Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς δάσκαλο τα παιδιά της 5ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης (Video)

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών εκπαιδευτικοί της περιοχής και να διδάσκουν ανάλογα με τα… κενά τους-Με ψήφισμα και έντονες διαμαρτυρίες «απαντούν» οι γονείς.

Έντονη είναι η ανησυχία των γονέων των μαθητών της 5ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης, καθώς η δασκάλα των μαθητών έχει φύγει οριστικά με απόσπαση στην Αυστραλία κι εδώ και 3 βδομάδες τα παιδιά είναι χωρίς εκπαιδευτικό, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι το κενό θα καλυφθεί άμεσα.

Η λύση η οποία προτάθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών εκπαιδευτικοί της περιοχής και να τους διδάσκουν τα μαθήματα ανάλογα με τα… κενά τους, κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο δεν ικανοποίησε τους γονείς, οι οποίοι αντιδρούν με ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ σημειώνουν ότι αν δε δοθεί λύση, οι αντιδράσεις τους θα ενταθούν με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας των γονέων

Στις 8 Ιανουαρίου 2018 μάθαμε επίσημα πλέον -αυτό που ήδη ήταν γνωστό από το Νοέμβριο του 2017- ότι η δασκάλα των παιδιών μας που φοιτούν στο Ε1 τμήμα του 1ου δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης Καβάλας φεύγει οριστικά με απόσπαση στην Αυστραλία.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις 8.1.2018 μέχρι σήμερα, γινόμασταν δέκτες καθησυχαστικών μηνυμάτων, ότι το κενό θα καλυφθεί άμεσα. Ήδη όμως έχουν περάσει 3 εβδομάδες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εχθές, προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από το Υπουργείο δεν διορίστηκε κανένας αναπληρωτής για το Νομό Καβάλας και επομένως για τα παιδιά μας δεν υπάρχει δάσκαλος!

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε -επίσης με έκπληξη- ότι σε μια προσπάθεια κάλυψης του κενού, αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση 1/βάθμιας να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών μας διάφοροι εκπαιδευτικοί (4 ή 5 δάσκαλοι) της περιοχής… και να τους διδάσκουν τα μαθήματα ανάλογα με τα κενά τους!!!!!

  • Επειδή τα παιδιά μας φοιτούν στη Ε τάξη που είναι μια τάξη σημαντική για την εκπαίδευσή τους
  • Επειδή πρόκειται για μαθητές δημοτικού και όχι για μαθητές γυμνασίου
  • Επειδή διαφωνούμε κάθετα με την προτεινόμενη από τη διεύθυνση αντιεκπαιδευτική λύση, της οποίας τη διάρκεια αγνοούμε
  • Επειδή το Υπουργείο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν ήδη από το Νοέμβριο του 2017, ότι με την έγκριση της απόσπασης της δασκάλας μας θα δημιουργούνταν κενό στη θέση της και αδιαφόρησαν
  • Επειδή το κενό αυτό θα έπρεπε να καλυφθεί άμεσα και «αυτόματα» χωρίς να περιμένουν την υποβολή αιτημάτων και εισηγήσεων των εμπλεκόμενων φορέων
  • Επειδή όλη η συμπεριφορά αυτή απέναντι στα παιδιά μας, αποτελεί εμπαιγμό από την πλευρά του Υπουργείου και υποδηλώνει την αδιαφορία των φορέων για την εκπαίδευση των παιδιών μας

Γι’ αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα.

Ακολουθεί η απάντηση του Προϊσταμενου της Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ενώ αναλυτικό ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en