Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν πάει άλλο» : Φωνάζουν με τον τρόπο τους οι λογιστές και επαγγελματίες

Οι λογιστές πήραν στα χέρια τους την κατάσταση, με αφορμή τα εξοντωτικά πρόστιμα του Ν.4174/2013 που μεταξύ άλλων ορίζει για παράλειψη εργαζομένου στην αναλυτική περιοδική δήλωση του ΙΚΑ πρόστιμο 10550 ευρώ.

Ορίζει μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών και τρίμηνες προμηθευτών κάτι που είναι αδύνατον αν σκεφτεί κανείς την αποστολή των τιμολογίων που γίνεται συχνά με τα ΕΛΤΑ. Υποχρεώνει τις συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ να γίνονται μέσω διατραπεζικού συστήματος κάτι που στα απλογραφικά βιβλία είναι αδύνατον μιας και δεν μπορεί να παρακολουθήσει ο λογιστής την εξόφληση του, κάθε τέτοιας αξίας, τιμολογίου.

Αυτά και πολλά άλλα, όπως και η καθυστέρηση στην έκδοση των εγκυκλίων που διευκρινίζουν τους νόμους, έχουν φτάσει τα λογιστικά γραφεία στο απροχώρητο! Είναι Ιανουάριος και ήδη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους γιατί καλούνται να διαβάζουν συνεχώς για αλλαγές που οδηγούν σε όλο και περισσότερες υποχρεώσεις, που αφορούν στο πελατολόγιο τους!

Αποφάσισαν λοιπόν να οργανώσουν μια διαμαρτυρία την οποία ξεκίνησαν σε ένα καφέ στη Θεσσαλονίκη 40 άτομα τα οποία συνέταξαν ένα κείμενο όπου συγκεντρώνουν υπογραφές από λογιστές αλλά και επαγγελματίες, μιας και όλα τα παραπάνω αφορούν όλες τις επιχειρήσεις.

Το διαδίκτυο έχει μεγάλη δύναμη κι έτσι μέσω του facebook, του taxheaven καθώς και πολλά sites και blogs, έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις το εγχείρημά τους με αποτέλεσμα οι υπογραφές ολοένα και να αυξάνονται. Ήδη έχουν συστρατευτθεί σύλλογοι από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως αυτός της Θήρας.

Ο σκοπός τους είναι όχι μόνο να ταράξουν τα νερά αλλά και επιτέλους να ενεργοποιήσουν τους συλλόγους που, τόσο καιρό, είναι εντελώς αδρανείς.

“Ο λογιστικός κλάδος είναι ένας ακόμα κλάδος που έχει θιχτεί απεριόριστα τα τελευταία χρόνια. Το Υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο, πρέπει επιτέλους να μας ακούσει», λέει εκπρόσωπος του κλάδου.

Όταν θα φτάσουν σε έναν ικανοποιητικό αριθμό υπογραφών, θα κοινοποιηθεί προς
– Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
– Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
– Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
– Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη
– Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη
– Βουλή των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη
– Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή

Υπογράφετε “εδώ»

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Αλλαγές για να «ξεφουσκώσουν» οι λογαριασμοί ρεύματος

Η καμπάνια περιλαμβάνει ένα πλήθος από απλές και εύχρηστες συμβουλές με τις οποίες οι πολίτες μπορούν να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση

Θες να μειώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου χωρίς να ξεβολευτείς; Δες πώς στο νέο σποτ της ΔΕΠΑ Εμπορίας «Μικρές αλλαγές για μεγάλες διαφορές»!

Με το βίντεο αυτό η δημόσια εταιρεία φυσικού αερίου εγκαινιάζει μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, με στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να «συρρικνώσουν» το ενεργειακό τους κόστος.

Η καμπάνια περιλαμβάνει ένα πλήθος από απλές και εύχρηστες συμβουλές με τις οποίες οι πολίτες μπορούν να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση και να εξοικονομήσουν χρήματα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν ουσιαστικά τις συνήθειες τους.

Στηρίζεται δηλαδή στη λογική της «έξυπνης» κατανάλωσης μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα οι οποίες όμως ελαχιστοποιούν τη σπατάλη ενέργειας και «ξεφουσκώνουν» τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου των νοικοκυριών.

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, η εταιρεία δημιούργησε ένα εξειδικευμένο site, το «smartenergytips.depa.gr», συγκεντρώνοντας όλους τους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια (και χρήματα), για κάθε συσκευή και χρήση, στην καθημερινότητα, το σπίτι ή την επιχείρησή τους.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που παρατίθενται στο βίντεο και πιο αναλυτικά στο site, ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 350 ευρώ τον χρόνο από τους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Πονοκέφαλος” για τους αμβυχούχους του Παγγαίου η αύξηση των φόρων

Η αύξηση της φορολογίας από τη φετινή χρονιά και η καταστροφή των σταφυλιών λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών (σε ορισμένες περιοχές ακόμη και άνω του 50%) φαίνεται πως οδηγεί στη μείωση της φετινής παραγωγής στο τσίπουρο.

Όπως εξηγεί ο εκτελωνιστής τσίπουρου Κομνηνός Τσουβαλτζίδης στο enanews.gr υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φέτος καθώς ένα σημαντικό ποσοστό αμβυκούχων τονίζει ότι η παραγωγή είναι πολύ μειωμενη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Παράλληλα σημαντική αύξηση παρατηρείται φέτος και στην τιμή του τσίπουρου.

Όσο για την γραφειοκρατία για την έκδοση των αδειών, αυτή, σύμφωνα με τον κ. Τσουβαλτζίδη , ήταν φέτος αυξημένη με επιπλέον χρόνο στην καταχώρηση των εγγράφων, καθότι τα δικαιολογητικά που χρειαζόταν για την έκδοση άδειας απόσταξης έπρεπε να κοινοποιηθούν στην πλατφόρμα των τελωνειακών αρχών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα | Ένας στους δύο μείωσε τις αγορές βασικών προϊόντων

Αλλάζουν τις καταναλωτικές συνήθειές τους οι Έλληνες εξαιτίας τους αυξανόμενου κόστους διαβίωσης και των υψηλών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, οι καταναλωτές έκοψαν δαπάνες για διασκέδαση, ενώ μείωσαν και τις αγορές βασικών προϊόντων. 

Ειδικότερα, έρευνα του ΙΕΛΚΑ διαπιστώνει σημαντικές αλλαγές, το τελευταίο διάστημα, στις συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίες αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1.000 καταναλωτών, από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2022 και αφορούσε, ανάμεσα σε άλλα θέματα, και στην αντιλαμβανόμενη επίδραση των ανατιμήσεων, του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας κορονοϊού, στις καταναλωτικές συνήθειες στην Ελλάδα.

Ξεκάθαρη είναι, σύμφωνα με την έρευνα, μία τάση των καταναλωτών για εξοικονόμηση χρημάτων όσον αφορά τις αγορές βασικών αγαθών και υπηρεσιών και δευτερευόντως διαχείρισης χρημάτων.

Συγκεκριμένα, το 80% του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως είναι η εστίαση, οι διακοπές, τα ταξίδια κ.ά. Ποσοστό 66% δηλώνει ότι έχει μειώσει την κατανάλωση ρεύματος, ενώ 62% του κοινού δηλώνει ότι έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής, π.χ. στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

Το 55% δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου. Το 25% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει χρήματα από τις αποταμιεύσεις του προκειμένου να καλύψει τις αγορές του. Το 20% έχει αναβάλει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής των υποχρεώσεών του.

Ποσοστό 15% δηλώνει ότι έχει αυξήσει τον χρόνο εργασίας ή έχει βρει δεύτερη εργασία προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του, ενώ το 10% έχει αυξήσει τη χρήση πιστωτικών καρτών για να καλύψει τις αγορές του. Μόλις 9% του κοινού δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: