Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν πάει άλλο» : Φωνάζουν με τον τρόπο τους οι λογιστές και επαγγελματίες

Οι λογιστές πήραν στα χέρια τους την κατάσταση, με αφορμή τα εξοντωτικά πρόστιμα του Ν.4174/2013 που μεταξύ άλλων ορίζει για παράλειψη εργαζομένου στην αναλυτική περιοδική δήλωση του ΙΚΑ πρόστιμο 10550 ευρώ.

Ορίζει μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών και τρίμηνες προμηθευτών κάτι που είναι αδύνατον αν σκεφτεί κανείς την αποστολή των τιμολογίων που γίνεται συχνά με τα ΕΛΤΑ. Υποχρεώνει τις συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ να γίνονται μέσω διατραπεζικού συστήματος κάτι που στα απλογραφικά βιβλία είναι αδύνατον μιας και δεν μπορεί να παρακολουθήσει ο λογιστής την εξόφληση του, κάθε τέτοιας αξίας, τιμολογίου.

Αυτά και πολλά άλλα, όπως και η καθυστέρηση στην έκδοση των εγκυκλίων που διευκρινίζουν τους νόμους, έχουν φτάσει τα λογιστικά γραφεία στο απροχώρητο! Είναι Ιανουάριος και ήδη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους γιατί καλούνται να διαβάζουν συνεχώς για αλλαγές που οδηγούν σε όλο και περισσότερες υποχρεώσεις, που αφορούν στο πελατολόγιο τους!

Αποφάσισαν λοιπόν να οργανώσουν μια διαμαρτυρία την οποία ξεκίνησαν σε ένα καφέ στη Θεσσαλονίκη 40 άτομα τα οποία συνέταξαν ένα κείμενο όπου συγκεντρώνουν υπογραφές από λογιστές αλλά και επαγγελματίες, μιας και όλα τα παραπάνω αφορούν όλες τις επιχειρήσεις.

Το διαδίκτυο έχει μεγάλη δύναμη κι έτσι μέσω του facebook, του taxheaven καθώς και πολλά sites και blogs, έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις το εγχείρημά τους με αποτέλεσμα οι υπογραφές ολοένα και να αυξάνονται. Ήδη έχουν συστρατευτθεί σύλλογοι από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως αυτός της Θήρας.

Ο σκοπός τους είναι όχι μόνο να ταράξουν τα νερά αλλά και επιτέλους να ενεργοποιήσουν τους συλλόγους που, τόσο καιρό, είναι εντελώς αδρανείς.

“Ο λογιστικός κλάδος είναι ένας ακόμα κλάδος που έχει θιχτεί απεριόριστα τα τελευταία χρόνια. Το Υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο, πρέπει επιτέλους να μας ακούσει», λέει εκπρόσωπος του κλάδου.

Όταν θα φτάσουν σε έναν ικανοποιητικό αριθμό υπογραφών, θα κοινοποιηθεί προς
– Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
– Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
– Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
– Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη
– Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη
– Βουλή των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη
– Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή

Υπογράφετε “εδώ»

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο λάθος από τον ΕΦΚΑ στην καταβολή συντάξεων Μαρτίου

Ενώ η ακρίβεια χτυπάει «κόκκινο» και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και προϊόντα βρίσκονται στα ύψη, η κυβέρνησης βρήκε το… τάιμινγκ για να πάρει πίσω και εφάπαξ χρήματα που δόθηκαν σε εκατοντάδες συνταξιούχους.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι είχαν ήδη ενημερωθεί στα μηνιαία εκκαθαριστικά τους σημειώματα ότι πήραν διπλή αύξηση την οποία θα επέστρεφαν κάποια στιγμή στον ΕΦΚΑ.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS – ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο και των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου. Σημειώνεται ότι η πρόοδος του έργου μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει αναβαθμιστεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών, ενώ οι διασυνδέσεις ξεπέρασαν τις 60.000, με τα προγραμματισμένα ραντεβού τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανέρχονται στις 20.000.

Συγκεκριμένα, και προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα, δίνεται παράταση 1 μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι σήμερα τα συστήματα τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υπόχρεοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 3.000 προϊόντα με τα νέα μέτρα από σήμερα

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το νεό πλαίσιο μέτρων κατά της ακρίβειας με την κυβέρνηση να περιμένει μεγαλύτερες μειώσεις τιμών όσο θα προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόζει «για να έχουμε ακόμα πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται, ειδικά σε κάποια συγκεκριμένα είδη», όπως σημείσωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, πραγματοποίησε αυτοοψία σε σούπερ μάρκετ εξηγώντας ότι «τα μέτρα είναι δραστικά και διαρθρωτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στο να διορθώσουν στρεβλώσεις ετών. Οι τιμές στο ράφι έχουν μειωθεί κατά 15% στα προιόντα που είδαμε».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού ώστε τα νοικοκυριά να βλέπουν χαμηλότερες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Υπάρχει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αλλά θέλουμε να γίνει ταχύτερα. Θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en