ε. Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, οι οποίες συνορεύουν με την Π.Ε. Ξάνθης, η επιτήρηση αφορά όλες τις εκτροφές που διατηρούν ιπποειδή (ίπποι, όνοι, ημίονοι) και οι οποίες βρίσκονται εντός ζώνης ακτίνας 20 χιλιομέτρων από τα σύνορά τους με την Π.Ε. Ξάνθης.

Ακόμα, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η παθητική επιτήρηση του νοσήματος στα άγρια πτηνά, με αποστολή νεκρών άγριων πτηνών στο Τμήμα Παθολογίας Πτηνών και Μελισσών, Μικροβιολογίας, Λοιμωδών Νοσημάτων και Βρουκελλώσεων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων τα Τμήματα Κτηνιατρικής των παραπάνω Π.Ε. που δεν έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή των ιπποειδών και την αποστολή, σε ηλεκτρονική μορφή, του Μητρώου Εκτροφών Ιπποειδών (οργανωμένες ή μη) της ζώνης αρμοδιότητάς τους στην Κεντρική Υπηρεσία, (Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων της Δ/νσης Υγείας των Ζώων), να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν.

Πρέπει επίσης, να συνεχιστεί η διενέργεια δειγματοληψιών και σε ιπποειδή που δεν προορίζονται για μάρτυρες, τα οποία όμως βρίσκονται εντός των προαναφερθέντων ζωνών.

Αναφορικά με τα αιμοδείγματα των ιπποειδών, αυτά αποστέλλονται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως, στο αρμόδιο εργαστήριο, που είναι το Τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής, Αφθώδους Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εκτός από την περιοχή μας επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πρόσφατη μόλυνση ίππου από τον ιό που προκαλεί τη νόσο του Πυρετού του Δυτικού Νείλου, χωρίς την εκδήλωση κλινικών συμπτωμάτων και στη Τοπική Κοινότητα Βρυοτόπου – Δημοτική Ενότητα Αμπελώνος του Δήμου Τυρνάβου, της Π.Ε. Λάρισας.
empros,xanthinea

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εξιχνιάστηκε άμεσα η ληστεία που διαπράχθηκε σε κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθη 23χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, η ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της 13-7-2019, σε κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης.  

Συνελήφθη την Κυριακή (14-7-2019) το βράδυ, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 23χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Ειδικότερα, ο 23χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα στην Ξάνθη, όπου βρισκόταν η 33χρονη υπάλληλος και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Μετά από σχετική καταγγελία, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιήσουν και ακολούθως να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 23χρονο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, είδη ένδυσης, ένα ζευγάρι γάντια και ένα περιλαίμιο, που χρησιμοποίησε ο δράστης κατά τη διάπραξη της ληστείας. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Σύλληψη Έλληνα για παράβαση του νόμου περί όπλων, του Κ.Ο.Κ. και για απείθεια

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για απείθεια.

Κατασχέθηκε 1 πιστόλι κρότου .

Συνελήφθη την Κυριακή (14-7-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης,  18χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για απείθεια. 

Ειδικότερα, στην εθνική οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 18χρονο, οδηγό δίκυκλης μοτοσικλέτας, προκειμένου να την ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 

Τελικά η μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική οδό, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου ένα πιστόλι κρότου, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το παραπάνω δίκυκλο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ